4 hästar senare

Då var dagens 4 hästar motionerade och klara. Känns nästan som om jag kommer känna av det lite i ljumskarna imorgon efter en veckas ledighet från sadeln... hehe. Men gött när det är så! Hästarna kändes i alla fall fina och skötte sig bra. 
 
 
Imorgon väntar jobb för min del.. Slutar 17:30 och sedan blir det ridning på ridbanan, tur man har belysning säger jag bara! Sååå mörkt och trist ute nu efter att man ställde om klockan i helgen.. Men men, det är bara att acceptera och gilla läget typ, annars hinner man ju dö av depression innan vi ens kommit halvvägs igenom detta mörka halvår hehe... Ha en fin kväll allihop :D 
 
 

Måndag

God förmiddag på er! Måndag morgon och ny vecka, ganska skönt om ni frågar mig!
 
Är kvar i Jönköping än men ska ta tåget till Sävsjö om någon timma, så passade på att ta en liten sovmorgon idag vilket var väldigt behövligt vill jag säga er... ;) Har ätit frukost och duschat och plockat undan lite här hemma under morgonen, och nu ska jag strax packa ihop det som ska med till Sävsjö och sedan traskar jag mot tåget...
 
 
Ska direkt iväg och rida en häst när jag kommer fram. Sedan väntar mina egna som ska motioneras idag. Hoppas de sköter sig efter en veckas vila, och att Doris kommer ihåg något av det vi jobbat med tidigare.
 
 

Elmia

Då var jag hemma efter en hel vecka på Elmia! Har varit helt fantastiskt alltihop, men jag ska också erkänna att det var minst lika fantastiskt när söndagens arbete tog slut och soffan och pizza väntade ;)
 
 
Ska trycka i den sista biten mat nu och sedan väntar nog sängen för min del... Ganska så trött efter en minst sagt intensiv vecka! 
Vi hörs imorgon igen... Godnatt!
 

Elmia Scandinavian Horse Show

Denna veckan väntar det jobb för mig på Elmia Scandinavian Horse Show! Börjar imorgon tisdag kväll och håller på fram till söndag eftermiddag. 
 
 
För mig har det alltid varit en självklarhet att jobba ideellt i en förening. Är uppvuxen i en familj där både min mor och far varit styrelsemedlemmar i två olika föreningar under i stort sett hela mitt liv, vilket präglat min syn på det ideella arbetat man lägger ner i en förening. För mig är det självklart att man hjälper till med det man kan, att all arbetskraft är bra arbetskraft, att man engarerar sig och hjälper till med det man kan. 
Har dock under min tid som engagerad medlem i ridklubben jag tillhör stött på alldeles för många medlemmar som ställer krav och önskemål om saker och ting, men som inte är beredda att hjälpa till något för fem öre eftersom de inte vill ta ansvar och inte har någon tid. - Nej tyvärr, men jag har inte heller tid att lägga 20 timmar extra denna månaden på dina önskemål som du själv inte är beredd att jobba för. Vi alla är lika mycket medlemmar i en förening, det finns inget särskilt medlemsskap för de som jobbar mer eller mindre, vi alla är lika mycket medlemmar och för att klubben ska leva vidare och utvecklas så gäller det att alla faktiskt tar något slags ansvar. 
 
 
Men, som tur är finns det fler som vill jobba ideellt och framförallt i detta stora arrangemang - vill föra svensk ridsport framåt!! :D jag tycker det är väldigt roligt att vi har såhär stora tävlingar på så nära håll, och för mig är det självklart att jag ska vara där och hjälpa till med det jag kan och med den tid som jag har möjlighet till! 
Jag ser väldigt mycket fram emot denna veckan! Lisen är en stor förebild och inspirationskälla för mig, så att få jobba med bland annat henne och många fler denna veckan ska bli så himla roligt :D 
Bildresultat för elmia horse show

Söndag

Godkväll!
Då var helgen förbi igen och jag ligger i soffan och kollar på Johan Falk... Skön avslutning på helgen minst sagt!

Har varit en hyfsat lugn helg ändå. Var i Sävsjö fram tills igårkväll, och idag började jag dagen med tenta. Sedan har jag mest hängt i lägenheten men också varit ute på tripp till stan för att handla och lite sånt.

Snart väntar sängen och uppladdning inför Elmia hela veckan som kommer!


Duktiga Doris!

Lilla Doris i stallet fortsätter att imponera och vara stallets stjärna just nu!
 
Hennes senaste vecka har sett ut som följande: 
I lördags förra helgen longerades hon första gången med sadel. Hade innan dess longerat henne 3 gånger men eftersom det fungerat så himla bra valde jag att lägga på en sadel då jag kände att hon förstod så bra vad som innebär med att longera, så om hon skulle bli väldigt hoppig på grund av sadeln att jag skulle klara av henne på linan ändå. 
Sadeln accepterade hon fint, så hon longerades med den på måndagen och tisdagen också. 
 
I torsdags longerades hon igen med sadeln, och därefter hängde jag på henne. 
Samma visa i fredags, och hon skötte sig galant båda gångerna. Stod stilla och var lugn, men koncentrerad. Inte spänd eller orolig på något vis, utan väldigt cool men ville gärna ha koll vilket är helt förståeligt. 
 
Sedan igår, lördags, så satt jag upp första gången. Longerade först, sedan hängde och skrittade runt något varv, och därefter satt jag upp. Gick jättebra och hon betedde sig precis likadant som när jag hängde första gången! Sådan superstjärna är hon hittils! :D
 
 
Blir fortsatt sådant arbete i veckan men i lite lugnare tempo. Denna veckan blev ganska "intensiv". Hon fick arbeta lite grann nästan varje dag, ca 15minuters pass kanske, men för att repetera ofta och hela tiden känna igen sig i vad vi gör och att känna sig trygg. 
Nu till veckan är jag på Elmia och jobbar så då blir det inte riktigt samma intensivitet, men ska försöka få in så mycket som jag hinner...
 
 

Ridbyxor från Bocaj

Jag tror jag har missat att visa er mina fina ridbyxor som Markestad Ridsport har sponsrat mig med! Fick de levererade lagom till youngsters och tävlingarna på Grevagården i augusti, därav bild från husvagnen hehe. De kommer från märket Bocaj och är helt galet sköna, dessutom till ett mycket bra pris (699kr) :D
 
 
 

Godmorgon torsdag!

Godmorgon på er kära bloggläsare denna tidiga torsdagsmorgon! Jag sitter på bussen från Jönköping till Sävsjö redan. Har en klipptid där vid kl 8:30 och det löste sig inte riktigt med bil denna veckan, så jag fick ta en tidig buss istället helt enkelt. Blir en promenad till mamma och pappa när jag kommer fram för lite frukost och sedan beger jag mig mot salongen!
Direkt därefter ska jag träffa en vän, vi ska ut och gå och sen mysa med lite fika!

Eftermiddagen bjuder på häst för full rulle! Mina ska ridas och sedan kommer det hem en häst jag ska hoppa också.


Lägesrapport med Doris

Nu har det gått en vecka sedan Doris genomförde sin första lektion som ridhäst! Hon sköter sig utomordentligt och har nu longerats med sadel på sig. I veckan har jag tänkt att hänga på henne och så får vi se hur hon tar det, men förhoppningsvis är jag uppe på ryggen till helgen har jag tänkt :D 
 
 

Söndageftermiddag!

Hej på er!
Spenderar söndageftermiddagen i soffan hemma i lägenheten, så himla skönt! Det behövs sånna dagar ibland kan man ju säga!
Kommer varva soffläget med att tvätta hela kvällen... Tur vi bor på 3e våningen utan hiss och har tvättmaskinerna i källaren, så får man ändå lite motion såhär en ledig kväll ;)
 
Imorgon är det tillbaka till Sävsjö på eftermiddag och häst! Ska rida och sen tänkte jag ägna kvällen åt frisering på främst Eron. Han måste klippas och så ska jag rycka man och lite sånt... Inte världens roligaste men de blir ju fina efteråt som tur är :D

Dags för helg!

Det är ju helt otroligt att ni besökare kikar in här varenda dag trots att det ekar tomt på bloggen... Får ursäkta mig för en väldigt intensiv vecka på farande fot varenda dag... Detta är första dagen denna veckan som jag är inne på den plats jag ska sova, innan kl 22 ;) phuu.. med tidiga mornar varje dag på det också så förstår ni kanske att det inte funnits utrymme för att blogga också....
 
Men nu får jag äntligen en lugn kväll och jag har tänkt att ägna den till största delen vid datorn. Har en del att ta igen vad gäller mail och sådant. Sedan har jag tänkt att fixa lite annat också för vad som komma skall framöver under hösten... Skojskoj!
 
 
 
Imorgon väntar stall och till kvällen lite kräftskiva, innan jag åker hem till lägenheten i Jönköping med min käre sambo och avslutar helgen där! 

Veckans höjdpunkter!

Lite höjdpunkter jag ser fram emot denna veckan! Idag är det massage för min del... Kanske inte något härligt direkt då det brukar komma tårar under tiden på grund av smärtan och sedan har jag en del blåmärken efteråt hehe... Men sååå skönt ändå, är lite sned i mitt bäckene vilket gör att jag behöver gå och massera loss lite spänningar i de muskler som drar ihop sig... Gör något fruktansvärt ont när jag är där men ack så värd smärtan är, för känslan efteråt är helt gudomlig hehe! 
 
Det andra som jag ser fram emot i veckan är möte på Elmia inför Elmia Scandinavian Horse Show, mina träningar på klubben på tisdag, hoppträning för Lasse på torsdag, och kräftskiva till helgen. :D

Då var denna veckan slut

Jaha, då var denna helgen och veckan över.. Tiden går så sjukt fort så jag vet knappt vad jag heter längre hehe.
 
Fredagen tillägnades jobb och direkt därefter åkte jag till Jönköping för lite kalas! Sedan tillbaka till Sävsjö och hästarna igår förmiddag och nu är jag kvar här tills imorgon.
Doris har idag haft sin första lektion i inridningsskolan, longering stod på schemat och hon skötte sig utmärkt! Till en början lite okoncentrerad och nyfiken på annat, sedan väldigt intresserad av mig och att arbete, och till slut travade hon riktigt fint några varv på volten. Fortsättning följer med liknande arbete i veckan, men hon får helt klart en guldstjärna i boken efter första passet!
 
Annars har helgen mest bestått av häst och familje-mys. 
 
Nu väntar sängen för min del men vi hörs snart igen!

Nya chaps!

Vid besöket hos Amanda och Markestad Ridsport i onsdags så passade jag på att köpa nya chaps. Mina gamla trogna gick sönder helt och hållet i somras och efter det har jag inte hittat några som passat mig... Men nu hade de fått in lite nya från olika märken så jag testade några stycken, men fastnade till slut för dessa från Lamicell. 
Ville ha ett par helsvarta och dessa var väldigt sköna och sitter som ett smäck! Jag är helnöjd med andra ord och har i stort sett levt i dom sen dess :D hehe
 
 
 
Insåg dock när de fotades att jag kanske ska uppdatera med ett par nya skor också haha. De blev visst väldigt mycket mer slitna nu ;)

Markestad Ridsport Eksjö

Snart är det dags att åka till Amanda på Markestad Ridsport i Eksjö. Ska hälsa på de idag och kolla lite på träningarna hos dem för Sofia Andler Kvarnstrand tänkte jag :D ni vet väl att de driver butik också med massa fina grejer till hästar och ryttare? Tycker ni absolut ska åka dit och ta er en titt någon dag! 
 
Dagen har annars varit lugn.. Hovslagaren var här hela förmiddagen och sedan har jag bara pluggat och tagit de lugnt... Nu ska jag ut till stallet och förbereda till insläppet och sedan styr jag bilen mot Eksjö!
 
 

Svante-träning

Hemma från kvällens träning för Svante och jag är ännu en gång så nöjd! Man kommer alltid hem därifrån full med inspiration att rida mera och trimma, trimma, trimma... Att vara ännu mer kritisk mot sig själv och ställa ännu lite högre krav i sin egna ridning. Längtar tills mitt nästa ridpass helt enkelt ;)
 
Träningen gick mycket åt till att hitta rätt galopp inomhus. Vi red fram över två bommar på volt i galopp med 3 steg emellan, och sedan på resten av volten skulle vi öka galoppen för att sedan samla den igen till bommarna. Fokus på att ha hästen mellan skänkel och hand. Att den ska svara framåt och även tillbaka, att samla först på rakt spår för att sedan styra mot bommen och galoppera över.
Därefter red vi en liten bana kan man väl säga där fokuset låg på att galoppera i rätt galopp på kortsidorna för att klara utav kommande linjer därefter. 
 
Mycket bra övningar även om det är lite svårt att förklara de efteråt utan varken bild eller film, men jag är åtminstone nöjd som bara den och ser fram emot kommande ridpass i sadeln. 
 
 
En bild på när Eron och jag joggar av, dock lite blöta av regnet, från en träning tidigare i höst för Lasse Berglund!
 
 

Hösten

Var ute och gick en lång promenad igår i det härliga vädret och funderade över varför jag egentligen tycker om hösten så mycket. Jag har alltid gjort det, och känner inte alls som många andra när de pratar om att hösten är den värsta årstiden och så vidare...
 

Jag tror jag tycker om hösten så mycket för att det är något slags lugn som kommer med den. Tävlingarna med hästarna trappas ner, vissa får lite vila eller lugnare perioder. Så gäller även för de hästar jag har i träning, de rids hemma av ägarna istället och jag får den dagen ledig då jag brukar rida andras hästar istället..
Det ställs inte samma krav på allt som under den mest intensiva säsongen och man hinner med lite annat istället. Man är mer "hemma" och inte riktigt så mycket på resande fot, och allt blir bara lite lugnare helt enkelt. Det är lite mer okej att gå in redan klockan åtta på kvällen och få någon lugn timma i soffan på kvällen istället för att man måste hinna fixa allt som inte hinns med att göra dagen efter... 
 
 
 
Ja, jag gillar hösten helt enkelt och känner alltid något slags inre lugn när den kommer. Att hinna landa lite på hemmaplan och sedan ladda upp batterierna inför våren igen! 

Fullspäckad helg

Hej på er!
Helgen har varit väldigt intensiv och fullspäckad, allt från att arrangera pay&jump på ridklubben, hämta hem Doris från betet, bowla och middag med vänner, rida, hälsa på släkt... Ja det har hunnits med både det ena och andra denna helgen helt enkelt ;)
 
 
Idag vaknade jag upp i Jönköping och somnar i Sävsjö... Började dagen med en riktig långpromenad i världens bästa höstväder, sedan en föreläsning i skolan och därefter tåg till Sävsjö. Här har det varit en lugn och ensam eftermiddag så jag har mest myst i stallet, ridit, och pysslat om Doris lite. Klippte manen och började rycka lite, den är hur tjock som helst så lika bra att börja med det på en gång hehe. Jag har ju bara ryckta manar egentligen men nu vart den ju superlång så då fick saxen komma fram också. 
 
Recycle i hagen idag, var och tittade till tjejerna som går ihop nu sedan Doris kom hem och de verkar ha det bra ihop. Recycle är väldigt mammig över Doris dock och låter inte det tredje stoet hälsa på henne ännu men sånt brukar ju lösa sig med tiden som tur är!
 
 
Imorgon väntar jobb och sedan blir det hoppträning för Svante på kvällen :D 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON