Vickis hästmassage

Idag kommer Vicki hit och kollar igenom hästarna igen.
Var tyvärr ett tag sen nu (känns som om jag säger så om allt nu för tiden, men flytt och skola har tagit sin tid och energi), så det ska bli skönt att de får kollas igenom nu igen.
 
Jag misstänker dock inte att någon av de har några större problem men en liten avstämning kan alltid vara bra! 
 
 

Lördag

Hej på er!
 
Är tillbaka i Sävsjö igen sen igårkväll. 
Mamma kom till Jönköping igår eftermiddag och hämtade upp mig så var vi först en runda på Charlies-rean och därefter åkte vi tillbaka till Sävsjö.
Jag hade tur och hittade en jacka på rean som jag spanat på länge! Annars blev det inget annat handlat för mig. Känner mig inte i behov av nåt särskilt och sen ska vi ju snart till Stockholm också så tänkte se om man kan fynda nåt där på mässan istället :D
 
Idag har Alicia varit här så vi var ute med Eron och Chicca en runda i skogen. Hästarna känns pigga och fräscha och idag var de lite extra glada ibland när det blåste till, härligt med lite glädje i djuren!
 
Nu väntar det tenta-plugg för min del.. Har tenta nästa helg så lika bra att börja plugga till den, känner mig konstigt nog rätt taggad inför det.. hehe, fråga mig inte hur det kommer sig men längtar efter att kunna bocka av kurs för kurs så man tillslut har sin examen!
 
Nehe, dags att brygga kaffe och sen sätta sig med plugget.. Vi hörs snart igen!

Revansch

Idag har jag varit iväg på tävling i Tranås med Recycle.
 
Efter träningen i torsdags har väl inte känslan varit på topp. En stressad Henny, dålig ridning och ingen tro på sig själv slutar med onödiga missförstånd...
Visst, man måste ta sig igenom dessa dagar också men det är ju så himla tråkigt när man väl är där...
 
Aja,
Hela fredagen gick åt att komma över träningen från dagen innan. Man grämde sig och försökte ta till sig vad som gått fel..
Igår gick det bara positiva och peppande tankar i huvudet. En extra rykt och mysstund med hästen både innan och efter ridningen för att stärka bandet oss emellan... Innan läggdags blev det också att bläddra några i sidor i min mentala tränings-bok.
 
Idag resulterade det hela i två kanonrundor!
En felfri och ett med ett nedslag, liten touch på bommen och den tyvärr rullade ner..
Men väldigt bra känsla! Bra ridning från min sida och bra känsla från hästen, riktigt skön revansch med andra ord sedan träningen i torsdags!
 
 

Söndag

Då var helgen slut och jag tillbringar min söndagkväll i Sävsjö. har precis tagit mig ett bad och ska plugga det sista för helgen nu! 
Lyssnar på valvakan i bakgrunden, hoppas ni gjorde som jag idag och röstade!! Det är faktiskt väldigt viktigt!
 
 
Annars har helgen varit helt okej. Mycket känslor och ridning av hästarna =)
Har gjort mitt livs svåraste och troligtvis det dummaste beslut... Allting har ett slut helt enkelt och det är något jag måste förstå... Men känns så sjukt svårt och väldigt jobbigt! Vi får se vart allt leder helt enkelt..
 
 
Imorgon väntar Jönköping och skolan igen. Har många arbeten som ska in denna veckan så kommer bli långa dagar i skolan.. Bäst att ladda upp med goda matlådor, massa fika och en hel drös med kaffe! Så klarar vi nog av denna veckan också! haha
 
 
Hoppas ni alla haft en bra helg. Tack för att ni kollar in här fortfarande, jag gillar det =)

Stockholm

För ett tag sen överraskade mor mig och Emelie med att vi ska till Stockholm!
Den sista helgen i november har hon bokat hotell och biljetter till Sweden International Horse Show som i år går första gången inne på Friends Arena.
 
Ska bli jättekul tycker jag! Det är faktiskt första gången som bara vi tre åker väg på något själva, i hela vårat liv!! haha. Ja det kan tyckas låta konstigt, men när man har hästar hemma som måste tas hand om så är det inte alltid så lätt att komma iväg alla samtidigt..
 
 
Detta ska i alla fall bli hur härligt som helst och matgalen som jag är så vet jag nog inte om det är hotellfrukosten som lockar mest ;) haha. Nej det ska bli härligt och inspirerande med lite hästhoppning också!!
 

I Sävsjö

Då var jag tillbaka i Sävsjö för ridning och förberedelse inför klubbens tävlingar i helgen.
Kommer bli nattarbete för mig känns det som då jag egentligen verkligen inte har tid för det... Har två stora grupparbeten i skolan som ska vara inne efter helgen, så borde egentligen plugga. Får åka upp med den tidiga bussen till skolan imorgon så jag är i Jönköping runt halv åtta, och plugga hela dagen då istället... Phu, tur jag åker buss i alla fall så kan jag sova lite då!
 
 
Nu ska jag strax ut och rida lite. Eron och Chicca får sig en tur i skogen medans Recycle rids på banan.
Sen blir det tyvärr vila både onsdag och torsdag men till helgen blir det ridning igen och lite hoppning för dom alla tre! =)

Välkomna

Det är ju helt otroligt, att sakta men säkert börjar det faktiskt komma in en ny tittare här var och varannan dag efter min uteblivna bloggning på ett tag! Jag hälsar er alla hjärtligt välkomna ;)
Roligt tycker jag, det gör ändå mig lite mer motiverad för att gå in här och skriva några rader!
 
 
Måndag idag och en riktigt lång och seg sådan... Usch, jag som alltid tyckt att måndagar känts rätt lätta och att tisdagar är värsta dagen på veckan... Men efter hur denna dagen har varit, så riktigt fasar jag inför morgondagen! haha. Woho, värst vad positiv jag låter! ;)
 
 
Helgen har annars varit hur bra som helst! Massa trevligt sällskap och hästarna som skött sig kanon! 
Jag åker hem imorgon eftermiddag/kväll igen för att rida, sen åker jag tillbaka till Jönköping onsdag morgon till helgen.
Inga tävlingar för min del denna helgen heller, desto mer träning helt enkelt! Men vi har tävlingar på ridklubben så jag lär vara där istället. Måste hinna med och plugga en massa också bara.....
 
 
Är det något förresten som ni undrar över eller liknande så blir jag är glad för lite roliga kommentarer! Det gör det så mycket roligare att komma in här och uppdatera lite!

Helgplaner

I helgen är det första nu på länge som jag kan leva mitt "nya liv". 
De andra helgerna sedan jag flyttade har det varit tävlingar, vilket har gjort att jag har fått stressa hem direkt efter fredagen efter skolan för att hinna rida. Sen packa och fixa inför helgens aktiviteter....
 
Nu i helgen har jag däremot inga tävlingar så det blir lugnt. Får finbesök från stora staden så vi stannar i Jönköping till lördag och sedan åker hemåt på lördag till söndag. Härligt att hinna vara lite här i staden och umgås med folk!
 
 

Blandade känslor

Var iväg på tävling igårkväll med Chicca.
 
Hon hoppade super men var fullständigt jättetittig åt ena långsidan, vilket resulterade i 4 fel i varje klass...
Surt och irriterande då hästen annars hoppar helt fantastiskt! Bra språng och jättebra känsla över hinder...
 
Aja, i och med detta blir det ingen semifinal för henne i år... Besviken är jag men det är bara att gilla läget, hon behöver helt enkelt bli ett år äldre och mogna i huvudet.
Men när årets sista mål inte uppnås så blir man alltid rätt besviken... Aja, jag vet i alla fall vilken häst jag har i stallet och det får vi visa nästa år istället!
 
Det finns ju annars fler tävlingar att åka på innan semifinalen, men jag vill inte stressa "bara för att få den sista 0an", Har inte kvalat in ännu på de tävlingarna vi hade planerat så har hon troligtvis inte så mycket att göra där i semifinalen, hon lär vara lika tittig då på allt runtomkring...
 
Men men.. Nu är det bara att börja träna och förbereda henne inför nästa års uppgifter! Det ska bli spännande :D

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON