Gislaved film

Här kommer Chiccas rundor i Gislaved, 120cm och debut i 130cm! 
  

130-debut!

Idag har både Eron och Chicca debuterat 130. Känns nästan som om det var debut för min del också då det var några år sedan sist nu hehe... Kul har det varit i alla fall! :D 
 
Chicca var först ut med sina två starter. Felfritt i både 120 och 130, och dessutom vann vi ett segertäcke i 120n som lottades ut bland de felfria ekipagen! 
 
 
 
Eron var ganska spänd i sin första klass 120 tyvärr, överhoppade sig mycket i början och slutade med 4 fel i grunden... Fick inte alls någon bra känsla och var väldigt besviken vid målgången. Nya tag och ladda om inför 130 vilket gick väldigt bra även om resultatet visar 13 fel. Vi fick ett stopp (?) på 2a hindret. Han stod emot väldigt mycket och det kändes som om han tittade på hindret men när jag sett filmen är jag inte lika säker längre. Sen var han felfri på resten fram till sista hindret som är ett räcke på båge från en oxer. Vi kommer väldigt nära så tyvärr fick vi med oss den. Men sprången innan, alltså hinder nummer 7-10, kändes väldigt bra!! :D  får ta med den känsan och träna vidare!

Förberedelser till youngsters!

Förberedelserna till youngsters är i full gång, jag älskar att planera och fixa massa långt innan så man slipper stressa med det i slutet, utan då bara kunna fokusera på att trimma och göra hästen i ordning inför avfärd. 
 
Det var ju några år sedan jag var på meeting nu, med Kotten och Lupol kunde det bli några per år men efter de har det varit lugnare på meeting-fronten då mina hästar har varit mycket yngre och inte på samma nivå. Jag har också pluggat vilket har gjort att ekonomin inte riktigt skulle gå ihop sig om jag skulle åka med 2-3 hästar på meeting, även om jag väldigt gärna skulle vilja det!
 
Men nu är det dags att komma iväg (äntligen!!) och jag är som ett barn på julafton ungefär hehe :D har inhandlat lite nya saker så som vattenhinkar, täckeshängare och krokar. haha inte det roligaste men ack så viktigt att ha på meeting! Tävlingsskåpet åkte med min syster när hon flyttade då hon inte har sadelkammare i sin transport.. Har kollat lite ifall jag ska köpa mig ett eget men de kostar ju lite så tänker att jag lånar det nu och så får vi se i framtiden vad som blir smidigast. Det är därför jag även fixat nya krokar och täckeshängare och sådant, det låg alltid i tävlingsskåpet färdigpackat förr men det använder syrran nu hemma hos henne så då fick jag köpa nytt. 
 
Har också letat efter en boxgardin att köpa. Jag har aldrig haft någon innan då Kotten trivdes med att kolla ut på allt, men känner jag Chicca rätt så kommer hon nog behöva en sådan för att få lite lugn och ro i sin box haha. Tyvärr kostar de ju en del och jag skulle gärna vilja köpa 2st när jag ändå beställer, tänker att jag förhoppningsvis kommer få med 2 hästar på andra meeting i framtiden och vill gärna ha likadana så lika bra att passa på när jag beställer. Får se vad jag bestämmer mig för till slut, de kostar ju en del så det hänger mest på det känns det som. 
 
 
Equiline och flera andra märken har ju hur fina som helst, men det känns inte så värt att betala mer än 2000kr för ett "skynke" som bara hänger... Finns ju roligare saker man kan handla för de pengarna! Men vi får se vad det blir till slut ;)
 

Tävling hos Markestad Ridsport!

Idag är sista dagen att tävla om denna fina piké hos Markestad Ridsport!
 
In och gilla Markestad Ridsport Eksjö på facebook, gilla och dela denna bilden och sedan är du med i tävlingen! Vinnaren dras kl 18 ikväll! Lycka till :D
 

Film Varberg

Sådär, lite kort om gårdagens ritter och filmerna till dom.
 
Eron i sin första klass, 110, var han väldigt spänd och tittig det blev mycket på och av. Resultatet blev 0+4 fel och nedslaget kom på första i omhoppningen. Var på en linje ut mot en kombination vid stora läktaren och jag kom aldrig ut hela vägen så låg i innerbåge och fick inte tillbaka honom tillräckligt, så petade frambommen på oxern som var a-hindret. Red därefter en skolrunda och var felfri på resten.
I 120 däremot var han mycket mer jämn i sin rytm och inte alls så tittig på omgivningen som i första klassen. Dock skedde det en olycka precis innan vilket gjorde att vi fick vänta ca 45 minuter extra, och det var kanske inte den mest optimala uppladdningen i denna värmen.. Men som sånt kan hända och då får man göra det bästa av situationen! Han hoppade strålande banan igenom, jag hade planerat att vända innanför till näst sista i omhoppningen vilket blev lite väl snävt då Eron tittade till på hindret jag skulle rida innanför hehe men det löste ju sig bra. Dock blev det inte tillräckligt med tryck i avstampet på sista hindret, fick helt enkelt inte tillräckligt med höjd i språnget, vilket gjorde att vi petade det.... Riktigt surt då vi annars hade slutat på en 4e plats! Så det grämer mig lite vill jag erkänna.... Men men, som en sa till mig "man måste satsa lite och ibland går det hem och ibland blir det 4 fel.." Visst är det så men denna tävlingen hade varit lite extra kul om vi varit felfria!
 
 
 
Chicca har skött sig toppen och varit felfri i båda sina klasser! Hon börjar bli så mycket mer ridbar vilket gör allt på banan så mycket enklare, så ser mycket fram emot våran kommande 130-debut nästa helg! :D hon känns i riktigt bra form just nu så det ska bli kul att se hur hon känns på en decimeter större hinder. 
 
 

Varberg Summer Horse Show

Wow vilken dag vi har haft! Lång och varm med fantastiska tävlingar och tävlingsplats, men nu äntligen ska jag strax få krypa ner under täcket efter en lång och kall dusch.
 
Hästarna har skött sig kanon, Eron har haft lite stolpe ut med ett nedslag i omhoppningen i varje klass. I 120n kom det på sista hindret vilket kostade oss en 4e placering... Surt! 
Chicca däremot har hoppat strålande och varit dubbelt felfri i sina starter! Sån stjärna hon är :D  
 
Kommer lite mer besrivning och film från ritterna imorgon, nu väntar sängen för min del! 
 
 

Markestad

I veckan var jag och hälsade på hos Amanda som driver Markestad Ridsport! Vi pratade ihop oss lite inför hösten och vad som händer då. De kommer bland annat ha monter under Eksjös augusti-tävlingar och på söndagen kommer ni även hitta mig där då jag ska hjälpa till :D lite annorlunda sätt för mig att medverka vid deras tävlingar, i en monter och inte till häst.. hehe men det ska bli superkul så ni får komma förbi och hänga hos oss!!


Tävling snart!

På måndag är det äntligen dags för tävling igen efter några veckors uppehåll med mina hästar! :D 
Vi drar iväg till Varberg så det blir tidig uppstigning och avfärd runt kl 4:30 på morgonen, härlig sport man håller på med haha. Men jag är galet pepp och banan ser kalasfin ut på alla bilder som läggs ut så nu räknar man ner! 
 
 

Bästa schabraken

Efter ett antal år som hästälskare där man köpt sig ett och annat schabrak under den tiden, vill jag säga att schabraken från Mias är min favorit!

De håller sig hur bra som helst både i färg och passform tvätt efter tvätt, och är dessutom väldigt enkla att borsta bort all päls ifrån innan de ska tvättas.

Annars har jag alltid varit ett stort fan av equilines schabrak också, tycker de är jättefina men tyvärr slår de inte schabraken från Mias enligt mig. Detta för att jag tycker de tappar färgen ganska fort, de är svårare att borsta av på insidan vid tvättning och är också lite dyrare, vilket gör att mitt val av favoritschabrak faller på Mias! :D 

Logo

 De två senaste schabraken jag inhandlade ser ut såhär 

  
 
 
Och det absolut roligaste med Mias är att det knappt inte finns några schabrak i butik på lager, så du får alltid specialbeställa med de kostar inte mera för det! Så jag har ett antal med lite olika färger på kantbanden för att variera, och alla är köpta för samma pris! Hur nice? :D 

Vi ska till Youngsters!

Woho, nedräkningen har varit lång inför öppningen till anmälan av youngsters idag, och enligt arrangören blev det dessutom nytt rekord i år igen då tävlingen blev full efter 41(!!) sekunder. Haha det är rätt galet...
Men jag och Chicca kom med i alla fall, och det är det viktigaste!
Vi ska alltså till grevagården senare i augusti på meeting  :D 
 
 

Tävling hos Markestad Ridsport

Idag är det sista chansen att vara med och tävla om en väska ifrån HV Polo hos Markestad Ridsport.

In och gilla deras Facebook-sida "Markestad Ridsport Eksjö", och sedan gilla och dela fotot så dras vinnaren ikväll kl 18:00!

 

Semester!

Nu äntligen är det dags för mitt livs första 4 sammanhållna veckor med semester! Känns nästan lite för bra för att vara sant, men det stämmer faktiskt!

Har inlett semestern med en båt-tripp genom Göta Kanal från Vättern till Vänern tillsammans med Linus och hans föräldrar. Supermysigt med lite blandat väder, men jag har verkligen kopplat av och mest legat stilla med en bok i handen.


Nu är vi dock hemma igen och kvällen har tillbringats med hästarna! De joggades lite ikväll efter 3 dagars vila nu när jag var iväg men de kändes nöjda och glada! Ska försöka boka en träning hos Lasse tills nästa vecka och sen är det inte länge kvar till första tävlingen!! Äntligen :D 

 

Sista tävlingen för vårsäsongen

Sådär, då var vårsäsongens sista tävling avklarad. Hoppade två hästar i Forserum i söndags vilket gick bra, 3 rundor var felfria med rosett och en runda med 0+4 fel och första utanför placering.

Vill även passa på att tacka alla hästägare som låter mig hoppa och tävla era hästar! Är oerhört tacksam över att få hoppa era hästar och ni ska bara veta hur glad jag är över att, tack vare er, utvecklas som ryttare i och med alla språng extra jag får hoppa varje vecka så. Så tack än en gång, och jag ser fram emot de kommande tävlingarna tillsammans med er!


RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON