Lite summering från Elmia

Wow vilken vecka! Elmia-tävlingarna gör det igen, och jag är så imponerad över Sylve, Lisen, Jana och alla andra involverade i tävlingen! Tror inte man riktigt förstår hur mycket jobb och planering det ligger bakom en sådan här tävling som besökare när man "bara" ser det färdiga resultatet.. men helt otroligt är det i alla fall!
 
Under dagarna har jag fått se väldigt mycket ridning. Har mestadels arbetat vid framhoppningen i båda hallarna så jag har sett både ponnysar, hästar, unghästar och världselit. Mycket bra ridning med andra ord som också är sjukt inspirerande! :D
 
 
 
Lyssnade på clinicen med Henke och Peder där de verkligen lyfte det dagliga arbetet och vad som utgör den stora skillnaden mellan amatörer och elit kan man säga. Mycket bra diskussioner kring management och den mentala biten som ryttare, men också många "just det!"-påminnelser kring grundarbetet med ridningen. Till exempel pratade de mycket om att ridningen kommer från bakifrån och fram, vilket man aldrig kan höra för lite av. Man rider inte så mycket med sätet idag som får några år sedan då hästarna blir känsligare och behöver vara lite fria om ryggen vid större hoppning. En annan bra påminnelse jag tar med mig är att hästens halslängd ska vara densamma oavsett längd på steget, att halslängden ska vara densamma oavsett om man länger eller samlar steglängden... Blir lätt att man varierar halslängden och främst då kortar ihop den vid samling tycker jag. Men handen ska alltid tänka framåt och samlingen ska ske för sätets position och drivningen av skänkeln. Påminnelse till mig själv!
De pratade också en del om hur man är som tävlingsmänniska. Att det också, eller kanske mer, handlar om hur man jobbar mellan tävlingarna. Just på tävlingen vill alla vinna, men hur man jobbar och vilket driv man har mellan tävlingarna är det som i slutändan ger den största skillnaden. Den som går ut och rider och tar tag i sin träning direkt eller den som har "en ledig kväll" och hamnar i soffan istället..
 
Ja, det var många bra diskussioner som sagt under den clinicen. Den kunde varat många timmar till kändes det som hehe. 
 
 
 
 
 
Jag har också fått se många fina auktionshästar! Vissa utmärker sig som jättetalanger, och i vissa framstår istället blygheten/orutinen och den unga åldern för stora sammanhang... 
 
 
Det var väl var jag summerar lite kort årets Elmia-tävlingar med. Tillbaka i verkligheten med en lite trött kropp men massor med inspiration!! 
 
 

Elmia Scandinavian Horse Show

Woho, äntligen är höstens roligaste och mest inspirerande vecka här :D:D:D det är dags för Elmia Scandinavian Horse Show!! 
 
 
 
Jag jobbar näst intill hela veckan på Elmia så jag har några hektiska dagar framför mig, eftersom jag jobbar på förskolan också hehe. Men det blir kuuul! :D
 
Hoppas vi ses där!! Kom fram och hälsa och prata en liten stund, jag står mestadels vid framhoppningen och har koll på alla men kom förbi och säg hej vettja! 
 
Mina egna pållar vilar denna veckan som ni kanske förstår, Doris har ändå lite bett-vila nu då hon dragit ut vargtänder precis och Chicca kan behöva lite återhämtning och bara få gå i hagen (som ju verkligen är hennes favorit hehe). Nej de får helt enkelt finna sig i det, även om Chicca gärna går in tidigt på eftermiddagen och sedan rids ordentligt istället... 
Hästen jag har här för inridning har högsta prio denna veckan och därefter kommer ponnyn, så de har jag planerat att rida! 
 
 
Nu väntar sängen inför jobb imorgon, tandbesök med Doris och sedan Elmia. Vi hörs snart igen :D 

Upp som en sol och ner som en pannkaka...

Ja är det inte charmen med denna sport. Lika glad, nöjd och stolt över bra prestationer, precis lika besviken och tom kan man bli dagen efter när verkligheten kommer ifatt en...just exakt vad som hänt mig de sista dagarna!
 
 
Helgen spenderades på tävling, Jönköping i lördags och Värnamo i söndags. 
 
Chicca och Zesse (en ny kompanjon för min del) var och hoppade varsin 110-start i Jönköping. Båda hoppade dubbelt felfritt och Chicca bjöd på en fantasisk känsla (gentemot förra starten hon gjorde och sett till vilken fas vi är i för tillfället). Mjuk och avslappnad hela banan runt, en riktig skolrunda som vi tar med oss framöver. Ska se om jag lyckas få till en film från den rundan att visa er här. 
 
 
Jag och Chicca efter våran start, lika nöjda båda två! 
 
 
Dagen därpå åkte jag till Värnamo med två andra hästar. 3 av 4 ritter var felfria med jättebra känsla! "Bengt" och jag gjorde vår tredje tävling ihop och satte två felfria rundor, debut för oss i 105 dessutom. Lite spänd och tittig till och från för solkatter och läktare, men koncentrerade sig ändå på rätt sak och gjorde sitt jobb. Princess var dubbelt felfri i första klassen och vi red ihop en 3e plats! Jättebra runda med jämnt flyt. I andra klassen däremot kom sto-sidan fram och jag är mest bara nöjd över att vi kom i mål, dock med 8 fel i bagaget. Jobbet blir rätt mycket svårare kan man säga när hästen växlar humör helt och hållet, men vi gjorde ändå vårt bästa sett till förutsättningarna. 
 
 
Lite lagom tillfreds sådär på söndag kväll efter 5 felfria och jättebra rundor i kroppen av 6 möjliga, så kom man ner på jorden igen dagom därpå när det var dags för Svante-träning... oerhört besviken på mig själv när man hamnar i "nöjd-träsket" och mest bara rider runt utan att ställa ännu högre krav för att komma vidare. Jag fick en rejäl skjuts i baken kan man säga, och besvikelsen över min egna prestation efter träningen och under hela kvällen var stor vill jag lova... 
Men som tur är vaknar man dagen därpå, full med jäklar anamma för att trimma och utvecklas och rida ännu mer! Man kan bara bli bättre och det ska jag bannemej bli också!!
 
Nu väntar dressyrträning i veckan och full fart här hemma med alla hästar. Ponnyn ska ut på annons också så håll utkik på hästnet för er som letar d-ponny! 
Sedan väntar jobb på Elmia för min del veckan därpå, så då har jag planerat in en lugnare vecka för Chicca. Passar väldigt lägligt i hennes träning innan vi lägger in 3 växlar till inför resten av höstens träning. 
 
Vi lär höras igen efter det, ha det så bra så länge!
 

Oktober

Då var det oktober och ännu mera höst.. Men om vädret fortsätter som det varit de senaste veckorna så lär hösten bli helt fantastisk :D
 
Helgen har spenderats dels på hästryggen och dels hemma i lägenheten... Vi håller på att rita hus (ja ni läste rätt!!) hehe. Det var det jag nämnde om "roliga nyheter" sist jag uppdaterade här.. Jag och Linus har köpt mark av kommunen bredvid mina föräldrars gård, så vi ska bli landet-bor utanför Sävsjö vi också och alltså bygga vårt helt egna hus. Jätteroligt såklart och det ska bli sååå skönt att bo på ett och samma ställe där allt finns samlat! Längtar så jag spricker tills allt är klart och vi har flyttat in, och vi som inte ens har börjat än.... det kommer bli en lång väntan ;)
 
 
Hästarna funkar annars väldigt fint, Doris är för tillfället stallets stjärna som utvecklas i raketfart! Vi har i veckan travat över vår första bom och nu framöver väntar lite arbete med styrövningar i en bana över bommar mellan två hinderstöd eller infångare. Tänk vad lite sommarbete och vila gör gott för de unga hästarna! 
 
Chicca fick åka med till Aneby förra helgen och hoppa en klass. Hon har fram tills dess känts väldigt fin, där på tävlingen var hon dock platsens lyckligaste häst och nu veckan efter har vi haft stora svårigheter med att hitta koncentrationen igen med fokus på arbete... Hon verkar leva kvar i någon slags lycko-bubbla efter sin dag i Aneby! hehe. Är glad att jag valde åka ut med henne lite nu i höst, så vi mildrar denna lycka tills våren. Närmast får hon åka till Jönköping om två veckor och hoppa en 110-klass. 
 
Ponnyn var och drog ut två vargtänder i fredags så nu blir det några lugna dagar för honom utan bett, och så fort han är igång igen så kommer han läggas ut på annons. Så håll utkik på hästnet ni som letar efter en trevlig d-ponny!
 
 
Med företaget rullar det på bra. I helgen mötte jag bland annat en ny bekantskap, en jättetrevlig 3årig valack, och om en vecka flyttar det in en 2åring i stallet för inridning. Skoj skoj :D
 
Nu ska jag hoppa till soffan och kolla på Beck innan sängen väntar... ha de bäst så hörs vi snart igen!
 
 
Vår lilla Trash Can som växer och blir gråare för var dag, som jag tycker om denna hästen. Känns något riktigt speciellt med en egen uppfödd häst vill jag lova er..!

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON