Se hit alla som tränar och tävlar hos Sävsjö Ridklubb

http://www8.idrottonline.se/SavsjoRK-Ridsport/Nyheter/NyheterTavlingTraning/Tavlingsmote/

Tävling

 
Klicka här för att komma till tävlingen!

Hoppträning

Hej på er!
Sitter och äter kvällsmat nu. Kom hem från träningen för en stund sen som idag blev tillsammans med Lupol! Hans första träning efter skadan som han skötte hur bra som helst!!

När vi lastade ut var han dock som en tickande bomb, men efter några varv i uppsutten galopp lugnade han sig och började komma till arbete :)

Sen visst att han är lite ringrostig och inte alls helt framme i markarbetet, så känns han ändå väldigt fräsch och positiv!

Nu blir det några veckor hårdträning till för honom, typ 3, sen lite lugnt nån vecka vid jul och sen igång igen :) blir perfekt!


29 november 2012

Ursäkta för den kassa uppdateringen här de senaste dagarna, men mitt liv går i 110 just nu så bloggen ligger inte högst bland prioriteringarna!

Tur att jag hann fixa några tidsinställda i helgen i alla fall så det kom upp något här...
 
 
Idag har jag i alla fall jobbat från 7-12:15.. nu har jag precis lagat mat så sitter och äter nu.. Sen blir det att gå ut och mocka lite innan det är dags för andra jobbet klockan 14:30-18:15...
Sen klockan 19 är det hoppträning, så där blir det snabba ryck!
 
 
Förresten, är det någon som vet hur länge man kan ha bacon innan dom blir för gamla? och om det är farligt att äta om de är för gamla? haha

Positiva tankar!

Här kommer lite positiva tankar i höstmörkret ;)
 
- Att det förhoppningsvis bara är 10,5 veckor kvar tills det är dags för tävling igen! Sjuuukt kul, jag längtar hur mycket som helst!
Jag hoppas jag kan komma iväg till jönköping v. 6 med Lupol.. ska diskutera hur säsongen ser ut med Lasse imorgon!
 
- Att det snart vänder, och blir ljusare! 
Den 21 december, sen blir allt lite lättare igen! haha
 
- Att Eron förhoppningsvis kommer åka iväg på hans första pay and jump om någon vecka, kommer bli sååå kul!
 
- Att jag har "jullov" om några veckor, i och med att det inte är några lektioner på jullovet! Hur underbart kommer inte det bli? 
 
73293_412472798824795_411369741_n_large

Hemska måndag...

483417_310640132383632_1680037990_n_large
 
 
Ja, precis sådär känner jag mig efter denna dag...
Absolut ingenting på jobbet har gått som jag har velat... Hovslagaren har varit där och knappt en enda häst har skött sig... en häst var lös i stallet som dessutom välte omkull 2 fodertunnor, och en massa andra skitsaker som bara gått emot en...
Vill helst av allt bara glömma denna dagen, hoppas på en 10 gånger bättre tisdag imorgon!
 
 
Nu har jag precis börjat kolla på en film på tv, tänkte gå ut och ge hästarna kvällsmat när det är paus!
 
 
Imorgon blir det mycket ridning. Tar Lupol på morgonen och kanske Eron beroende på hur mycket tid jag har kvar och hur vädret ser ut...
Sen efter jobbet blir det en runda på Chicca och Lirco också...

Mål 2013

Snart är nästa år här och jag har verkligen stora förväntningar och mål, samtidigt som jag inte vågar har alltför stora förhoppningar.
 
Det jag önskar mest är att nästa år består utav mindre skador till skillnad mot detta året, tycker inte vi haft något annat här hos oss... Den ena hästen har blivit frisk, då har en annan dagen därpå dragit på sig någon skada av något slag...
Som tur är (peppa peppa ta i trä!!) har det inte varit någon skada som lett till flera månaders vila, men det tar ändå psykiskt när det alltid är någon häst i stallet som står på grund av skador...
 
 
I alla fall! 
Nästa år ser jag fram emot så himla mycket!
 
Lupol kommer vara fullt igång och jag hoppas vi kan starta hans säsong ganska tidigt i och med att vi matchar honom inför den redan nu! Än så länge känns allting bra med honom, pigg och fräsch! Sen har vi inte hoppat några direkta höjder utan mera teknik, lydnad och styrka på lägre höjder men istället lite flera språng...
Målet är helt klart att klättra upp till 130 nästa år. Tanken var att det redan skulle skett i september, men i och med skadan så blev det inte så...
 
Cappellini hoppas jag få låna lite nästa år med! Han ska helt klart upp i 110, och beroende på hur mycket tid jag får med honom kanske han till och med i slutet av året kan gå upp till 120. Men det beror mycket på hur mycket tid jag får till att rida och träna honom... Han är ju Emelies häst och de kommer satsa mera i dressyren nästa år också, vilket utesluter så mycket ridning som jag vill ha!
 
Eron ska också ut på tävlingsbanorna nästa år. Målen med honom är kvalitetsbedömning samt semifinal i 4års championat, alltså 3 felfria rundor i 1m. 
Men det är ju som det alltid är med unghästar, väldigt oklart hur det går... Man har ju ingen aning idag om hur han är om ett år... Dessutom kommer ju han vara till salu vilket också är en stor faktor till hur upplägget för honom ser ut...
 
Sen hoppas jag innerligt att Sessan kommer stå kvar hos oss nästa år, jag gillar henne sååå himla mycket!
I och med att hon inte är hoppad särskilt mycket, och blir hela 5 år nästa år så är det omöjligt för henne att vara i fas som de andra 5 åringarna. Men att hoppa 110 i slutet av året ska nog inte vara helt omöjligt!
 
Till sist är målet med Chicca och Lirco att både kommer vara i fas inför 3årstestet, och att de har någonting där att göra! Förhoppningsvis är de i sin bästa form, och toppar den på dagen som testet är! haha. Den chansen är väl inte sådär jättestor, men hoppas kan man ju alltid!
 
 
 
 
Jag tror och hoppas att nästa år kommer bli ett sjukt roligt år! 

Bilder Sessan

Det var Sessan som det var två bilder på igår lite "bakom kulisserna" eller vad man kallar det!

Här kommer resten av bilder, visst är hon fin fuxstoet? :D
 
 
 
 
 

Försmak

Här kommer 2 bilder från när vi tog lite fina foton på 2 av hästarna här hemma...
 
Lite "bakom kulisserna" eller vad man ska säga!
 
 
 
 
Ser ni vilken häst det är? =)

Stallet

Tjo, kom precis in ifrån stallet.
 
Har lite paus nu, ska ut senare igen!
 
Började förmiddagen med att klippa Eron! Stod stilla som ett ljus så det tog kanske en kvart sammanlagt att klippa halsen och halva magen typ, där sadelgjorden ligger och lite bakåt.. Han skötte sig prima!
Photo: Världens bästa Eron är nu klippt! Tog si sådär en kvart, smidigt med snälla hästar ;)
 
 
Sen var det dags för en ridtur, blev ett litet hoppass på banan, och han var såå duktig! Hoppat rekord idag med, hela 60cm på en oxer! Inte illa ;)
 
 
Därefter var det dags för lunch och sen var jag ute på en powerwalk med Lupol. Han ska ta det lite lugnt av olika anledningar denna helgen, så idag blev det skritt för hand och imorgon blir det en skritt och travrunda i skogan, passar honom bra!
 
 
Nu sitter jag och går igenom en massa foton, så räkna med en fotobomd här under helgen!

Blandade känslor

God eftermiddag :)

Sitter inne och dricker kaffe nu.. Har varit ute och ridit en minst sagt glad Lupol! Hoppade några språng med inslag av lydnad, teknik och styrka.. Han skötte sig fint :)
Nu ska jag strax ut igen och gr mig upp på Chicca och Lirco, hoppas de sköter sig ;)

Har annars varit en känsloladdad eftermiddag... Mamma har pratat med en av veterinärerna som opererade Kotten, som beklagade sig så mycket för sorgen och för att allt blev som det blev... Hade man vetat följderna av operationen hade de aldrig gjort den...
Och mitt där bland det samtalet så brast det för mig...

Aja, nu efter några timmar känns det lite lättare i alla fall!

Ne, nu är det dags att bege sig ut till hästarna! Ikväll ska jag till Anna så vi hörs imorgon igen :) ha en fin kväll, pusss!


Underbara Eron

Alltså, denna lilla fina underbara häst. Han slutar aldrig att imponera på mig!!
 
 
 
Igår var han helt fantastiskt!
Började med att göra ordning honom i stallet, och han står stilla som ett ljus. 3 år, och snällast i stallet!
Ridpasset gick grymt, så himla fin är han! Ett tips, är ni lediga en dag så borde ni komma hit och kolla in han när jag rider, ni kommer bli lika imponerade som mig! ;)
Därefter skulle jag skölja av honom, då han blev ganska svettig eftersom han har ganska mycket päls. Då står han helt lös i stallgången, går inte ett steg! Han är ju alldeles för fin han!
 
 
Nu till helgen har jag tänkt att klippa honom lite på halsen, eftersom han svettas ganska lätt och nu när det är så varmt ute så blir det ju inte direkt bättre för honom.. Vi får se om han är lika snäll då helt enkelt!

Bra dagar

Alltså, ändå sedan jag hämtade ut min telefon igår efter lucnh, så har allting kännt så fruktansvärt bra!!
 
Jag blev ungefär som ett barn på julafton igår kan man säga, och blev verkligen så himla lättad över att få en telefon igen efter att varit telefonlös några dagar... Allt krångel med byte av operatör har verkligen varit så himla jobbigt för mig psykist, jag hatar när inte saker och ting bara fungerar!!
 
 
I alla fall, därav tror jag att dessa två dagar på jobbet har gått så sjukt bra.
Bäst var nog igår! Alla lektioner gick väldigt bra, och jag själv kände att jag också var duktig! Höll koncentrationen och var konsekvent hela tiden! Inte alltid så lätt jag kan lova er när man har tonårstjejer som elever i några timmar ;)

Första inlägget från nya mobilen.

Hej på er!
Har ju skaffat ny mobil, så nu kan jag snabbt och smidigt uppdatera via den också. Bra va? ;)

Sitter just nu och äter kvällsmat, blev kvar längre på jobbet än vanligt men nu är jag på gång igen!

Ska ut och rida nu, men vi hörs sen. Puss :)


Ytterligare 5 saker jag stör mig på bland ryttare!

- När man inte spänner remmarna på tränset ordentligt.
Det finns de som liksom inte sätter i alla remmar i "pluttarna" ordentligt, så det bara flyger när de rider omkring! 
Haha, detta kan låta fjantigt men det kan jag störa mig så himla mycket på!!
 
 
- Folk som inte hoppar riktiga hinder!
Detta riktas till alla er där ute som är för lata för att bygga upp riktiga hinder när ni ska hoppa. Det blir oftast 2 stöd och en bom!
Jag tycker man åtminstone kan ha en markbom vid hindret, och helst lite fler bommar i hindret så det verkligen blir ett hinder! För hästens skull bör man åtminstone dra fram lite fler bommar till hindrena tycker jag!
 
 
- De som inte har ordning på sina grejer och som slarvar med saker i sin omgivning!
Jag är fullkomlig allergisk mot stall där det är massor saker på golvet, grejer överallt, täcken som hänger huller om buller, och så vidare...
Visst, jag har inte heller alla täcken snyggt upphängda, men det handlar om 3 stycken och det är dom som 3 av våra hästar idag har på sig ute. Så de åker på och av varje dag, och hängs sedan lite halvslarvigt över en boxdörr. Men resten av alla våra täcken hänger snyggt upphängt på hängare. Och förhoppningsvis ligger det inte något annat, i mina ögon, skräp på golvet heller 
 
 
- Folk som tror de kan vinna mot hästen genom en fysisk match!
Haha, alltså det finns inget roligare att kolla på än de som liksom försöker stanna en häst på marken, genom att luta och trycka sig emot den... No way att ni vinner den kampen! och det ser ju sjukt kul ut när man kollar på och verkligen ser hur de tar i, och hur frustrerande de tycker att det är när hästen aldrig stannar!
hahaha, ja skadeglädje var det här!
 
 
Sist men inte minst...
 
- Folk som inte skämmer bort sina hästar med lite extra kärlek ibland!
Okej, den där uttryckningen lät kanske lite fjantig, men man får sååå mycket extra tillbaka om man bara gör något extra för hästarna ibland!
Jag brukar skämma bort mina med morötter! Ibland får de lite extra i stallet, eller ibland går jag ut och sätter mig i hagen med en massa morötter och myser. Leker appott (som med hunden) gör vi ganska ofta här på Rosendal ;) 
Eller varför inte en extra ryktning på en halvtimma en kväll i stallet?
Vad det än, så vinner man väldigt mycket på att tillbringa mera tid med sina hästar än den alldagliga skötseln!

Skydd

Har fått en ny förfråga av anonym om vilka skydd som får användas på tävling och inte?
 
och ska jag vara helt ärlig är jag inte sådär jätteinsatt i det där...
 
 
Vad jag vet är att man får rida äldre hästar, 8 år och uppåt, med vilka skydd som helst.. Sen om det finns någon regel på hur de ska vara utformade eller om de inte får se ut på något visst sett, vet jag faktiskt inte. Men om du köper ett par i en butik så kan jag nästan garantera att de får användas på tävling!
 
Sen för unghästar, är det speciella skydd på bakbenen som gäller.
De får inte väga över en viss vikt, måste understiga ett visst mått, får inte ha resår i spännena och lite annat...
Något säger mig även att hästar på 4 år inte får ha bakskydd på sig alls, men det är jag väldigt osäker på så det vet jag faktiskt inte ärligt talat...
 

Är som sagt inte jätteinsatt i detta, men det står garanterat med i TR (tävlingsreglementet) på SvRF hemsida om du är osäker!
 
Är det någon annan om mina läsare som har kunskap av detta?
 
och har du någon mer fråga är det bara att fråga på! :D

Fika!

Åhh, jag är så glad att jag har så fina vänner, och Linnea är en av dom! 
Och det absolut bästa med henne, är att även om hon har häst och vi ibland möts som konkurrenter, så stöttar vi alltid varandra och gläds med varandras framgångar, och det är så himla skönt!

Det finns alltför många av den avundsjuka och trycka-ner-andra sorten... Så det är himla skönt att ha en nära vän som man kan ventilera hästsnack med, utan att man försöker trycka ner varandra eller hur man ska säga...
 
Vi liksom rådfrågar varandra och hjälper varandra istället om det uppkommer problem, och det är jag sååhääär glad över! :D
Aa, Linnea är riktigt bra i alla fall!
 
 
Vi två blekisar i Falsterbo i somras, snart är vi där igen med favoritbussen! ;)
 
 
 
Nu ska jag försöka trycka i mig lite lunch vilket inte är så lätt efter en massa gott fika... Men får försöka äta så mycket jag orkar!
Sen drar jag till jobbet.. Jobbar till halv tio ikväll, men det kommer upp något inställt här tror jag allt! 
 
 
Bjussar på en bild på dagens outfit med, inte varje dag man får gå i annat än ridbyxor, och då får man slå på stort med en kjol i spets och strumpbyxor, mysig stickad tröja, utsläppt hår och målade naglar!
 

Skyyynda

Haha, alltså.. Jag vet inte riktigt hur jag kommer att överleva den här dagen...,
 
Huvudet bokstavligen hänger ner och att jag måste hålla upp det med ena handen hela tiden.. Helst skulle jag ha två tändstickor med som höll uppe ögonlocket!
 
Jag bara mååååste ha en kopp kaffe nu, sitter och håller i telefonen och väntar på att Linnea ska ringa!! Skynda skynda :D
 
 
Har i alla fall varit ute på en liten morgontur i skogen med Lupol, då vaknade man till lite åtminstone! Men nu när jag kom in och hade duschat så har det bara gått utför igen! hehe.
 
 
 
Nehe, nu ska jag ringa och skälla lite på telia igen innan Linnea ringer!
 
 
 

Hängig och trött...

Usch, idag har varit en sån där typisk dag då allting bara är jobbigt, jobbigt och jobbigt...
 
Det började ganska bra på morgonen, var uppe i tid och kände mig pigg. Gav hästarna mat, åt frukost, släppte ut och sen mockade...
 
Därefter gick det bara utför... Kom på att jag var tvungen att fixa en del papper till ridskolan, så stressade med det.. Glömde bort och äta och kom på det i sista stunden, vilket slutade med att jag slängde i mig lunchen... 
Sen är det alltid stressigt på jobbet på tisdagar nu när det är extra lektioner där innan de vanliga börjar..
 
Dessutom, har jag dragits med världens huvudvärk hela dagen.. Har känt mig hängig och trött hela dagen, så helst av allt hade jag bara velat ligga hemma i soffan och kolla på film med en stor godispåse bredvid...
 
 

Nehe, låter som om det det är dags att lätta upp stämningen här lite igen kanske?! haha. Tror nog det! 
Hur som helst så har väl alla sånna här dagar ibland, jobbigt bara när det blir på en tisdag som alltid har varit min värsta dag på veckan...
 
 
Imorgon blir nog en bättre dag i alla fall!
Pratade precis med Linnea som undrade ifall jag ville iväg på en förmiddagsfika, så får nog bli så :D
Innan och efter det ska jag försöka rida och mocka lite.. Sedan blir det jobb från 13:30-21:30..
 
 
Nu kallar sängen, vi hörs! Pusss!

Sjukt träningssugen

Åh, har haft sådan träningsabstinens flera dagar nu!

Längtar efter att lasta in 2 hästar i släpet, åka iväg på träning, rida sjukt svåra övningar, få kämpa och till slut känna att man klarar av det, byta häst och sen likadant med den med!!
 
Det, är något jag verkligen saknar just nu!!
 
Känslan på vägen hem efter riktigt bra ridning slår nog allt måste jag säga! Och jag saknar den som fan!
 

Tävling

 
 
Se här för mer information om tävlingen.

Födelsedag!

Dagen blev rätt bra till slut i alla fall.. Tur det =) 
 
Vem vill att sin egna dag på året ska bli skitkass liksom?! Har klarat mig fint utan telefon faktiskt, nästan skönt att slippa ha någon även om folk blir frustrerade och ringer argt till resten av familjen eller hemtelefonen för att få tag på mig ;) haha
 
 
Kvällen avslutas i alla fall med lite fika nu.. Har man tur får man en liten present med!
 

911119

Jaha, då fyller man år idag! Känns inte sådär märkvärdigt, tycker jag börjar bli gammal nu så man uppskattar inte riktigt de där födelsedagarna längre ;)
 
 
Dagen har väl än så länge varit lite upp och ner..
Började sådär när jag märker att min telefon inte fungerar alls... Står bara ingen service på hela skärmen! haha. Kommer då att tänka på att telia kanske har flyttat mitt nummer, men inte skickat telefonen!?!? Jojjomen, såklart var det så...
Så nu ska mitt nummer vidarekopplas till pappas telefon, tills jag får den nya.. Suck, att inte allting bara kan fungera någongång...
 
 
Aja, efter alla telefonsamtal och köer var det dags att rida lite.. Har hoppat Lupol och Cappe nu på förmiddagenl, gick hyffsat okej tycker jag!
 
Nu ska jag käka lunch och sedan åka och jobba!

Mat

Hej på er!
 
Söndag idag, härligt! Fast inte så härligt ändå, för helgen har gått så attans fort!! Man blir lite bortskämd när man egentligen är ledig på fredagarna, men när man jobbar extra till halv fem så går lördag och söndag så sjukt fort!!
 
 
Idag har i alla fall Alicia varit här på morgonen. Vi red en runda i skogen! Gick faktiskt väldigt bra idag, ingen trillade av och båda hästarna höll sig i skinnet.. haha, det händer ju inte så ofta nu för tiden!
 
Nu ska jag strax äta, och sedan ska jag ut och rida Eron i paddocken. Tänkte hoppa lite idag med honom.
 
Sedan i eftermiddag blir det kaffe och tårta eftersom jag fyller år imorgon ;)

Filmer

Här kommer 2 filmer från i torsdags!
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är dom fina? :D

Svar:

Fick en fråga om jag kunde beskriva det nya löshoppningssystemet till skillnad mot det gamla, och visst kan jag det!
 
Det gamla systemet består endast av två hinder. Ett lite lägre räcke ca 17,5meter ifrån kortsidan, och sedan ett galoppsprång fram till en oxer.
 
Det nya systemet börjar redan med en bom i hörnet (typ), sedan direkt ett litet räcke, över en bom, till andra räcket och sedan ett galoppsprång fram till en oxer. Det består alltså av 5 "språng", 3 över hinder och 2 över bommar...
 
Du kan se mer på filmerna jag lägger ut här senare idag så förstår du hur allt är uppbyggt!
 
 

Den största skillnaden på dessa system är att hästarna inte kommer in med sådan fart i det nya systemet, vilket dom kunde göra innan. Detta innebär att effekten av att komma lite nära på b-hindret för att hästen ska hoppa upp och öppna upp bättre bak försvinner i och med att hästen kommer helt rätt in från första början.
 
Chansen att de kraschar i b-hindret är inte heller stor, vilket också beror på att avståndet fram dit är helt rätt.
 
 
Jag tycker det nya systemet är väldigt bra, särskilt för hästens skull. Knappt en häst slår sig i och med att alla avstånd stämmer, så de behöver aldrig få dåligt självförtroende och bli osäkra.

Sen att de aldrig öppnar upp riktigt lika bra där bak som de kunde göra lättare på det gamla systemet bekommer mig inte särskilt mycket. Det känns som om det blir en rättvisare bedömning på detta i och med att man tydligare ser vilka hästar som är bra och inte, eftersom hästen hoppar ungefär likadant varje gång.
 
 
Hoppas du är nöjd med mitt svar, och har du mer frågar är det bara att ställa dom! :D

Adventsljusstake?!

Idag när jag var på väg till första jobbet cyklade jag förbi ett hus där de redan satt upp adventsljusstaken?!
Det är lite väl tidigt kan jag tycka, vi brukar knappt hinna få upp dom till advent ;) haha. Lite överdrivet åt andra hållet kanske, men jag vill gärna hinna fylla år innan man börjar med sånt!
 
 
Hur brukar ni göra? Tar ni fram allt tidigt eller allt på en gång, så som tomtar och sånt också?

Fredag!

Hej på er!
 
Kom hem från jobbet för ett tag sen.. Skulle jobbat till halv fem men fick sluta ca 30 minuter tidigare, så var hemma typ halv. Skönt det =)
 
 
Nu väntar jag på att hämta Simon vid tåget, han är framme om en kvart så tänkte uppdatera här lite så länge!
Håller även på att lägga in filmerna från löshoppningen igår, så ska försöka få upp dom här ikväll..
 
 
Fick en svara av anonym angående det nya och gamla löshoppningssystemet.. Svaret kommer upp här klockan 10 imorgon så håll utkik då ;)

Afton i ridhuset

God kväll på er! Kom nyss hem efter att spenderat hela kvällen i ridhuset...
 
Började med träning för Cappellini, och det gick sjukt bra!! Tror faktiskt det är vår bästa träning hittils tillsammans! Jag vågade sätta lite mer tryck för att "utmana" lite eftersom han brukar bli så sjukt stark om man trycker på lite för mycket för att "spänna bågen" ytterligare, men idag lyckades jag hålla ihop honom!! Äntligen :D
 
Därefter var det dags för löshoppning med Chicca och den nya hästen Lirco.
Lirco var först ut och han har inte löshoppats särskilt mycket innan, och aldrig innan med det nya systemet... Han skötte sig väldigt bra, men det syns att han är lite efter men det ska vi försöka ordna upp så han kommer ikapp!
Sedan var det dags för Chicca, och som hon hoppade! Herrejisses!! Jag stod där på andra långsidan och hakan kom bara längre och längre ner för varje språng!
Ja, hon skötte sig verkligen jättebra idag, och jag är väldigt nöjd över henne som ni kanske förstår :D
 
 
Så det var helt klart en lyckad kväll i ridhuset idag! Man får ta vara på dom då man inte alltid åker därifrån med så glada miner ;) haha.
 
 
Imorgon jobbar jag från klockan 8-16:30, och sedan vid ca klockan halv sex kommer Simon hit, så lär inte bli särskilt mycket uppdatering här imorgon eftersom kvällen kommer spenderas på hästryggen...
 
Men vi hörs senare i helgen, ska försöka ladda upp lite filmer från dagens löshoppning tills dess med =)

14 november 2012

God kväll på er!

Kul att så många kommenterade på inlägget angående unghästar..
Måste bara tillägga för er som för er egna skull tycker om att ta det värsta först, jag håller med er och troligtvis lär det vara en hopptävling jag åker på första gången också...
Men jag tror nog att för hästens skull, tror jag den mår bättre när den går ut från en dressyrtävling än en hopptävling första gången... men det är ju bara hur jag tänker =) 
 
Det är lite samma sak som det nya löshoppningssystemet för 3åringarna.. Hästarna mår väldigt bra över det, men ägarna är inte lika nöjda i och med att de aldrig öppnar upp sig så fint bak eftersom de aldrig kan komma med så mycket fart och hoppa av så nära..
 
 
 
Men men, det var bara en parentes!
 
 
Har ni förresten sett min dröm-önskelista i år? haha. Jag blir glad om jag får ett par stigbyglar kan jag lova! 
Resten får jag nog köpa själv skulle jag gissa på ;)

Min dröm-önskelista

Här är min dröm-önskelista tills min födelsedag och julafton ;)
 
 
På förstaplats hittar vi en ny sadel till Lupol! Jag önskar mig helst en butet eller equipe, en svart eller en väldigt mörk brun, som framförallt passar mig!
 
 
På andraplats hittar vi en hjälm från gpa!
 
 
 
 
På tredje plats hittar vi ett par stigbyglar!
 
 
Ja, drömma kan man ju alltid :D
 
Är det något speciellt som ni önskar er denna jul?!

Tankar om unga hästar

Jag och mamma satt och diskuterade lite härom dagen om Eron och Sessan, lite hur nästa år ser ut för dom (förutsatt att Sessan står kvar hos oss då såklart) och så...
 
Det har väl egentligen inte riktigt med saken att göra vad vi diskuterade om just dom två, men något vi konstaterade var att dressyrtävlingar borde vara perfekt för unghästar att åka på de första gångerna de ska iväg på tävling!
 
 
Tänk er själva! På dressyrtävlingar är det aldrig speciellt mycket folk (i alla fall inte på lokalt), oftast en lugn omgivning, det är inte så många hästar, det är lugnt på framridningen och man behöver kanske inte vara rädd för att krocka eller att någon rider in i en, och så vidare... Dessutom behöver den inte få en "chock" när den går in själv på tävlingsbanan eftersom den inte består full av hinder, konstiga infångare och blommor..
Det borde ju faktiskt vara den perfekta starten för den unga hästen i sitt nya liv som tävlingshäst!
 
 
Det enda negativa jag kan se är att den är helt ensam inne på tävlingsbanan. I hoppning brukar det ju alltid vara en till ryttare inne på banan som får hålla sig beredd där inne, vilket kan göra att hästen känner sig mera trygg.
En till sak är att den ska vara inne på tävlingsbanan mycket längre än på en hopptävling. Men, det kan också vara något positivt eftersom den kanske hinner slappna av under tiden och då lämna banan när den är lugn, och förhoppningsvis går därifrån med positiva tankar =)
 
 
 
Vad tänker ni om detta?
 
 
Lilla Eron, som nästa år ska få komma ut på tävlingsbanorna!

Sovandes...

Usch, det känns som om jag gått i sömnen sen jag parkerade bilen här utanför igårkväll efter jobbet.. Kunde knappt hålla ögonen öppna medans jag åt kvällsmat, och det största problemet på kvällen var hur jag skulle orka ta mig uppför trappen... Somnade ganska snabbt efter det kan jag lova!
 
 
Men, det roligaste är idag. När jag vaknar typ klockan halv elva, med hästkläderna på mig och jag ligger i sängen ovanför täcket... Tittar ut och ser att hästarna är ute i hagen. Haha, jag har alltså på något sätt fått ut de hästar som skulle ut, och ge de andra hästarna mat, i sömnen! haha. Sedan har jag antagligen bara gått rakt in och lagt mig igen...
 
Antar nu i efterhand att de där extra timmarna med sömn var ganska behövliga ;)
 
 
Ungefär såhär känner jag mig fortfarande!
 
Nu ska jag i alla fall strax åka och jobba.. Sen ikväll ska jag longera tre hästar och rida en.. Blir helt enkelt en helkväll i stallet, mysigt!
 
Kommer även upp ett intressant inlägg här under eftermiddagen, missa inte det =)

Ursäkta...

Okej, jag måste börja med att ursäkta den dåliga stämningen på bloggen här igårkväll.. Men jag tror faktiskt ni förstår min frustration!!
 
 
Idag ekar det tomt här på bloggen... min "lediga" tid som blir kvar utöver allt jobb, går åt till att ta hand om hästarna... Vi hörs någon annan dag denna veckan då jag får lite mer tid att uppdatera er här!
 
 
PS. Glöm inte snälla ni, att alla ni som kollar in här varje dag gör min vardag så mycket lättare. Jag vet att ni bryr er om mig och stöttar mig, även om det bara är några ytterst få av er alla som faktiskt lämnar spår efter er...
Ni andra har jag inte en aning om vilka ni är, men jag är ändå väldigt tacksam att ni kollar in här varje dag. Tack 

The botten is nådd...

Åhh, jag är så fruktansvärt arg och förbannad just nu!!
 
Jag kan väl säga såhär, dagen började bra men har bara gått uuutföööör...
 
 
Eftersom Linnea sov hos mig inatt så var hon snäll och hjälpte mig att hoppa hästarna idag på morgonen! Hon värmde upp Cappellini medans jag red Lupol, sen tog jag och hoppade några språng med Cappe också när Lupol var färdig. Både skötte sig riktigt bra, och äntligen börjar Lupols ridbarhet och styrka komma ifatt honom efter vilan!! =) Härlig känsla! Dock mycket kvar att jobba med, men man får njuta av stunden och vara glad för det lilla!
 
Sedan efter det har allting bara förvärrats...
 
 
Det började med att när jag satt och åt lunch, ser jag att Lupol och Cappellini är på rymmen och springar så fint utanför huset ner mot en åker... Direkt ut och hämta grimmor och en spann med foder för att fånga dom! Tur för dom att de är lättlurade med mat... 
Sedan var det bara sätta fart med att laga staket.. De har liksom hoppat äver 2 staket och sprungit iväg. Och såklart tagit med sig övertråden på båda staketen.... Det var min eftermiddag i regnet ;)
 
 
Därefter var det ganska lugnt... Var på hockey med Stephanie, som de för den delen vann med 12-1! Resultatet förklarar nog hur rolig den matchen var ;)
 
 
Väl hemma kom kvällens värsta käftsmäll!! När jag äntligen fått tummen ur och fixat med att byta till telia, har jag idag fått ett mail där det står att min ärende hos telia har tagits bort då jag ej kan byta operatör...
Men tjena eller?!?! Vad är detta?! jävla 3 rent ut sagt!!!
Imorgon kan de vänta ett väldigt argt samtal ifrån mig vill jag lova dom. De ska ta bort mig från deras register på en gång, jag vill inte vara kund hos dom längre! grrr, det där gjorde mig arg...
 
 
Därför tänkte jag nu gå och kolla på beck, sedan sova och ladda inför en mördar-måndag.. Först jobb från 7-11, sedan 13:30-21:30... Utöver det ska 5 hästar tas hand om! Bra start på veckan...

Favoritridbyxor

Mina absoluta favoritridbyxor här hemma är dessa ifrån Kingsland.
Ett par mörkbeiga med lite högre midja, fickor där bak och bra fickor där fram, samt stretch nere vid foten istället för kardborre.
Aa, helt enkelt supersköna! :D
 
 
 
 
 

Tjejkväll

Hinner bara uppdatera lite snabbt, för jag ska iväg på tjejkväll hos Millan! 
 
Har varit upptagen hela dagen idag.. Var iväg på clinic med Chicca nu i eftermiddag med miljöträning.. Själva clinicen var väl inte så mycket att hänga i granen tycker inte jag personligen, men det var väldigt nyttigt för Chicca att vara med så många hästar som sprang runt (vissa av dom), och fullt med folk på läktaren och saker som hände hela tiden. Hon skötte sig väldigt bra min lilla plutt! :D
 
Hela förmiddagen gick åt att mocka och fixa stallet, samt longera de andra unghästarna. De skötte sig bra! Får snart bli att hänga på den nya tror jag allt, tar det nästa vecka någon dag tror jag!
 
Chicca är ju äntligen frisk ifrån sin hovböld med, så nästa vecka blir det till att börja om lite med henne igen med ridningen! Tror ändå denna "vila" har gjort henne gott, framförallt mentalt då hon nu har hunnit smälta allt lite i och med att hon tyckte det var lite läskigt att ha ryttare på sig när vi travade!
 
 
Aja, nu hinner jag inte sitta här mer! Blev visst lite mer skrivande än vad jag tänkte haha. Men vi hörs imorgon igen! Ha en fin kväll allesammans!

Att förstöra tävlingens standard

Det finns vissa människor som tänker "äsch, skit samma om vi ser för jäkliga ut, det är ju bara en klubbtävling".
 
Till er som tänker så: Det finns faktiskt något som kallas för första intryck! Eller att man ska framstå som en förebild!
Även om det bara är en lokal tävling med en knäpp 4åring, kan man väl åtminstone ta på sig ett par vita ridbyxor?!
 
Tycker detta syndrom om att det är "coolt" att rida i blåa vardagsridbyxor på lokal tävling är skittråkigt... Och att man sedan klagar på att tävlingarna har så dålig standard vad det gäller utséendet på ekipagen, att det inte känns som tävling när man är på lokalt och bla bla bla.. Ne, man kan ju undra varför när hälften kommer med skitiga och oborstade hästar på tävling?!
 
Jag tycker faktiskt man ska ha vita ridbyxor på sig på alla tävlingar, oavsett om det är en regnig lokal eller en stor nationell tävling!
Det är snyggt och stilrent, och ger ett himla bra intryck bland folk runt omkring!
 
 
Såhär såg jag ut på min senaste tävling, en lokal 90cm och 1m med en häst som gjorde sin första hoppstart, bara för att jag tycker det är snyggt!

Hemma från Jönköping!

Blev att jag åkte med mor och far till Jönköping nu i eftermiddag. De skulle göra några ärenden, så då passade jag på eftersom jag inte hade något bättre för mig ;)
Blev en sväng på Charlies, såklart! haha. Att man inte kan åka en enda gång till Jönköping utan att gå på Charlies... Hmm, det är svårt alltså!
Köpte även årets första julklapp som blev till min käre syster! Dock inte på Charlies...
Sen bjöd jag även mina kära föräldrar på fika på Johans Café, helt klart det mysigaste stället i Jönköping! 
 
 
Aja, nu ska jag inte babbla på mer om ingenting...
Imorgon väntar clinic, antingen får Chicca eller Eron åka. Chicca har ju haft en hovböld som gått lite fram och tillbaka typ, men nu hoppas vi att vi har fått bukt på den. Hon är ren i skritt, så kollar henne i trav imon på morgonen, och är inte hon fräsch då så får Eron hoppa in istället.
Clinicen handlar om hästhantering typ och hålls av Tomas Ahlstrand, en man som tränar hästar till filmer och sådant.. Ska bli intressant att höra vad han har att säga!
 
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och invänta kvällsmat, vadå älska livet att bo hemma?! Underbart skulle jag kalla det ;)
Vi hörs imorgon igen! Puss på er och ha en fin fredagkväll!

Hinderförråd

Nu är det färdigt, och här är några bilder! 
Visst blev det fint? :D
 
 
 
 
 

Hickstead

Usch, minns ni?
I tisdags var det ett år sedan Hickstead föll ihop på tävlingsbanan och dog...
 
 

Helg

Sådär, då var det helg för min del. Underbart!
 
Inledde den med en mysig ridtur i mörkret och lite longering vilket gick väldigt bra idag!!
Imorgon är både jag och världens bästa mamma lediga, får väl se vad vi hittar på men blir nog inget roligare än lite staketsättning och målning skulle jag tro! haha ;) vilka riktiga bönder vi har blivit!
 
 
 
Nu tänkte jag lägga mig.. Blev en sen kväll igår med mycket datorarbete så tycker allt jag förtjänar att sova tidigt idag!
 
Vi hörs imorgon igen!

Dressyrträning 3 november

I lördags var vi ju iväg på dressyrträning med Eron och Sessan.
Fick upp Emelie på Sessan så vi red tillsammans i 30 min, såklart med mycket skrittpauser!
 
Och såhär såg det ut! Eron har just nu väldigt svårt för vänstergalopp som ni ser, men jag fick mycket hjälp med det så det var skönt! Han hade heller inte den framåtbjudningen som han har här hemma, men det är kanske inte så konstigt i och med att han bara är 3 år!
 
 
 
 
 

Staketsättning

Usch, vilket himla väder det är ute... Och jag mitt dumhuvud har varit ute och dragit tråd till nya staket! haha, ja, man är ju bra trög ibland! Men, det måste göras och det finns inga dåliga kläder, right? ;)
 
Har gjort lite andra ärenden på morgonen också.. fixat lite till ridskolan och även varit och hämtat mitt paket i Bodafors som har kommit fram nu! haha, beställde det för över ett halvår sen som sedan försvann, men nu har det som sagt dykt upp igen så äntligen fick jag det!!
 
Nu ska jag äta lunch innan det är dags att åka och jobba några timmar.. Får nog bli en kopp kaffe med innan jag beger mig!
Ikväll kommer Alicia hit, så du ska vi ut på en runda i skogen i det härliga vädret! 
 

Myskväll i stallet

Sådär, har varit inne från stallet en stund nu men håller på att fixa lite andra saker med..
Har haft en riktig myskväll med hästarna lösa uppställda i stallgången. Borstat, sköljt benen, oljat hovarna, fjäskat med morötter och bara gosat.
Ibland behöver man sånna dagar, både vi och hästarna tror jag allt. Särskilt de dagarna det bjuds på sådant härligt regnväder som vi har haft ikväll! 
 

Lever!

Ja, jag lever. Men min tid har inte riktigt räckt till för att hålla uppdateringen här!
Kanske borde skaffa mig en medskrivare, som hoppar in när jag inte riktigt hinner, precis som Alicia gör när hon får komma hit och hjälpa mig rida lite ;) haha. Kanske vore nåt?
 
Nu har jag precis ätit kvällsmat i alla fall.. Blev kvar lite väl länge på jobbet idag men det blir så ibland när man måste fixa pappersarbete och planera inför kommande aktiviteter!
 
Men nu ska jag ut till hästarna och fixa. Ska longera den nya hästen som kom i helgen som jag ännu inte har presenterat. Har även lite filmer till er och bilder på hinderskjulet som nu är färdigt, men det tar vi senare ikväll! Nu måste jag ut ta hand om mina fyr-benta älsklingar först!

Söndag

God kväll på er!
 
Kom nyss hem ifrån ishallen, har kollat på när bror spelade match! De vann med 4-2 men annars var det en väldigt tråkig match att kolla på... Troligtvis lika tråkig att spela skulle jag tro ;)
 
 
Annars har det varit en oerhört lugn dag idag. Endast ridit en häst som var Lupol, och det gick riktigt bra faktikst! Lätt det bästa ridpasset hittils efter igångsättningen! Äntligen kan vi börja träna på lite samling igen och inte bara alla gångarter rakt fram! haha.
 
Därefter åkte jag och Simon till hans mamma i Vrigstad för en väldigt god middag!
 
Nu ska jag lägga mig i soffan resten av kvällen och ladda inför en låååång arbetsdag imorgon. Först på ridskolan en stund på morgonen, sen hem och rida lite för att sedan åka tillbaka till ridskolan och ha lektioner till halv tio på kvällen! Tjoho, roligt! ;)

5 saker jag stör mig på bland folk som rider

- Folk som inte har uppsatt hår, eller som har hår i ansiktet när de rider.
Tycker det ser så himla oproffsigt och slamsigt ut. Sätt upp håret i en ordentlig tofs och ha det bakom öronen så det inte sticker ut en massa mitt i ansiktet ;)
 
 
- Folk som "rider lätt" med handen, i takt med lättridningen.
Haha, usch. Det ser verkligen ut som om "Hej här kommer jag och jag har ridit i ett halvår och precis lärt mig rida lätt", och så har de ridit i halva sitt liv... Usch, håll handen still för guds skull!
 
 
- Folk som rider med uppknäppt jacka som flyger all världens omkring.
Detta ser ju bara så dumt ut kan jag tycka. Antingen så rider man med jacka på, eller så har man den lite uppknäppt precis vid halsen, eller så rider man utan. Att rida med uppknäppt jacka i högre gångart än skritt ser bara väldigt dumt ut!!
 
 
- Folk som rider dåliga vägar vid banhoppning och ger sina hästar så dåliga förutsättningar så det inte finns...
Alltså, det lättaste man kan göra för hästen under en bana, det är ju att åtminstone rida bra vägar så hästen hinner uppfatta hindret och på så sätt försöka taxera rätt. Helst ska man även ha en bra galopp, så hästen klarar av att hoppa i olika lägen. Men vägarna, det är ju en bra förutsättning måste jag säga!
 
 
och sist men inte minst... 
 
 
- Folk som rider med snurrade tyglar...
Det är något jag verkligen stör mig på, och det ser ju ut som om det är en nybörjare som sitter på hästen och inte vet hur man ska hålla i tyglarna typ haha! Ne, men det är något jag tycker ser illa ut faktiskt...

Träning, clinic och ny häst!

Hej på er!
Ursäkta för den dåliga uppdateringen, men har lite fullt upp här nu...
 
Gårdagen bestod av jobb och ridning, sen hämta Simon på stationen och sen hem till stallet igen...
 
Idag har dagen hittills bestått av dressyrträning med både Eron och Sessan, deras livs första som de skötte super!! Simon filmade lite så kommer nog upp här så fort jag fått tag på kameran igen och lagt in det på datorn...
Sedan åkte jag och mamma till Sandsjöfors för att gå på clinic "Förberedelser inför 3-årstest", så vi kom precis hem därifrån nu...
 
Strax ska vi äta, och sedan måste jag fixa i ordning en box i stallet då det kommer en ny häst hit idag :D spännande!!
Känner att det händer mycket roligt på hästfronten just nu, men jag klagar inte ett dugg ;)
 
Kvällen kommer spenderas med fina vänner och god mat, så uppdateringen här lär utebli då med... Men imorgon är jag nog tillbaka igen!

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON