Benlindor

Senaste tillskotten i sadelkammaren! 
Marinblåa benlindor i fleece från equiline. Perfekta till all ridning hemma på banan! 




Värk och medicin...

Hej på er! 
Ligger i skrivande stund i sängen och knaprar medicin... 

Har haft sån hemsk värk på högra sidan av halsen, med svullna mandlar.. 
Idag, efter 1,5 vecka, tog jag tummen ur och ringde vårdcentralen för att kanske få någon medicin som hjälper lite så jag blir pigg snart igen!
Så nu ligger jag här med 3 olika tabletter som ska tas 3 gånger om dagen.. Hoppas hoppas detta hjälper!! :)


Imorgon slutar jag tidigt så då ska Chicca och Recycle ridas på banan, ser fram emot två bra ridpass :)  



Se och lär.

Något som många tror och påstår sig "veta" är att hästsporten är en divig sport.
Alla tittar snett på varandra, ingen hjälper någon annan, ens konkurrent kan man inte hälsa på och allra helst ska man skratta åt andras misslyckanden och motgångar.
 
Ja, till viss del måste jag hålla med er. För precis såhär är vår sport, på lokal nivå.
Det är det första man får se när man gör sina första tävlingar. En sport där man inte kan glädjas med varandra och ha roligt, utan en där man ska se bäst ut och ha näsan i vädret.
 
Tyvärr är det så, när det istället på högre nivå är i stort sett helt tvärtom.
 
 
Jag skulle vilja påstå att desto högre klass man rider tävlar, desto mer vän är man med sina "konkurrenter". 
 
Man vet så väl att man måste ha roligt tillsammans när man är på tävling, att man hjälper varandra när det går sämre och att man ser och tar nytta av andra ryttares positiva sidor. 
Allt detta behövs för att man ska tycka det är kul att åka på tävlingar landet, Europa och kanske världen runt, varenda helg om året.
 
 
Något som visar detta så bra tycker jag är denna video med Patrik Kittel och Isabelle Werth!
Det visar på ett så himla bra sätt att "konkurrenter" på denna nivån också är väldigt bra vänner.
 

Kärlek

Alla de som påstår att pengar inte gör en lycklig, har aldrig varit i en hästbutik!
 
Jag var i jönköping i fredags och då köpte jag dessa i födelsedagspresent till mig själv! :D 
 
 

Lördag

Hej på er!
 
Nu var det några dagar sen sist igen... Hittar liksom varken tid eller rätt motivation för att skriva här just nu. Hoppas det blir bättre med det snart!
 
 
Sen sist har det inte hänt så jättemycket.
Eron har gjort sitt sista ridpass innan sin välförtjänta vila. Han har skött sig utomordentligt verkligen denna lilla häst, så nu ska han ta det lite lugnare några veckor och växa både i huvud och kropp innan nästa års utmaningar väntar.
 
Recycle börjar också snart ta det lite lugnare. Gjorde sin sista träning i torsdags och det var himla skönt att avsluta på ett bra sätt efter våra motgångar de sista 2 veckorna. Hitta tillbaka till rätt ridning och känsla igen gav båda henne och mig bättre självförtroende. Hon ska ridas någon vecka till innan hon trappar ner i träning.
 
Chicca går likaså in i slutspurten nu. Någon vecka till i ridning innan vila väntar för hennes del. Hon sköter sig utomordentligt men har börjat växa igen så snart blir det helvila för henne några veckor. Det förtjänar hon!! =)
 
 
En bild på mig och den hästen som betytt mest för mig. Jag saknar dig så det gör ont! 
 

Födelsedag!

Woho, idag är det min födelsedag!
 
Blir hela 22 år, nu börjar jag känna mig riktigt gammal...
Men som tur är så är många av mina vänner födda tidigare i år eller äldre än mig, så känner mig rätt ung fortfarnade ändå ;)
 
 
Jag önskar er alla en bra dag idag i alla fall!
Det ska jag ha och det vore ännu roligare om Sverige vann fotbollsmatchen ikväll och även HA vinner sin hockeymatch!

Tips!

Klicka här och jag välkomnar dig till en av världens bästa blogg!!
LÄS DEN!

Bra helg!

Dålig uppdatering här det senaste. Dagarna har helt enkelt fyllts av annat!
 
I fredags efter jobbet åkte jag på träning med Eron för Svante Johansson. Mycket ridning på backen, men väldigt bra sådan, och Eron skötte sig väldigt bra. Kändes jättefin efter uppvärmningen och resten gick hur bra som helst!
 
I lördags skulle jag egentligen åkt på tävling, men efter många om och men blev det tyvärr inte så av lite olika anledningar. 
Som tur var fick jag istället plats på träningen för Svante denna dag också!
Eron denna dag igen och mera hoppning på schemat. Och som han hoppade!! Det måste vart en av våra absoluta bästa träningar under hela året, Svante var helt lyrisk och storgillade honom! Sååå kul att höra såklart, särskilt när man gjort precis allt jobb själv. 
 
 
 
På eftermiddagen blev det ridning av Recycle och Chicca. 
Recycle har tagit det lugnt hela veckan för att vila både huvud och kropp lite.. Men kändes superfin!! Lite väl pigg i början men efter en del travarbete blev hon jättefin till slut.
Chicca skötte sig också väldigt bra! Har börjat kräva "lite mer" av henne (om man kan säga så om en 3åring) den senaste tiden bara för att höja ribban en nivå till innan vilan.
 
 
Igår, söndag, var jag på Ullared med en kompis till mig. Jättemycket folk så kändes som om vi aldrig kom därifrån... 
Men fick med mig lite bra nödvändigheter hem i alla fall.

Rida!

Har varit iväg och ridit en häst nu efter jobbet och kom hem alldeles nyss. Sitter med en kopp kaffe i handen och laddar för att gå ut och fixa stallet och sen rida lite till! =)
 
 
Tänkte jag skulle försöka se över lite i sadelkammaren ikväll med. Vet en del grejer som kan få vandra vidare till någon ny ägare då jag inte använder allt där inne.. Så tänkte ta lite kort och sen lägga ut några annonser på det!
 
 

Chaps

Mina chaps börjar bli riktigt slitna så nu börjar jakten på ett par nya...
Har ni något tips på bästa chapsen? :D  

 
 

Tisdag

En kall och regnig dag har passerat och jag avslutar den med en film och lite popcorn! Mysigt =)
 
Annars har veckan börjat rätt bra.Chicca har dock tappat en sko men ska försöka få hit hovslagaren så fort som möjligt =) 
De andra hästarna sköter sig bra. 
 
Eron är inne på sin sista ridvecka innan hans välförtjänta vila, och han känns finare än någonsin faktiskt! Jättekul att avsluta med en bra känsla, hoppas det håller i sig veckan ut.
 
 

En vecka kvar till födelsedag!

Idag är det endast en vecka kvar till min födelsedag!
Usch man börjar känna sig riktigt gammal nu tycker jag... Men livet blir bara roligare och roligare för varje år ändå så får hoppas på att den trenden håller i sig det kommande året också ;)
 
 
Det enda hästiga på önskelistan är en tröja och ett par ridbyxor...
Har tänkt taktiskt detta året och önskat mig det mest nödvändiga för att flytta hemifrån, som jag inte redan har, i och med att jag hinner flytta igen (mera permanent dessutom) innan jag fyller år nästa gång!
 
 
Det som står med på listan är i alla fall dessa ridbyxor jag visade er för ett tag sedan:
 
 
 
Och så denna fina tröjan från Erikas kollektion!
 
Luvtröja - 2007-17S
 

Tävling igår.

Var iväg på tävling igår som sagt i Jönköping med Recycle.
 
Var anmäld till 95cm och 1m. 
 
I första klassen var hon fin på framridningen. Lugn och sansad med fina språng. Överhoppade sig dock väldigt mycket framförallt på oxern...
Väl inne på banan tar hon i alldeles för mycket på hinder nummer 1 och hoppar över hinderstöden... Därefter blev hon jätteosäker och helt blockerad... Kom över nummer 2 till slut och sen gick vi ut.
 
Valde att stryka mig från andra klassen då varken jag eller hennes ägare ansåg att det fanns någon anledning av att starta den. Skulle bara göra saken värre och därefter ha ännu mer att jobba tillbaka till...
 
 
Tyvärr satt torsdagens händelse kvar i huvudet så gissar på att det är största anledningen till att det blev som det blev i och med att denna hästen är väldigt framåt annars.
Jag är dessutom rädd om denna hästen, som har så himla många fina kvalitéer att jag hellre åker hem och backar några steg. Får börja om lite från början och bygga upp självförtroendet igen och så får vi hoppas hon är på gång igen på riktigt till nästa år!! =)
 
 
Fina häst! 
 

Fredagssyssla!

Fredag kväll och den tillbringar jag i stallet med att klippa och frisera hästar, tjoho!! 
Är dock inne nu och fyller på kaffe-nivån i kroppen och lite fika också. Man måste ju få unna sig lite på en fredag ;)
 
 
Ska snart ut igen och klippa klart sista hästen. Maskinen började strula lite när jag hade en halv sida kvar, så väntar på att pappa ska komma hem så han kan hjälpa mig lite...
Sen är det bara på att igen!
 
 
Om jag hinner tänkte jag putsa lite också tills tävlingen på söndag. Träns, martingal och sadelgjord är redan klart men stövlarna behöver sig en omgång också samt lite andra småsaker.
 
 

Gårdagens hoppträning

Igår var jag iväg på hoppträning!
 
Först ut var Eron och han skötte sig super. Lite halvdan i början men när bakbenen väl började komma på plats och han var där han skulle hoppade han riktigt fint! Blev liksom bara bättre och bättre desto längre fram under träningen! Kul när allt hemmaarbete sen förra träningen gett så snabbt resultat =)
 
 
Därefter var det Recycle och hon kändes helt okej under framridningen. Red med micklem-tränset (med kombination bett-nosgrimma) som jag har lånat av en kompis för att testa på henne och detta var första gången vi skulle hoppa lite mer på riktigt med det.
Kändes bra under framridningen men sen när vi väl började hoppa fram ville hon inte alls. Var väldigt skeptisk till tränset och blev en helt annan häst... Blev liksom kortslutning helt och hållet!
 
Så blev att ändra om med tränset och skritta en stund, för att sedan börja om igen. Då kändes det lite bättre och hon började bli mera som vanligt igen, så skönt att avsluta med en lite bättre känsla! 
 
Hoppas vi hittar tillbaka till den här känslan och sprången tills söndag, blir att träna med den vanliga utrustningen tills dess!
 
 
 

Fullspäckad dag!

Idag blir det högt tempo för att hinna med allt.
 
Efter stallet ska fixa stallet, rida Cappellini och helst klippa två hästar innan kl. 18. Då måste jag göra i ordning de två hästarna, Eron och Recycle, som ska med på hoppträning ikväll.
 
Så idag blir det fullspeed i stallet för att hinna klart allt! =)
 
 
Bild från träning i somras med Eron, tagen av Elin Öhrn.
 

Sommartider!

Hittade bilder från en fotografering i somras vid midsommar.
Saknar sommaren så himla mycket nu när man ser dessa!
 
 
 
 
 
 
 
 

6 november

Halva veckan har gått och idag ska Eron och Chicca ridas ut och Recycle ska gå på banan.
 
Alicia kommer hit så hon rider Eron i skogen så rider vi en runda tillsammans! Trevligt =)
Håller tummarna för uppehåll så jag kan klippa Eron sen. Han har blivit väldigt långhårig det senaste så måste klippa han en gång till. Sen ska även Recycle klippas denna veckan igen då hon ska på sin första riktiga tävling på söndag och måste ju se ut som en tävlingshäst då ;)
 
 
 

5/11

Hej på er! 
Då var det redan tisdag, men vilken dag! Jag är en person som fungerar mycket efter väder.. Haha
Idag skiner i alla fall solen och mitt humör är på topp! Härligt :) 
Lite synd bara kanske att dagen är full av jobb bara för det... 


Är hemma nu i alla fall så ska strax gå ut och börja rida :) 
Sen blir det jobb ikväll igen kl 18. 

Planen är att rida Chicca och Recycle innan det är dags att åka iväg igen... :) 





Söndag

Söndag idag, och riktigt tråkigt söndagsväder! 
 
Har annars haft en grym start på november.  I fredags var det lugnt på jobbet, jobbade 8-14:15 så det var riktigt lyxigt!
På eftermiddagen blev det stallet och på kvällen åkte jag med Recycle till ridhuset och red lite. Gick kanoners!
 
 
Igår vilade allihop då jag fick hjälpa far att resa takstolar på hans garage. De var en man kort så då fick jag hoppa in. Inte mig emot, jag tycker det är rätt roligt att få hamra lite och känna sig händig! haha. 
 
 
 
På eftermiddagen åkte jag på hockey med en kompis och sen åkte jag till min arbetskamrat Frida i Vetlanda på kvällen. En supertrevlig kväll som slutade lite spontant på hotellet! Sjukt bra kväll i alla fall =)
 
 
 
Nu är jag hemma och ska äta lite lunch, sedan väntar 3 hästar som ska ridas i eftermiddag. Förhoppningsvis är Eron eller Recycle så pass torra med att jag hinner klippa någon av dom idag också. Vi får se vad som hinns med helt enkelt...
 
 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON