Cypern och semester!

Hej på er! Hoppas ni alla har en härlig fredag! 


Nu var det någon vecka sedan sist igen och just nu befinner jag mig faktiskt på Cypern för lite semester! Har hållt det hemligt både för er och vissa andra, bland annat min sambo... hehe men tidigt i morse bar det av! Så hästarna där hemma får en lugn vecka och för mig blir det likaså. Vi har inga planer alls mer än att njuta av värme, god mat och lediga dagar tillsammans. Det är vad vi behöver! Vi kom hit för bara några timmar sedan och möttes av strålande sol och 28 grader. Nu ska vi strax gå och handla lite och hitta något gott ställe att äta på, det har varit en lång dag så klockan ringde redan 2:50 så det blir en tidig kväll för oss ikväll. 

Annars har hästarna gått fint det senaste. Jag och Chicca fick en härlig revansch i Eksjö i helgen, det är fortfarande en del att fila på men känslan med ett lite starkare bett på tävling blir bara bättre och mer rätt.
Nu får hon som sagt några lugna dagar för att återhämta sig lite och sedan väntar hårdträning igen för vår del.  

Ha de toppen så hörs vi, nu ska jag njuta av ledighet och vila kroppen lite. 


Föreläsa!

Igår fick jag vara med om en väldigt rolig grej, att föreläsa om mitt liv som egenföretagare och ryttare vid en högstadieskola här i Sävsjö :D:D
 
Jag blev förfrågad om detta tidigare i vår då Sävsjö Näringsliv tillsammans med en högstadieskola driver något som heter "Månadens yrke", där eleverna själva fått önska vilka yrken de vill höra mer om. 
 
Så igår var det alltså dags att berätta lite om mig själv och min ryttar-bakgrund, hur det är att starta eget och att man kan skapa en affärsidé av sitt största intresse och passion, samt hur min verksamhet ser ut idag!

Himla roligt var det i vilket fall och det verkade väldigt uppskattat av eleverna också. Spännande att vara tillbaka på ens egna gamla skola och träffa mina gamla lärare, välkomnades bland annat med en bild på mig och en hyr-ponny från ridskolan när jag var 10 år. Kul att se :D 
 
 
 
 

19 april

God kväll på er!
Jag har precis kollat klart på dokumentären om Allan som släpptes i helgen. Alltså vilken häst det där!! ♥ och vilken hästkarl Peder är, jag känner igen mig så mycket i hans tänk och han är en stor inspiration för mig! Hela den där familjen är det på något sätt... önskar jag kunde lära mer av dom!!
 
 
För min egna del rullar det på fint! Tävlingen i helgen var med lite blandade resultat men det känns rätt okej ändå. Vi utvecklas åt rätt håll med alla hästar och på lång sikt är detta något vi bara ska passera och lära oss av. Några rundor att lägga på rutin-kontot helt enkelt så kommer det bättre resultat framöver. 
Jag försöker alltid tänka så efter en sämre tävlingsdag rent resultatmässigt, att diskutera om varför det som hände faktiskt hände och ta lärdom av det, och sedan sikta på det långsiktiga målet och planen man har på vägen dit. 
 
 
Nu till helgen väntar tävling för Chicca igen, den 3e helgen på rad men i helgen går hon bara en klass. Sedan ska vi utvärdera och se över alla klasser för att fortsätta lägga en plan för månaderna framöver. Vi håller också på att experimentera lite bett med henne då hon blivit väldigt stark i hoppningen, och det krävs bara mer och mer kontroll på allting desto högre hindrena blir. Är förväntansfull inför starten på söndag och sedan väntar mera dressyr och teknik-arbete för henne någon månad innan det är dags för henne att inta tävlingsbanan igen. 
 
 
Annars har min påsk varit helt fantastisk! Det var tävling på långfredagen och påskdagen som sagt, och påskafton spenderades hemma på mina föräldrars gård tillsammans med 12 vänner till oss. ♥ wow att få ha så fina människor som respekterar ens största intresse och på något sätt vill vara en del av det och stötta på sitt sätt! Jag känner mig lyckligt lottad, tack ni alla för en supertrevlig dag och morgon därpå!
 
 

Mycket tävlingar nu

God kväll på er!

Måndag och ny vecka. Förra veckan avslutades med tävling, och denna likaså, samt kommade 2 helger också. Kul :D igår var det Värnamo och framöver blir det Borås, Aneby och Eksjö innan det blir lugnt någon helg efter det. Mycket tävling och med sammanlagt 7 olika hästar som det ser ut just nu, så himla roligt!! (nej jag ångrar inte en dag att jag startade eget hehe, så himla kul med alla hästar!!!) :D
 
 
Jag och Konstantin igår innan start. Säsongsdebut för oss, här innan start i 105 och sedan blev det debut i 115. Bra dag med 3 felfria ritter och en med 4 fel!
 
 
Chicca känns väldigt fin nu igen. Vi hade en liten dipp någon vecka då vi behövde passera en "tröskel", som tur var hade jag prickat in en dressyrträning med henne under just denna period så träningen var minst sagt välkomnad och välbehövlig. Tack vare Ullas vägledning kom vi på banan igen och hon har efter det känts helt fantastisk! Imorgon väntar hoppträning med henne för Svante och sedan kommer hon tävla 3 helger på rad och jag hoppas på många bra språng och en bra känsla! 
 
Doris ska löshoppa igen på lördag och fram tills dess kommer hon ridas lite grann. Hon rids/arbetas just nu 3-4 gånger per vecka, ca 20-25 minuter. Har väl blivit kanske 6 ridpass nu sedan vintervilan och hon blir bara stadigare och stadigare! Så kommer hon ridas nu fram till ett eventuellt 3årstest men också till sommarvilan och bete väntar. 
 
Nu ska jag avsluta kvällen med att göra min nya favoritsyssla, fakturera ;) sedan väntar sängen för att ladda inför en ny dag på förskolan och alla härliga barn! Är ju lite brist på sömn idag efter nattens succé i Omaha som man bara var tvungen att följa, jag är helt förälskad i Mary Lou!!! Och Henke, vilken ryttare! Ja vilket team, de är helt outstandning! Så nu är ögonen lite trötta så jag tänkte komma i säng i tid ikväll. 
 
Vi hörs snart igen! 
 
 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON