Fullt upp med allt!

Hej på er!
Nu var det ett litet tag sen igen men tiden går ju bara så himla fort! Är mitt uppe bland jobb, hästar, fölvak, massa olika kalas/bal/student och så ska man försöka hinna med livet lite där emellan...
 
Det har flyttat hit en ny häst för utbildning, "Meja". Ett 8årigt sto som fick föl förra året så hon är här för en mer ordentligt igångsättning efter det. Hon har bara varit här 1,5 vecka nu men verkar vara en trevlig häst som lär sig snabbt :D 
 
 
Chicca känns fin men vi jobbar på med den liksidiga styrkan... Hon har ju lite problem med sin vänstra sida i ländryggen och vi jobbar ständigt med att hon ska bli så liksidig som möjligt, så det är mycket ridning på raka spår och att hela tiden ha båda bakbenen under sig. Även en del bom-arbete på både rakt och böjt spår jobbar vi med för att hela tiden stärka henne ännu mer och bli mer rörlig i sin muskulatur. 
Igår var hon och hoppade en klass i Vaggeryd, en 125 för att stämma av formen lite. Hon kändes rätt fin och vi hoppade runt felfritt! Det ska bara till ännu mer finlir och än mer styrka så kanske vi kan känna på lite större tävlingar till slutet av sommaren om allt går enligt plan, hoppas hoppas!! 
 
Doris sköter sig bra (läs till och från) hehe. Nej men det kryper lite väl bra i benen på henne vissa dagar men hon sköter sig oftast när jag väl sitter på så det är skönt. Hon åker snart på bete men fram tills dess kör vi på och befäster lite grundridning från inridningen.
Recycle är minst sagt högdräktig och vi vakar för fullt, vilket tar på krafterna.. Längtar efter en hel natts sömn, just nu ringer klockan ca 3ggr per natt och fler gånger lär det bli nätterna framöver... Men vi längtar efter fölis som bara den och hoppas på att den tänker titta ut snart! 
 
 
Veckan som kommer är rätt lugn, har försökt planera in så lite som möjligt då jag ska skriva en tenta nästa vecka från min utbildning så jag vill ha tid till att plugga till den. Och några tävlingar är inte heller inplanerade då jag inte vågar planera in något nu när jag inte vet när fölet har tänkt komma ut. ;) så kalendern är rätt tom denna veckan vilket faktiskt är ganska skönt.. 
 
Nu ska jag ut och börja med stallet. Måndagar brukar vara vigt åt skogsturer så det är vad som är planerat idag. Ha det gott i värmen så hörs vi snart igen!
 

Hemma igen!

Då var jag tillbaka på svensk mark igen efter en helt fantastisk semestervecka på alla sätt och vis!! Veckan har varit kalas och vi har njutit och vilat upp oss som bara den. :D 
 
 
Det här var vyn vi möttes av varje dag vi gick från hotellet mot poolen, med strålande sol och mellan 25-28 grader varmt. Helt perfekt tycker jag! 
 
 
Väl hemma igen har en häst flyttat från stallet men om ca 2 veckor flyttar det hit en ny för träning, spännande och roligt med nytt förtroende :D 
Chicca och Doris har fått jobba lite igår och idag, och jag känner nästan av lite träningsvärk eller stelhet efter att varit ifrån hästryggen över en vecka hehe... bild från Chiccas tur i skogen idag i det härliga vädret, i maj månad?! 
 
 
 
På onsdag kommer Jessica hit och känner igenom Chicca, och förhoppningsvis är hon fit for fight för fortsatt träning mot sommarens mål! För Doris del så väntar ett sista ryck nu med jobb, efter lite mikrovila när jag var iväg, innan det vankas sommarbete för hennes del. Och min älskade Recycle börjar bli riktigt rund nu och det är mindre än en månad nu tills fölis beräknas titta ut, sååå spännande och jag längtar så jag snart spricker!! 
 
Denna veckan håller jag också en del träningar. Har varit på ridklubben idag med mina vanliga träningar varannan måndag och på fredag väntar en grupp här hemma. Så himla roligt att följa och hjälpa andra och se deras utveckling! 
Och på lördag åker jag till Amanda på Markestad och hälsar på, alltid lika kul och inspirerande att utbyta tankar och idéer om allt med henne.
Som sagt, lika lugnt och fullt upp som vanligt ;) 
 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och lite frukt innan sängen kallar. Imorgon är det jobb till kl 16 och sedan väntar 5 hästar på att bli ridna. 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON