Besök av favorit-Jessica

Igår hade vi besök av Jessica Sjöholm igen. Hon kommer till oss ungefär två gånger om året, och ibland fler vid behov, för att känna igenom hästarna. 8 hästar fick undersökas igår och 2 av de var mina egna, Eron och Chicca. Chicca kändes jättefin i hela kroppen förrutom på ett ställe där hon har gjort något väldigt nyligen med sina muskler. Hon var öm och lite svullen på ett ställe men eftersom det var så färskt kunde Jessica lätt åtgärda det, men ska vila lite nu efteråt och jag ska ha koll på det så det "läker" som det ska eller hur man säger. Annars var hon felfri i hela kroppen, skönt!
Eron kändes också fin. Satt lite på den vänstra sidan av SI-leden vilket kan förklara varför han är lite svagare i den galoppen just nu. Skönt att hon fick igenom det och det ska bli spännande att se hur han känns nu efteråt!

Är så himla glad och tacksam över att jag träffade Jessica och fick hjälp av henne för några år sedan vid ett besök på en veterinärklinik, och att hon vill komma hem till oss och undersöka hästar. Hon är verkligen så himla duktig på det hon gör!! :D

Nya sadeln

Har ju fått hem min nya sadel nu! Är jättenöjd med den på alla sätt och vis och Eron verkar också gilla den starkt vilket såklart är det viktigaste. 
 
 
 
 
Håller på att smörja den med paraffinolja nu så den blir lite mörkare i lädret, och här är den nyss inoljad så därför ser den lite "flammig" ut i färgen på lädret. Några gånger till, och sen hoppas jag den ser ut som jag vill! 

GHS 2016

Igår var vi i Scandinavium för Göteborg horse show, och vilken dag vi hade!! 
Grymma tävlingar med världscup-final i hoppning och oj vilka fina hästar det finns. Så spännande i slutet men Steve Guerdat red felfritt rätt igenom och stog till slut som segrare! 
Har överlag fått se väldigt fina rundor och känner mig superinspirerad inför mina kommande ridpass i sadeln. 
 
Shoppingen blev också bra från min del! Köpte en pullarnosgrimma, en tävlingstopp och skyltar till hästarna (spm jag tänkt göra i flera år men aldrig fått tummen ur!). Vann även en tröja eller jacka, vet inte riktigt vad den kallas, från Svea. Jättesnygg och blev så himla glas för det, har nog aldrig vunnit något tidigare så det blev jag väldigt glad över!! 
 
 
 




Snart GHS!

Ååh att man alltid ska bli så himla sugen och typ få "jag-vill-åka-nuuuu"-panik så fort det börjar komma ut lite bilder från Göteborg, och man själv inte ska dit förrän om några dagar.... tur att det bara är två dagar kvar och bäst för dom att de går fort förbi!!
Det ska bli så himla roligt att se världscup-finalen! Att få suga in så mycket inspiraton och kunskap man möjligtvis bara kan och sedan åka hem och supertrimma för fullt. LÄNGTAR!
 
Shoppingen blir nog lugn, har beställt ett nytt sadelskydd till den nya sadeln som jag ska hämta ut och sen skulle jag behöva något nytt schabrak att ha till träning. Annars får det nog mest bli lite spontan-shopping om jag hittar något kul :D 

Hoppning hela helgen!

Det är mycket hoppning denna veckan för mig. Kul när man har både sina egna hästar och även några andras i träning, varav främst hoppning. Desto fler språng i kroppen och fler timmar i sadeln desto bättre blir man, helt klart! Kul när man även får förtroende från andra hästägare att rida deras hästar, jag är oerhört tacksam för det! :D
 
Imorgon blir det ännu lite hoppning hemma i paddocken för min del, och får också besök till ridbanan så får allt se till att fixa i ordning lite där nere... Så kul när de kommer folk hit :D 
Nu däremot blir det soffhäng med lite påskgodis!

Värnamo i lördags

Bättre sent än aldrig...
Kanske dags att summera lördagens tävling, eller vad tycker ni? =)
  
Eron kan nog titulera sig som dagens lyckligaste häst! haha. I 1m var han jättefin och gjorde precis vad han skulle, sen till 110 var det mer han som körde sitt race och jag fick snällt åka med. Han tror liksom han kan lösa allting själv och att jag bara ska styra, men jag tycker det är trevligare om vi gör det tillsammans och med rätt antal galoppsprång på distanser och sånt... hehe. Han var åtminstone dubbelnolla i båda klasserna och fick pris med sig i en av dom, så han skötte sig suveränt. Det var ju hans första tävling i avd. A så jag red inte direkt någon omhoppning mot klockan utan ville mest ge han en trevlig första tävling för i år. 
Har film från Erons första klass så den kommer så fort jag hinner få till det!

18/3

Idag är en speciell dag.
Det är exakt 5 år sedan som min älskade Kotten fick tas bort...
5 år sedan vi fick ringa tillbaka till kliniken och låta honom somna in...
5 år sedan den värsta dagen i mitt liv inträffade...
 
 
Går fortfarande och tänker på honom väldigt ofta, och senast för knappt en månad sen grät jag fortfarande en skvätt över den där hästen... Det finns vissa hästar som sätter sånna spår att de inte går att ersätta med något annat. 
 
 

Ridhjälp

Nu är det som såhär att jag söker lite ridhjälp till mina hästar. Jag kommer snart gå på praktik och känner att det kommer bli svårt att hinna med mina hästar alla dagar i veckan. Hästarna står på mina föräldrars gård i Sävsjö. De som behöver ridas är Eron, Chicca och Recycle som tävlas i hoppning och är mellan 6-8 år gamla. Söker en ryttare med god ridvana och som inte blir rädd för lite bus eller fart och fläkt.
Om någon är sugen, eller känner någon annan som är, att rida en dag i veckan så får du gärna höra av dig!
 
 

Helgen som varit

Liten resumé ifrån helgen som varit!

I fredags var det hoppträning för Svante med Eron. Förväntade mig en lite pigg och något mindre ridbar och lydig häst efter hans ofrivilliga vila från broddtrampet, även om jag ridit honom hela veckan innan träningen.. Och det var väl lite så det var hehe :) Lycklig och glad häst men med väldigt bra övningar och nyttiga tips från Svante gjorde så att vi till slut fick till det ganska så bra! Mycket lydnad hela passet igenom vilket var precis det som Eron behövde så jag är väldigt nöjd överlag med träningen.
 
Sedan på lördagen var det tävling med stona i Ljungby. En kanske lite sämre dag sett till resultatet men oj vilken känsla!!
Recycle i 110 var dubbelnolla och placerad. Finns inte så mycket att säga om det mer än att det var en bra runda i helhet och att vi båda gjorde vad vi skulle. Sen i 120n så blev det lite svag ridning från min sida. Vi fick två nedslag, och efter det andra på väg in i en kombination så blev Recycle för försiktig och ville inte riktigt så då hoppade jag om hinder nummer 1 istället vilket gick finfint. Var ju en liten chansning att ta in henne i 120 såhär tidigt på säsongen när hon är så känslig, men vi tar med oss rutinen vi fick och åker hem och tränar lite mer så ska vi nog vara på gång igen tills nästa tävling!
Chicca däremot var dagens stjärna och var sååå fin! Tyvärr har inte känslan speglat sig i resultaten men det bryr jag mig inte om. Hon var inte alls så spänd och tittig som hon oftast kan vara, utan låg mera på istället så man fick hålla lite, och detta redan på andra tävlingen i år! I 110 dock så vände hon åt "fel" håll efter ett räcke på diagonalen, hon tittade till på en solkatt vilket jag inte riktigt var beredd på så när jag väl fick stopp på henne så backade hon två steg vilket gjorde att vi bröt vår egna väg och fick 4 fel... Sen i 120n kändes hon minst lika fin men tyvärr ett retligt nedslag på en oxer som var näst sista hindret. Jag fick tillbaka henne väldigt fint på mina 6 språng fram till oxern men satte istället lite för mycket tryck på henne sista språnget att hon hoppade lite för mycket framåt, så touchade den med fram och då rullade den ner. 
 
Men en mycket bra helg överlag och jag bara längtar efter säsongen vi har framför oss!

Börjar se gruset!

Nu äntligen börjar det komma lite vårvärme och idag har första ridpasset i paddocken på länge gjorts! Tror nog Recycle var lika glad som jag ungefär, och med lite vårkänslor inblandat i det kan ni nog tänka er hur pigg och glad hon var :D
Tack vare att det var saltat och mjukt innan snön kom så var det ridbart nu när solen legat på och värmt upp det lite!
 



Gårdagen i Flyinge

Gårdagen spenderas som sagt i Skåne och Flyinge. Underbart att hoppa ur bilen och känna våren mot ansiktet. 7 grader plus, strålande sol och ingen snö alls! 
 
Bruksprovet var spännande och intressant. Många fina hästar men tyvärr ingen "wow-häst" enligt mitt tycke, åtminstone inte för att avla på. Kommer nog bli fina tävlingshästar allihopa men jag hittade ingen särskild favorit sett till mina ston som står i stallet idag. 
Men en mycket lärorik och inspirerande dag med många nyttiga diskussioner tillsammans med duktiga och framgångsrika avels-intresserade och uppfödare. Så summan av dagen var mycket bra och hem åkte vi med några nya erfarenheter rikare :D
 






Flyinge och bruksprov

poster.jpg
 
Idag beger jag och mamma oss till hästriket och Flyinge. Vi tänkte kolla på hingstarna som visas i hoppning där idag :D förhoppningsvis kommer vi hem fulla av inspiration, mest för att rida sådär fint och inte för att betäcka våra 3 ston som går där hemma haha. Nej men jag hoppas vi får en bra dag tillsammans och att få se riktigt fina hingstar!

Gårdagens tävling

Igår var det dags för årets första tävling i Jönköping. Lite blandade resultat men med en avslutande bra känlsa kan man sammanfatta dagen.
 
Recycle var först ut och ville inte alls i första klassen. Kändes fin men överladdad på framhoppningen, men inne på banan stannade hon upp i anridningen till hinder nummer 2.. Uteslutning blev resultatet och vi alla var lika frågandes om vad som hände... Min första tanke var att hon kanske var så kissnödig då hon fortfarande inte gjort sin "morgon-kiss".. Eller den mera logiska anledningen kanske att hon rent av var så laddad att det slog fel för henne, att hon fick en blackout eller liknande...
Efter mycket funderande beslutade jag i alla fall att starta nästa klass. Jag har inte känt av något lustigt alls och hon har känts i sin livs form nästan efter sin lugnare period i december så det som hände var verkligen så lustigt... Och att starta gjorde jag nog rätt i, mest för min egna självkänsla och självförtroende för det gjorde jag verkligen så rätt i! Hästen kändes precis som vanligt och hoppade jättefint! Tyvärr ett nedslag men åhh vilken bra känsla jag hade ändå! Så verkligen så glad över att jag valde att starta. 
 
 
Chicca var dagens stjärna och hoppade 2 felfria rundor! Dock väldigt spänd och tittig i första klassen men i andra klassen rullade det på riktigt fint. Så hon får guldstjärna i alla kategorier för dagen!

Hästbyte i Ljungby

Jag har fått göra ett hästbyte inför nästa helgs tävling i Ljungby. Tanken var att Chicca och Eron skulle åka dit, men då Eron fått ett broddtramp får han avstå och istället får Recycle hänga med, vilket går lika bra det. 
Eron kom alltså in med ett broddtramp förra torsdagen, så för en vecka sedan nu... Det sitter lite dumt och såret vill inte riktigt läka, men som tur är har han inte varit halt något och svullnaden la sig efter en dag bara så det är jätteskönt. Men såret som sagt vill inte riktigt ge med sig så nu har han i stort sett vilat en vecka och då känns årsdebuten lite väl nära och jag hade gärna velat tränat som planen var inför nästa helg, och därför får han avstå istället och åka på en annan tävling lite längre fram :)
 
 

Ny sadel på gång!

Har letat runt lite efter en till sadel då jag sålde min "extra-sadel" som jag kallar den i höstas. Hade då en prestige som jag tyckte var lite förstor till mig, den var väldigt skön att trimma i men så fort det blev lite hinder så fanns där inget stöd och jag flög runt som en vante kändes det som...
 
Så nu har jag i alla fall letat efter en Antares Altair som jag gillat mycket att rida i innan, och har nu en sådan begagnad hemma från Charlies. Har ridit med den på Eron, som är den häst jag mest har velat att sadeln ska passa, och det kändes riktigt bra. Ska rida lite mer i den imorgon och sedan får det nog bli affär om vi kommer överrens om en bra deal! :D
 
(lånad bild från google)

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON