Eron Braås

Här kommer filmen med Eron från Braås förra helgen.

Detta är första klassen.
 
Är riktigt nöjd med rundan faktiskt. Idag var han ganska avslappnad från start redan i första klassen, han blir helt enkelt mer rutinerad för var gång!
Är lite länge i språnget på hinder nummer 3. Han tittar oftast på mycket runt omkring, och alla de skyltar bakom på långsidan gjorde han lite spänd. Men för två tävlingar sedan så stannade han istället 5 meter innan hindret, idag hoppar han så snällt över men är lite länge i luften istället, så det tar sig helt klart!
 
Resten tycker jag flyter på fint. Hittar ett jämt flyt, men något nära på nummer 5. Ligger lite i innerbåge och får inte helt tillbaka honom, men inget att bry sig så mycket om. Är nöjd med att han sköter sin uppgift ändå som 4åring och tar sig över på rätt sätt även om vi ligger lite nära eller stort.
 
 
 

Lördag

Idag blir det en heldag i stallet...
Eron, Recycle och Lupol ska få sin dagliga motion. Ska även longera Chicca idag igen. Longerade ju tisdag och torsdag, men i torsdags hade hon fått en hovböld så hon står just nu med jodopax-omslag men tror det faktiskt har gått ganska bra denna gången så tänkte longera idag igen och se hur hon ser ut då. Förhoppningsvis är hon fräsch och då blir det uppsittning och en ridtur vilken dag som helst :D
 
 

<3

 

Eron i Forserum

Fick några bilder på Eron när han var i Forserum på tävling av Martina :D
Jättekul med lite bilder från tävlingar! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För er som inte vet är Eron en 4 årig valack och en av våra egna hästar.
 

Lugn dag!

Idag har jag verkligen haft en riktigt lugn dag.
 
Varm och skön dag på jobbet som tillbringades utomhus hela tiden förrutom när det var dags för lunch.
Därefter hem och ta det lugnt, fixa i stallet. Alla hästar här hemma vilade idag i och med de olika besöken hos vet igår, så passade på att longera Chicca som är tanken att jag ska hoppa upp på till helgen igen!
Sadel, träns och benskydd på idag igen efter att ha varit "vildhäst" på bete sedan treårs-testet, men hon skötte sig galant! =) 
 
 
Var sedan nu iväg ikväll och red en häst hos ett par vänner, och den skötte sig med riktigt bra så det var skönt! =)
 
Nu väntar faktiskt resten av kvällen för mig i soffan, riktigt skönt med sånna här dagar ibland! Ta det lugnt och komma ikapp livet igen!
 
 
Imorgon väntar en dag på jobbet. Därefter ska Chicca longeras, Recycle ska ridas lite lätt och sedan på kvällen ska Eron på träning. Fullt upp med andra ord!
 

Vet.check!

Igår var det veterinärbesök för 3 av hästarna... 
Lite vanliga kontroller med bland annat vaccination, hälsokontroll och tandundersökning.
Gick bra med alla hästarna!
 
 
Vad jag däremot tycker inte var särskilt smart var när jag kom på att jag bokat in 3 hästar hos veterinären samma dag som löning... Hmm, hur tänkte jag där egentligen?! haha
Aja, lika bra det kanske så man vet att man kan betala kalaset, så får en annan leva lite snålare istället =)
 

Tips!

För er som vill ha snygga vita ridbyxor, men helskoning, till ett väldigt bra pris? ;)
Charlies säljer några från sitt egna märke som ser ut som "animo" men som inte är det... 
 
 
 
 
 
 
Ni hittar dom här för 599kr. 

Bettskivor

Förra veckan var Emelie på Charlies Häst och Hund och jag bad henne då köpa ett par till bettskivor till mig då jag behöver det till ett till bett...
 
Sagt och gjort, hem kom hon hem med något nytt som var dyrt (för att vara bettskivor som annars kostar max 50:- haha) och i silikon, men de verkar funka hur bra som helst vad det har känts som än så länge! Jag gillar dom skarpt =)
 
 
 
 
Finns här för er som är sugna! =)
 
 

Tävling Braås

Nu är vi hemma efter en förmiddag på tävling i Braås med Eron.
 
2 stycken 1meters-klasser stod på schemat, och målet var att rida felfritt i båda för att ha klarat av alla kval till 4års-championatet.
 
Sagt och gjort, 2 felfria ritter blev det :D
Det var inte de finaste ritterna vi gjort, framförallt inte den andra klassen... Men felfritt blev det och det var ju faktiskt huvudsaken denna tävlingen!!
 
 
I första klassen skötte han sig väldigt bra. Han brukar oftast vara spänd och stå emot lite första gången han är inne på banan. Men det blir bara bättre och bättre desto mer rutin han får, och idag var han väldigt duktig. Stod emot lite fram till nummer 3, sen flöt det på väldigt bra efter det!
I andra klassen var jag väldigt nervös och ville så gärna att jag skulle fixa runt oss felfritt igen.
Som sagt, felfria blev vi, men det var inte den bästa rundan vi gjort. nummer 2 och 3 gick inget vidare alls, men resten flöt på helt okej! =)
 
 
Detta innebär som sagt att han är klar inför championatet om en månad så nu är det bara att träna en massa fram tills dess! :D
 
 

Halmpellets

Nu i veckan fick vi hem en pall med halmpellets för att prova att ha det som strö i boxarna. Och igår la vi in det i en av våra boxar för att se hur det fungerar.
 
Ska bli spännande att se hur det fungerar. Var lite svårt att veta hur mycket man skulle lägga in igår eftersom att man ska vattna det, så det sväller och smular sönder och "blir större" eller vad man ska säga.
Så idag ska det bli riktigt roligt att mocka, vi lär väl slåss om den boxen för att se hur det fungerar! haha
 
 
 
 
Igår efter att vi lagt in första lagret med halmpellets och vattnat över så det ska svälla och smula sönder =)
 
 

Torsdag

Hej på er!
 
Torsdag idag och dags för lite "här och nu"-uppdatering igen kanske ;)
 
 
Livet rullar på som vanligt just nu... Jobbet funkar bra och värmen håller i sig ett tag till vilket alltid är lika skönt! =)
 
Hästarna förbereds för kommande uppgifter. Eron ska närmast iväg nu till helgen igen, och Recycle var hos hovslagaren i tisdags och fick då ett "okej" till att trappa upp träningen ytterligare så målet nu är att debutera lokalt inom det närmsta!! 
 
Dagens ridpass avverkades i paddocken med Eron för ett dressyrpass, och i skogen med Recycle. Båda skötte sig fint, Eron börjar verkligen bli fin på marken nu så det är riktigt roligt att trimma! =)

Eron 1m

Här kommer film på Eron från gårdagens 1m.
 
 

Motivationshöjare!

Var iväg på tävling med Eron igår!
Hans första efter vilan under sommaren...
 
Åkte dit med inga förväntningar alls då han tidigare i våras har varit spänd och samtidigt pigg, så tävlingarna har blandats ibland med rodeo, ibland har varit rädd för andra hästar och saker runt omkring, och ibland har allting bara fungerat...
 
 
Men igår skötte han sig utomordentligt! Han har verkligen mått bra av lite vila i sommar. Han har vuxit en del och har ännu inte riktigt 100% kontroll över sin kropp, och han orkar framförallt inte bära sig hela tiden i galoppen ännu...
 
I alla fall... I första klassen 90 cm, hade vi ett nedslag och i andra klassen, 1m, var han felfri!! Så himla kul! 
Motivationen höjdes rejält och även självförtroendet fick sig en skjuts framåt! Det var verkligen vad jag behövde just nu!
Har levt på denna känslan sen igår och det jag är mest nöjd över är min prestation. Var faktiskt lite nervös precis innan då jag vet om att det enda som gäller i 1m-klasserna framöver är felfritt om han ska ha en chans att hinna kvala till championatet.. Var även några på framridningen som verkligen tryckte i mig att det är bara felfritt som gäller, så hade lite press på mig där ett tag! haha. Men höll mig cool hela vägen och lyckades få ihop en felfri ritt!! Härligt :D :D
 
 
 
 
Film kommer för er som vill se =)

Lite paus...

Har låtit bloggen vara några dagar...
Har inte direkt haft någon motivation att gå in här för att skriva några rader som inte handlar om någonting...
 
Istället har jag njutit av att vardagen är tillbaka igen. Jag är en rutinmänniska och mår som bäst när man har saker att göra om dagarna.
Denna veckan är det lite mera på jobbet igen, allting börjar komma på sin plats och nu är det bara alla barn som ska komma tillbaka från sommarledigheten.
Hästarna här hemma ska ridas för fullt och snart ska även Chicca sättas igång igen och hoppas in. Kul!!
 
Tycker även det är ganska skönt att hösten börjar komma igen. Jag gillar att vara ute och arbeta när det är 15 grader och kvällssol. Man får ta på sig en tröja igen och mysa runt med keps och väst på kvällarna! Härlig känsla =)
 
 
Idag har jag däremot tillbringat hela kvällen inne i huset. Har städat och fixat i ordning på "min" våning som mamma så fint säger haha. Jag bor i mitt rum (bor och bor, jag tillbringar några timmar om natten här i alla fall..) men jag har visst fått i uppgift att sköta om hela övervåningen numera.. Aja, inget mig emot för det är ändå inte så mycket att städa då det knappt aldrig är någon här uppe.
Har också fixat med lite räkningar och annat pappersarbete ikväll så nu är man ikapp sig igen!
 
 
Här tillbringar jag kvällen. Mysigt med mörka kvällar och tända ljus igen! 

Växjö ikväll!

Ikväll är det dags att byta om till finkläder igen och bege sig till Växjö!
 
Åker ner med Linnea och hänger med henne och hennes klasskompisar där nere, blir nog supertrevligt! Alltid kul att träffa nya människor :D
 
 

Lite bilder från torsdags!

Här kommer lite bilder från i torsdags med Recycle.
 
Alla dessa är tagna av Wilma, som visst har en blogg har jag märkt. Kolla gärna in den här =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmm, lagom torrt väder i andra rundan! =)
 

Fina hästar!

Gårdagen gick riktigt bra, både hästarna skötte sig super!
 
Först ut var Recycle. Hade inga förväntningar alls utan hoppades bara på att hon skulle hålla sig lugn, för då brukar det mesta funka =)
Hon skötte sig mer än bra och får utan tvekan gårdagens guldstjärna!!
Var felfri i första och ett nedslag i andra, men inget jag bryr mig om utan sättet hon genomförde allting på var hur bra som helst!
 
Eron skötte sig också bra. Han är väldigt valpig och obalanserad just nu, och jag har svårt att hitta en bra ridning...
Var felfri i första, sen 2 nedslag i andra och jag la en volt då vi inte fick till något byte till rätt galopp i tid...
Skötte sig annars också väldigt bra!! =)
 
 
Filmer kommer och förhoppningsvis även lite bilder!
Är det någon mer som tog bilder på mig får ni gärna skicka dom till mig, kommentera här på bloggen i så fall!

Laddar upp!

Hej på er!
 
Första här och nu-inlägget på länge nu. Har så svårt att bara sätta mig ner och skriva "Hej, idag har jag gjort det här och det här", då det enda jag gör om dagarna är att jobba och rida =) sen ibland träffar man lite vänner och sånt med såklart, men oftast ser dagarna likadana ut...
 
 
Idag är det i alla fall dags för Pay & Jump och jag är sådär laddad när vi har sånt härligt väder utanför... haha, nja inte jätte kanske men det är bara att göra det bästa av situationen.
Fulsadlar, blöta hästar, vardagsträns, mörka schabrak och regnkläder! haha. Så fina kommer jag och hästarna vara idag! Känns som om vi gör ett gott intryck då ;)
Aja, bara de hoppar desto bättre och jag rider så bra som jag kan så kanske vi väger upp det hela ändå! =)
 
 
Ska i alla fall bli väldigt kul att komma iväg. Var ett tag sen nu och jag är riktigt taggad!! 

Pay & Jump

Idag är det dags för Pay & Jump!
Hästarna som ska med är Eron och Recycle. 
 
Erons första efter vilan och han ska hoppa 80 och 90 cm. Får hoppas han sköter sig bra, men det ska väl inte vara några direkta problem.
 
Recycle ska göra sin debut idag, det är första gången hon ska iväg på sån här tillställning. Hon hoppar bara 50 och 60 cm, men jag hoppas hon håller sig i skinnet och inte stressar upp sig för mycket för allt runt omkring!
 
 
Eron från hans första Pay & Jump i våras, felfritt!

6 augusti 2013

Tisdag idag och en riktigt lugn sådan.
Hästarna har vilodag idag så endast mockning och lite sånt vanligt fix i stallet står på schemat =)
 
Har annars haft en ovanligt bra dag. Sov så himla bra inatt och vaknade pigg och glad (vilket händer väldigt sällan..) och den känslan har hållt i hela dagen! 
 
Tänkte putsa lite utrustning och rykta hästarna lite extra sen i eftermiddag, och avsluta dagen med en springtur!
 
 

Svävar på moln!

Åh, lever fortfarande på känslan efter gårdagens träningar med Eron och Recycle.
Vilka hästar det där är alltså!!
 
 
Eron skötte sig bra, jag däremot skötte mig inte riktigt lika bra i början. Han har vuxit väldigt mycket i sommar (har till och med passerat 165cm-måttet!!) och är väldigt valpig just nu. Då vill jag lite för mycket och försöker pusha på, istället för att låta ge han den tid han behöver... Men vi fick till det riktigt bra i slutet och då funkade allt som det skulle!
 
Recycle får helt klart kvällens stjärna!! Tror vi blev lika förvånade allihopa över hur bra hon skötte sig och hur fint hon hoppade. Vilka språng!! Den där hästen gillar jag skarpt alltså :D
 
 
Tyvärr blev det ingen film eller liknande från träningen...
 
 
Det var i alla fall härligt att det gick så bra!
Har varit lite motigt med motivationen det senaste så detta gjorde susen!! Äntligen känns det som om något går åt rätt håll igen!

Träning!

Idag står det träning på schemat för Eron och Recycle. 
Styr iväg lite senare i eftermiddag mot Lekeryd. 
 
Hoppas på två fina hästar och en skötsam pilot som håller koll på allt hon ska! ;) 
 
 
 

The pony is back!

Igår eftermiddag kom ponnyn tillbaka hit igen för att stanna till söndag, och idag reds första ridpasset.
 
Och jösses vilken skillnad det var efter att han fått smälta allt från förra helgens hoppning! Stooor skillnad idag och han fattade på en gång! Duktig ponny! Både hoppat vanlig och rund vattenmatta, kombination och hinder på relaterat avstånd...
 
 
Söt är han med den lilla ponnyn!
 
 
Både han som sagt, men även Cappellini och Eron har hoppats idag och dom skötte sig också riktigt bra. Hoppat superfina språng och bäst ifrån sig gjorde nog Cappellini ändå som höll sig lugn och sansad hela tiden, och hoppade sååå rundt och fint... Det är synd han inte är min hopphäst istället för systers dressyrhäst ;) haha
 
 
 

Som ett barn på julafton!

Hmm, idag är jag som ett litet barn på julafton ungefär som bara går och väntar!!
Inget speciellt att vänta på egentligen, men vi får ju hem vårat nya släp idag. Mor och far var och hämtade det i veckan när de ändå är i stugan i Blekinge, och idag kommer dom hem!
 
Släpet är ju både fulare, äldre och mindre än det vi redan har men det är ändå en speciell känsla när man köper något nytt ;)
 
Här är en liten bild från annonsen på hur den ser ut inuti. Ljus och fräsch med öppningsbara fönster och taklucka =)
 
 
Sen är den inte så fin på utsidan som sagt då all färg i stort sett har släppt.. Men det är bara att måla om och beställa hem nya stripes så ser den nog ut som ny sen!
 
En helt perfekt "andra-transport" som sagt!

1 augusti

Idag är det alla redan 1 augusti. 
Snart har sommaren passerat och hösten väntar framför oss!
Har många gånger om sagt till mig själv att "wow, vilket år jag har fått uppleva hittills. Livet har allt många fina saker att erbjuda en!". Magisk känsla det där! Och det bästa av allt är att det bara blir bättre och bättre för var dag i stort sett. 
 
Med en fantastisk sommar bakom mig så ska det på ett sätt bli ganska skönt med höst igen. Har många planer som jag hoppas går igenom och mitt liv kommer förändras ganska ordentligt om det blir som jag har tänkt...
 
Kommer dela med mig av det här under tidens gång men än så länge stannar det för mig själv.
 
 
 
 
 
Bjuder på en bild på mig och Eron från fotograferingen som midsommarmodell!

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON