Helgen som gått

Yes ni får gärna tycka att jag är helt galen och en riktig idiot, men jag tycker faktiskt det var en god idé att tävla i helgen. 
Visst, jag kunde trillat av igen och skadat knät ännu en gång...
 
Men till mitt försvar!
- Hur ofta trillar man av, egentligen? förra helgen hände det ett missförstånd... Det sker ju inte alltför ofta. (peppar peppar ta i trä, jag vet att man aldrig ska säga aldrig!)
- Läkaren sa att inget är sönder i knät, vilket gjorde att han inte kan hindra mig från att göra något aktivt. Det enda som jag skulle lyssna på och rätta mig efter var min egna smärta och att inte överanstränga det i onödan.
- Efter vad läkaren sa, var jag hemma från jobb och uteslöt ridning mån-ons. Gick på kryckor för att låta knät få vila så mycket som möjligt från belastning. 
- På torsdagen testade jag att jobba och även rida lite grann, vilket gick prima! Ingen smärta över huvud taget vilket gjorde att jag då beslutade mig för att tävla på lördagen. 
 
Enda anledningen till att jag verkligen ville tävla på lördagen var för självförtroendet hos både ryttare och häst. Det är inte roligt med sådana fall som blev förra helgen och det kan sätta rejäla spår i huvudet hos båda två. Men att istället ta tag i det så fort som möjligt efteråt och känna att "allt är som vanligt igen" tycker jag är det bästa man kan göra.
 
Sagt och gjort, tävling i lördags blev det och det gick dessutom riktigt bra!
 
I första klassen, 105, var både Recycle och Eron felfria. Eron går ju unghäst men Recycle var dubbelnolla och placerad.
Sen i andra klassen 115, vilket var debut för Recycle och årsdebut för Eron, så hade Recycle ett nedslag men hoppade såå fint annars och Eron var felfri på hinder men "rädd" för en bil i hörnet av ridbanan... Typiskt han såhär andra tävlingen, ska alltid hitta på lite hyss i början av säsongen. Riktigt nöjd annars med Erons runda, äntligen lite kontroll på saker och ting och en riktig skolrunda gjorde vi med väldigt fina språng banan igenom!
 
 

Sammanfattning av helgen

Yes i helgen var det tävlingar både lördag och söndag.
 
I lördags var vi iväg med Chicca och hoppade 2 st 120-klasser. Jag kände mig fortfarande stressad sen veckans fram-och-tillbaka överallt och hade svårt att komma till ro uppe på hästryggen. Resultaten slutade med ett nedslag i varje klass, båda två på samma sätt där jag har som mest att jobba på nu. Att komma tillbaka efteråt och få plats på mina språng fram till nästa.. Retligt när man inte rättar sig tillräckligt vilket resulterade i en rätt förbannad ryttare på sig själv...
 
På söndagen däremot ville jag ha revansch!! Taggad som attan att rida ordentligt och visa främst för mig själv att jag kan och stärka självförtroendet igen!
Och ja, revansch blev det. 4 ritter hann jag rida där samtliga var felfria och fick rosett!! 
För er som följt mig lite under helgen uppmärksammade fort att jag försvann från startlistan i 115 under klassens gång.. Var nämligen som så att det skedde ett missförstånd på framhoppningen vilket resulterade i avfallning och en resa till akuten på Ryhov... Som tur är var allt i knät helt men ett ledband är uttänjt och gör rejält ont stundtals så är hemma från jobbet igår och idag och hoppar på kryckor. Så ingen ridning för min del på några dagar nu...
 
Är ändå himla nöjd efter helgen och alltid ska man lära sig något... Taggad som bara den på att trimma ordentligt med Chicca så nollorna kommer med henne i 120. Vi vet ju att vi kan egentligen om bara jag skärper till mig lite på hästryggen också =)

Lite mycket nu!

Phuu, tur man bara har sån här vecka en gång om året...
 
Jobba heltid, + extra familjekväll på jobbet i måndags från 16:30-21:00., tenta onsdag kväll och fredag kväll, tävling lördag och söndag med sammanlagt 4 hästar...
Hinna rida 3 hästar så mycket man hinner under veckan om det ska gå någorlunda bra på tävlingarna i helgen...
 
Ja, lite stressigt men som sagt. Tur det bara är såhär en vecka om året!! :D
 
PS. Ha en bra nationaldag!!

Hoppelihopp

God kväll på er!
Har precis lagt mig i sängen och ska plugga någon timma innan det är dags att sova... Ni anar inte hur mycket jag längtar tills helgen just nu då jag får sommarlov! Halleluja säger jag bara :D
Ska dessutom fira in sommarlovet på bästa sätt, tävling både lördag och söndag med 4 hästar sammanlagt. Chicca åker på lördagen, sen är det Recycle, Eron och även en annan häst som ska få åka iväg på söndag. Eron gör årsdebut och jag hoppas han sköter sig någorlunda hehe... 
 
 
Har även börjat jobba nu, tillbaka på förskolan hela sommaren.. Blir där till skolan börjar igen, så blev upp mot 11-12 veckor sommarjobb i år.. Lite mer än vad jag räknat med kanske men något måste man ju göra om dagarna och pengar kan man ju inte direkt få för mycket av! Så det är lika bra att jobba när man får chansen helt enkelt.
 
 
Annars flyter det på bra just nu. Hästarna känns fina och har hoppats igenom nu inför helgen. Känns riktigt fina allihop när de väl kommer till ro :D Har invigt mina nymålade bommar också, blev lite bättre bild och ljus på dom när de kom ut. Så såhär blev dom, jag gillar dom skarpt!
 
 
Nu ska jag sätta fart och plugga lite inför tentorna som väntar i veckan.. Vi hörs snart igen! RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON