Effektiv eftermiddag!

Har hunnit med en massa saker nu i eftermiddag!
 
Har hunnit tvätta klart nästan allting, lagat mat, sprungit en runda och städat 3 bilar. Phuu, det var ganska bra jobbat tycker jag!
 
 
Nu ska jag gå och ta in hästarna, de 4 unghästarna har fått gå utan täcke idag så har nog lite att borsta på ikväll om jag känner dom rätt!
 
Sen ikväll får vi hoppas att jag både hinner och har lust med att baka en kaka, vore ju annars ett gott avslut på dagen =)
 

Paus

Är inne på byta tvätt-, dricka kaffe-, äta apelsin- och kolla Emelies resultat på equipe-paus. haha
 
Japp, Emelie rider sin andra ritt nu så passade på att gå in och dricka lite kaffe och äta apelsin under tiden. 
 
 
Emelie kom förresten på 3e placering i förra klassen, grymt!!
Har inte pratat med henne än utan tänkte ringa och höra efter denna klassen, men så nervös hon var innan så är hon nog glad över en placering i alla fall! 
Sen är hon som mig, knappt nöjd över någonting under ritten utan ser bara alla saker som kunde gjorts bättre. Men får försöka peppa henne lite över placeringen!
 

Påskdagen

Hejsan på er!
 
 
Söndag idag och jag är alldeles själv hemma. Mor och far är bortresta och Emelie skickade jag iväg till Tingsryd i morse på tävling, så nu är det bara jag kvar här =)
Men lika skönt det nästan! haha
 
 
 
Är inne i huset en sväng nu och försöker följa Emelie online på equipe, sjukt nervöst måste jag säga!! Vill bara att det ska stå ett par bra siffror på henne snart... Spännande, spännande!
Annars fortsätter jag med det jag höll på med igår, putsa och städa i sadelkammaren och tvätta. Det känns som om jag har tvättat hur mycket som helst, men det tar ju aldrig slut!!
 
 
Aja, sist jag var med Emelie på tävling gick det i alla fall såhär bra, får hoppas det går lika bra idag! 
 

Stallarbetet

Hej på er!
Idag är det en riktig stalldag. Har varit ute och fixat hela dagen.
Tvättat alla schabrak vilket har varit ett passande på hela dagen!
Endast en häst stod på schemat idag och det var Chicca. Hon skötte sig fint!

Nu har jag varit ute och gosat med Lupol i hagen. Han har vilodag idag och verkar inte klaga alltför mycket av att stå i hagen i strålande sol och med en matte som kommer och skämmer bort honom med äpplen och morötter då och då!


Påskafton

God morgon på er, denna soliga påskafton!
 
Jag har precis skickat iväg mor och far till Blekinge så nu är det dags för mig att gå upp och börja mocka och göra i ordning i stallet.
 
 
Igår var jag iväg och tränade dressyr med Lupol, gick sååå himla bra i slutet. Så skönt att få igenom det som inte fungerade i veckan och även nu veta hur man ska göra för att komma dit hela vägen.
 
Var senare även iväg med Lirco för att visa han för ägaren. Hon var nöjd och jag var nöjd så det var kul! Det var dessutom första gången som Lirco reds i annat ridhus än det i Sävsjö, men han skötte sig superbra så det var skönt att se att han reagerade så bra på det.
 
 
Nu ska jag sätta fart. Vi hörs under dagen!

Kom och köp!

 
1. Lädergjord 130 cm, resår i ena änden. 100kr 
2. Magplatta 135cm, resår båda sidor. 350kr 
3. Dressyrgjord i tyg 75 cm. 50kr
4. Landar från Glen Gordon, storlek cob men använts till stor häst. Jättefint skick!! 
5. Skrittäcke vattentätt storlek cob från Charlies. 200kr 
6. Stigbyglar med gummi på sidan storlek dam. 300kr 
7. Vanliga stigbyglar storlek dam. 100kr

Långhelg!

Woho, äntligen långhelg!
 
Har inget direkt planerat i helgen. Ska bara vara hemma, tror det kallas att vila ;)
Ska bli helt underbart i vilket fall! Sen blir det säkerligen att man hittar på något spontant ändå, men skönt att inte ha något på planeringen i alla fall...
 
 
 
Är inne nu och ska käka frukost!
Har varit ute hela morgonen och släppt ut hästarna. Har varit hi life där ute kan man säga då Recycle har fått komma ut i stor hage. Snacka om total lycka! Även Lupol och Cappellini har fått byta hage så de var lite på tårna de med, men de lugnar sig ganska snabbt... Recycle lär väl däremot hoppa och skutta i en vecka framåt av glädje!
 

Torsdagens ridning

God kväll på er!
 
 
Kom in från stallet alldeles nyss och sitter nu och gör ingenting, tänkte lägga mig alldeles strax men ska kolla runt på datorn lite först!
 
Ridningen idag har gått helt okej. Hoppade Eron några språng, och WOW vad han hoppade!! Alltså, sista rundan var super!! Sååå fin!! =)
Därefter red jag Lupol lite bommar och det gick sådär. Eller, det går egentligen bra bara att vi är i ett riktigt "tröskel-läge" just nu då jag sätter så pass mycket tryck i Lupol och han tycker det är ganska jobbigt och försöker på varenda litet sätt komma undan, och då blir jag jättefrustrerad över att han inte bara biter i det sura äpplet och jobbar på, och allting bara funkar!
Åh, tålamod, tålamod... Konsekvent arbete och tålamod!
 
Men efter liten stund arbete och en lugnare Henny så gick det ganska så bra till slut! Svårt att tänka på det efteråt bara utan oftast är jag irriterad i 2 timmar efter...
Att man aldrig kan sluta ha sådan press på sig själv?!
 
 
Imorgon väntar ridning på Lupol, Lirco och Chicca. 
Lupol ska på dressyrträning, Lirco ska filmas lite och visas upp inför ägaren och Chicca ska bara ridas "vanligt" =) Hoppas på att de sköter sig allihopa, och att jag sköter mig!
 

Eron hoppträning 21 mars

Här är filmen från Erons livs första hoppträning, och endast 3e gången han hoppade för i år!!
 
Tycker han skötte sig sååå himla bra! Stolt över lilla plutten!
 
 
 
 
För er som inte vet något om Eron.
Valack 4 år e. Unaniem - Sam R. Importerad från Holland.

Onsdag

Okej, min "lugna" onsdag blev kanske inte riktigt som det var tänkt...
 
Trodde jag skulle vara inne från stallet vid sju och ha hela kvällen framför mig att inte göra någonting på!
Men icke sa nicke!
 
 
 
Tog mig i kragen och åkte ner till ridskolan för att hämta lite papper... Blev ståendes där en stund och prata med några och hälsa på alla hästarna, men väl hemma var det bara att sätta fart och jobba lite!
Så har suttit nu över en timma med att uppdatera en massa på hemsidan... Men nu så är det en massa uppdaterat igen! Skönt att komma ikapp sig lite där.
 
 
Annars har dagen varit bra! Red Eron och Lupol på åkern idag! Gick finfint även om Eron blev lite trött i slutet, men han behöver jobba och träna upp kondisen så det var nog bara bra ;)
 
 
Nu ska jag fixa klart det sista på hemsidan och därefter lägga in lite filmer som jag fick från Alicia häromdagen... Dags att sätta fart!

Fina hästar!

Sådär, då var alla 3 motionerade ikväll och alla skötte sig riktigt bra!!
 
 
Lupol var ganska så stel i början och ville inte riktigt vara med på samma spår som jag. Men efter lite väntande och konsekvent arbete så löste det sig efter en stund och därefter jobbade han på riktigt fint. 
Jobbar ganska mycket med honom i förvänd galopp just nu för att balansera upp och stärka galoppen ytterligare, och det ger verkligen jättebra effekt på honom. Blir sååå fin då!!
 
Chicca och Lirco skötte sig också bra! För första gången som dom båda två samma dag skötte sig super de första varven. Longerar ju inte dom längre nu innan ridpassen (gjorde det de första gångerna efter vilan och de gångerna de fått några för många vilodagar mellan passen!), men idag var båda jättelugna och skrittade på så fint så! Skönt att de lär sig hur man ska bete sig. Får väl se hur många dagar det håller i sig bara....
 
 
Nehe, nu kallar duschen och sedan sängen! Imorgon blir det jobb igen!

Tisdag

Goddag på er fina läsare!
 
Slutade tidigt idag så har fixat lite olika ärenden här på datorn nu... Betalat räkningar och sånt där roligt, svarat på lite mail...
Nu ska jag gå upp till stallet och börja mocka, sedan tänkte jag faktiskt försöka hinna med att städa lite i bilarna... De ser sådär roliga ut denna årstiden med blask på marken och dessutom med hästar som fäller! det är päls överallt typ... inte så fräscht!
 
 
Sedan ikväll blir det ridning av 3 hästar i ridhuset. Lupol, Chicca och Lirco är det som får åka iväg. Inget större planerat en massa trimning så det ska nog gå bra!
 
 
Nu ska jag sätta fart så jag hinner med allt planerat!

Filmer!

Igår när Alicia var här hade hon med ett usb med lite filmer på med hästarna!
Så räkna med lite film-uppdatering här under veckan!! :)


25 mars 2013

God kväll!
Uppdaterar lite snabbt innan jag ska ut och ge hästarna sitt sista mål med mat för dagen.
 
Har varit i stallet hela kvällen. Alicia har ju varit här så vi var ute med Eron och Lupol, och Emelie med Cappellini, på en tur i skogen! Himla trevligt faktiskt och alla hästarna skötte sig riktigt bra för en gångs skull!! Oftast brukar det ju alltid vara någon som är mera som ett monster, pigg och helgalen med andra ord, men idag höll alla sig på backen. Skönt att det är så också ibland =)
 
 
Därefter gjorde jag och Alicia ordning på all utrustning sen igår. Så nu är allt putsat och skydden är tvättade, alltså helt redo inför nästa tävling.
Tycker det är så himla smidigt att putsa efter tävlingen, istället för dagen innan när smutsen suttit på utrustningen i några dagar/veckor sedan sista tävlingen... Nu är allt redo inför nästa tävling, perfekt!!
 
Blev även lite frisering av Recylce. Hon tycker det är så himla skönt och roligt framförallt att få stå i gången och få lite uppmärksamhet, det märks så väl att hon saknar att vara igång... Men snart är det dags att börja skritta igen efter operationen. Längtar så!!
 
 

Film från igår

Här kommer film från igår! 
Väljer att bara publicera den från 120.
Det var absolut inget fel på rundan i 115. Vi var dubbelt felfria och placerade. Men känslan jag hade var inget vidare och jag var alldeles för stressad själv, så vill helst inte tänka mer på den ritten utan istället fokusera på det som stämde i 120n så självförtroendet förbättras lite tills nästa tävling!!
 
I alla fall. Man ser tydligt problemet på hinder nummer 1. Lupol blir spänd och går inte fram tillräckligt för skänkeln och hoppar därför av lite för stort.
Sedan går 2 och 3 hyffsat bra. Fortfarande att han är spänd och står emot men annars helt okej. Nummer 4 är samma problem som på första hindret. Vi ligger stort och jag går på med både ben och spö för att få en reaktion. Ville hellre ta ett nedslag än att han ska stå emot, så hade lite tur där i och med att han var i bommen...
Därefter släppte det och vi kom till ridning, man ser stor skillnad på allt och helt plötsligt får vi trångt på distanserna istället mot tidigare där jag fått gå på och driva som en galning för att räcka fram!
 
 
Och ni får ursäkta det fula spöet. Haha. Jag råkade visst glömma det här hemma så lånade ett där på ridskolan. Och detta limegröna var det vackraste dom hade ;)
 
 

24 mars 2013

Sådär, då var man hemma och klar för dagen!
 
Har varit iväg och ridit en ponny nu ikväll, hoppade lite. 
Ganska stor skillnad att tidigare idag hoppat stora Lupol, och sen nu ikväll skutta runt på en liten c-ponny! haha. Men det gick jättebra, så det var kul!! =)
 
 
Nu blir det bara att slappa resten av kvällen... Borde egentligen gå upp och putsa av allting från idag. Framridningen var utomhus på en väldigt blöt bana så ja, allting är superskitigt och det är lera överallt... Men Alicia kommer hit imorgonkväll så kan ju sätta henne i arbete med det så får jag lite ledigt ikväll ;) haha
 
 
Imorgon jobbar jag till 17:30 så det kommer nog vara ganska tomt här. Kommer dock upp ett inlägg om tävlingen idag och någon film! 
Nu ska jag gå och ta mig en dusch och sedan njuta av känslan från de sista sprången på tävlingen idag! haha.
 
Hoppas ni haft en bra helg!
 

Äntligen!!

Då var vi på väg hem igen efter en lyckad dag. Två felfria ritter varav en placering.

Men bäst av allt var att "förra årets Lupol" kom fram efter fyra hinder i 120. Äntligen!! Sån himla känsla att bara kunna koncentrera sig på det man ska göra istället för att lägga all energi på att Lupol ska slappna av och koncentrera sig på hans jobb.

Så är verkligen jättenöjd med de sista sprången, kommer leva på det ett tag nu! :)


Tävling

God morgon på er!
Söndag idag och tävling på schemat.
Har åkt i två timmar nu så vi är strax framme, skönt det!!
Hoppas på fint väder så man slipper frysa ihjäl också! Vill gärna inte ha 12 minus och snöstorm som senaste tävlingen haha. Usch det är inget vidare...


Hoppas även på att Lupol är mindre spänd idag och att jag får till ordentlig ridning, så kan det nog gå riktigt bra idag!


Sjukaste klassen

Haha. Alltså, jag tycker jag har ridit ganska många "konstiga" bedömningar på tävlingar ibland.
När man åker iväg på meetings brukar det oftast vara någon "annorlunda" bedömning på någon klass. Alltifrån pay and ride där pappa kört fyrhjuling och jag ridit, eller där man hoppat samma bana om och om igen under en viss tid och den som red flest varv och felfritt vann, eller när man fick sätta ihop en egen bana på 8 språng där bästa resultat vann!
 
 
Men tillbaka till konstiga bedömningar. Denna slår nog rekord än så länge! haha
 
Ja, kolla själva så förstår ni nog! Och grattis Douglas, sjukt imponerande!!
 
 

Fredagkväll

God kväll på er!
 
Sitter och vilar i soffan efter denna veckan, är ganska så trött måste jag erkänna efter första hela veckan på dagis i mitt liv! haha. Men, roligt har det varit i alla fall!
 
 
Nu i eftermiddag har Alicia varit här. Har varit iväg med Lupol och Lirco i ridhuset, och båda skötte sig bra!
Lupol fick ett broddtramp i hagen i veckan och svullnade upp en del så han fick ta det lugnt några dagar... Men idag fick han sig en genomkörare igen och kändes riktigt fin i slutet!!
 
 
 
Nu blir det en kväll i soffan och ladda upp inför en heldag i Skåne imorgon. Ha en bra kväll och helg fina ni!

Löshoppning

I måndags var vi iväg och löshoppade lite. Kameran strulade som aldrig förr så vi fick endast med ett filmklipp på Chicca.
Inte det bästa språnget, hon är lite av en "varannat-hopp"-häst. Tror mycket det beror på att vi har åkt med båda samtidigt för hon kan inte riktigt koncentrera sig när den andra är utanför. Hon är mycket mer beroende av den andra, än vad den andra är av henne. Så framöver får vi åka 2 gånger istället, en gång med vardera häst, så får vi se om det blir någon skillnad.
 
I alla fall. Detta var inte en av hennes bättre språng, hon är lite för okoncentrerad och har inte full fokus på hindret. Därav lite för länge i luften på oxern, men ändå med en bra höjd i språnget, taxering och teknik.
 
 

Torsdag

Nu är det torsdag och snart är det återigen helg! 
Blir dock ingen skillnad för min del för jag har nästan mer att göra om dagarna på helgen än på veckodagarna haha. Så blir ingen vila för mig inte! 
 
 
Slutade tidigt idag så kom hem för en stund sen. Har varit ute och skottat och betalat lite räkningar efter att jag kom hem så nu är jag redo att gå upp till stallet igen. 
Lupol ska ridas ut idag och Eron på hoppträning. De två små får vila så åker de till ridhuset imorgon! =)
 
 
Man längtar ju ganska mycket tills det ser ut såhär ute igen när man ska hämta in hästarna!
Bild från när Chicca och Eron gick på bete sommaren 2012.

20 mars

God kväll på er!
 
Ni får ursäkta den dåliga uppdateringen här och enbart några "dagens"-inlägg såhär på kvällskvisten...
Jag har liksom lite dålig fantasi just nu, så om det är något särskilt ni vill läsa om eller undrar över så kommentera det här =)
 
 

Dagen har gått fint annars, som alla andra dagar. haha
Hade med Eron i ridhuset ikväll och han skötte sig fint! Red inte så länge i och med att han ska på hoppträning imorgon, spännande!!
Har varit på tävlingsmöte på ridklubben nu ikväll vilket också gick bra. Skönt med lite framförhållning så nu är i stort sett hela vårterminen färdigplanerad.
 
Nu blir det lite fika och sedan en stund till i stallet! 

Tisdag!

Andra dagen på veckan och det är värsta stormen utanför! 
Sådär mysigt om man är ute, men inomhus är det ganska charmigt ändå!
 
 
Jobbet gick finfint idag. Vi har byggt torn, byggt värsta domino-grejen vad man nu ska kalla det, och stora fina hus av lego. Japp, jag trivs som fisken i vattnet! ;)
 
Direkt efter jobbet begav jag mig till frisören. Har klippt av typ 1 dm och slingat. Sååå skönt med lite uppfräschning såhär inför "våren" (när den nu kommer?!).
 
 
 
Nu ska jag städa lite på rummet. Dammsuga, damma lite på fönsterbrädorna och byta lakan står på schemat!
Ha en fin tisdagkväll alla läsare =)

Chiavari

Idag är det 2 år sedan du lämnade oss.
Mitt hjärta blöder lika mycket nu som då.
 
 
 
 
Jag saknar dig min finaste vän!

Kall dag...

Idag har jag frusit hela dagen, riktigt jobbigt faktiskt. haha
Började att frysa när jag släppte ut hästarna klockan 6, och därefter har det fortsatt.
 
Var ute några timmar på jobbet i världens blåst. Sedan hem och ut i stallet hela eftermiddagen!
Trodde jag skulle dö typ när vi var iväg på löshoppningen! haha. Mina ben bara värkte, usch fy vad det var kallt...
 
Men som tur är ligger jag under 2 duntäcken i sängen nu med massa varm choklad så snart ska det nog bli ändring på det!!
 
 
 
Löshoppningen gick i alla fall helt okej. Chicca skötte sig bra stundtals och mindre bra de andra stunderna! haha. Nej, men hon har ganska svårt att koncentrera sig på rätt saker... Men när hon väl gör det så funkar ju allt jättebra!! =)
Lirco skötte sig också helt okej!
 
Tyvärr fungerade inte kameran så bra, gissar på att den också strejkar på grund av kylan ;) haha, men fick ett klipp på vardera häst. Inte de bästa sprången men nåt för er att kolla på i alla fall!
Har ett bekymmer dock och det är att jag måste få liv i apparaten först... Wish me luck!
 
 
Nu ska jag kika på världscuphoppningen från igår, sjukt kul att både Roffe och Malin tog sig vidare till finalen!!
 
Malin Baruard Johnsson och Tornesch hoppade hela vägen till världscupfinal på söndagen.

Fullt schema denna veckan

Alltså, denna veckan har jag inte en minut över.
 
Måndag: jobb 7-13:15, därefter till ridskolan en sväng. Sedan på kvällen ska Chicca och Lirco åka iväg på löshoppning.
Tisdag: Jobb 7:30-16:00. Klipptid vid 16:15 och sedan rida hela kvällen! 
Onsdag: Jobb 7:45-16:30. Rida därefter och sedan iväg på möte på kvällen.
Torsdag: Jobb 7-13:30. Hem och rida och på kvällen ska Eron göra hoppträningsdebut!
Fredag: Jobb 7:30-14:30. Hem och rida och sedan iväg och rida en annan häst.
Lördag: Ner till Skåne och köra en häst. Sedan förbereda inför tävling!
Söndag: Tävla i Udden med Lupol.
 
 
Så ser mitt schema ut!! Ska bli sjukt kul och jag är laddad till tusen :D
 
Livet, nu kör vi!

Söndag

God morgon på er!
Idag är det söndag och jag ligger fortfarande i sängen. Så underbart med sovmorgon!!

Igår hann det inte bli så mycket mer uppdatering. Var i stallet hela dagen och var iväg på träning, sen skulle jag bort på kvällen...


Var iväg på drink-kväll med några fler tjejer!! Jätteroligt idé och sjukt kul var det :D haha.

Nu ska jag ner och äta nåt till frukost tänkte jag... Sen är det uteritter som gäller med några hästar idag i det superfina vädret!! :D


Träning

På väg hem från träning med Lupol. Får försöka åka iväg och hoppa på andra ställen så han blir lite lugnare på tävling.

Har i alla fall gått väldigt bra! Problemet med spänd häst visades väldigt väl, så fick massa bra tips om det. Sen hoppade vi lite andra övningar och avslutade med bana på 130. Gick sjukt bra och kändes super!!
Hoppas det håller i sig till tävlingen nästa helg! :)


Fredag

God kväll på er!
 
Sitter här och tar det lugnt! Försöker tina upp efter ett sjukt kallt, men ett väldigt bra, ridpass. Vad tänkte jag med när jag skippade långkalsongerna, de långa chapsen och den varmaste jackan? haha.
Inte vet jag, men man kan inte skylla på någon annan än mig själv... Eller kanske, för att det är fredag idag! Då brukar ju inte hjärnan fungera som den ska direkt...
 
 
 
Nehe, tänkte bara kika in och säga hej! 
Imorgon blir det en heldag i stallet först med lite träning och så. Sedan ska jag iväg på kvällen på tjejkväll! Kommer nog bli supertrevligt! :D
 
Hoppas ni får en superbra helg allihopa!

Instagram

Se hit alla läsare!
Gör som 112 st andra och följ mig på instagram!!

heter hennyvinlof där...


Nytt jobb

Igår var det min sista dag på ridskolan, och redan idag är jag på plats på mitt nya jobb!
 
 
Har haft en jättebra tid på ridskolan och majoriteten verkar vara nöjda över mig jobb där, sen finns det såklart alltid några som tycker något annat. Men man kan ju inte vara alla till lags!
 
Nu däremot tar vi nya tag och jobbar heltid på dagis ett tag framöver! Känns ganska bra det med faktiskt, gillar personalen jättemycket där så det ska nog fungera bra tror jag allt.
 
 
 
Idag jobbar jag till halv tre, och det ska bli helt underbart att få komma hem lite tidigare på eftermiddagen efter jobbet för första gången sedan i augusti! Välkommen tillbaka till det normala livet ;)
 
 
Hoppas du får en superbra fredag! Vi hörs senare idag!

Hoppning

Har varit och hoppat Eron och Cappellini ikväll, och gud så fint de hoppade båda två!!
Var ett tag sedan de hoppade båda två nu, men de skötte sig som aldrig förr!
 
 
Eron får nog den största guldstjärnan ändå! Galopperat över 2 bommar på rakt spår, med rätt antal galoppsprång hela tiden. Sedan hoppat en liten liten bana, med höjdrekord på hela 80cm! 
Så himla kul att för första gången känna att han bjuder av sig självt och suger tag i hindrena. Inte alla språng såklart men många var det i alla fall!
Ska bli kul att se hur han sköter sig om några gånger till framåt =)
 

Fler bilder från Ljungby

 
 
 
 
 
Dessa bilderna är från 120.

Benskydd

Har letat efter ett par nya hemmaskydd ett tag, de slits ju ut så himla fort...
Men har inte riktigt hittat några som jag fastnat för. Har letat efter ett par "vanliga" till ett vettigt pris, och då har ju de från Catago varit lämpliga till det priset. Men, jag gillar inte deras logga på skyddet. haha, ja jag vet att jag är kräsen... Och i och med att jag har velat ha ett par vanliga så har dessa som säljs i 4-pack gått bort i och med att bakskydden går runt benet eller vad man ska säga...
 
 
Men, nu i dagarna la Charlies upp dessa på deras hemsida och jag gillar dom supermycket! Helt i min smak vad det gäller hemmaskydd. Så nästa inköp kommer bli dessa, helt klart!
SENSKYDD FRAM HORSE GUARD  SENSKYDD BAK HORSE GUARD
 

13 mars 2013

Hej på er!
Sitter och vilar upp mig lite nu efter lunchen och ska strax till jobbet!
 
Har haft Alicia här hela förmiddagen då hon hade studiedag idag, så vi har fixat allt i stallet och varit ute och ridit en sväng i skogen! Härligt =)
 
 
Idag är det näst sista dagen på ridskolan, både skönt men samtidigt lite tråkigt... Jobbar sent idag så blir en lång dag!

Tisdag

God kväll på er!
Ligger i sängen och kollar på tv nu och kopplar av efter denna dag.

Har gått ganska bra på jobbet faktiskt! Inget att klaga över mer än att mitt huvud inte riktigt har samarbetat med resten av kroppen vissa stunder haha.
Det är inte lätt alla gånger, särskilt inte när det snurrar för mycket i hjärnkontoret...


Aja. Nu ikväll har har ridit några stycken. Möttes av en färdig Lupol när jag kom hem från jobbet så det var bara att hoppa upp och rida iväg. Det kallas service! Tusen tack Alicia!!
Därefter åkte vi till ridhuset med Eron och Chicca. Båda gick riktigt bra idag, skönt med framsteg!

Nu ska jag sova tänkte jag. Skickar med en bild på hur jag möttes när jag kom hem innan!


Filmer Ljungby

Här kommer filmerna från helgens tävling i Ljungby
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, ni får ta det för vad det är. Vi är lite ringrostiga helt enkelt efter att inte ha tävlat sen i maj!

11 mars 2013

God kväll på er!
Sitter här och laddar upp lite film nu ifrån helgen... kommer upp här under morgondagen!
 
Har annars inte gjort mycket alls sedan att jag kom hem från jobbet. Har suttit och kollat på en massa olika saker på datorn här, planering och planering...
Det mesta roligt i alla fall, hoppas bara på att alla planer införs!! =)
 
Nu kallar sängen för min del, sjukt trött! Hörs imorgon igen.

Bilder från Ljungby

 
 
 
 
 
Dessa bilder är från 110!

Vilken helg!

Måste börja denna dag med att summera helgen som varit, en sjukt bra sådan dessutom!
Den har bestått av utgång med bästa Jönköpings-tjejerna, kalas, bio med syster, tävling och hockey!
Ja, man hinner med en hel del om man bara vill! 
 
Har i stort sett bara varit glada miner denna helgen. Tar med mig det resten av veckan!
 
 
 
 
 
Idag är det måndag igen, och jag startar igång med jobb från 8:00-18:30. 
Sista måndagen och sista veckan på ridskolan. Kommer sakna det men ändå skönt att komma därifrån. Kommer ju få mer tid till mina egna hästar och kunna satsa på dom istället! men jättetråkigt att lämna alla elever... får helt enkelt försöka hälsa på så ofta jag kan!
 
 
Hoppas ni haft en sjukt bra helg och att ni nu laddar upp inför en ny vecka!

Tävling Ljungby

Dagens tävling i Ljungby bestod av lite blandade resultat.
 
Lupol känns fortfarande ganska spänd inne på banan nu i början på året. Blir bättre desto flera språng vi gör inne på banan, men så fort det är ny klass så börjar det om igen... Svårt att komma till ridning när han spänner överlinjen och blir för hög i formen, inte riktigt är framme för skänkel till hand.
 
I första klassen, 110, kändes det sådär. Han var lite spänd hela rundan igenom och jag red alldeles för dåligt. Är ju jättebra att jag vet vad som är fel, men hur svårt ska det vara att göra något åt det då?!
Fick ett nedslag i slutet av banan på ett räcke som hoppades mot sargen. Var inte helt i balans och dessutom i korsgalopp, så tappar ena bakbenet i språnget och tar med sig den...
 
Sen i andra klassen, 120, får vi ett stopp på hinder nummer 2. Här visar sig problemet väldigt väl med spänd överlinje och inte framme till bettet. Ligger lite stort i anridningen och jag lägger om lite ben och då händer ingenting... Kommer en gång till och går på han lite mer då för att få en reaktion och då kom ett nedslag istället. 
Men resten var felfritt och kändes riktigt bra!
 
Så ja, 120-rundan lägger vi på rutinkontot och blickar framåt istället!
Hem och träna och försöka få honom mer avslappnad inne på banan.
 
 

Laddar!

Har varit på bio nu ikväll med systeryster, ego hette filmen. Riktigt bra faktiskt!!
Härligt med lite bortkoppling från allt annat och bara få komma till ro. Tänka på rätt saker och kunna få va.
 
Nu däremot är det dags att börja ladda upp inför morgondagen! Klockan är ställd på 5:00 och 6:30 rullar transporten från Rosendal mot Ljungby!
Ska bara gå upp och ge hästarna kvällsmat sedan är det dags för mig att krypa ner i sängen.
 
Håll tummarna och önska mig lycka till inför morgondagen. Ska försöka uppdatera er så gott jag kan!
 
 
Bild från tävlingen i Jönköping förra helgen!

Tillbaka till arbetet!

Då var man hemma igen efter ett dygn i Jönköping med fina vänner. Härligt med lite kontraster här i livet!! Ena kvällen ute med vänner, i nyktert tillstånd såklart i och med tävling imorgon, och andra kvällen i hästkläder och putsning i stallet. Trevligt med sånna helger tycker jag :)


Ska äta lite nu och sen blir det lite tårta för att fira Emelie och pappa son fyllt år senaste veckan. Sedan är det dags att sätta fart med stallarbetet :)


Nytt täcke

Var iväg och köpte ett nytt täcke förra veckan. 
Ett nytt, helt och rent täcke som är fodrat att ha när man åker iväg.
 
Hittade ett från Horseware. Det är Amigo som gjort en liten "budgetversion" och sina täcken, bra kvalité men till ett lite billigare pris, som heter Mio.
 
Jag tänkte att jag testar! I och med att det bara används när vi åker iväg behöver det ju inte vara den allra bästa kvalitén som det är på Amigos täcken. Och eftersom det är ett täcke från Horseware så vet man att det inte är något dåligt täcke!
 
 
Det fick invigas i söndags på tävlingen, och jag är jättenöjd med det!! Sitter hur bra som helst!
Så får nog bli att åka och köpa ett till så vi kan ha till 2 hästar när man åker iväg.
 

8 mars 2013

God morgon på er! 
 
Fredag idag, och en rolig sådan!! 
Har precis ätit upp frukosten och ska snart gå ut och ta ut hästarna. Rider en sväng med Lupol nu direkt också innan han går ut och sen är det bara att mocka lite snabbt.
För vid klockan 12 ska jag och Anna åka till Vetlanda en sväng. Så kul att träffa henne igen äntligen, var jättelängesedan men det blir så svårt att ses när jag jobbar sena kvällar och hon tidiga morgnar, men idag så blir det av! :D
 
 
Sedan blir det hem några timmar innan jag tar bussen upp till Jönköping till Hanna och Sofie! Hur bra avslut kan inte det bli på denna fredag då? Kommer bli helt awesome.
 
Nu ska jag kila, ha en superfin fredag allihop!
 

Hoppning hela kvällen

Då var man hemma efter en helkväll med hoppning i ridhuset.
Först träning med Lupol. Var en sån där mellanbra träning igen, det fick varken jättebra men inte heller dåligt.
Hållet på att stärka galoppen på Lupol och ändra lite i min ridning, vilket gör att sprången och kvalitén på galoppen försämras lite och då känns allting helt plötsligt jättedåligt.
Får trösta mig med att det förhoppningsvis är 10 gånger bättre om två månader framåt.

Löshoppningen gick väl sådär den också... Ingen av de fokuserade på rätt saker idag utan verkade ha en allmänt dålig dag vilken inte blev mycket bättre när de var inne i ridhuset.
Aja, det är väl bättre de är ur fokus nu och bättre om två månader när det gäller, men det är ju alltid lika surt när man har sånna här dagar...

Nehe, lika bra att försöka hitta ny motivation och jobba vidare..

Imorgon är det fredag och helg, hörs då!


Dagens ridning

Ikväll är det både hoppträning med Lupol och sedan löshoppning med Chicca och Lirco.
 
Vi var ju nere med de två små för 1,5 vecka sedan och löshoppade och jag tyckte de hade utvecklats något enormt under vintern, så det ska bli roligt att höra vad Lasse har att säga om dom ikväll :D
 
 
Räkna med film i alla fall! Tänkte jag skulle få någon till att filma lite ifrån träningen med!
 

Onsdag

Åh, redan onsdag idag vilket innebär att jag endast jobbar idag och sen några timmar imorgon innan det är dags för helg igen! Underbart! 
Är ledig på fredag vilket jag kanske kan behöva efter starten på denna veckan med mycket jobb... Ska bli sjukt nice i alla fall!
 
 
Nu har jag precis ätit lite lunch och ska strax åka till jobbet. 
Ha en fin dag allesammans!

Tisdag

Även att denna dagen har bestått av väldigt många timmars jobb, och att jag nu är inne för första gången i huset sedan klockan 7 på morgonen om man bortser från en snabb kvällsmacka på en kvart efter jobbet, så har det varit en sjukt bra tisdag!

Den toppades med en uteritt på en timma i mörkret med favorithästarna och Alicia, där vi även galopperade på torra grusvägar för första gången i år! haha, jag hade leendet till öronen och Cappellini med för efter 5 galoppsprång så blev det luftsprång istället! haha, glad häst där ja =)
 
Den sista timman i stallet spenderades med lite putsning av tävlingsutrustningen, lika skönt att fixa det nu efter tävlingen så slipper man stå kvällen innan med gammal skit på lädret... Städade lite i sadelkammaren också!
 
 
 
Nu blir det en lugn kväll med lite greys, och imorgon får det nog bli sovmorgon till klockan halv åtta! Skönt :D

Lite fler bilder

 
 
 
 
 
 

Bra start på veckan!

God kväll på er!
Då har jag kommit hem och fått mat i magen. Borde egentligen gå ut och rida och salta paddocken, men ärligt så orkar jag inte det idag. haha
Ibland måste man faktiskt säga åt säg själv att ta en dag "ledigt", efter att man jobbar mer än 11 timmar med en kvarts lunch... Så ikväll får det helt enkelt bli så, jag stannar inne och ska ta en dusch och lite sånt alldeles strax.
 
 
Annars har dagen rullat på fint! 
Fått besked om att jag fick en del av det jobbet jag sökte häromdagen! :D börjar jobba heltid måndagen v. 12, alltså direkt efter att jag slutar på ridskolan, och sedan april ut. Jätteskönt att få heltid och ett schema, samt att man jobbar "normala" tider och är hemma på eftermiddagarna. Vilken befrielse!!
 
 
Ne, nu är det dags för mig att bege mig mot duschen och ladda upp inför morgondagen. Då blir det jobb från 7:30-18:15, sen kommer Alicia hit och hjälper till lite på kvällen!

Veckoupplägg

Veckans upplägg för Lupol inför Ljungby i helgen ser ut följande:
 
Måndag: Vila, jag jobbar hela dagen...
Tisdag: Ridhuset om vi hinner med det, annars en tur i skogen.
Onsdag: Ridhuset om vi inte åker dit på tisdagen, i så fall blir det en tur i skogen denna dag istället.
Torsdag: Hoppträning
Fredag: Skogen
Lördag: Ridhuset, trimma det sista inför söndagen.
Söndag: Tävling i Ljungby 110 och 120.
 
 

Ny vecka

Yes, ny vecka som börjar med jobb hela dagen lång...
 
Jobbar först från 7-13:15, sedan 13:30-18:15. Sådär rolig dag men så är livet ibland tyvärr...
 
Kommer inte hinna rida något mer än kanske någon unghäst på kvällen om underlaget i paddocken tillåter...
 
 

Resultat

Dagens tävling var väldigt blandad kan man säga.
 
Man visste inte riktigt vad man skulle vänta sig i och med att Lupol inte tävlat sedan första helgen i juni förra året, men var ganska säker på att han skulle vara spänd, pigg och tittig.
 
 
Hade som plan att rida fram ganska ordentligt till första klassen för att verkligen få honom till att fokusera på rätt saker.
Sedan var tanken att gå in och göra en säker felfri ritt, och om jag kom så långt som till sista hindret i omhoppningen så skulle jag rida innanför där.
 
Sagt och gjort, felfritt blev det och även en supertid visst vilket resulterade i en vinst! haha
Verkligen jätteroligt även om inte det riktigt var min plan att det skulle gå så bra! Men det är ju alltid roligt =)
 
 
 
Sedan i andra klassen gjorde jag den största ryttarmissen man kan göra. Rida i för dålig galopp på första hindret...
Första hindret var ett räcke, och jag tycker det är så himla svårt att hoppa räcke som första hinder. Något jag måste träna på mentalt, det är mest en fix idé tror jag som jag inte kan komma ifrån...
 
I alla fall, fick såklart ett nedslag på den... Kom sedan igång lite bättre! Blev tyvärr en miss igen redan på nummer 3 då det var jättekonstig skugga på hindret och Lupol tittade till ordentligt ganska tidigt. Lite dåligt agerande av mig att inte reagera tidigare och göra något åt det på det galoppsprång vi hade kvar, men det sker ju på någon hundradel och jag var inte riktigt beredd på det då vi låg helt perfekt...
Men kom sedan om igen och hoppade därefter resten felfritt, och fick en jättebra känsla. 
Så det var skönt att avsluta bra, ska försöka hålla kvar det nu tills nästa helg då vi åker till Ljungby.
 
 
 
 

Lång dag och på väg hem!

Blev en lång dag i Jönköping.
Har i alla fall gått riktigt bra och framför allt hittade jag en riktigt bra känsla. Så en perfekt första tävling i stort sett :)


Förklarar mer utförligt när jag är hemma sen, slänger in en bild så länge!


Årsdebut

Det är minsann en speciell känsla vid årets första tävling!
 
Alla förberedelser kvällen innan. Putsa, packa, fixa lite mat, ta fram alla papper, fixa i ordning hästen... Ja,det är en del saker som ska fixas och det är något särskilt med det när det är för första gången på året.
 
Att vakna upp på morgonen, med både massa förväntningar samtidigt som man inte har några förväntningar alls... Man vet inte riktigt hur det kommer gå, men man hoppas såklart på att alla kalla timmar på hästryggen under vintern har gjort någorlunda nytta och att det kommer gå ganska så bra på tävlingen!
 
Men, det bästa på hela dagen och den mest magiska känslan (efter den man får när man rider in på banan) är ändå den då man tar på sig kavajen. Jag vet inte varför men det är riktigt speciellt för mig!
Det är liksom ett "okej nu händer det"-ögonblick för mig! haha. Låter kanske jättefjantigt men så är det faktiskt. Just att ta på sig den, är en speciell känsla. Man har liksom så många minnen tillsammans och äntligen är man tillsammans igen och har en hel säsong framför sig efter att man varit ifrån varandra ett tag...
 
"Hej och välkomna till tjejen med en blogg som handlar om hennes konstiga relation till hennes kavaj..."
 
Haha, ja så kan man tycka men det är faktiskt väldigt speciellt ögonlick för mig.
 
 
Har ni några särskilda speciella moment för er på årets första tävling?

Förberedd

Så då var morgondagens förberedelser avklarade. Har fixat allt som kan göras såhär kvällen innan, så nu har jag intagit viloläget inför resten av kvällen! 
 
Dagen har gått bra. Eron verkade trivas fint hos Linnea... Lite spänd i början och nyfiken på nytt ställe. Första gången han är hemifrån ju lilla plutten och bara nyss fyllda 4 år så klart man får vara lite orolig då. Men han verkar ha tagit det bra!
 
Väl hemma red jag Lupol. Gick himla bra faktiskt och han kändes superfin! Hoppas det håller i sig till morgondagen. Gillar att ha en bra känsla dagarna innan, då är det bara att försöka bibehålla det tills imorgon med.
Har därefter spenderat kvällen med putsmedel och allt läder i sadelkammaren, men nu är allting superfint och fräscht igen! Det är inte fel =)
 
 
Min nya och helt kompletta sadel, helt underbar!
 
Nu är det helt enkelt bara till att invänta morgondagen! Hoppas ni har en bra kväll. Pusss

Eron på träningsläger!

Idag har vi kört iväg Eron till min vän Linnea.
Han ska på träningsläger en vecka är tanken! Vi har ju inte de bästa skogsvägarna här och nu hade de lite ledig tid över och då passade vi på att ta det nu helt enkelt.
Verkligen supersnällt och framförallt väldigt bra för Eron.
 
Han stannar där en vecka är tanken, om man inte hittar på en massa hyss kanske haha. Ne, men det ska nog gå jättebra tror jag!
 

Sökes!

Vi söker 2 eller 3 köksskåp, sammanlagt 180cm. Helst ett skåp 120cm + ett 60cm. Annars funkar tre skåp 60cm/styck.
 
Söker också efter 2 enkla garderober.
 
 

Är det någon som har detta i bra skick och vill sälja för en billig peng så hör av er!! 

Fredag, igen!

Då var det fredag igen!
Veckorna går så himla fort nu, det gäller verkligen att ta till vara på tiden och göra något ordentligt av den. Att njuta lite extra dessutom nu dessa dagar när det är sånt underbart väder ute!
 
 
Gårdagen var en riktig skitdag. Många timmars jobb och alldeles för dåligt humör, inte den roligaste kombinationen.
Idag däremot har det varit bättre. Har för första gången sedan i höstas typ slutat jobba "normal" tid och kunnat vara hemma på eftermiddagen när det är ljust ute, helt underbart! 
Har fixat i stallet och massa sånt...
 
Nu har jag bara varit inne och druckit kaffe så nu är det dags att gå ut till stallet igen.

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON