Längtar efter mera vår!

Visst att vädret är helt underbart just nu så kan jag inte sluta att längta efter ännu mera vår så hela paddocken blir fin och ridbar överallt! Såå segt nu när det fortfarande är snö kvar i den så man inte kan rida lite ordentligt där i nu när tävlingarna också börjar komma igång lite... Men men, det kommer väl snart och jag får vara glad över att vi har så härligt väder som vi faktiskt har just nu! 
 
 

Årsmöte

Tandläkarens besök i torsdags gick galant, alla såg jättefina ut i tänderna bara att Recycle hade lite sår på insidan så ska variera lite nosgrimma på henne för att det ska kunna läka lite bättre. Så det kändes skönt att det såg bra ut! De fick också vaccination så nu har det blivit lugnt någon dag dels både för tänderna och så vaccinationen, men imorgon blir det ridning igen!
 
Nu väntar årsmöte på ridklubben och sedan lite soffmys här i Sävsjö med familjen, skönt med sånna kvällar ibland 

Tandläkaren

Imorgon kommer äntligen tandläkaren och går igenom alla hästar där hemma. Egentligen hade jag väl önskat att det skulle bli av lite tidigare i år för att ha det gjort innan de sätts igång lite mer ordentligt, men ibland går inte schemat ihop helt enkelt så nu fick det bli såhär denna gången... Ska i alla fall bli väldigt skönt att de blir igenomkollade nu och att man får reda på hur de faktiskt ser ut där inne i munnen. 
Jag brukar alltid vilja använda mig av en veterinär som är specialiserad på tänder som kollar tänderna, då jag har lite dåliga vibbar från lugnande medel i fel dos till fel häst om man säger så... Så en veterinär som har lite mer koll på lugnande medel och som vet vad den ska göra om hästen blir helt groggy tycker jag känns tryggt.

Snart tävlingsdags!

Tiden bara rinner iväg och snart är det dags för årets första tävlingar! :D
 
v. 9 åker Recycle och Chicca till Jönköping
v. 10 åker Chicca och Eron till Ljungby
v. 11 åker jag själv till Värnamo med min kusins häst och hoppar lokaltävling 
 
Ska bli sååå kul att komma ut igen! Längtar som bara den just nu hehe
 

Fynd!

Äntligen har jag hittat täcket jag länge velat köpa... Har letat efter amigos fleece-täcke med hals men inte kunnat hitta det i butik i rätt storlek... Men i måndags var jag och mamma en sväng på granngården, och då hittar jag det täcket där! På granngården i lilla Sävsjö... Och dessutom på 70%rea!! :D  Ni kan nog ana lyckan inom mig haha. 
 

Eron Jönköping

Här kommer en film på Eron också från Jönköping i oktober. Hoppade som en kanon hela dagen och kändes väldigt bra! Om ni minns kanske vi debuterade 125 sedan på söndagen där jag dock valde att utgå efter nummer 4 då han var väldigt spänd och överhoppade sig något rejält... Men dessa rundor kändes väldigt bra! :D 
 
 

Recycle Bankeryd

Ursäkta för väldigt sena videoklipp men ifall ni tycker det är roligt att kolla på såhär i efterhand så varsågoda :D 
 
Det här är när Recycle var i Bankeryd i höstas och hoppade 105 och 110. Dubbelnolla i båda med placering i andra klassen. Bra dag helt enkelt!
 
 

Lugn Eron igår

Istället för en vild och bockig Eron som var väntat på gårdagens hoppträning var han istället lugn som en filbunka med en dos av träningsvärk.. Haha ganska skönt det men träningsvärken hade jag kunnat avstå! Flög ju av honom hemma i söndags när han brallade till efter ett hinder och hade inte en chans att sitta kvar så har ridit som en tok hela veckan så jag skulle ha en chans att hålla i mig igår.... och så var han hur snäll som helst istället! Men men, idag vilar han och imorgon jogging innan ny hoppträning för Lasse igen på söndag så då tar vi nya tag med förhoppningsvis lite piggare ben!
 

Första hoppträningen på torsdag

Hej på er!
 
Snart är det torsdag och då nalkas första hoppträningen för i år. Det blir bara Eron som får åka då jag och pappa är ensamma och det blir lite väl mycket för honom om han ska fixa i ordning nästa häst åt mig och ta in den första om han är själv, och dessutom är hästarna laddade så in i där hemma så jag kan tänka mig hur pigg Eron kommer vara på torsdag haha. Så vi nöjer oss med en häst på torsdag...
Men som tur är så får alla åka iväg och hoppa ordentligt till helgen igen så det blir nog bra det med!
 
 

Februari

Då var vi redan inne i februari och jag har vårkänslor! Snön är borta och idag ligger temperaturen kring nollan och solen kikar fram. Perfekt väder i mina ögon helt enkelt!
 
Hästarna börjar komma igång lite mer nu också. De rids som vanligt och i helgen har de jobbats över cavaletti vilket alla tre verkade väldigt glada över :D snart får det bli lite hoppning för dom också!
 
 
 
Min lilla Doris som har blivit 2 år nu!

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON