Fredag

Äntligen fredag och snart är helgen här! Har varit en långdragen vecka tycker jag men nu äntligen är det snart helg! Ska iväg på äventyr med sambon vilket ska bli så himla härligt 😃 vill dock inte avslöja något om det då han inte vet vad vi ska iväg på... 

Hästarna har haft en hyfsat lugn vecka.. Mest uteritter eller markjobb på ridbanan, men nu till helgen ska de få hoppa lite gymnastik och styrka 😊

Ha en toppenhelg allihopa! 


Eron i 120 i Eksjö 😊

Chicca i Eksjö

Idag var det Chiccas tur att hoppa i Eksjö. 
Första klassen 110 var hon rätt så spänd på omgivningen men felfri på hinder. Ingen vidare runda direkt men vi gjorde vad vi skulle båda två.
Sen i 120 gick det egentligen sååå bra. 1-8 var så bra de kan bli typ, sen blev de en liten miss på båge från räcke in till kombination 9a, fick inte tillbaka henne alls som jag ville så rev insprånget i kombinationen. Sedan gör vi samma tabbe från trippelbarren nummer 10 på båge till räcke nummer 11 då vi inte heller riktigt fick plats så den rullade ner lite oturligt den med. Men i övrigt en riktigt bra runda! :D 
 
Har bara film fram till nummer 6 för sen tog minnet slut på kameran... :(
 
 

Film Eron

Här kommer film från Erons start i 110 idag. 
 
 

Eksjö dag 1

Då var vi hemma från första dagen i Eksjö. Har haft med Eron och hoppat 110 och 120 och är jättenöjd med dagen! 

I första klassen blev de 0+0 fel och en 4e placering! Han var ganska pigg i början men lagom till omhoppningen ungefär blev han ridbar och det flöt på jättebra! 
I andra klassen blev resultatet ute vilket inte alls beskriver något om hur ritten egentligen var. Bedömning var en ackumulator och med en häst som aldrig gått det innan hade jag en plan om att "rida som vanligt som sen avsluta med jokern". Dock fick vi ett stopp på en mur på hinder nummer 4 men med lite övertygelse kom vi över på nästa försök. Sen var han JÄTTEfin fram till sista hindret, jokern, där det var en stor groda under som han också tittade på vilket innebar uteslutning... Annars var han helt felfri och gav en jättehärlig känsla främst hinder 5-9 så jag är nöjd ändå. Har aldrig märkt av att Eron varit tittigare tidigare men har å andra sidan aldrig hoppat mur eller grodor heller så... Med lite mer rutin så går det nästa gång! 







Senaste tillskottet på gården

Igår till träningen fick hästarna inviga det senaste nytillskottet på gården, vårt nya släp som kom hem i tisdags😃 är jättenöjd med det än så länge och hästarna åkte snällt så de verkade inte heller missnöjda direkt. 







Hoppträning ikväll

Idag är det torsdag igen vilket innebär hoppträning för min del! 😃 Eron och Chicca är det som får följa med, de ska till Eksjö i helgen så det passar bra om de får hoppa av sig lite idag. Eron har dessutom känts lite väl pigg senaste veckan så tankarna går åt att betsla upp honom lite grann inför Eksjö i helgen då han lär vara sådär lagom pigg på årets första utomhustävling... Får taktika lite med mr Berglund ikväll och se vad han tycker 😊 

Doris Löshoppning

Här kommer filmen från Doris första löshoppning någonsin i hennes liv.:D
 
Tycker hon skötte sig jättebra, både utanför ridhuset och även inne i ringen. Lasse tyckte hon var duktig som "till och med vågade galoppera, det är inte alla 2åringar som gör det första gången". Sen att hon har lite bråttom när poletten väl föll ner tillhör vanligheten men då är det ju bara att vara lugn och vänta ut henne, tycker det blev väldigt bra i slutet men det kan ju också vara för att hon var lite tröttare då än i början. 
  
 
Nu är i alla fall debuten gjord och förhoppningsvis blir det bara bättre! 

Doris

Jag har ju glömt berätta för er att vår lilla Doris har varit iväg på sin livs första löshoppning! Skötte sig alldeles utmärkt och vi har även fått med det på film, så ska försöka fixa ihop den under helgen så får ni också se 😊 

För er som inte är uppdaterade helt så är Doris våran 2åring efter Corporal VDL - Landlord. 

Reflektioner efter gårdagens clinic

Igår var jag på clinicen med Jur Vrieling och vill sammanfatta det som en toppeneftermiddag! En mycket skicklig ryttare med, enligt mig, ett väldigt sunt tänk kring sin träning.
Jag gillar att tränas i "den hårda skolan" och när Jur säger åt ryttarna att "Det är inte alls trångt. Det är ju hela 14meter och det kan man lätt rida 4 språng på, det är bara du som får rida bättre!" så njuter man lite av att sitta på läktaren och se på när ryttarna få svettas lite hehe. 
 
Annars förespråkade han mycket att
- använda våra ben mycket mer vid ridning, att hästen ska vara framme för skänkeln i vartenda steg som den tar. Hela tiden ha en ärlig bjudning framåt med hästen i sin ram mellan hand och skänkel. 
- vara konsekvent i allt du gör och inte lämna någonting åt slumpen! Fatta den galopp du tänkt, rida i den galopp du tänkt, landa i den galopp du tänkt. 
- vara lika tydlig i att berätta om hästen gör rätt eller om den gör fel. Om något blir fel = stanna, börja om och gör rätt. Hästen ska aldrig behöva fundera på om 1+1=2, den ska veta precis att om gör jag såhär så blir det såhär, och att det är rätt. 
- aldrig göra något komplicerat för då blir det bara mer komplicerat.
- hela tiden "keep the flow". Direkt i landningen, direkt i en sväng, direkt i en anridning. I vartenda steg ska man tänka keep the flow and keep going
 
 
 







Jur Vrieling

Dagens eftermiddag och kväll kommer spenderas i Linköping på clinic med ingen mindre än Jur Vrieling! 
Kommer få se 4 olika grupper som han instruerar och sen ska även han själv rida. 

Lär bli så himla roligt och väldigt inspirerande!! Jag är så taggad! 




Måndag morgon

God morgon på er! Måndag idag och dags för ny vecka, som än så länge faktiskt ser hyfsat lugn ut för min del. Ganska skönt det! Sitter och äter lite frukost nu för att strax bege mig mot min praktikplats. 

I helgen var det tävling i Bratteborg med 3 hästar. Lite blandade resultat men är mycket nöjd ändå även om jag gjorde en riktig ryttarmiss i en av starterna... Annars har hästarna skött sig fint och ibland får man tänka om och göra det bästa av situationen när de är så pass unga och orutinerade. Så jag är ändå nöjd med hästarna sett till deras egna förmågor. 😊 
Väl hemma efter tävlingen väntade mina egna hästar så det blev mycket ridning igår, vilket faktiskt känns i kroppen idag må jag säga... Lite stel överallt, så lite morgongympa hade gjort sitt idag hehe. Men de går nog över om någon timma eller sådär när jag kommit igång lite! 
 

Ännu en helg förbi!

Tiden går så himla fort, nu har ännu en helg passerat. 
Helgens i stort sett enda sysselsättning har bestått av häst, ridning och en del hoppning. Både mina egna hästar har fått hoppa lite och även andras, det är så himla kul när folk kommer hit och hälsar på! 
Ni vet väl att ni gärna får komma hit och rida va? Slå en pling innan så löser vi något. 

Såhär såg banan ut i helgen. Mina egna hästars fokus låg mest på lydnad och att få dom till att vänta. De är lite ivriga nu första hoppassen utomhus så det var väldigt passande att fokusera träningen på det. 




RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON