BE-körkort

Vilken bra start på en annars väldigt regnig dag! haha :D jag klarade uppskrivningen för BE-körkort i förmiddags!
Såå härligt och nu är jag ett steg närmre friheten som hästnörd hehe. Längtar så oerhört tills dagen då jag har eget BE så man slipper pussla med alla för att kunna komma iväg med hästarna.
 
Nu är det dags att boka körlektion så får vi se hur länge det dröjer innan jag har körkortet i handen! Målet är att det ska vara klart innan jul och det är väl inte direkt orimligt. 
 
 

Gårdagens tävling

Gårdagen spenderas som sagt på tävling i Bratteborg med andra omgången för div. 2-laget. 
Atlantic Princess som jag red i laget var felfri i sin förklass och tyvärr hade vi ett nedslag i lag-klassen. Fick lite för mycket tryck över en oxer så vi touchade frambommen med frambenen och tyvärr föll den... Ibland ska man inte ha turen på sin sida helt enkelt! Mycket bra rundor annars och hästen skötte sig utomordentligt! Laget slutade på 4e plats med 4 fel sammanlagt. 
 
Jag red även hästen Konstantin i 110-klassen och vi fick till en sån riktig kalasrunda! Jämn, rytmiskt och balanserad men tyvärr föll en bom i kombinationen vilket kostade oss segern. Men vi slutade på 6e plats och den sista placeringen så vi fick åtminstone med oss en rosett hem som tröstpris hehe. Får leva på den bra känslan och domarens och publikens fina kommentarer om vår runda istället :D

Måndag

Goddag på er!
Måndag idag och ny vecka på ingång. Jag sitter hemma i lägenheten i Jönköping och kom precis hem från skolan, så nu inväntar en resa till Sävsjö mot hästarna och även ridklubben. Från och med idag börjar mina träningar på ridklubben, ska bli så himla roligt! :D jag kommer ha träningar där varannan måndag från kl 18 och framåt med markarbete och hoppning, så för er som är sugna på att vara med så är ni välkomna! I dagsläget är det två grupper men finns det intresse för att starta upp en tredje så gör vi det. I så fall kan ni kontakta mig på något sätt så hänvisar jag er vidare till kontaktpersonen. 
 
 
 

En lördagkväll i stallet

Wow vilken bra start på helgen det varit!

Igår var jag bjuden på tjejkväll tillsammans med 7 andra i Vaggeryd, så efter jobbet blev det att direkt hoppa i ridbyxorna och ge sig ut och rida innan avfärd. Ridning gick bra och tjejkvällen var väldigt lyckad med supertrevligt sällskap, jättegod mat och ett gott glas vin till.
 
Idag började jag dagen tillsammans med Linnea på Charlies och dess rea. Hittade inget särskilt roligt direkt men köpte ett sadelskydd till min nya sadel och ett par tyglar som var nedsatta till halva priset som får ligga på "lagret" i sadelkammaren tills de kommer till användning. Min "nya" sadel som jag inte minns om jag berättat om, är en gammal stubben som ska användas till inridning och sådant... Min förra sådan sadel åkte med syrran när hon flyttade så jag fick skaffa mig en ny helt enkelt , och nu göms den under ett sadelskydd dessutom hehe ;)
 
Efter besöket på charlies åkte vi direkt till Tenhult och Riddersberg för att gå på clinic med Carl Hedin. Mycket inspirerande och många kloka ord och tankar. Kommer en kort sammanfattning därifrån lite senare men ni som inte var där missade verkligen något vill jag säga! 
 
(Bild tagen från Hippsons hemsida) 
 
Till sist hamnade jag i Sävsjö och har ikväll ridit hästarna. Kan väl säga att de riktigt dansade fram på ridbanan efter att man motiverats till tusen av clinicen :D man borde kanske gå på dressyr-clinics oftare..? nej men ridningen blir ju så mycket bättre när man själv är skärpt, så denna clinicen kom väldigt lägligt för min del eftersom jag inte haft den största inspirationen uppe i sadeln de senaste två veckorna... 
 
 
Nu blev det ett långt inlägg men så blir det när helgen är händelserik! Nu väntar snart sängen och imorgon bär det av mot Bratteborg för tävling med två hästar. Önska oss lycka till så hörs vi snart igen!
 
 

Doris!

Snart äntligen kommer min Doris hem från betet och då är det dags för inridning!
Nästa helg ska vi hämta hem alla så det är alltså bara typ 8 dagar kvar eller något som jag behöver längta hehe :D för er som kanske har glömt bort så är Doris ett sto efter Corporal VDL och tanken är att hon ska gå 3års-testet nästa år. 
 
 

Mot Sävsjö

God förmiddag på er!
Redan torsdag och dagarna bara rinner förbi.... Jag är på väg att strax röra mig mot bussen till stationen för att hoppa på tåget till Sävsjö och hästarna. Ska försöka hinna rida båda två men ska också hoppa en häst och så kommer Linnea också och ska hoppa lite hos oss så det blir full rulle i eftermiddag :D
 
I veckan har det varit skola, jobb och häst på schemat. Det har varit mycket trixande för att få ihop dygnets alla timmar och det fortsätter med lika tight schema veckan ut... Imorgon väntar jobb, häst och sedan tjejkväll hos Linnea med 6 andra tjejer! På lördag är det Charlies-rea, förhoppningsvis hinner jag åka på en clinic i Tenhult med Carl Hedin och sedan ska jag till Sävsjö för att rida. Sedan på söndag är det tävling i Bratteborg med två hästar varav den ena hoppar i laget då det är andra omgången av div. 2. Vi har ju lite att försvara då vi drog till med vinst i första omgången så vi får hoppas det går lika bra i denna omgången! 
 
 

Fredagens sadelutprovning

I fredags var Amanda från Markestad Ridsport och en tjej som heter Sara hos mig för att öva på att prova ut sadlar. De utbildar sig till något som heter Equipment coach och kommer till slut kunna prova ut en komplett utrustning så som sadel, träns och bett. De håller just nu på att läsa mycket om hästens anatomi för att bland annat hitta rätt utrustning till rätt häst men också för att hitta spänningar i hästens kropp som kan vara relaterade till felanpassad utrustning, och de verkar lära sig väldigt mycket! Kul att lyssna på deras diskussioner och skönt att vi var överens och tyckte likadant om vad jag använder för sadel på respektive häst hos mig hehe!
 
 

Redan torsdag...

Oj det är redan torsdag och veckorna bara rinner iväg... Känns som om det var igår som vi kom hem från tävlingen, men nej det är redan torsdag kväll och snart har vi en ny helg framför oss!
 
Veckan har bestått av skola, jobb, fika med kompis, häst... Ja en salig blandning men en bra sådan! Har varit lite dåligt motiverad till ridning dock, gissar att det beror på värmen men det är ju lite segt när man tappar suget sådär några dagar... 
 
Imorgon väntar jobb fram till kl 17:30 och sedan blir det finbesök i stallet då Amanda på Markestad Ridsport (butiken/företaget som jag är profilryttare för) kommer hit :D hon utbildar sig och ska hit för att öva helt enkelt, men alltid trevligt när det kommer folk och hälsar på!! Jag ska försöka rida lite också under tiden så vi får se hur vi får ihop det. 
 
Sedan till helgen är det dressyrtävling på klubben, jag ska visa häst för kund och även hinna umgås med lite vänner i Jönköping på lördagkväll. Så det är full rulle på dygnets timmar som vanligt ;)
 
 

Filmer DM

Här kommer lite filmer från helgen, det andra kvalet och finalen. 
 
Kval 2, 125cm. En bra runda överlag där jag får göra en rejäl tillrättavisning efter hinder nummer 7 fram till nummer 8. Han gick för mycket åt höger i landningen och jag fick inte alls någon reaktion när jag "bad" honom om att flytta tillbaka ut till linjen och inser att vi är påväg mot ett annat håll... Får då göra en rejäl halvhalt som han reagerar bättre på än vad jag väntade så nu blev det lite väl bryskt istället hehe men vi redde ut det bra det också som tur var!
 
 
 
Detta är finalens klass, grundomgång och omhoppning. Hade lite tur till sista kombinationen i omhoppningen då jag kom väldigt nära in där, men ibland måste man ha lite tur i denna sporten också när piloten rider för dåligt helt enkelt!
 
 

Vilken helg!

Alltså wow, vilket DM det blev för mig och Eron!!
 
Igår hoppade vi kval 1 och kval 2 som gick över höjderna 120 och 125cm. Den första klassen var i bed A och vi var felfria, dock inte en särskilt bra runda då Eron var lite väl lycklig över att tävla igen och då blir ridbarheten därefter... En häst som minsann var lite här och var banan igenom och jag tyckte det var mindre roligt där uppe på ryggen...
I nästa klass däremot, en 125 i bed A:0 var vi återigen felfria och hamnade på en 5e plats vilket också ledde oss vidare till en finalplats :D Eron var nu en helt annan häst att rida, jämn och reglerbar i en bra galopp!
 
Idag stod final på schemat som gick över 130cm bed A:1a. Vi var felfria i både grundomgången och omhoppningen, som gick över 135cm, och slutade tillslut på en 2a plats :D:D:D Helt otroligt egentligen då detta var Erons livs andra 130 men som han gör det! Vi var också den enda bland senior-ekipagen som varit felfria genom hela helgen men eftersom alla började på 0 fel i dagens final så vann vi ju inget på det direkt... Jag gjorde som Peder på OS helt enkelt hehe.
 
 
Men är som sagt väldigt nöjd ändå såklart och mest nöjd över min fina häst! Vi har också haft helt fantastiskt sällskap helgen igenom så tack ni fina för det
Filmer kommer upp här så fort jag har hunnit med att fixa det, ni får nöja er med en halvtaskig bild från prisutdelningen så länge. 
 
 
 

Dags att packa igen!

Då var det dags att börja packa tävlingsskåpet igen. Började lite smått igårkväll och det är en lika härlig känsla varje gång som man börjar packa inför tävling! Jag åker ju till Tingsryd imorgon så det blir ett mini-meeting minst sagt, men det är lika roligt att packa för det hehe :D
 
Igår packade jag bara med sånt där som jag inte kommer behöva idag när jag rider, så får jag putsa allt ikväll och packa in det när jag är klar. Det är Eron som ska med denna helgen och vi ska ju hoppa DM (tror jag missat att skriva det här) så det ska bli kul! Dock är jag redan lite besviken över tävlingen innan vi ens har åkt dit, och har inte några större förhoppningar om själva arrangemanget i övrigt... Märkte i veckan att vi hoppryttare betalar den dubbla box-avgiften gentemot vad dressyrryttarna gjorde förra helgen, på samma tävling och samma tävlingsplats.. Där skönk Tingsryd lite i mina ögon och det vore kul att få reda på bakomliggande resonemang till det... Men men, det är inget man kan grubbla för mycket över men det är lustigt hur denna sport fungerar ibland.
 
 
 
Jag brukar alltid göra en egen pack-lista inför en helgs tävlande vilket är något jag alltid gjort, så det har blivilite av en grej nu som jag bara måste göra. Hur brukar ni göra inför en helg på tävling eller har ni något annat sådär speciellt som ni måste göra? 
 

Behandling av Jessica

Idag har Jessica Sjöholm åter varit här och behandlat hästar, och av mina hästar var det Chicca som fick sig en genomgång. Hon var väldigt fin men var lite stram i musklerna på vänstra sidan av ländryggen vilket jag känt att hon har varit det senaste lite från och till, men nu ska vi förhoppningsvis på ordning på det efter idag!
 
Är så tacksam över att Jessica vill komma till oss två gånger om året och känna igenom hästar här. Tror verkligen på att ett bra team omkring en ger en långvarigt hållbar häst, och jag är så himla nöjd med de som jobbar med mina hästar just nu. 

En ledig onsdag

Idag har jag en ledig dag, och började den med att vakna upp hemma i lägenheten i Jönköping! Ställde klockan på 7 för att baka frallor till frukost och börja tvätta... Bjöd hem min sambo och hans närmsta snickar-kollega på frukost här hemma vilket uppskattades, och resten av frallorna får följa med till mor och far i Sävsjö i eftermiddag :D tvätten börjar bli klar, väntar på att det sista ska torka klart, och sen ska jag få i mig lite lunch också innan bilen styr mot stallet. 
 
Chicca ska ridas idag och Eron får jogga några varv i longeringslinan. Ska försöka hinna skritta Recycle en runda också... Får så dåligt samvete över att hon inte riktigt prioriteras utan får komma ut en sväng när jag hinner.. Det är väl inte hela världen i och för sig eftersom hon är dräktig och inte direkt ska tävlas och tränas inom det närmsta hehe, men mitt hjärta svider lite när man ser hennes avundsjuka blick över att alla de andra får komma ut på en tur...
 
 
 
Imorgon kommer Jessica Sjöholm till oss vilket alltid är lika uppskattat! 7 hästar står på schemat och en av dom är min Chicca. Hon känns väldigt fräsch men alltid skönt när de kollas igenom i kroppen. 
 
 

Laghoppning igår

Igår var jag med i klubbens hopplag för div 2 och tävlade i Norrahammar. Det var första omgången för serien och vi från Sävsjö, med enbart 3 ryttare i laget, vann den omgången!! Så himla roligt och alla red så himla bra och felfria rundor :D 
 
 
Jag var även dubbelnolla i förklassen och hamnade på en 5e plats där. Bra dag helt enkelt!

Spännande eftermiddag!

Idag skulle jag egentligen ha hopptränat men eftersom Eron inte är hundra igång än efter sömsticket, och Chicca vilar hela denna veckan så har jag ingen häst att ha med och har istället skaffat en reserv... 
Så då blev ju helt enkelt min eftermiddag ledig och då får man hitta på andra roliga saker :D bilen åker mot västergötland och så får vi se vad som väntar där helt enkelt, kuuul! 

Söker

Om det är någon som säljer, eller som känner någon annan som gör, en sådan här magplatta från prestige i storlek 125, 130 eller 135cm får ni gärna hojta till! :D i bra begagnat skick såklart!
 
 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON