Pay & Jump

Hittade en bild på mig och Lupol från Vetlanda i söndags :)

Jönköping, tur och retur!

Japp, då var man hemma ifrån Jönköping. Har varit där med syrran och lämnat tillbaka alla sadlar vi haft hemma och provat i helgen, kändes skönt att bli av med dom ;) haha.
Annars har jag inte gjort något särskilt idag... Jobbat, fixat pappersarbete, mockat stallet, och sedan vatt i Jönköping :)
Förresten, med tanke på min diss tidigare idag till grävaren.. Undrar om han smygläser mig blogg, för gissa vem som var här senare i eftermiddag? ;) haha.
Aja, imon väntar jobb och därefter en tur till min lilla tjej i Landsbro! :D sen blir det att rida Lupol!
Vi hörs imon :) Ha en fin kväll läsare!

Hiss och Diss

- Till alla snygga schabrak som finns ute på marknaden just nu!! Man blir ju helt galen :D
- Att det är mindre än 1 månad kvar till Göteborg Horse Show, snacka om att man längtar!! :D
- Att jag har ett jobb som jag trivs bra med, och att jag äntligen tjänar ihop lite pengar varje månad! Feels good!
- Att vi faktiskt är på väg till ljusare och varmare tider, även att det kändes långt bort idag på morgonen när det var 12 minusgrader :P
- Till alla människor som uttalar sig om något de egentligen inte har en aning om, ni irriterar mig!!
- Åt mig själv som inte har en aning om hur min framtid kommer se ut, jag börjar tvivla mer och mer på vad jag egentligen vill...
- Till er bloggläsare som aldrig kommenterar!! Kom igen! jag vill veta vilka ni är och få cred för det jag skriver, både positiv och negativ :D
- Att han vi anlitat till att gräva våran paddock aldrig är här :( snälla, ge mig våran paddock nuuuuuuuu!!

Sadlar...........

Jahopp, då har jag med hamnat i denna sadelsörjan.. Kan inte någon bara lösa problemet åt mig, att hitta en sadel som jag tycker om och som passar på Lupol? Snälla!
Har ridit i 2 nya kanonsadlar idag, en Pariani och en Butet. Kändes inte helt fel att rida runt i en sprillans nu Butet, dessvärre var jag inte helt nöjd med den. Båda sadlarna låg KANON på hästen, men kåporna är förstora för mig...
(Denna sadeln från Butet var det)
Så imorgon blir det en ny tripp till Jönköping för att lämna och hämta nya sadlar... Åh så roligt ;) haha, nooot!
Men men, det löser sig nog till slut!
Nu ska jag käka kvällsmat, sen får det nog bli en film tror jag!

Måndag!

Sådär, då var en hög med pappersarbete färdig...
Har även fixat 2 tidsinställda inlägg som kommer komma upp under morgondagen och ett på onsdag, hoppas ni gillar dom ;)
Nu tänkte jag äta en sen lunch, därefter får det bli hästarna! :D

Tankar...

Idag blev jag så himla arg och samtidigt ledsen när jag läste tidningen som vi får här hemma.
På Sävsjös sida med nyheter fanns det ett reportage om framgångsrika idrottare i kommunen, som fått diplom efter att ha uppnått vissa kriterier.
Då är min fråga; VARFÖR ÄR INTE RIDKLUBBENS ANNA JOHANSSON MED SOM VANN DM-GULD I HÖSTAS?!? gaah, sånt gör mig frustrerad.
anna
Jag hoppades verkligen av hela mitt hjärta, att någon slags förändring skulle ske i media efter att Roffe vann sitt Jerringpris för ett litet tag sedan. Men icke.
Ne, det här ska jag jobba vidare med. Jag tycker minst sagt att Anna också ska ha ett diplom, hon är lika värd det som de andra som fick diplom!!

BRA(!!!) dag!

Snacka om en kanondag!! :D

Började med pay and jump med Lupol i Vetlanda, 110 cm. Han var felfri och gjorde en klockren runda. Tittade inte på nåt! Var lite spänd i hörnen, men annars väldigt pigg och glad ;) haha. Knäppis!
Blev tyvärr ingen film dock för kameran ville inte fungera idag :(

Väl hemma var det dags för Eron, och snacka om att en polett har trillat ner. Idag var han superduktig :D halt, igångsättning och styrning funkade riktigt bra idag, och han höll sig lugn hela tiden! Duktiga Eron :)
Så imorgon får han en välförkänt vilodag, och sen ny skrittur på tisdag!

Sen nu ikväll har jag varit och kollat på hockey :D snacka om spännande(!!!) match, haha. Jag visste inte riktigt åt vilket håll jag skulle kolla på slutet, men HA vann till slut! Det är ni värda! Grattis :D

Nu tänkte jag kolla på Wallander, det enda som saknas är min fina Simon som åkte hem till Linköping idag igen :(

Fixar!

Sådär, nu är jag inne igen efter eftermiddagens hästäventyr ;) haha.
Nejdå, det har inte varit nåt speciellt.. Lupols reds på åkern och vatt lite spänd ibland, men annars fin :)
Sen var det dags för en knäpp Eron. Och idag har vi både travat, bockat, stegrat/vifta på frambenen... haha, knäppis! Men han gör framsteg, idag förstod han gas och broms lite bättre än sist, bra det! :D
Nu ska jag och Simon göra oss i ordning för att åka till hans mamma i Vrigstad för att käka kvällsmat, gott :D
Hoppas ni får en trevlig kväll allesammans :D

Kaffe

Hallo på er!
Nu är det kaffepaus för min del, precis innan lunch ;) haha. Det är ju bra planerat Henny!! jaja, det är väl inte hela världen, man får se det som min förrätt :P
Kom nyss hem ifrån Landsbro, har varit och hälsat på lilla Chicca :) borstat och myst! Hon är så himla gosig den dära skruttan :D
Nu ska vi strax äta, och sen blir det att rida Lupol :D

Lördag :D

Åh, vilken underbar morgon. Låg och drog mig i sängen till klockan 9, så himla skönt!
Därefter en lång frukost och nu ska jag alldeles strax gå upp till stallet och måla lite och putsa lite tills imorgon :) har bara tränset och stövlarna att putsa så det går snabbt ;)
Vad ska ni göra idag? :D

27 februari 2012

Oj, vilken dag det har varti idag. En riktigt bra dag om jag får säga det själv! ;)
Började dagen med att rida en mysig runda i skogen! Gick kanonfint ;)
Därefter åkte jag upp till Jönköping.. Försökte fixa en kompletering i en cad-uppgift, men lyckades inte särskilt bra.Men har i alla fall fixat så jag kan göra färdigt resten hemma, så man slipper åka dit.
Därefter hämtade jag upp Simon på stationen, och vi åkte och åt :D sen mot Charlies för att möta mamma, Emelie och 3 av våra sadlar som inte passar på hästarna längre... Så nu har vi en massa med oss hem för att testa istället. Ska rida lite i de imon så får vi se om de passar :)
Nu har vi precis käkat så nu ska jag mysa ner mig i soffan med Simon!! :D som jag har saknat honom!!
Vi hörs imon, puss på er!

Morgon!

Morsning på er alla fans ;)
Nu sitter jag och väntar på systeryster. Vi ska rida ut en runda nu på morgonkvisten ;) är ledig idag då det var studiedag på skolan, och alla lärare var borta, så jag jobbade ikapp mina timmar de andra dagarna denna veckan, så jag är också ledig idag :D skönt!
Har ätit frukost nu och har lyssnat till katterna om jag var så elak och släpade ut efter att jag gav hästarna frukost ;) haha. jag är en hemsk människa! Men de är så himla uttråkade och har hur mycket överskottsenergi som helst när man är uppe i stallet, och då blir dom ju skitjobbiga. Så nu får de faktiskt vara ute nån timma, även att de fryser och jamar som två galningar hela tiden för att de vill komma in ;) haha.

Hoppning

Såhär såg dagens övning ut från grunden, 6 stycken kryss, som var uppställda studs - ett galoppsprång - studs - ett galoppsprång - studs.
Började med att ha allting som travbommar, som jag travade fram över. Blev att de låg 4 och 4, några travsteg utan bommar emellan... Slutade med att göra det sista till ett kryss, så man alltså red över 4 + 4 travbommar, och sedan travade fram till ett kryss i slutet. Gillar att travhoppa vid framridning, stärker hästarna och de måste lära sig att vänta.
Därefter la vi upp alla så som skissen visar, och gjorde de till låga kryss att börja galoppera över. Därefter höga kryss så de blir tvungna att hoppa upp sig, hålla sig i mitten och öppna upp bak. Gick himla bra med båda hästarna!! :)
Till sist gjorde vi den sista studsen till en oxer, så man red studs - ett galoppsprång - studs - ett galoppsprång - oxer. Och hästarna hoppade kanon!! Hade lite mjölksyra nu så kom bara 2 gånger och inte så högt, men som de hoppade!! Kändes jättefina båda två! :D
Så nästa vecka blir det till att åka ner och hoppa samma övning igen, det behöver dom!! :)

26 januari

Goddag!!
Nu har jag precis käkat lunch... Var och åkte med mormor efter jobbet så blev lite senare lunch idag, men jag har klarat mig ;)
Ikväll ska jag åka iväg till ridhuset med hästarna och hoppa! :D Tänkte lägga upp här senare ikväll med skisser och sånt på vad som kommer hoppas ikväll!

Header!

Jag hoppas alla har sett vilken fin header jag har fått :D har en till på lager av Emelie, men fick denna först men har ju en jag kan variera med om ett tag ;) perfekt! :D
Besök gärna Johannas blogg också!! :D

Dagen!

Är precis inkommen ifrån stallet, har målat bommarna och är inne på den andra färgen nu! Bara 2 strykningar kvar nu och sen är de 4 första färdiga :D gött!
Dagen har annars bestått av jobb. Började dagen med att agera idrottslärare, haha. Lite ovanlig situation men det gick bra tycker jag! ;) därefter var det tillbaka till mitt "vanliga/riktiga" jobb, vilket gick galant ;)
Har även vatt ute på en ridtur på Eron idag, en lite längre skrittur (= ca 10min, och inte inne i hagen ;) haha) för att träna på start och stopp. Snart får vi ge oss ut själva, lite repetition först bara men planerar att premiärturen blir av till helgen! Hoppas jag sitter kvar bara, verkar vara en bockbenägen häst det där ;)
(En av de första dagarna med Eron. Var snälla och ignorera min förstora gravid-jacka ;) haha. Där ser ni även hur halva stallet ser ut! :D )

Funderingar...

Asså, det är helt sjukt hur mycket tankar och funderingar jag har i mitt huvud... Undra om det är så för alla?
Som idag, då har jag gått runt och tänkt på min framtid på jobbet, och jag vill göra så himla mycket att jag tror inte jag kommer hinna med allt innan jag dör...
Men först och främst måste jag fixa färdigt mina planer ca 1 månad framåt, därefter får jag ta tag i resterande 50 år! ;)

Dagens ridpass

God kväll på er!
Sitter i soffan och slappar nu, ska strax bege mig till sängen hade jag tänkt :)
Eftermiddagen har mest bestått av häst, men fick avbryta en stund då Linnea kom på besök :D trevligt värre med impulsfika!! ;)
Efter det åkte jag iväg med Lupol till ridhuset, och han var sååå fin!! ;D Äntligen börjar vi hitta tillbaka till formen som vi hade innan vilan, hans långa kropp börjar äntligen hitta tillbaka! La mycket fokus på öppna i både trav och galopp, tempoväxlingar och övergångar :) Vilket resulterade i en mycket fin häst!
Nehe, nu kallar sängen. vi hörs imon ;)

Läsarfråga!

Jag funderar på att spika upp mina plaketter i stallet? :)
Har ju blivit en del genom åren och det känns ju lite tråkigt att de bara ligger i förrådet och skräpar... Men samtidigt kan det ju vara synd att förstöra en hel vägg i stallet med massa spikar ;) haha. Men å andra sidan blir ju stallet väldigt mycket mera personligt om mina plaketter hänger där!!

Aja, vad tycker ni? Och hur har ni det i era stall? :D

Kvällsöppet igår

Hahaha, asså vilka mer än jag kunde inte hålla sig för skratt när gårdagens debatt ägde rum mellan Jens Fredricsson och Helena Lundbäck, mot Lasse Anrell och nån hockeyspelare.
Snacka om utklassning!! Jens var KUNG!!! :D
Hockeyspelaren hade ju inte så mycket att komma med om man säger så, och blev ganska ägd ett flertalet gånger, även av Anrell :D
ne, jag kan inte sluta le åt det! det bara måste komma upp på internet så man får se det några gånger till! :D
Förresten, glöm inte kolla in här klockan 10 idag!!
Nu ska jag äta upp min frukost och sen dra till jobbet! Ha en fin dag :D

Fika, telefonsamtal och pappersarbete...

Japp, så slutades min måndagkväll...

Har suttit med lite telefonsamtal, och har äntligen fixat allt tills träningarna i vår..
Så resten av kvällen har bestått av pappersarbete, tillsammans med fikat här bredvid mig, och jag hoppas att jag hinner göra färdigt allt antingen ikväll eller imorgon så tiderna till hoppträningen hinner komma upp på hemsidan så fort som möjligt!

Nu tänkte jag slappa lite framför TVn, eventuellt sitta här och jobba vilket inte känns lika lockande, tills debatten på tv4 ikväll med Helena Lundbäck, Jens Fredricsson och Lars Anrell ;) haha. kan bli kul att lyssna på!

Nehe, tillbaka till arbete...

Fixar!!

Håller på att fixar en massa här hemma...
Har vatt ute och smörjt en del i eftermiddag, och nu håller jag på att fixa i ordning en ny "dagboks-pärm" till hästarna där jag skriver vart de rids och hur mycket och sånt där, ja ni ryttare fattar ;)
Kom nyss hem ifrån att ha varit och köpt en ny blomma till mitt rum också, en av de gamla har dött :( haha. Jag är sämst på att hålla liv i mina stackars blommor...
Nu ska jag och mamma baka en kaka, sen ska jag ut och måla bommarna gröna en sista gång, därefter är det dags för en ny färg! :D

Sjuk igen?

Neeej, min megaförkylning verkar vara påväg tillbaka.. Jag orkar inte med den en gång till!!
Mår verkligen skitdåligt idag, känns som om huvudet sprängs när som helst och jag vill allra helst bara ligga i soffan hela eftermiddagen.. Men, livet funkar ju inte riktigt så när man har 3 hästar ute i stallet!
Ska i alla fall försöka vila så gott jag kan, dricka en massa varmt och gå runt med en varm vetekudde om halsen! Det är jag mot dunderförkylningen nu ;)

Kvällsbad

Har precis hoppat upp ifrån ett kvällsbad, så himla skönt var det!! Varmt och gött ;) haha.
Nu ska jag ut och ge hästarna sitt sista kvällshö, sen blir det nog att lägga sig i sängen och kolla på nåt kul på tv :) vi hörs imon!

22 januari 2012

Nu har jag precis ätit kvällsmat efter en hel dag utomhus!
Började dagen med ett besök i Landsbro hos Chicca. Tog in henne och borstade lite så gott det gick då de var helt fulla av snö.. Men att bli lite hanterad är ju alltid bra ;)
Därefter åkte vi hem, åt lunch, fick besök av min tränare Lasse och därefter blev det en uteritt med Lupol :D äntligen har denna snön kommit så man fick möjligt att även trava och galoppera i skogen! UNDERBART var ordet :D
Sen nu ikväll har vi varit iväg med Eron i ridhuset för första gången, och även löshoppat lite grann... och han skötte sig minst sagt SUPER! Vilken duktig och fin häst det där är! Synd bara att han inte är så stor, men han växer några centimeter till i alla fall :)
Nästa gång tänkte vi filma lite så då får vi hoppas han sköter sig så kan ni också få se ;)

Film

Nu har jag precis ätit kvällsmat och sitter nu här och tänkte snart se en film.. Funderar på att se Love and other drugs, har hört att den ska vara ganska bra :) så kan nog få bli den ikväll! Och en skål med chips ;) sitter fint såhär en lördag :D haha.

Har annars lite pappersarbete som måste göras, men det är ju inte så kul att sysselsätta sig med det en lördagkväll, så det får nog vänta tills imon på morgonen ;)
Ha en fin kväll alla läsare! =)

Back at home!

Tjenamors!
Nu är jag hemma igen efter en helt galet bra utekväll igår!! Vi dansade exakt heeeela kvällen, från tio till halv tre inatt! Grymt bra kväll :D Tack till mina fina vänner som var med!! :D
Nu är jag hemma igen, och vi ska strax äta här hemma.. Sen väntar en hel eftermiddag i stallet skulle jag tro!

Hoppat!

God kväller på er ;)
Har precis pratat med Hanna en stund, ska ju åka och hälsa på henne imon :D stannar där tills lördag så då kommer uppdateringen ligga på is här, men ni klarar er nog förhoppningsvis!
Var nere på ridskolan innan och hoppade Lupol och Cappe.. Lupol skötte väl sig.. Både han och jag kändes lite ringrostiga tycker jag, men fick några bra språng till slut :) men får bli att åka ner på söndag igen och rida mera lydnad över studs och småhinder! :)
Med Cappe gick det både bra och dåligt. Tycker jag red bra och hade en bra inverkan! Och han hoppade över den läskiga monster-vattenmattan på första försöket nästan!! Bra där :) men sen blev han ganska tjurig när han fick ta i lite grann, så då tog vi en lite längre paus och försökte på nytt, och då flöt det på som vanligt igen! :)
Imorgon ska jag upp tidigt så jag hinner mocka stallet innan jobbet :) åker till Hanna en timma efter jag slutar jobba, och då måste jag duscha och packa så tänkte att jag mockar på morgonen :)
Vi hörs väl nån gång under morgondagen, sov så gott med er! :)

Gran Canaria

Tänkte jag skulle lägga upp några av alla bilder från Gran Canaria nu ;)
 
En bild från när vi precis kommit dit! Där har ni även utsikten från vårt hotell uppe på berget ;)

Det nya året infirade vi på en restaurang vid stranden!

Första dagen låg vi och stekte på stranden!
Vi gick på promenader ute på lite klippor! :)

Vi tog kvällsbilder vid havet :)

Vi gick till grannstaden Puerto Rico som var ganska mycket större än den stad, Amadores, som vi bodde i ;)

Vi bestämde oss för att gå längs med stranden hem från den andra staden Puerto Rico :) På bilden med Simon ser ni gångvägen som går längs med bergskanten eller vad man ska säga...

Jag badade i havet alla dagar och Simon badade en gång ;) haha
Vi åt ännu fler goda efterrätter ;)

Och drack en del goda drinkar med vääääldigt långa sugrör! haha
Vi läste böcker och tog kort på eftermiddagarna, vid den väldigt korta solnedgången... Tog typ en kvart, sen var solen borta!

 
Vi åkte på en stor välkänd marknad i Mogan, och skänkte några kronor till detta staty ;)

Och tog några andra bilder i det väldigt mysiga samhället Mogan!

Och så åkte vi båt :D

Jahopp, nu har ni allt fått se lite bilder, resten behåller vi för oss själva ;)
Vi hade i alla fall en toppenresa :D

19 januari 2012

Tjena bloggen!
Idag är det första dagen på mitt jobb som jag hann sluta i tid! Helt otroligt typ! haha. Bra med smidig mat, det är lättare att diska och städa då , vilket det var idag! ;)
Nu ska jag strax upp till stallet och mocka, och sen är det dags för ridtur på Eron igen! :D ska försöka be mamma ta nåt kort om hon kommer hem tills dess, annars får ni klara er utan ;)

Stallet

Kom nyss in från stallet, har varit där hela eftermiddagen / kvällen.
Började med att fixa i ordning hela stallet och ta in hästarna, för att sedan göra i ordning Eron för sin livs första ridtur ;) haha. Han skötte sig fint! Skrittade en runda med pappa som ledare, och så länge pappa gick så gick Eron och när pappa stannade så stannade Eron ;) haha. fundersam häst kan jag lova er, men han skötte sig!
Därefter red jag ett markarbetspass med Lupol på åkern, gick faktiskt väldigt bra. Jag hade väntat mig en helknäpp häst men han skötte sig exemplariskt!
Sedan har jag pysslat i stallet hela kvällen...
Började måla lite bommar, måste ju ha hindermaterialet klart när paddocken är färdig ;) haha. Jag kan ju inte vara den som slarvar och är försenad med saker och ting, så det måste bli färdigt nu :P
Här ser ni ett smakprov på de jag målade idag.. ska målas nån gång till och därefter ska det bli ljus beige där det just nu är omålat.. Blir nog bra när de är färdiga =)
Sen har jag hängt upp lite namnskyltar med, så slipper alla som kommer hit och besöker oss klaga på att de inte vet vad det är för hästar vi har i stallet ;) haha
En nöjd Eron över sin nya skylt! :)
Nu ska jag ut igen, dags för kvällsmat! Sen tänkte jag lägga mig i sängen och kolla på en film eller nåt...
Vi hörs imon igen! :) Sov så gott!

SOMMAR

Åh, jag längtar verkligen ihjäl mig till sommaren!! Snälla, kom nu!

Paddock

Woho, i måndags var våran grävare här och började med paddocken :D
Idag är han här igen och nu ser det ut såhär :D
Heja heja, lite fortare tack ;)

Dagens hästpass!

God kväll på er!
Nu är jag inne och har precis även ätit efter en hel eftermiddag och kväll i stallet.
Har varit i ridhuset med Lupol, han gick som en klocka! Och jag bara njuter av att få rida lite ordentligt igen, äntligen! :D imorgon blir det ett pass på åkern och sen på torsdag ska vi till ridhuset och hoppa lite småhinder :D längtar!!
Väl hemma var det dags för Eron, och det var en stor dag för honom idag. Det var dags för mig att hoppa upp ;)
Och han skötte sig exemplariskt! Så imorgon blir det en liten skrittrunda med pappsen som ledare :)
Bjuder på ett par mindre fina vardagsbilder från idag på Eron ;)

Vad jag tycker.

Jag måste bara få skriva ner vad jag tycker om Jerringpriset igår, och över allas reaktioner över att just Rolf-Göran vann.

Först och främst vill jag börja med att tacka alla som röstade fram våran Roffe till att vinna Jerringpriset. Jag själv röstade ett antal gånger, och känner mig stolt över att jag var med och påverkade så att ridsporten vann Sveriges största idrottspris. Men jag är samtidigt inte ett dugg förvånad!
Var det någon gång ridsporten skulle vinna Jerringpriset, så var det igår. Allt tack vare Roffes alla framgångar.

Men att efteråt behöva läsa överallt, att Roffe inte är en värdig vinnare, att det borde vara hästen som fick priset även ifall det helst skulle gått till Hellner eller Alshammar, är ju helt sjukt. Hur kan man ens uttala sig så?
Jag förstår mig inte på människor som inte kan glädjas åt andras framgång. En idrottsman måste vara ödmjuk, och ni som inte tycker Roffe var värd att vinna kan inte kalla er för idrottsmän.

Roffe är minst sagt en värdig vinnare. Att slita varenda dag, 365 dagar om året, i 40 år för att vinna en internationell mästerskapsmedalj är väl kanske inte det som alla andra idrottarsmän gör.
Jag tycker han borde vunnit ett bragdguld också, eftersom han ytterliggare en gång skrev in sig i historien. Första ryttaren som vann ett Jerringpris, och dessutom helt överlägset i och med att han slog rekord i antal procent av rösterna.

Och till er som påstår att det är hästen som gör jobbet, jag kan till viss del hålla med er. Roffe hade aldrig varit på den nivån om han inte haft Ninja eller Casall. Men Ninja eller Casall, eller vilken annan elithäst som helst, hade inte varit på den nivån heller om de inte haft någon som Roffe på sig på ryggen!
Jag tror inte alla förstår hur viktig och speciell relationen mellan en häst och ryttare är. Det är något helt annat än att spela i ett lag, där man stöttar varandra. En häst kan inte tala, den säger inte till att den har ont i kroppen eller är förkyld, det är ryttarens uppgift att känna sin häst och märka av det.
Det är också en stor skillnad på mästerskapen. Det går inte riktigt till på samma sätt som i lagsporter, där det är två lag som möts i finalen. I ridsporten är det kanske 20 ekipage i final, där alla slåss om guldet. Och där måste du kunna prestera gång på gång på gång, för att vinna guldet. Och den som vinner, är helt klart den som har kunnat toppa prestationen på både sig själv och sin häst, att vara som bäst det gäller.
Det var precis det som Roffe gjorde i somras!

Allting handlar om att hitta den rätta hästen med rätt och bäst förutsättningar, och sedan en utomordentligt skicklig ryttare som kan ta till vara på hästens kvalitéer. Jag kan lova er att det inte är så lätt som det ser ut, för varför är bara en ytterst liten bråkdel av alla ryttare i världen på den nivån då?

Till sist vill jag bara tala om för er där ute att se upp i framtiden. Detta var ett stort kliv för ridsporten in i medians värld, ni kommer se mer av oss!
Och Roffe, jag står bakom dig i allt du gör, jag hejar på dig hela tiden! Du är världens bästa ryttare, och tillsammans med alla oss som följer dig börjar vi nu ladda inför ett OS där vi hoppas på guld!

Rolf-Göran Bengtsson


God morgon!

.. solstrålar :D
undra hur många det var som vaknade med ett léende på läpparna idag efter att vi, ryttare och ridsporten, tillsammans med Rolf-Göran vann jerringpriset igår :D jag var en av alla dom i alla fall, och léendet lär nog vara kvar under hela dagen! ;)
Snälla, gör mig en tjänst. Den här artikeln är så jäkla bra, läs den! :D
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article14222178.ab

Idrottsgalan

Okej, är det bara jag som har varit nervös hela dagen?
Och hoppas över allting annat och av hela mitt hjärta att Rolf-Göran en gång för alla ska bevisa för hela Sverige hur grymt bra han är!!
Nu ska jag ladda upp med popcorn, filt och kudde. Nu gäller det!!!

Reportage

Ni har väl inte missat reportaget om oss i tidningen idag?

<3

Åh, vad jag tycker om er!! Hoppas ni 150 har kommit hit för att stanna ;) jag ska göra mitt bästa i alla fall!
Jag kom nyss hem efter att ha stressat ihjäl mig på jobbet... nu istället sitter jag här och försöker lugna ner mig lite och samlar energi för att gå ut och mocka stallet!

Visste ni att?

Jag:
- älskar att sjunga och gör det gärna helst hela tiden!
- har en förkärlek till schabrak, och skor, åhh! Nu vill jag shoppa bara för det haha.
- gick ensam tjej i klassen på gymnasiet, och är så förbannat glad över det!
- ogillar fega människor som inte kan stå på sig. Stå för din åsikt och för vem du är, du kommer så mycket längre i livet då!
- önskar att jag någon gång i livet kommer kunna inspirera människor genom att föreläsa för andra i ämnen jag älskar.
- har lovat mig själv att bara göra saker jag verkligen vill till 100%, att lyssna på mitt inre i varje beslut. Livet är alldeles för kort för att slösa bort det på saker man inte gör helhjärtat.



Lupol...
- har ett stort märke på höften som han fick i sina yngre dar..
- köptes som 4 åring och var då 167cm hög, och är idag närmre 174cm..
- älskar att dricka rätt ur vattenslangen, och jagar den när man sköljer av honom! haha, sötplutten!
- hatar när man klappar honom i ansiktet, och vill aldrig att man myser med honom på det sättet...
- startade LA dressyr innan han startade LA hoppning.

Chicca...
- var helt galen att köra hem till oss och jag var minst sagt livrädd! haha. usch, det var ingen rolig resa!
- idag är runt 160 stor, och endast 1,5 år gammal... jag gissar på att lilla jag får ytterligare en stor häst! :(
- hatar att gå i lera framför allt annat. Fina tjejen ni vet ;)
- blir behandlad som min prinsessa. Mitt första egna sto ju, så jag tycker även hon har all rätt till att bli behandlad så ;)

Eron...
- var i stort sett omöjlig att leda in ifrån hagen när han kom. Han sprang rätt in som en galning, man hade inte en chans! Nu däremot börjar han skärpa till sig och kan både gå in först och sist ;)
- har idag blivit hängd på för första gången, och att han snart ska få upp en ryttare på ryggen ;) han ska bara veta vad som väntar!
- idag bara är 160-161cm hög, så han kommer inte bli en jättestor häst. Men han är väldigt fin, ni ska få se lite bättre bilder snart! ;)
- köpte vi endast på telefon. Så man kan minst sagt säga att vi köpte grisen i säcken, men än så länge är vi jättenöjda :)


15 januari 2012

God morgon på er solstrålar!
Just nu är det störst sannolikhet att jag är ute i stallet och gör något vettigt!
Dagens planer är i alla fall att

  • Åka och kolla på häst klockan 9 :)
  • Åka på möte vid klockan 11
  • Rida Lupol och longera Eron med sadel
  • Köra min finaste Simon till Nässjö, även fast jag helst av allt vill ha kvar han är hemma...

Vi får hoppas jag hinner med någon uppdatering över dagen! Ha en fin dag :)


Flyinge

God kväll!
Nu är jag mätt och belåten efter en dags utflykt ner till Flyinge. Har varit där och träffat lite spännande människor, så får vi hoppas det leder till något bra! :)
Nu ska jag ladda med film och ostbågar inför morgondagen! Ha en fin kväll läsare :)

Flyinge!

Vilken trevlig kväll det var igår :D fast ännu en gång konstaterade man att det var alldeles för längesen man sågs och att det absolut inte får dröja lika länge till man ses nästa gång ;) haha. Men tiden ska ju räcka till också! Vi var i alla fall ute och åt på en kinarestaurang, och därefter åkte vi hem till ett par och satt mest och snackade hela kvällen! :)
Idag ska jag åka till Flyinge över dagen!
Lasse hämtar upp mig runt 11, och därefter bär det av.
Kommer vara där hela dagen, så räkna inte med någon särskilt bra uppdatering idag ;)
Vet inte riktigt när jag kommer hem, men det blir nog ganska sent, får se om jag hinner uppdatera er då!
Ne, nu måste jag äta frukost och sen ge mig ut och göra i ordning stallet och longera Eron, som för den delen skötte sig kanon igår!

Saknar

Här satt vi för exakt en vecka sedan! På en båt i strålande sol och 25 grader, på väg tillbaka till våran stad på Gran Canaria.
Idag sitter vi här hemma i snöstormen och är glada så länge det inte blåser ner några träd runt gården ;) haha. 
Men vem bryr sig, för jag taggar med dunk-musik till middag med fina vänner :D Ha en fin fredagkväll alla fans ;)

Dagens planer!

Idag ser dagen ut såhär:
Jobba till halv två. Hem och försöka longera Eron lite för första gången med hjälp av syrran!
Därefter, vid klockan 15, kommer tidningen hit och ska göra något reportage.. Sen ska jag och Emelie rida ut :)
Och ikväll ska jag och Simon äta massa god mat med ett par kompisar! :D gott!
Sen blir det hem och ladda inför en heldag på Flyinge imorgon ;)

Frukost

God morgon på er! :)
Nu har jag precis ätit frukost och ska alldeles strax bege mig till jobbet, börjar om lite drygt en halvtimma! :)
Jag är en riktig frukostoman, så jag äter en del.. haha, såhär såg dagens frukost ut!
Blåbärsfil med lite rågpuffar i
Två stora mackor (utan pålägg idag för det fanns inget gott)
Ett glas mjölk
En clementin
Vad brukar ni äta till frukost? ;)

Vilket väder!

Asså, när ska det lätta lite på regnet? Snacka om att det har öst ner hela dagen! Helt sjukt! Hur mycket regn finns det egentligen?!
Aja, tanken var att jag skulle till gymmet nu. Men tror nog jag stannar hemma och fixar stallet istället så hästarna får komma in i någorlunda tid idag. De ser inte ut att njuta så värst av regnet...

11 januari 2012

Åhh, sitter här helt avkopplad efter en halvtimma i bastun! Så underbart skönt efter en den stressigaste dagen ever på jobbet, där jag dessutom brände mig på två fingrar... AAAjjj! Därefter åkte jag skridskor ;) haha, jag är kung!
Sedan bar det av till ridhuset med Lupol! Han var superfin, även att det bara var arbete i skritt och trav :) första "riktiga" ridpasset för oss bådas del, där jag även slog till med nedsittning hela ridpasset, så jag lär ha träningsvärk imon! Gött ;)
Nu ska kila iväg och jag mysa i soffan, och äta nybakta kanelbullar! :D

Skyndar sig!

Hej på er!
Har precis fått i mig lite käk och ska åka skridskor med Simon nu!
Hinner inte uppdatera mer, men vi hörs senare!

Dagens planer!

Hallo på er :)
Hoppas ni haft en bra dag hittills! Min första riktiga dag på jobbet har gått bra tycker jag. Allting har bara flutit på så det var skönt! :)

Nu hade jag egentligen tänkt att rida en sväng med Lupol i skogen, men det är stora maskiner precis vid våran väg som ska flisa en väldigt stor hög, haha hög låter fjuttigt men det är sjukt mycket i alla fall!, med massaved, och de håller på precis vid vägen så tror nog att Lupol får stanna hemma idag. 
Istället tänkte jag åka till gymmet och bränna lite fett och bygga muskler! ;)

Money money

Oj, idag har det varit en riktig häst-eftermiddag!
Har hunnit göra nåt med alla 3 pållarna. Lupol fick sig en tur i skogen, Eron har haft sadel på sig och Chicca har fått lite mys :)
Nu ikväll har jag lyckats sälja mina gamla stövlar! :D det var en härifrån som ringde idag och frågade om jag hade kvar dem, så de var här och testade de ikväll och de passade! :D Så där blev jag några kronor rikare, alltid lika uppskattat ;)
Nu ska jag ge hästarna mat, sen ska jag mysa med Simon och ladda inför "riktiga" första arbetsdagen imon!
See ya!

LYCKLIG!

Asså, jag bara måste få skriva detta. Fy fan vad jag är glad och lycklig över mitt liv just nu!!!!
What doesnt kill you, makes you stronger.
Jag är den bästa i hela världen, och ingenting kan stoppa mig just nu! :D

Eron

Dags för presentation av den nya hästen!
Eron, som han så fint heter haha, är född 2009 och är importerad från Holland.
Vi köpte honom billigt som ett litet projekt att ha ett tag, rida och till hösten hoppa in, för att sedan sälja vidare igen.
Vi köpte honom endast över telefon, så vi visste inte riktigt vad vi skulle få hem för något :) hehe. Men han verkar jättetrevlig. Lite liten i dagsläget, så vi får hoppas han växer till sig! Men han har verkligen världens snällaste ögon, och är väldigt lugn och snäll i hanteringen så det ska nog bli nåt av han med :)
Så närmast för honom är det inridning som gäller! :D
Hade bara några bilder från hagen, därav att Lupol är med på några bilder, men förhoppningsvis kommer ni få se mer av honom här framöver ;)

Första dagen på jobbet, check!

Japp, första dagen på mitt nya jobb är nu avklarat. Och kan även meddela att det gick finfint, även om det är imorgon som det egentligen gäller ;)
Är själv i ett kök på en liten skola och jobbar nu. Och imorgon kommer alla barn, vilket innebär en massa mer arbete för min del, men jag ska nog klara mig!
Nu tänkte jag fixa med alla kort från gran canaria, och sedan göra en presentation av den nya pållen :D

8 januari 2012

God kväll på er ;)
Sitter här och försöker få tiden att gå så jag kan gå ut och ge hästarna kvällsmat och sen ta mig en dusch innan jag hoppar ner i min alldeles egna säng :)
Var iväg och red Lupol i ridhuset idag för första gången efter hans 5 veckors vila. Emelie skulle ändå dit så jag och Lupol följde med för att skritta och trava litegrann.. Började med att ridhuset var fullt med 5 andra hästar + mig och Emelie, vilket kanske inte var drömscenariet med Lupol efter vilan ;) haha. Men han höll sig på mattan ändå tycker jag, spänd som en fiolsträng men lugnade ner sig efter lite skrittarbete så det fick bli några varv i trav med. Lupol var megalycklig! haha :)
Sen hem och ta hand om nytillskottet.. Tänkte ge er en presentation om hästen imorgon och även visa en liten bild på honom då :)

Hemma igen!

Hej på er igen!
Nu är jag åter tillbaka efter en alldeles underbar vecka på gran canaria! :D har en massa bilder att visa er, men måste komma hem först. Är för tillfället hos Simon i Linköping då vi kom hem ganska sent igår, så vi har sovit här inatt och ska snart åka hem mot Sävsjö :)
Lite överraskande för oss alla är att jag råkade köpa oss en häst under veckan som gått. Haha, så kan det gå. Så den står och väntar på mig där hemma nu ;) Har inte sett den i verkligheten så vi får se vad det är för nåt helt enkelt!

Aja, nu ska jag hjälpa Simon med väskorna och all packning. Men vi hörs senare idag =) Puss på er!

STALL VINLÖF

Stall Vinlöf drivs av Henny Vinlöf, som ni får följa här på bloggen.
Sedan hösten 2011 bor hon på gård med ett stall för 7 hästar, fina hagar och ridbana 60*20m. 
 
Henny erbjuder träning för elever, samt utbildning och tävling av häst.
 
För mer information och prisuppgifter, kontakta Henny via telefon eller mail.
 
 
 
EGNA HÄSTAR
 
 
   LUPOL T HÄSTAK
 e. Dirco Hästak - Steinbeck - Rote Boldt
 Född: 2004
 Kön: valack
 Uppfödare: Hästak AB, fam Treml
 Ägare: Lena Vinlöf
 Mer bilder och information om Lupol här >>
 
 
 
   RECYCLE
 e. Ronaldinho H - Good Times - Dutch Capitol
 Född: 2008
 Kön: sto
 Uppfödare: Lasse berglund och Ann-Christin Rosell 
 Ägare: Henny Vinlöf
 Mer bilder och information om Recycle här >>
 
 
 
  LA CHICCA 
 e. Stokdals Livanos  - Lasandos - Anart
 Född: 2010
 Kön: sto
 Uppfödare: Annika Bäckgren
 Ägare: Lena Vinlöf
 Mer bilder och information om Chicca här >>
 
 
 
   ERON
 e. Unaniem - Sam R - Farn
 Född: 2009
 Kön: valack
 Uppfödare: F C M Spithoven
 Ägare: Henny Vinlöf
 Mer bilder och information om Eron här >>
 
 
 
 
 
ANDRA HÄSTAR
 
 
   CAPPELLINI
 e. Cathageno - Great Pleasure - Sit This One Out xx
 Född: 2005
 Kön: valack
 Uppfödare: Tina Peterson Lind, Lars Berglund
 
 Tränas kontinuerligt av Henny i hoppning.
 
 
 
   CARAT
 e. Ragazzo - Chirac - Herkules
 Född: 2006
 Kön: valack
 Uppfödare: Inge-Gerd Axelsson
 
 Stod hos Henny sommaren 2013 för utbildning och försäljning.
 
 
 
   LIRCO BG
 e. Irco Mena - Leuthen I - Robin Z
 Född: 2010
 Kön: valack
 Uppfödare: Blommedala Gård HB
 
 Stod hos mig vintern 2012/2013 för inridning samt matchning mot 3årstest.
 Såldes maj 2013.
 
 
   CHIAVARI
 e. Campari M - Pablo - Latino
 Född: 2000 - 2011
 Kön: valack
 Uppfödare: Catarina Jönsson
 
 Ägdes av familjen Vinlöf 2007 - 2011. Tävlades framgångsrikt till  och med  medelsvår hoppning.  
 Omkom vid akut operation mars 2011. 
   
 
WATERLOO 
TAKE A CHANCE ON ME
GLENN CHOICE
KARENS G

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON