Jönköping på söndag!

Woho, nu är det bara 3 dagar kvar tills årets första tävling! :D
 
En annan har ju räknat ner sedan i november typ, så nu är det verkligen nära!
 
Tävlingen startar klockan 8:00 men eftersom det är två klasser och ca 90 starter innan min första klass så blir det ingen jättetidig morgon för vår del. Skönt det!
Rider som sagt 1m och 110 med Lupol. En mjukstart helt enkelt men han lär vara pigg och väldigt tittig med tanke på att han inte tävlat sen i Juni förra året... Har bara tänkt att åka dit och göra två skolrundor, försöka få en bra start på året att bygga vidare på.
 
Startar i alla fall som nummer 23 av 52 i första klassen och 39 av 42 i andra klassen. För er som är där och kollar så rider jag väl kanske första gången runt klockan 11 och andra gången runt klockan 14, om dom kör på i samma tempo som jag har tänkt vill säga...
 
 
En bild från när jag var sist i Jönköping och tävlade. Det var i höstas men då med hästarna Cappellini och Velcome Indorado.

<3


Läggdags!

Åh äntligen är jag klar. Har skickat in ansökan så nu är det bara att hålla tummarna!
 
Tog ett tag att få den klar bara... Om man har jobbat från 8-19 så är väl aktiviteten i hjärnan inte på topp direkt, så var svårt att hitta rätt ord och formuleringar kan man väl säga...
Hoppas den blev någorlunda okej i alla fall!
 
 
 
Annars då?
Dagen har vatt låååång... Fick som sagt hoppa in och jobba på morgonen och ska göra det imorgon med men då börjar jag klockan 7 istället.
Efter första jobbet var det direkt ner till ridskolan och jobba några timmar till. Gick väldigt bra idag faktiskt och för första gången i år så var det nästan lite varmt i ridhuset efter att solen lyst så fint hela dagen. Underbart!
Red Lupol direkt efter jobbet med. En riktigt genomkörare tills tävlingen i helgen och det gick helt okej. Jobbade lite över bommar i slutet bara för att se att allting stämde, vilket det gjorde! Så nu är det bara att underhålla detta tills söndag så får vi se hur det slutar då helt enkelt.
 
 
Imorgon väntar jobb först från 7-13:30 och sedan 14:15-19:00, så räkna inte med den bästa uppdateringen här direkt...
Men hoppas ni i alla fall får en väldigt bra dag. Om inget annat, se till att den blir bra!
Nu kallar sängen, god natt på er!

Söker jobb...

Hej på er!
Sitter och försöker få ihop ett CV, ska skicka in och söka jobb! Inte det lättaste det där att skriva ihop saker om sig själv...
Återkommer om en stund igen!

Framridning

Något jag tycker vi gör fel på tävlingar är att vi rider fram för dåligt. Det sker på både lokala och även nationella tävlingar där man kan se ekipage inne på banan få alltför många fel som man kunnat åtgärda på framridningen.
 
 
När vi var i Borås i helgen och kollade på framförallt de unga ryttarna såg man verkligen en tydlig skillnad på de som hade jobbat igenom sina hästar ordentligt, och de som inte hade gjort det.
 
De hästar som var lösgjorda, framme för skänkeln, eftergivna och allt sånt där, det var dom som gick felftritt.
De andra som hade hästar som knappt lyssnade framåt eller bakåt, var de som fick med sig några bommar ner... 
 
Tycker det är väldigt tråkigt att se ett så stort antal göra samma fel på den nivån, att inte ridningen är bättre än vad den är när man ska in och rida 145...
 
 
 
 
Jag tror det är såhär. Att de som får de nedslagen där de skyller på hästen för att man själv inte gjorde något fel, är sånna nedslag som inte hade existerat om hästen blivit ordentligt framriden. Det gäller att fokusera på att hästen är igång i kroppen och att den använder sina muskler, så den kan använda kroppen tillräckligt för att komma över hindrena. Jag tror inte man kan gå in och hoppa en 120 och förvänta sig att hästen ska vara felfri om man inte har ridit fram tillräckligt.
 
Det gäller både på framridning och framhoppning att försöka skapa de bästa förutsättningar för att bli felfri inne på banan. Det är bara du själv som kan göra något åt det eftersom det är du själv som rider fram hästen.
 
Då finns det dom som påstår att man bara kan rida fram 15 min innan framhoppning, för annars blir hästen trött.
Samma personer kan endast hoppa 2 språng på lilla, 2 på räcke och 2 på oxer, för annars blir hästen trött. 
Då frågar jag mig, hur gör ni om hästen känns ovanligt stel och ni behöver rida igenom det? Låter ni det bara va, eftersom hästen kommer bli trött om ni rider 5 minuter extra, och nästan garanterat kommer få nedslag inne på banan?
 
Nej, en genomriden häst är den bästa förutsättningen för att rida felfritt inne på banan.
 
Nu är jag inget proffs på det här, jag har inte tävlat 150 och jag är inte bäst, men jag försöker alltid vara ute i god tid. Skrittar fram ungefär en kvart. Sedan rider jag fram ca 40 min och om det känns superbra så skrittar jag hellre några minuter istället och vet att hästen är "klar", istället för att ha ont om tid och inte hinna rida igenom det där sista som behövs. 
Väl inne på framhoppningen brukar det oftast bli ganska många språng på lilla, vet inte exakt men skulle gissa på 10 kanske. Dels för att hitta galoppen, känna på avståndet och framförallt för att hästen ska komma igång i kroppen. 
Sedan gör jag några fler språng på oxer och räcke, olika på antalet då mycket beror på hur det känns. Men om det är så att det behövs 8 språng på både oxer och räcke, ja det får det helt enkelt bli så många så jag hittar en bra känsla innan jag går in på banan.

Gina Tricot Grand Prix i Borås

Tänkte sammanfatta lite utav dagen i Borås där jag och Linnea var i lördags och kollade på tävlingarna.
 
 
Får börja med att bara ösa beröm över hela tävlingen. Jag kan inte klaga på någonting! Allting var så genomtänkt och bra planerat.
Äntligen har vi en tävling i Sverige som börjar likna lite det internationella stuket på tävlingar. På tiden tycker jag!
VIP-lounge för ryttare vid banan, en för hästskötarna i stallen och en för hästägare/press/nära anhöriga vid banan. Där bjöds det på tilltugg, massa frukt och fri dryck.
 
 
Tycker också det var riktigt bra att ta betalt för inträde till banan. Inte en jättestor summa, men ändå en bra inkomst för dom. Vid biljetten fick man även lite rabattkuponger och en lotteribiljett där man kunde vinna biljetter till GHS.
Eftersom de tog betalt för inträdet, kunde de istället ha normala priser på mat vilket jag tycker är jättebra. Då äter ju faktiskt folk! haha. Nej men det finns alltför många tävlingar där man kan få köpa typ en korv för 50 spänn... 
 
 
Som sagt, jag tyckte det var en jättebra tävling som var väldigt bra arrangerad! Jag kommer helt klart återkomma nästa år!
 
 
Får bli en lånad bild på Lisen som fullkomligt regerade där i helgen!

26 februari 2013

God morgon på er!
Sitter just nu och väntar på Emelie. Hon kommer vid nio så ska vi åka till ridhuset och rida då.
Sedan får det nog bli att åka hem och lägga sig tills jag ska till jobbet efter lunch. Vaknade upp dålig igår och känner mig ännu sämre idag, och vill verkligen inte bli sjuk nu!! Särskilt inte eftersom jag ska tävla på söndag, då vill jag helst vara pigg!
 
Ikväll efter jobbet blir det nog lite mer ridning. Alicia kommer hit också och hjälper mig lite som tur är!

Bra dag!

Åh, alla hästarna har verkligen varit så himla duktiga idag!!
Lupol skötte sig superbra i hoppningen. Försöker tänka på att ha samma galopp i hoppningen nu som vi har i dressyren, en betydligt mer samlad och starkare galopp med mera tryck. Det gick väldigt bra men givetvis är det väldigt jobbigt för Lupol efter ett tag, men det blir ju väldig skillnad på sprången så det är bara att jobba vidare på det helt enkelt.
 
Sen nu ikväll har vi löshoppat Chicca och Lirco, och herrejösses vilken skillnad det var på dom sedan i höstas. Lite vintervila och sedan mera ridning har verkligen gjort susen, båda hoppade jättefint idag!! 
 
Så idag har helt enkelt alla hästarna skött sig helt suveränt, inte varje dag det är så! haha. 
Men man blir allt lite stolt och varm i kroppen när man tänker på hur fina hästar det står i stallet! Hoppas verkligen på ett roligt år tillsammans med dom.
 
 
Blev tyvärr inget filmat då vi var lite kort om folk hemifrån,men bjuder på en film då vi hoppade Lirco i höstas.
 
 

Söndag

Hej på er!
 
Gårdagen var superbra, man är taggad inför säsongen nu minst sagt!! 
Inspirerad till tusen helt enkelt!
Längtar något enormt tills man får ta på sig kavajen igen om en vecka, och åka på tävling. Var alldeles för längesen nu enligt mig...
 
 
Idag är det söndag och den består enbart med häst för min del. 
Var iväg på förmiddagen och hjälpte en med sin häst. Sedan när jag kom hem igen så tog jag med mig Eron ut på åkern och red lite. Gick jättebra, han skötte sig super! 
Måste jobba ut flåset lite på honom så får nog bli ett pass där i veckan igen om jag får med mig någon som sällskap, och sedan åker han på "tränings-läger" till helgen om vi får tid att köra iväg honom.
 
Nu kom jag precis in och ska äta lunch, därefter åker jag med Lupol och hoppar i ridhuset! Skoj! :D

Just nu!

Sitter på läktaren och lär mig! ;)
Har sett både bra och mindre bra rundor... Men inspirerad blir man!!


Borås Grand Prix

Idag åker jag och Linnea iväg på en riktigt inspirationsdag inför tävlingssäsongen!
 
Börjar med att bege oss till Borås för att kolla på hoppningarna där! Har sett lite bilder därifrån nu de senaste dagarna och det ser inte alls dumt ut enligt mig! Hoppas det lever upp till förväntningarna :D
 
 
 
Därefter stannar vi till i Jönköping på vägen hem för att gå på clinic för Peter Eriksson. Hoppas på att bli ännu mer inspirerad där!

Fredag

Hejsan på er!
 
Har varit hemma från jobbet nu en stund, och ska snart äta lite också! 
Funderar på att ge mig ut en runda på Lupol, men då det börjar närma sig 10 minusgrader känns inte det särskilt lockande...
Får se hur det slutar helt enkelt!
 
 
Ska annars iväg och träffa lite vänner ikväll, bada bastu och lite sånt mys!
Hoppas ni haft en bra dag i alla fall. Puss H

Märkes-skadad...

Jag har kommit fram till att efter tiden i Holland så har jag blivit sjukt påverkad av hur man visar det yttre, att allting ska se bra ut vid första intrycket!
 
 
Nere i Holland var det viktigt att det var välstädat i stallet, allting skulle hänga prydligt, det skulle vara bra utrustning med bra kvalité, personalen skulle ha snygga kläder på sig med välkända märken, och så vidare...
 
 
Jag trivdes verkligen i denna miljön! Att ha ca 10 vardagsträns där alla kommer från märket Equipe.
Att ha ett flertalet dyra sadlar att trimma i dagligen, för att sedan byta mot de ännu finare sadlarna man tog med på tävling!
För att inte tala om alla tusentals fina täcken och schabrak!
 
Utvöver det ställdes det även krav på att allting skulle vara snyggt och prydligt i stallet. Stallgången sopades 4 gånger om dagen och alla boxar dammades 2 gånger i veckan. 
I de 3 sadelkammarna kunde man knappt tro att det varit någon i. Golven skurades varje dag och allt läder var alltid nyputsat och proffsigt upphängt.
 
Vi personal skulle vara snyggt klädda, inga stora plumsiga tröjor utan helst en piké nerstoppad i ridbyxorna med ett snyggt skärp, nyputsade stövlar och en keps med uppsatt hår!
 
 
Har väl efter min visit där blivit lite skadad av det hela haha.
Här hemma städas nu sadelkammaren en gång i veckan, får panik av att se saker på bänkar och fläckar på golvet från smält snö... 
Tränsen, som jag helst vill byta ut mot några finare men tvingar mig till att slita på de jag har haha, putsas nästan varje dag.
Täckena måste ligga fint på hyllorna, annars får det göras om!
Kläderna jag har på mig och utrustningen till hästarna har bytts ut mot snyggare och med bättre kvalité!
 
 
Jag kan helt enkelt konstatera att jag har fått ett nytt "intresse" i mitt hästintresse, dock ett väldigt dyrt sådant!

Häst hela dagen!

Idag har det endast varit häst på schemat.
Började med att en av våra hovslagare kom hit för att sko 4 hästar.
 
Var väl inte direkt någon av dom som var på humör, och värst av allt var Chicca...
 
Hon är verkligen en definition av sto, och ska ha kontroll över allting.
Så fort allt är på hennes villkor är det inga problem, men när det inte är det eller som idag när "vardags-rytmen" bröts så håller hela världen på att gå under haha.
 
Det började med att hon var sur redan när jag tog in henne. Fel tid på dygnet, matte!
När hon sedan insåg att hon nästan var själv i stallet (hennes älskade Eron var ute i hagen med annat sällskap stog inne men som inte dög för fina damen!) blev hon inte direkt gladare. Matte, vad håller du på med egentligen?!
Och när hon dessutom insåg att vi skulle slå på skor så ville hon inte vara med längre haha. Nu får det vara nog matte!!!
 
Efter en stund fick vi till slut på ett par framskor, men där bak fick hon på sig nu ikväll istället efter ett pass i ridhuset först... knäppa häst!!
 
 
Avslutade kvällen med ett pass i paddocken med Lupol. Blev inte så långt då jag höll på att frysa ihjäl, men han fick åtminstone röra på sig och vi tränade på lite galoppombyten vilket satt helt 100% idag! 
 
 
Gammal bild på Chicca, är nog dags för lite nya känns det som... Alicia har du tid någon dag? haha

Fina häst

Är inne i någorlunda tidig tid på kvällen för denna veckan, skönt det!
Ligger och kollar på Greys anatomy men ska ge mig ut och ge hästarna sitt kvällshö nu...
 
Var och red Lupol i ridhuset innan.
I början kändes det inte alls bra... Fick honom inte helt eftergiven i innersidan och då låser jag mig i innerhanden och då blir det bara ännu värre... Jobbade på det ett tag, tog sedan en skrittpaus och efter den var det som en helt ny häst! Ibland är det allt bra att ta en paus någon minut, tänka över vad som inte fungerar och sedan fortsätta!
 
Blev ett ganska långt ridpass, men helt klart värt det om man ser till hur sjukt bra det gick i slutet! Och vi behövde verkligen en riktig genomkörare och då får det helt enkelt ta den tiden det tar.
 
 
Imorgon skulle vi egentligen åkt på träning men den blev tyvärr inställd så får åka och hoppa lite själv istället. Funderar på att hoppa trekombination med oxrar så han verkligen får ta i både uppåt och framåt, nyttig övning det där!
Tar med Eron också när det ändå finns plats i transporten, och förhoppningsvis finns det även tid för att åka ner med Lirco och Chicca därefter!
 

Äntligen!

Igår var vi iväg på återbesök igen med Recycle som opererades vid årsskiftet. 
Vi åkte därifrån med goda nyheter vilket resulterade i att hon får gå ut i hagen igen efter 3 månader på box.
 
Sagt och gjort, idag släpptes hon ut och det var en väldigt glad häst där ute!
Kan lova er att det värmde rätt ordentligt i mamma-hjärtat av att se henne så lycklig! Fina skruttan.
 

Fråga!

Är det någon av er läsare som vet vad för underlag det är inomhus hos ridklubben Udden?
Har bara varit där på Superhelgen och den hålls ju på gräsbanan!
 

Nytt!

Jag var ju iväg på lite äventyr i helgen och då bland annat på Charlies i Jönköping. Haha, någon som blev förvånad där? ;)
 
Blev ett inköp av 2 nya magplattor...
En ny till Lupol som jag suktat efter läääänge! Det tog emot om man ser till priset men den är verkligen sååå himla fin!! Helt i kalvskinn och jag bara älskar den!
 
 
 
Köpte även, vad jag kallar, en ponnygjord till Eron. Haha, han är ju så himla liten och både han, Chicca och Lirco har en sadelgjord på 115cm. Ett skämt i mina ögon!
 
Men om han nu ska börja hoppa lite ordentligt framåt våren så köpte jag en till honom med när jag ändå var i farten! Blev dock av den lite billigare varianten! haha
 

Jobb hela dagen lång...

Yes, som rubriken lyder har jag jobbat hela dagen idag. Började klockan 8 på morgonen och kom hem nyss... Mina ben värker en del nu efter att ha stått upp i stort sett hela dagen!

Ska upp och mysa lite med de fina hästarna jag har i mitt stall och ge dom kvällsmat innan det är läggdags!

Vi hörs imorgon igen, ville bara säga hej! Puss H


Anmäld

Då var Lupol anmäld till sina 2 första tävlingar för i år.
 
Vi startar i Jönköping om 2 veckor och rider där 1m och 110.
Sedan åker vi till Ljungby helgen därpå och rider 110 och 120.
 
Känns som om det kan bli 2 roliga tävlingar. Jag gillar båda ställena väldigt mycket så jag hoppas vi får bra resultat!
 
 
 

Helgens ridning

God kväll på er!
Ursäkta för dålig uppdatering här över helgen men jag har helt enkelt haft annat för mig.
 
 
Har i alla fall haft väldigt bra ridpass i helgen vilket jag tänkte dela med mig av!
 
Igår stod det hoppning på schemat för Lupol och Eron. Lupol gick bra i början, lite sämre i mitten men som sedan löste sig och hoppade riktigt riktigt bra i slutet. Härligt när man får sådan känsla i sprången! :D
 
Eron hoppade sina första språng för i år och gjorde det hur bra som helst! Skötte sig alldeles utmärkt och var bara allmänt jätteduktig! Härligt när det fungerar så bra.
 
Därefter var det bara hem och lasta om och åka ner med nästa gång. Det blev Lirco och Emelie tog med Cappellini.
Lirco skötte sig super och det var helt klart det bästa ridpasset någonsin. Massa framåtbjudning hela tiden men lyssnade väldigt fint.
 
 
 
Idag har jag endast ridit Lupol men det blev 3km galopp på åkern. Härligt! 
Måste ju bygga upp konditionen till topp nu när man har chansen innan alla tävlingar drar igång.

Soft up

Var på Charlies en sväng i torsdags och kollade runt lite... Bland annat på stugbyglar som ni kanske förstår!
Har länge varit sugen på ett par soft up, ändå sedan jag var i Holland och jobbade för ett år sedan där det i stort sett var sånna på varenda sadel...
 
Men jag vet inte riktigt varför det inte har blivit av, har väntat på att köpa en ny sadel innan jag köpte något annat nytt tillbehör till den!
Nu när jag har köpt sadel så har såklart den ständiga ångesten kommit fram om vilka man ska köpa eller inte...
 
 
Till slut föll valet på ett par Soft up, men jag var liksom inte riktigt på tillräckligt shoppinghumör i torsdags för att köpa ett par stigbyglar för ganska mycket pengar...
Åkte helt enkelt därifrån tomhänt med hopp om att vara mer shoppingsugen nästa gång jag åkte dit! haha
 
 
 
Men, när jag var hemma och läste lite bloggar såg jag att Cheval Ridsport hade "alla-hjärtans-dag-erbjudande" med 25% rabatt på valfri vara, och då slog jag till! :D
 
Det bara måste vatt något med ödet som sa till mig tidigare på dagen att vänta med att köpa dom! haha
 
 
Så nästa vecka bör jag i alla fall få hem dom!
 
Hälsningar en glad tjej som tycker hon har gjort ett himla bra köp! haha
 

15 februari 2013

God kväll på er!
 
Fredag idag, och en riktigt bra sådan! 
Var en superlugn dag på jobbet... Väldigt många barn lediga i och med att det var sportlov, så de barn som var kvar gick vi ut med hela dagen. Så har lagat mat ute och åkt en massa pulka! Supermysigt!
Slutade även typ en timme tidigare, gött!
 
 
Nu har jag varit och ridit. Blev Lupol som fick sig en tur till ridhuset, kändes helt ok! Hann dock inte rida så jättelänge, men han kändes helt okej som sagt.
Har även sålt ett par ridskor ikväll som jag fick i födelsedagspresent i höstas men som var försmå, skönt när någon annan kan få användning av dom istället!
 

Keps-älskare

Ni som känner mig vet så väl att det enda jag bär på huvudet under sommarhalvåret är keps!
Jag älskar kepsar, och har hittat 2 favoriter som jag tänkt införskaffa mig detta året!
 
Den ena är denna ifrån Kingsland. Superfin tycker jag, särskilt när den är vinröd på undersidan!
 
 
Gillar också en vit med blåa detaljer ifrån HV Polo. Har tyvärr inte hittat någon större bild på den, men såhär ser den ut i alla fall! 
 
 
 
Ge mig sommar nu!!

Bäst!

Alltså, när jag och Hanna träffas, då blir allting hur bra som helst!
 
Vi har haft ett så sjukt kul dygn tillsammans, och vi gör alltid så sjuka saker ihop som gör livet väldigt mycket roligare helt enkelt! :D
 

14 feb

Glad alla hjärtans dag på er fina läsare!
Hoppas du får en superbra dag :D
 

Lets do this!

Sådär, då har man jobbat färdigt för dagen. Har bara en massa roliga saker att se fram emot nu! :D
 
Ska slänga i mig lite mat nu och sedan gå ut och fixa stallet och se!
Sedan styr jag racer-Saaben mot Jönköping för att äntligen få träffa mina favorittjejer igen!! Åhh vad jag har saknat dom, vi kommer ha så himla mycket att prata om!
 
 
Blir först bio och sedan ut och käka någonstans, sen hem till någon där vi säkerligen kommer och sitta och prata halva natten! haha. 
 
Sover sedan hos någon av dom inatt, och imorgon blir det shopping för min del! Blir en sväng både på stan, A6 och såklart Charlies!!
 
Har en känsla av att jag har ett grymt dygn framför mig!

Vilken är bäst?

Jag ska köpa ett par nya stigbyglar och har länge velat fram och tillbaka på vilka jag ska köpa...
Är riktigt sugen på ett par soft up, men eftersom jag inte har de bästa knäna så kanske jag istället ska köpa sprengers bow balance?
 
Någon som har erfarenhet av båda två som kan ge lite tips, och för och nackdelar med dom?
 
    

Bra dag!

Sjutk bra dag idag!
 
Började med en supermysig fika tillsammans med Elin. Därefter åkte jag även och köpte en ny parfym som jag velat ha ett tag! 
 
Sedan kom Alicia hit så fixade vi stallet och sedan red en runda i skogen med Lupol och Eron. Det var årets 4 ridtur med Eron och alltså den första i skogen. Och han skötte sig väldigt bra med tanke på att vi mötte 3 tåg, ett antal bilar och desstom en älg! haha. Men han höll sig i skinnet ;)
 
 
Därefter blev det en tur till ridhuset med Lirco och Chicca. 
Lirco skötte sig super! Red helt själv hela tiden i alla gångarter idag. Fick även med lite på film så det kommer väl upp här om några dagar eller så!
Chicca tyvärr har fått en hovböld igen så det blev inte så mycket gjort med henne. men lite annanträning blev det på köpet i och med transportresan dit och hem...

alldeles för mycket fika...

Vem kan stoppa mig, när jag bara rullar fram?
 
Yes, way too much fika idag... 4 gånger om har det blivit, alldeles för många gånger på en och samma dag! haha
jag kommer bli tjock, väldigt tjock...
 
Skärpning!
 

Besviken...

Har fått min magplatta nu som jag beställde... och blir hur besviken som helst!!!
 

Tror ni inte att ena sidan är i plast?!? haha, hur fan kan man tillverka en sadelgjord där utsidan är i plast?! för ganska mycket pengar med?!
 
aja, blir helt enkelt att skicka tillbaka den och sedan fortsätta jakten på magplatta!
 
Stäng

11 februari 2013

haha, är lite rörigt i huvudet idag och det märktes tydligt när jag skulle skriva i rubriken...
först blev det 11 januari, sen kom jag på att det alla redan är februari. Då blev det istället 11 februari 2012.. Just det, alla redan 2013!! tiden går bra fort den...
 
 
aja, tillbaka här efter en ganska lugn helg! En hel del ridning på de små, alla har skött sig super! Blir en runda för de imorgon igen. Eron får sig en tur i skogen medans de andra får åka till ridhuset. Måste repetera start och stopp några gånger till innan de får ge sig ut i skogen ;)
 
 
Idag blev det en vilodag. Hade tänkt rida Lupol här hemma men efter att Emelie gjort ett försök i paddocken kom hon tillbaka till stallet och sa att det inte var lönt att försöka rida i paddocken... Det var jättehalt under snön och då bestämde jag mig för att det lika gärna kunde kvitta!
 
 
Istället blev det en lång mysstund med Lupol. Ryckte lite man, klippte lite mer päls i huvudet, fixade broddarna och en lång rykt som sedan avslutades med massa morötter! Trevligt tyckte Lupol ;) haha
 

Lördag

God kväll på er!
 
Hoppas ni haft en bra vecka! Vet att uppdateringen här är under all kritik just nu, men har man varken tid eller motivation till att sitta här så är det inte alltid så lätt!
 
 
Träningen i torsdags gick i alla fall helt okej. Varken jättebra och heller inte dåligt. Det var helt enkelt en träning där allt fungerade bra och som det skulle, men wow-känslan saknades...
Idag däremot var det dags för dressyrträning igen och wow vilken häst jag har. Jag har bara fullt upp med att hålla i mig där uppe på ryggen! Lupol var i alla fall superfin så nu är det bara jag som ska försöka jobba vidare på detta, vilket inte kommer bli det lättaste utan Ulla ståendes bredvid!!
 
 

Vill ha!

Detta träns är något som jag gärna skulle vilja utöka samlingen med här hemma! Tycker faktiskt det är riktigt fint om man bortser från pannbandet! haha
 
 
Men, då är frågan. Någon som har ett träns tidigare ifrån Claridge House och vet hur kvaliten är?
 
 
 
tränset hittar ni här!

Beställt

Igår beställde jag en magplatta till nya sadeln!
 
Passade även på att beställa ett par stallskor när jag ändå var i farten, de slits ju som aldrig förr så kan lika väl ha ett par i lager så har man ett par att byta till när de jag har nu går sönder!
 
Stäng
 
Stäng

Mycket jobb just nu...

Alltså, ibland kan jag inte riktigt förstå hur folk kan vara arbetslösa, när en annan jobbar de flesta timmarna på dygnet? Och hade kunnat jobba mer än så om jag bara hade velat...
 
Aja, jag är bara glad för att jag har att göra, det kan ju vända vilken dag som helst! Men ibland är det lustigt det där...
 
 
 
Idag har jag i alla fall "bara" jobbat på ridskolan, 8 timmar. Så en helt vanlig arbetsdag helt enkelt!
Annat blir det imorgon då jag först är i ett kök på morgonen fram till klockan 13, sen direkt till ridskolan och vara där till 18:15.
Men, jag är inte så ledsen för det eftersom det därefter är hoppträning!! Så gissar på att dagen rullar på ganska bra imorgon i vilket fall!

Årsdebut!

Ikväll har vi slagit på stort, hela 3 stycken debuter har vi avklarat!
 
De två första är årets rid-debut på både Eron och Lirco. Erkänner att jag tog det säkra före det osäkra genom att longera de en stund först då det var första gången de fick röra sig på fast och torr mark sedan snön kom i höstas. Och det visade sig vara ett klokt val ;) haha.
Men när jag väl satt upp skötte de sig utomordentligt, duktiga pojkar!
 
Den tredje debuten var för Lirco. Att bli riden på ett nytt ställe och inte här hemma! Inte någon stor grej egentligen kanske, men man vet ju aldrig riktigt hur de sköter sig när de kommer iväg. Men som tur var verkade han inte bry sig ett dugg om det!
 
 
Nu kallar snart sängen för min del.. Har skickat lite mail och så nu ikväll efter att jag kom hem och nu hoppas jag att jag är klar för dagen!

Nu drar det igång igen!

Ikväll var första gången som de tre små fick motioneras igen efter två månaders vila!
Jag hade lite tur eftersom det kom en del snö idag, vilket gjorde det möjligt att använda paddocken, så då passade jag på att longera dom.
Alla tre skötte sig mycket bra. Så om det finns tid över imorgon så får Eron och Lirco åka till ridhuset för årets första ridtur!

Imorgon kommer även hovslagaren och skor 2 hästar, så det blir en heldag i stallet helt enkelt :)

Slänger upp en bild på Chicca som togs för någon morgon sen där det ser ut som om hon har världens minsta kropp och världens största huvud ;) haha


Söndag

Nu är det äntligen söndag och jag ska bara njuta hela denna dag av att vara ledig och inte behöva tänka på någonting...

Igår gick äntligen medlemsfesten av stapeln som jag och Emmy arrangerade. Efter mycket slit och arbete blev det till slut en lyckad kväll!! Jag blev dessutom framröstad som årets medlem 2012 vilket jag är jätteglad och tacksam över, en riktig ära! :)

Efter medlemsfesten gick jag vidare till några andra på efterfest! En helbra kväll helt enkelt!!

Bjuder på en bild där man ser hur glad man det ut om man blir årets medlem ;) haha


Februari

God morgon på er!
Sitter just nu och äter frukost och fryser som jag vet inte vad. Har inte fått upp värmen än i kroppen sen jag kollade på hockey igår så dricker lite varm choklad nu i hopp om att det hjälper till lite :)
snart är det i alla fall dags att bege sig till jobbet om en halvtimme. Jobbar till halv fem så det blir en lång dag idag...


RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON