Nyårsafton!

Årets sista dag är här och den börjar i stallet och avslutas med några vänner i Linköping :D 
Rider Chicca först hemma i Sävsjö och sedan går bilen till Jönköping och därefter Linköping. Ska bli härligt att komma bort lite och hänga med vänner! Nyår är ju alltid lite speciellt också tycker jag, man försöker att inte göra det till någon grej men sen när dagen och kvällen väl är här är det något visst med den ändå. 
 
 
Jag är tillbaka i Sävsjö igen på tisdag så Chicca vilar både söndag och måndag, tur jag har snälla föräldrar hemma på gården som tar hand om mina hästar! 
 
Till sist vill passa på att hälsa er alla ett gott nytt år, med förhoppningar om ett fantastiskt 2017 framför oss! 

Dagens ridpass med Chicca

Sådär, då var Chicca riden och klar för idag. Vi åkte med henne till ridhus idag då det var 7 minus här i morse och stenhårt i backen...
Hon kändes fin idag också. Arbetet under hösten börjar falla på plats och jag har nu ett helt nytt utgångsläge vid varje ridpass. Efter tips och hjälp från både veterinär och tränare har hon blivit mycket starkare och mer på "bakbenen", vilket är det man eftersträvar hela tiden i all ridning. Nu är hon mer bärig och balanserad, och börjar bli redo för att spänna bågen och kraftanspänningen i varje steg.
 
Det kommer alltså blir vad arbetet kommer fokuseras på framöver, att försöka sätta lite mer tryck i henne och det kommer göras i små intervaller av ridpasset. Från några steg upp till några minuter, i den mängd att man får ut vad man önskar utan att hon blir trött av mjölksyra och tappar sin bärighet... 
 
 
Men just nu känns utgångsläget inför kommande säsong väldigt bra! Att vi inte ens har kommit in i januari ännu innebär att vi fortfarande har mycket tid kvar på oss att bli ännu starkare. Så nu väntar ännu en månad med hårt arbete med också lite inslag av mer cavaletti och småhinder! :D
 
 
 
Nu väntar lunch och i eftermiddag ska 6 till hästar ridas, innan jag åker till Vaggeryd ikväll för tacos och tjejkväll! 

Sista dagen av julen

Då börjat årets jul nå sitt slut... Är helt slut i kroppen efter dagen. Började med att rida 4 hästar i morse, för att hinna till den traditionella hockey-matchen med släkten kl 12. Man kan ju tro att man som ryttare borde ha ganska bra lår- och rumpmuskler... Men icke när det kommer till skridskoåkning, där var det visst andra muskler man använde ;)
 
 
 
Efter hockeyn blev det middag med alla samlade, och nu ikväll har jag också ridit Chicca.
Blev ett pass med lite lägre krav men blandat med lite bommar. Gick väl hyfsat bra efter att Chicca fått ladda av sig lite energi, hon tyckte visst det var lite väl roligt och jag kände mig som spagetti i hela kroppen så hade det lite jobbigt där ett tag att hänga med hehe. Men till slut fick vi ordning på allt och avslutade riktigt trevligt! 
 
 
Imorgon väntar jobb för mig igen, och antagligen en hemsk träningsvärk haha. Jobbar bara tisdag och fredag så det blir en lugn vecka på det planet! Där emellan blir det en del ridning, lite filmmys med härliga hästvänner, och till helgen väntar firande av det nya året!

Juldagen!

God kväll på er!

Jag är nu hemma efter dagens bestyr. Har varit på 1års-kalas till min systerson. Blev ju moster på denna dag för exakt ett år sedan, så självklart vill vi fira hans dag idag så får vi se hur många jular framöver vi lyckas med det bland alla julbestyr också. 
Har också hunnit med att rida Chicca en sväng nu när vi kom hem, så skönt att komma ut lite och röra på sig efter all mat man ätit... ;)
 
Har haft en helt fantastisk jul annars!! Som vanligt om man får säga så hehe. Tycker ju såklart att min släkt är den bästa man kan ha, och vi har alltid så himla trevligt tillsammans! Dessutom brukar vi fira julen under alla tre dagarna, så imorgon väntar middag igen och även lite traditionell skridsko-åkning innan dess. :D men först börjar morgondagen med ridning, 5 hästar ska hinna avverkas imorgon. 
 
Nu väntar soffan och lite kvällsfika, men ni får ha en fortsatt god jul och en trevlig kväll! 

God Jul

Vill bara passa på att önska er alla här på bloggen en riktig god och härlig jul med era nära och kära! 
 
Jag är i Sävsjö hela dagen och firar jul med min familj och släkt, som vanligt helt enkelt på en av årets bästa dagar enligt mig. Ta vara på tiden man har tillsammans och njut av lite ledighet!
 
Bildresultat för god jul text

Mina andra två julklappar!

Mina andra två julklappar som jag skämt bort mig själv med är 
 
...en sadel! :D dock har den inte kommit hem än så har ingen bild att visa, men såklart får ni se den direkt när den är hemma. 
 
Den sista julklappen, som också blir den största då och dessutom den dyraste är en bil!! :D haha folk tror väl jag vunnit på lotto nu men tyvärr är inte fallet riktigt så, däremot är det lite tanigare på sparkontot.... ;) har ingen sån där fin stiling-bild på den men har en från garaget när den blir fin! 
 
 

Första julklappen till mig själv av 3

Hehe jag måste tycka att jag själv varit riktigt snäll i år för precis lagom till jul har jag investerat i inte mindre än 3, olika stora, julklappar till mig själv! :D för säkerhets skull ifall jag inte skulle få någon på julafton...
 
 
Jag börjar i storleksordning från liten till stor, och då först i ordning kommer denna boken! Har velat köpa den sen den kom ut för två år sedan men har bara inte fått tummen ur.. Förrän nu helt enkelt! Julhelgens läsning är därmed räddad, om jag inte lyckas läsa ut den redan innan dess. 
 
 
Ni som har läst den, vad tycker ni? :D
 

Sista träningen för terminen

Jahopp, då var årets sista grupp-träning avverkad. Duktiga och ambitiösa elever som utvecklats enormt denna höst så det har varit en riktig rolig termin! Nu har vi några veckors uppehåll för att fira jul, nyår och avverka jullov men sedan drar det igång igen.
 
 
Bild från första träningen denna terminen.
 
 
Väl hemma red jag Chicca och hon känns så himla fin nu! Vi har haft några veckor med mycket diskussioner om graden av krav på arbetet hehe, men nu äntligen har vi passerat den tröskeln och kan mest njuta av vad det arbetet har resulterat i. Hon känns superfin från start och så himla tillfreds och ambitiös, härlig känsla!!
 
 
Imorgon väntar jobb för min del på förskolan och sedan är det ett gäng hästar som väntar igen! Avslutar sedan kvällen i Jönköping 

4e advent

God morgon! Söndag idag och redan 4e advent. Tiden går som bara den och snart är 2017 här! Den här årstiden brukar jag längta efter det nya året... Nya utmaningar, nya rutiner, nya mål och en rolig tävlingssäsong att se fram emot! Nu går man mest och trampar på samma ställe och väntar på att allt jul-mys ska avverkas så man kan sätta igång igen sedan! hehe
 

Idag har jag en ledig häst-dag. Tillbringar den hemma i lägenheten och ska bara ta det lugnt hela dagen! Har egentligen en julklapp kvar att fixa men känner jag denna staden rätt så ska jag hålla mig så långt ifrån stan som möjligt idag då det lär vara kaos med folk överallt hehe. Får bli imorgon istället innan jag åker till Sävsjö igen. 
 

Fredagens ridning

Sådär, hemma igen efter ett ridpass med Chicca i ridhuset. Väl där gick ridningen väldigt bra! Kändes lösgjord och arbetade väl igenom kroppen. Red lite över bom på volt och i galopp gjorde hon det väldigt bra även om hon tyckte det var lite väl roligt de första varven! hehe. Glad och lycklig häst =) 
 
 
Nu blir det en lugn kväll hemma hos mina föräldrar... Tänkte ut och putsa lite, men kan nog bli en stund i soffan också!
 
Imorgon väntar 7 hästar som ska ridas och sedan beger jag mig hem till Jönköping för att ut och äta med lite vänner och min käre sambo! :D
 
 

Torsdag kväll

God kväll! Kul med så mycket positiv respons på alla möjliga håll om min hemsida! :D
 
Dagen har bestått mest av häst, har varit iväg och ridit 5 hästar vilket har gått superbra! Är så glad för detta erbjudande då det ger mig och min ridning så mycket!
Efter all ridning tillbringade jag dagens sista timmar på ridklubben med en träff om kommande års tävlingar och träningar. Tyvärr inte den bästa uppslutningen men det är alltid lika trevligt att byta lite ord med klubbkompisarna!
 
Chicca fick tyvärr vila idag... Svårt att hålla motivationen uppe när det är stenhårt överallt... Men imorgon beger vi oss till ridhuset och trimmar lite! Ska försöka rida lite cavaletti också och fortsätta arbetet med öppna på medellinjen som jag jobbat henne med mycket det senaste. 
 
 
Nu ska jag lägga mig. Först imorgon väntar jobb fram till kl 14:15. Sedan blir det hästmys i stallet hela eftermiddagen och kvällen! 

Utbildning av den unga hästen

Tänkte jag skulle försöka skriva ihop en liten text om hur jag tänker kring utbildning av den unga hästen i sin första skola som ridhäst, inridnings-fasen. 
 
Det som är viktigt för min del under hästens första skola är att den hela tiden ska känna sig trygg men samtidigt vara nyfiken och intresserad. 
Jag börjar alltid med mycket hantering i stallet, följt av lite vanlig hederlig horsemanship där jag och hästen går runt mycket på ridbanan. Syftet med det är att hästen ska känna sig trygg med mig och se mig som sin ledare, samtidigt som jag vill vänja den vid miljön som det kommande arbetet kommer tillbringas vid. 
 
 
Därefter börjar jag med ett steg i taget. Jag gillar att använda mig av "1+1"-metoden i egentligen allt arbete med hästen, men främst i utbildning av den orutinerade hästen. Jag börjar alltid med att göra det första steget med något nytt i hästens box bredvid en trygg kompis. (Det finns många åsikter om detta med att vara i boxen då många anser att det är hästens egna zon och det utrymmet där den ska få vara ifred. Men jag upplever att allting blir mycket trevligare om den får testa något nytt i en trygg miljö än på en ny plats). Det är en plats där den är trygg och känner igen sig vid. När man då lägger till något nytt exempelvis en sadel, tanken med 1+1, så tycker jag situationen blir trevligare och mer harmonisk. När hästen sedan är lite van vid sadeln, så testar man nästa gång att sadla den i stallgången. Likaså första gången jag hänger på hästen, gör jag också detta i boxen tills hästen är trygg med det. Därefter görs exakt samma arbete fast ute på ridbanan. Hela tiden försöka jobba på ett sätt där hästen känner igen sig och vet vad som kommer hända, för att den ska känna sig trygg och avslappnad. 
 
Detta system blandat med mycket beröm men också tillrättavisning vid behov, tycker jag fungerar väldigt bra vid inridning. 
 
Doris som jag har ridit in under hösten arbetades med först i 5 veckor. När hon kom hem från betet hade hon tidigare bara blivit ledd några varv på ridbanan och på grusvägen hemma, för att hanteras och testa på att lämna kompisarna.
Nu efter några veckors arbete har vi longerat, vänjt med sadel, hängt på, suttit upp och nu även ridit på. Allt utan några konstigheter eller jobbiga situationer på något sätt. 
 
 

HV equestrian

Här kommer det roliga nyheter!! Hemsidan till mitt företag börjar bli klar och loggan likaså!! In och kika på hemsidan vettja :D:D 
 
Lämna gärna en kommentar med lite konstruktiv kritik om ni kommer på någon sådan!
 
www.hvequestrian.se
www.hvequestrian.se
 
 

Tillbaka i lägenheten

Godkväll! 
Är tillbaka i Jönköping nu igen efter ett dygn i Sävsjö. Ridning och jobb har stått på schemat, vilket har gått bra! Igår red jag 6 hästar vilket gick suveränt! Idag var det bara Chicca på schemat men hon är sååå fin just nu så man är liksom ganska nöjd efteråt även om man bara ridit en häst ;) min fina häst!!
 
 
 
Nu ska jag koka julkolor och kolla lite på tv. Imorgon blir det en lugn dag med lite julklappsfix!
 
 

Hemma från Göteborg

God kväll bloggen!
 
Sitter hemma i lägenheten nu mätt och god med en hemmalagad pizza i magen. Haft en toppenbra helg i Göteborg men det är alltid lika skönt att komma hem igen hehe. 
Spenderade gårdagen på Liseberg som sagt vilket var jättehärligt! Vi hade 5-kamp och jag kom väl i mitten av oss nio som var med, men kul var det i vilket fall och himla mysig miljö :D 
 
 
 
 
 
Imorgon blir det först möte om hemsidan och sedan bär det av mot Sävsjö för min del och rida Chicca och sedan lite rid-jobb med företaget :D

På väg mot Göteborg!

God morgon bloggläsare! 

Sitter i bilen nu på väg mot Göteborg efter en tidig morgon i stallet. Red Chicca i morse och att i sadeln lite efter kl 7. Bra Henny! Kommer tillbringa resten av helgen i Göteborg för att hänga med lite vänner och bara ha det gott! 

Gårdagen bestod av jobb och sedan en sväng till Markestad! Köpte mig de dära ridbyxorna från bocaj jag pratat om tidigare, och en tröja på rea från gersemi. Finns så mycket fint men denna månaden gäller det att hålla lite i pengarna man lägger på sig själv. Roligare att köpa julklappar till familjen istället men det här var något jag verkligen behövde så det fick det bli. :) 


Nu ska jag fortsätta vara social med sällskapet i bilen. Imorgon på vägen hem ska vi stanna och kolla på en bil till mig, så vi får se om jag är bilägare imorgon kväll eller inte! Ha en toppenhelg allihop! 

 


Börjar ana något i magen

Till jul har Recycle gått sin halva dräktighet, nu är det alltså "bara" 5,5 månader kvar... hehe men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge eller vad säger man? ;)
 
De två senaste månaderna tycker jag dock hon har ändrat sig i sin kropp... Blivit bredare över ländryggen samt lite rundare om magen...Hoppas det gömmer sig en fin och frisk liten fölis där inne! 
 
 
 
 
Dessa bilder togs i början av veckan, så det ska bli intressant att kolla tillbaka på de om 2 månader eller något :D

En ledig torsdag

Idag har jag en ledig dag och spenderar den hemma i jönköping! Har inget särskilt planerat mer än att jag i eftermiddag ska åka och kolla på hoppträning för Peter Eriksson och bli lite inspirerad :D var längesen jag såg en träning med honom sist så det ska bli kul!
 
 
Ridningen igår gick finfint, ble 5 hästar ridna vilka alla var väldigt trevliga men lite olika varandra. Kul och utvecklande utmaning :D när jag åkte därifrån slog det mig igen att jag precis gjort mitt första arbete som egen företagare, kan inte riktigt släppa den känslan än då den känns lite overklig fortfarande! hehe *nyp mig i armen*... 
 
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan ut och gå en runda innan jag ska laga till mig lite lunch!

Känner ni igen?

Hehe, kan ni känna igen denna sötfian? Det är en bild på Chicca från när hon var 1 år, tagen precis innan vi köpte henne :D 
 
 
 
Och här är hon ett halvår senare, precis blivit 2 år och full med vinterpäls! haha, hon ser inte riktigt klok ut och man kan ju fundera över om hon verkligen inte har en åsna som far?! 
 
 
 
Och här, lite snyggare i kroppen dessutom, under igångsättning på våren innan 3årstestet! :D
 
 
 
 

Onsdag förmiddag!

God morgon eller god förmiddag eller vad man säger vid denna tiden!

Idag är det onsdag och jag sitter just nu inne och dricker kaffe och äter en smörgås. Har tillbringat morgonen i stallet och ska nu snart bege mig till Vetlanda för min första körlektion för BE-körkort. Jag klarade ju teorin tidigare i höstas men sen var det helt fullt med elever för körning och de var tvungna att prioritera de som redan hade bokat uppkörning vilket är föresåeligt. Tur då att uppskrivningen för BE gäller i ett år så jag har ju ingen brådska av den anledningen, men det vore skönt att ha det avklarat så snart som möjligt förstås! Men idag blir det första lektionen som sagt och vi får väl se hur det går hehe. Jag är lite nervös men det ska nog gå bra :D
 
 
Väl tillbaka i Sävsjö blir det lunch och sedan avfärd för ridning av X antal hästar. Vet inte riktigt hur många det blir men ett antal verkar det som! Kul  :D Mitt första jobb idag som egen företagare, ganska stort och historiskt dessutom! haha Nej men det känns riktigt bra faktiskt. Det är mycket jobb just nu kring företaget och att få klart allting. Igår var jag på banken och startade upp ett företagskonto och i veckan hoppas jag vi kommer fram till en lösning kring bokföring också. Hemsidan börjar likna något och loggan är i stort sett klar den också! Ni får se snart ;)
 

Nehe, nu måste jag läsa på lite inför körlektionen... Ha en bra dag :D
 
 

Doris i lördags

Här kommer en film från Doris löshoppning i lördags. Det är helt otroligt vad hon utvecklats, detta är 3e gången hon löshoppar i sitt liv och nu börjar hon bli lite mer rutinerad i detta sammanhang! 
 
 

Julklappskväll hos Markestad Ridsport

På fredag är det julklappskväll hos Markestad Ridsport och jag ska såklart ta mig dit! :D De öppnar kl 14:00 och jag slutar inte jobba förrän 17:30, men åker raka vägen dit så hinner jag gott och väl innan de stänger igen kl 21! hehe ;) 
 
 
 
Tror nog allt jag ska slå till på den där gosiga tröjan från HV polo då som jag visade här för er efter kvällen jag jobbade där förra veckan.  Eller kanske ridbyxorna från Bocaj? Jaa, det finns mycket fint där och Amanda har lovat massa fina erbjudanden för kvällen så vi får se väl på plats helt enkelt vad som kan få hänga med hem :D
 
 
 
Om det är någon som vill åka med från Sävsjö på kvällen och fynda fina saker, så är det bara att hojta till så kan vi åka tillsammans :D
 

Full rulle hela helgen!

Ojoj vilken helg jag har haft!! 
I lördags började dagen med löshoppning för Doris. Hon skötte sig bra till en början och i slutet, men blev väldigt spänd i mitten av löshoppningen. Utöver det skötte hon sig bra, lite orolig i släpet i början men stod som ett ljus på vägen hem så hon sköter sig bra och lär sig för var gång hon är iväg på nya ställen! :D
 
Väl tillbaka i stallet så var det snabba ryck innan jag styrde bilen hemåt Jönköping, det stod kalas på schemat för mig med mina närmsta vänner sedan många år tillbaka! Hade en supertrevlig kväll med mycket skratt! 
Blev lite lagom sent innan vi somnade då jag hade två av kvällens gäster även hos oss för natten..
 
Söndagen började med scones-frukost och sedan åkte jag på julbord med Linus och hans familj och släkt. Supertrevligt det med och huuur mycket god mat som helst!! Väl hemma hamnade vi i soffan hur mätta som helst framför en film ;)
 
 
Idag började dagen med att vaccinera mig och lite shopping på intersport, innan jag åkte vidare till Sävsjö för pepparkaksbak med mamma och syrran! Senare idag blir det ridning och ikväll har jag mina träningar på ridklubben igen! 
 
 

Fredagkväll

Veckan har redan närmat sig helgen, det är fredagkväll och numera dessutom december!! Alltså vart tar tiden vägen?! 
 
Jag sitter i Sävsjö med min far och har precis ätit kvällsmat tillsammans med han. Mamma är på julbord och likaså min sambo, och vi ska iväg med Doris imorgon bitti så jag spenderar kvällen här. Så jag har ensamkväll med världens bästa pappa och den började vi med att spendera i ridhuset med Chicca. Hon kändes väl inte sådär super idag, mycket egna åsikter och när hon väl kom till arbete blev hon istället lite lat... Men men, ibland ska man väl ha sånna dagar också helt enkelt och inte alltid tiptop...
 
Nu ska jag fortsätta skriva ihop lite till min kommande hemsida och leta bilder! Tanken är att flytta med bloggen dit också så snart får ni lära er en ny domän-adress för att hitta till mig, men det hoppas jag ni gör såklart ;)

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON