Läges-uppdatering

Oj, tiden finns inte riktigt till för att uppdatera er här, men ikväll är jag hemma i hyfsad tid så tänkte ge er en uppdatering om hur läget ligger till :D 
Hästarna går för fullt förrutom denna veckan. Jag timade in vaccinering av mina egna pållar i måndags i samband med massa annat jobb för min del, så nu har de haft två lugna dagar. Blir så även imorgon pga lite ändrade vecko-planer, men sedan får de komma igång igen. I lördags lämnade en häst stallet men den som står kvar rids för fullt med stora framsteg för varje vecka! Kul :D 
 
 
Ja som ni förstår jobbar jag en del, vilket såklart är jätteroligt! Företaget rullar på som aldrig förr vilket såklart är jätteroligt! Dock slåss jag just nu med ett ont knä... Vred till det högra för ca 4 veckor sedan när jag longerade en glad Doris och det har varit lite si sådär sen dess... Är rätt bra några dagar tills jag rider ett gäng igen en dag, främst hoppning. Men försöker vara så snäll som möjligt mot det så det kan få "vila" och bli bra, men vi är inte helt överens om hur lång tid det ska ta riktigt... ;)
 
 
På lördag är det äntligen dags för min del att åka till ett av årets största höjdpunkter, Göteborg Horse Show. Längtar något enormt att bara få insuga en massa inspiration!! Mina frusna lår blir glada om jag hittar ett par nya långa chaps också hehe.. 
 
Bildresultat för göteborg horse show
 
Nu ska jag dricka en kopp kaffe med mina föräldrar, natta hästarna och sedan krypa till sängs.. Sover som en prinsessa nu efter att min käre Linus köpt oss en ny säng. Han är bäst han! 
Ha det så bra allesammans så hörs vi snart igen! 
 

Film från i lördags!

Här kommer film från lördagens hoppning med Chicca. Tycker hon känns fin och vi rullade över en bana blandat mellan 110-125 ungefär.
Har överlag en jämn rytm och tempo... Sedan tappar vi lite bärighet och energi bakifrån ibland vilket ger en stark häst, främst i slutet av ridpasset... Får inte bli missnöjd då utan helt enkelt acceptera att vi inte är i 100 form än efter hur förutsättningarna är för ridning detta halvår, och att detta kanske är hennes 4e mer riktiga hoppass sedan augusti så klart att all styrka inte än finns helt och hållet där...
 
Men tycker ändå vi är på god väg och om några veckor efter mera arbete och hoppning är känslan förhoppningsvis än bättre :D
 
 

Ny sadel!

I fredags var Amanda här som sagt från Markestad Ridsport och vi provade lite sadlar igen.. Min butet är ju liiite för trång för Chicca så jag har försökt hitta en ny sadel att ha och rida med hemma, och även kunna ha till andra hästar som kommer hit ibland! 
 
Det blev en prestige versailles och jag är jättenöjd! Känns som en bra sadel att ha hemma i sadelkammaren, och den låg bra på 3 olika hästar som vi testade här hemma. De är omgjorda i modellen i sin bom också så det finns lite mer plats för manken, vilket är något jag gillar! 
 
Hon hade också med sig min nya mattes-padd som kom med hennes senaste beställning, de är så fina när de är nya :D
 
Så kort och gott, det blev en dyr kväll för mig men en väldigt rolig sådan hehe :D
 
 
 
 
 
 

Lördag

Oj nu var det väldigt längesen jag uppdaterade er här lite ordentligt!
Idag är det lördag och det står hoppning på schemat med 3 hästar. Vi ska iväg och hoppa på Öppen bana i Landsbro och jag hoppas jag kan bjuda på något filmklipp därifrån senare.
Innan dess ska jag med en häst till ridhuset också, så det blir full rulle med hästarna idag!
 
 
Annars rullar allting på, tiden går så himla snabbt bara! Har fullt upp med företaget, hästarna hålls igång så gott det går i detta väder. Vi har fått en del snö vilket jag faktiskt tycker är rätt skönt, blev lite lättare att kunna rida hemma nu istället för att åka till ridhus varje dag... Jag känner mig rätt sliten i kroppen men går på massage och försöker rätta till mina ryggmuskler på ena sidan så jag tror det kommer därifrån! Blir bättre och bättre i alla fall så det verkar ju gå åt rätt håll, men allra bäst hade det nog varit om jag möjligtvis skulle hitta lite tid till egen träning också! 
 
 
 
Igår var även Amanda här ifrån Markestad Ridsport, kommer ett inlägg om det men jag kan avslöja att det var ett lite dyrt besök för min del men ett väldigt bra sådant också :D
 
 
Doris i snön i veckan!

Svante-träning

Idag är det äntligen dags för träning igen för Svante Johansson! Nu var det ju inte så länge sen sist så jag hoppas vi har höjt våran nivå ett snäpp sedan sist. Känslan är bra inför träningen i alla fall så jag hoppas den håller i sig!
 
 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON