Eron

Här är en bild på Eron från tävlingarna i Varberg i somras. Tyckte den var så himla fin så jag har köpt den :D
 
 
Tyvärr står Eron med en hovböld just nu efter ett sömstick så tävlingen i helgen måste tyvärr ställas in för vår del... Så jäkla tråkigt då jag ville få en till 130 med oss innan inomhussäsongen drar igång. Men men, det är sånt som lätt kan hända och det är faktiskt första (!!) gången det drabbar någon av mina hästar så jag kanske inte ska klaga ändå... Huvudsaken nu är att Eron blir pigg så vi kan åka på DMet i Tingsryd nästa helg istället!
 

Film från Grevagården

Här kommer en fim från det andra kvalet, en 130 med bedömning A:0. Detta är i efterhand den klassen som kändes bäst. Hon var fortfarande lite spänd och stod emot lite men hon kändes väldigt pigg i benen och bjöd på väldigt många fina språng och verkligen visar vilken häst hon är!

Grämer mig dock ännu över nedslaget på nummer 2, så jäkla onödigt och man hör knappt touchen på filmen så vi var verkligen knappt i den.. Men men, så är det ibland och om jag inte hade satt riktigt så mycket tryck i henne de galoppsprången innan hindret så hade vi varit nolla... Alltid lätt att vara efterklok ;)
 
 

Consolation 125cm

I lördags red vi veckans sista klass, en consolation 125cm i två faser med totalfel. 
 
Chicca kändes lite matt i benen i denna klass och det tog ungefär två galoppsprång innan man fick en reaktion med motorn där bak när man bad om samling eller ökning... Men vi tog oss runt felfritt med en okej runda!
Känslan var inte riktigt så bra som jag hoppades på men det var sista klassen under hennes livs första meeting så med tanke på det är det kanske inte så konstigt att hon började bli lite trött både i kropp och knopp... 
 
 
En bild innan avfärd hemåt igen. Chicca har på sig sitt nya jättefina täcke från Markestad Ridsport:D

Tävlingsdag nummer 2

Då var andra dagen avklarad och jag fick min revansch!
 
Igår började vi bra. Hinder 1-5 gick fint men sen fick jag inte ut henne tillräckligt till en kombination och kom väldigt nära så rev både a och b-hindret, sedan hade vi ner hindret efter det också som stod på båge och därefter la jag en volt för att hinna hitta tillbaka till rytmen! Allt kommer väldigt fort och det finns inte mycket tid mellan hindren för att hitta "ny" och bättre rytm... Fortsatte felfritt efter det men slutade som sagt med 18 fel genom för dålig ridning in till en kombination, ett misstag kan kosta dyrt helt enkelt och jag har grämt mig rejält över detta...
 
 
Idag däremot var jag riktigt revansch-sugen då jag vet att vi kan SÅ mycket mer än vad gårdagens resultat visade. Chicca var fortfarande lite spänd på banan så fick rida rätt tufft men vi kom runt med en bra känsla och många fina språng!! Dock ett retligt nedslag på hinder nummer 2 som var banans lättaste hinder... Men men, jag är jäkligt nöjd ändå sett till en stor och svår bana och med det motståndet jag har. Jag lär mig jättemycket och samlar massor med mig massor med kunskap och erfarenheter!
 
 
 
Imorgon väntar en 125cm-klass och consulation och sedan blir det hemfärd. 

Vardagsoutfit

Såhär ser mina hästar ut när de rids hemma och trimmas till vardags :D
Alla har sina egna träns som är anpassat efter varje individ, och de alla går med 3delade tränsbett. Alla hästar har bettskivor förrutom Recycle då hon fullständigt avskyr de hehe, så hon har istället ett bett med fasta bettringar för att minska risken för att klämma mungipan och få skav. De har lite olika nosgrimmor men det är vanliga traditionella varianter av träns som används.
 
På benen använder jag benlindor fram och de som behöver ha benskydd bak. Vid hoppning och uteritt har de istället benskydd runt om.
 
Till sist en helt vanlig sadel där kan jag variera med lite olika paddar för bästa passform till de olika individerna.
 
 
 
 
 
Vid all ridning hemma av mina egna hästar strävar jag efter att inte använda några slags hjälptyglar eller liknande just för att allt ska vara så basic som möjligt och för att istället kunna ta till det den dagen det faktiskt skulle behövas. 

Framme och installerade

Då var vi framme och installerade på grevagården! Hästen har fått en jättefin box, och vi bor nästan precis utanför stallet med husvagnen så det kunde knappt blivit bättre!

Imorgon är det dags för första starten, ni får hålla tummarna!


Ikväll!

Hela kvällen har spenderats med massa fix av häst och utrustning och packning...
Men nu är det bästa färdigpackat och hästen är trimmad och känns i fin form! Hon fick sig även ett bad ikväll så nu är vi helt redo inför helgen och imorgon bär det av :D
 
 
 
 

Vattengrav

I veckan har jag byggt ihop min egna så kallade vattengrav för att kunna träna på hemma. 
Vi hoppade ju ett litet överbyggt vatten hos Lasse sist vi var där och det tyckte Chicca var lite lustigt, så jag fick åka till Biltema efteråt och handla material för att göra mig en egen som vi kan träna på.
 
Blev riktigt nöjd med resultatet och den har hittils fungerat jättebra! Sen får man ju åka runt lite och träna på mera riktiga vattengravar om det skulle vara så att hästarna blir väldigt spända för vattenhinder men den här introducerar de lite i alla fall. 
 
 
 
 
 
 
 
Vattenmattan blev till slut 160cm bred och med hinder framför blir det sammanlagt ca 180cm brett. Sedan har jag en vanlig vattenmatta hemma också som är 50cm bred som jag lägger framför denna för att få det bredare. Vill man ha det än bredare så är det bara att ställa hindret lite mer framför vattnet eller att bygga en ny helt enkelt ;)
 
Jag byggde min med en pressening, en träregel, 3 st rörisoleringar, pappas väldigt bra-iga tejp, värmepistolslim samt vit vävtejp. Jättesmidigt och blev väldigt bra!
 
 
 
 

Fredag!

Oj jag har visst missat helt att uppdatera här i veckan.. Har varit full rulle med jobb, plugg och hoppträning så någon tid för att blogga har knappt funnits! hehe
 
Eron var i alla fall iväg på hoppträning igårkväll och jag måste faktiskt säga att jag är ganska nöjd. Det händer inte jätteofta att jag åker hem från en träning med en känsla som säger att vi varit tillräckliga. Det brukar oftast kännas som att man inte gjorde antingen det ena eller det andra tillräckligt bra eller inte löst uppgifterna så bra som man kan på grund av för slarvigt arbete emellan träningarna, men igår gjorde vi faktiskt det! 
Har koncentrerat mig oerhört mycket på markarbetet med Eron efter tävlingen i Gislaved, och när han har hoppat har det bara varit mycket gymnastik med bommar på alla håll för att hoppa rakt och korrekt. Det verkar ha gjort lite nytta så det blir fortsättningen av hans träning i två veckor till innan han ska tävla igen. 
 
 
Nu ska jag ut och rida lite, Chicca går i skogen idag med vilket hon gjort hela veckan och till helgen blir det lite trimning och att träna på vattengrav igen så ska vi nog vara redo för Youngsters nästa vecka! 
 
Ha en bra helg alla ni trogna läsare! 
 

Bra start på veckan!

Strålande sol och klarblå himmel, måndag morgon, dräktighetskontroll med Recycle och konstaterad fortsatt dräktig! Ja det var minst sagt en bra start på veckan :D
 
Nu är det bara att vänta tills juni nästa år och hålla tummarna för en frisk och fin liten stjärna!
 
 

Film Älmhult

Här kommer filmen från gårdagens 130-runda!
Hade en bra känsla genom hela ritten, fick lite långt ut i andra kombinationen men kom tillbaka fint på 6 språng till räcket med plank därefter vilket många annars rev, så det var gött! Sen var det bara rida vidare och hålla ihop det de 3 sista sprången. Härlig känsla i mål!! :D
 
 

Vi satte den!!

Ville bara meddela att vi satte en viktig nolla i 130 idag!! Sååå gött! Film kommer imorgon, nu ska jag njuta efter dagens framgångar med en kväll i soffan!


Tävling imorgon

Imorgon är det dags för tävling igen och endast med Chicca denna gången. Hon ska hoppa en 120 och en 130 och jag hoppas formen sitter i sig :D
 
Grevagården påminde också i veckan om att 6-åringarna hoppar bedömning 2 faser på tid i sina klasser på youngsters, vilket innebär att dom måste vara kvalade för det. Alltså om de ska hoppa 130 som avd. A måste de ha minst 2 felfria i avd. B, och vi har ju bara en från debuten på senaste tävlingen så jag ska göra mitt yttersta för att vara felfri imorgon också! haha. (Bra koll där Henny!) till mitt försvar är det första gången jag rider tävlingen, och eftersom man inte behöver kvala för att delta på något annat sätt så hade jag faktiskt ingen tanke på det, men när man tänker efter så är det ju helt självklart.
 
Aja ni får hålla tummarna för oss imorgon så får vi se om vi sätter nollan eller inte!
 
 

Helgen som varit

Hej på er!
Då var det måndag igen och jag är precis hemkommen från jobbet. Har börjat mina två sista sommarjobbsveckor idag och sedan är det tillbaka till vardagen igen för min del. 
 
Helgen som varit har varit alldeles för kort! haha. I lördags skulle jag på dop, vilket var ett dop men som också överraskades med bröllop!! Galet roligt och vi alla blev nog lika förvånade men samtidigt väldigt glada för deras skull!
Sedan igår började jag morgonen kl 6:15 i stallet och fixade klart allt där innan jag for iväg till Eksjö för att hjälpa till i montern där med Markestad Ridsport. En härlig och mycket trevlig dag tillsammans med gänget från Markestad, är så himla glad att de valde just mig som profilryttare och att jag får vara delaktig i deras resa :D. Dock tog tävlingarna väldigt lång tid vill jag tycka, åtminstone sett till antalet starter, så var hemma betydigt senare än vad jag tänkt så då fick det bli lite snabba ryck för att hinna iväg till Lasse och träna med Chicca. 
 
 
 
 
 
Träningen gick väl okej. Jag är inte jättenöjd men vi samlade ändå på oss en hel del rutin för kommande uppgifter i i livet, och allt nytt kan ju inte gå som på räls... Så får bara fortsätta träna på det så kommer det bli riktigt bra om ett tag!!
 
Nu ska jag ut och fixa stallet och rida, sedan måste jag till en skomakare här i Sävsjö för att laga ett spänne på en sadelgjord. Vi hörs! 

Fler tränshängare i sadelkammaren

Sådär, nu är lilla projektet med att hänga upp fler tränshängare i sadelkammaren klart. Låter kanske som världens minsta grej men eftersom de gamla var tvungna att flyttas upp lite först så har det varit lite målning och sånt där småpill efteråt som skulle fixas till. Nu är det dock klart och jag är helnöjd! Det blev jättebra, och vad jag älskar när allt är ordning och reda :D 

 
 
 
 

Mini-semester

I måndags åkte jag och min käre sambo iväg för några dagars minisemester. Vi började starten med ett besök på Little Rock Lake och åkte zipline. Galet häftigt att åka över grantopparna och se helt fantastiska vyer. Högst var vi 55meter ovan mark och åkte som fortast ca 80km/h. Riktigt roligt var det!
Därefter fortsatte vi söderut för en natt i Kalmar och sedan en natt i Karlskrona. Där har vi mest myst, strosat runt, ätit glass, solat och badat... ja helt enkelt bara haft semester!!
 
 
Igår kom vi hem igen och möttes av regn, massor med regn... Mina hästar hade vilodag igår också så på kvällen åkte jag och hjälpte en vän att hoppa lite inför hennes tävling i helgen. Alltid kul när man kan hjälpa sina vänner och konkurrenter istället för att kolla snett och skratta åt varandra och sina med- och motgångar...
 
 
Idag ska jag rida mina hästar och mest bara fixa i stallet. Regnet visar sig framme hela dagen verkar det som så jag har tänkt att göra klart en grej i sadelkammaren och lite andra smågrejer.

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON