Söndag 30 september

Goddag käre bloggen!

Nu är jag inne för lite fikapaus.. kaffe går det åt när man är lite trött om dagarna ;)
Idag har Alicia varit här, vad skulle jag göra utan henne idag?! haha. Vi har i alla fall varit ute och ridit Eron och Cappe en runda i skogen, som inte började sådär jättebra då Eron körde världens rodeorace så jag flög av, och därefter flög även Alicia... Hmm, dumma hästar! Men det var bara att hoppa upp igen, och sedan gick allting fint igen!
 
Därefter åt vi lunch och sedan iväg för att hämta hem en ny häst! Spännande :D
Så nu går den ute i en hage och käkar lite gräs, mysigt!!
 
Photo: Nu är den nya hästen på väg hem, spännande!
 
Resten av dagen blir det att rida Lupol och Chicca...
 
 
 

Tips från coachen!

Såhär lät det från far igår efter han sett filmen från 1m:
 
"Du måste ju bromsa han mer förstår du väl, du kan ju inte låta han dra iväg sådär!! Eller,, det kanske inte går att bromsa?"
"Aa herregud, där drar han iväg igen den jävla idioten!!"
"Men hoppar, det gör han ju i alla fall. Han är ju för fan 1meter över hindrena!!!"
"Aa, du har lite att jobba med på den där Henny, det ser jag ju!"
"Det är väl bara att hoppas att dina andra hästar är lite lugnare, de verkar ju hyffsat lugna här hemma åtminstone...Fast, det är klart. När de kommer ut på tävling slår det väl slint på de puckona med!!"
 
 
HAHAHA, jag älskar min far! Så skön, och han har ju rätt bland det mesta ;)
 
Här kan ni i alla fall fatta er en egen uppfattning!
 
 

Hemma från tävlingen!

Sådär, då var man hemma igen!
Dagens resultat har väl varit väldigt blandade kan man nog säga ;)
I första klassen, 90 cm, var han väldigt spänd vid första hindret och kollade mer på allting runt omkring än själva hindret, så fick ett stopp där. Sen var han superfin tills sista hindret där vi fick ett nedslag! Jag fick inte riktigt ihop honom så fick med oss den bommen ner.
 
Sen i 1m, gjorde vi den bästa rundan tillsammans någonsin! (inte för att vi gjort så jättemånga, men ändå haha). Det var kontrollerat och Cappe hoppade superfina språng, tills vi kommer till sista hindret där Cappe bara springer förbi och istället ut ifrån banan, och där flyger jag rätt in i väggen!! Så nu sitter jag här, men en ömmande och svullen rygg, två onda knän och lite skrapsår här och var...
 
Avfallningen innebar även att jag spräckte min årliga avfallningsstatistik... Har i väääldigt många år nu trillat av 2 gånger om året, men detta blev årets 3 avfallning. (Eron skötte det där väldigt bra i våras annars ;) haha).
Får väl vara glad att det gick hyffsat bra med mig även denna gången, och att jag landade inomhus och att det inte hände i swimmingpoolen till framridning!
 

Uppladdning

Ligger i sängen och kollar på en film, med en godispåse och massa tända ljus! Perfekt uppladdning inför tävling imorgon!
Blir dock bara Cappe som åker med. Idde kommer tyvärr inte komma till start, men så är det ibland tyvärr med dessa djur.. Det blir i alla fall en lugn dag för min del!
Tävlingen börjar inte heller förrän klockan 13, så innan dess blir det ridning och mockning här hemma!

Önska oss lycka till imorgon förresten!
 
 
 

Eron

Okej, det är kanske lite mycket Eron här på bloggen just nu, men det är ju faktiskt den hästen som jag "rider" mest på för tillfället eftersom Lupol bara skrittas och är under igångsättning..
 
Men idag i alla fall, så skulle vi ju till ridhuset för första gången denna hösten. Även första gången Eron åkte transport på ca ett halvår.
Och han går in i transporten som ingenting, inte en suck! Redan då blir man ju ganska stolt över honom :D sedan på plats är han hur snäll som helst att ta på alla grejer. 
På vägen in till ridhuset såg utemöblerna lite konstiga ut, men annars gick det fint. Väl inne i ridhuset brydde han sig inte direkt över speglarna och det.. Longerade några varv först för att slappna av lite, vilket gick finfint! Sen var det bara att hoppa upp och han skötte sig sååå bra! Åååh, vad jag gillar denna lilla häst! 
 

Unghästar i avd. B - jämt!!

Något som jag tycker är väldigt konstigt, det är att i en klass med bedömning Clear Round, att avdelning A och B tävlar tillsammans.
Egentligen spelar det ju ingen roll eftersom det är samma bana och banlängd, samma maxtid och så.
 
Men ur säkerhetssynpunkt kan jag tycka att det är väldigt konstigt...
 
I de flesta fall är det Clear Round-bedömning i 90cm, alltså den lägsta höjden man kan tävla på bland stora hästar.
En stor del av de ekipage som tävlar 90cm och 1m är väldigt orutinerade och kanske även vissa som gör deras första tävlingsstart, vilket gör att de kanske inte har så bra kontroll på allt som händer runt omkring utan har fullt upp med att hålla reda på sig själv. 
Den andra stora delen som rider 90cm och 1meters-klasser, är de ekipage med hästar som är 4 och även 5 år gamla. Då är det visserligen lite rutinerade ryttare (inte i alla fall såklart) istället, men med väldigt orutinerade och oftast lite galna och busiga hästar.
Därför tycker inte jag att det är särskilt schysst, varken mot de ryttare som rider i avdelning A eller de som rider i avdelning B, att alla ska tävla i samma avdelning.
 
Jag tycker man alltid ska dela på avdelning A och B, oavsett höjd, klass eller bedömning.
Vad tycker ni?
 
 
Bjuder på en bild på Lupol 5 år gammal i en bockserie, jag lyckas faktiskt hålla mig kvar ;)

Alldeles för mycket att göra...

Hej på er!
Hemma just nu, har precis jobbat färdigt på dagens första jobb. Fick hoppa in i mammas kök då en av de hade sjukt barn och var tvungna att stanna hemma, så då fick jag rycka in några timmar!
Men nu är jag i alla fall hemma och laddar inför nästa jobb som börjar om en timma!
 
 
Igår var en hektisk dag! Red både Lupol och Cappe på morgonen, sen efter lunch jobbade jag och var hemma klockan tio. Då väntade mat och dusch, så bloggen hann liksom inte riktig uppdateras igår ;)
 
 
Aja, ikväll efter jobbet väntar ridning av 4 hästar, goddag nattridning! Först står Chicca på tur. Sen ska Eron och Cappe till ridhuset, ska hoppa några språng med Cappe och Eron ska bara få se sig om helt enkelt! Därefter ska Lupol skrittas... Phuu, lär bli en sen kväll i och med att jag jobbar till 18:15... Aja, skam den som ger sig!
 

25 september 2012

God kväll på er!
 
Hoppas ni haft en bra dag!
Min har flytit på fint. Hann tyvärr inte med att rida Chicca bara... Det blev så himla mörkt för jag var tvungen att vänta på pappa som var iväg, och då mörknade det på som bara den..
Hann i alla fall rida Eron nu ikväll, och han var så himla duktig!! :D
 
 
Imorgon ska jag försöka hinna mocka hos alla hästar, samt skritta Lupol en timma och hoppa Cappe, allt innan klockan 12... Hmm, får se om jag hinner med allt... Viktigast är ridningen i alla fall, så får börja med det på morgonen!
 

God morgon...

...i det underbara vädret ;)
 
Idag är det tisdag, och hästen kommer tyvärrr inte idag utan senare i veckan istället! Tur för vår del i och för sig, eftersom ingen är hemma på eftermiddagen och kunde ta emot den! haha. Det hade ju fått lösas i så fall, men nu slipper någon ta ledigt från jobbet för den sakens skull!
 

Idag ska jag ut och skritta Lupol i regnet innan jobbet, sen blir det att rida Eron och Chicca ikväll! 
Ha en bra dag allihopa, och glöm för all del inte paraplyet ;)
 

Skynda

Hemma från en alldeles urmysig frukostdejt med min fina vän! 
 
Nu blir det ut till stallet och mocka så mycket man hinner, innan jag måste in och äta lite innan jag drar mig mot ridskolan!
Ha en bra dag alla fina läsare!

Vecka 39

Såhär ser planeringen för denna veckan ut! :D
 
Måndag: Uppstigning klockan 7, ut och släppta ut hästarna för att sedan åka till Millan för frukostdejt klockan 8! Därefter jobb på ridskolan från 12:30-18:30. Sen på kvällen ska jag till Vrigstad och rida Idde.
 
Tisdag: Upp och rida och fixa stallet på morgonen. Jobb på ridskolan från 13:30-18:30, sen hem och rida Eron och Chicca. Förhoppningsvis kommer det även hem en ny häst denna dag:D
 
Onsdag: Ganska lugn dag. Rider Lupol på morgonen och sen jobb på ridskolan från 13:30-21:30.
 
Torsdag: Rida på morgonen och sedan jobb på ridskolan från 14:30-18:00. Sen hem och rida igen!

Fredag: Jobb på Vallsjöskolan 8:00-14:30, därefter försöka hinna skritta Lupol. Sen iväg och hoppträna Idde för Lasse i Bratteborg!
 
Lördag: Försöka hinna rida 4 hästar på morgonen, därefter bär det av på tävling med Cappe och Idde i Norrahammar (Tenhult).
 
Söndag: Ledig och vilodag, rida alla hästarna!
 
 
Åhh, ser verkligen fram emot denna veckan!! :D

Mörk kväll

God kväll på er!

Har precis ätit kvällsmat, och var innan dess ute och red. Började med Eron, därefter Chicca och till sist Lupol. Det är ju så himla mörkt ute nu om kvällarna, jag och Lupol såg verkligen inte någonting ute i skogen... Får bli att åka och införskaffa sig en pannlampa imorgon så man kan ge sig ut i mörkret!
 
 
Imorgon är det måndag igen, och jag har en sån himla rolig vecka att se fram emot!
Ni får reda mer om den imorgon :D 
 
Nu ska jag krypa ner under täcket, tända lite ljus och kolla på beck! God natt på er!

Fattigare riddare

God morgon på er!
Började dagen med fattiga riddare här i ett regnigt Linköping.
 
 
 
Nu ska jag och Simon bege oss till stan och därefter till Tornby (kan beskrivas som ungefär a6-området i jönköping).
Jag ska försöka hitta ett par allergifria öronhängen (finns ju inte i Sävsjö längre eftersom smyckesaffären har lagt ner..). Sökte lite på google igår och har hittat en butik som Simon vet vart den ligger, så dit bär det av idag ;)
 
Hoppas ni får en bra lördag!

Linköping!

Befinner mig nu i Linköping.
Har inte funnits tid till att uppdatera här idag, och har därför inte heller hunnit fixa något tidsinställt... 
Så det blir en lugn helg här på bloggen!

Vi hörs på söndag istället! Puss på er!

Träning

Kvällens träning med Cappellini gick bättre än väntat, men det finns fortfarande sååå mycket kvar att jobba på!! 
Men då är ju allting som det ska vara, att ha en positiv känsla att jobba ifrån och sedan sikta framåt! :D
 
 
 
Imorgon jobbar jag först från 7 till 12. Därefter ska jag försöka hinna med att rida både Lupol, Eron och Chicca för sen på kvällen sätta mig på ett tåg till Simon i Linköping! 

2 jobb och hoppträning

Japp, denna dag består av två jobb och sedan hoppträning...
 
Min kropp är ungefär som igår. Har ätit lite blåbär nu till "lunch" och än så länge har det fått stanna i magen.. Har inte sådär jättemycket energi i kroppen, men ska försöka ta mig igenom dagens andra jobb och hoppträning ikväll i alla fall! Får hoppas på att Cappe är någorlunda lugn så jag klarar av att hålla honom!
 
 
Nu ska jag ut och mocka lite snabbt, sen beger jag mig mot jobbet! 

Dålig...

Usch, min kropp och mage har inte riktigt velat som jag ville idag... Har knappt fått behålla någon mat över huvud taget idag, så som tur var tog systeryster de två sista lektionerna åt mig! Tusen tack 
 
 
Har sedan jag kom hem inte gjort någonting... Ätit lite fil, som jag fått behålla än så länge tack och lov!
Tänkte kolla på lite bilar på blocket nu.. Har börjat leta bil, så är det någon som har en billig och bra att sälja så hör av er!! :D

Gårdagens ridtur...

Usch, det blev en ganska lång, blöt och kall ridtur igår med Lupol.. Men, om han ska komma igång så finns det inga genvägar, det är bara till att följa igångsättnings-schemat! =)
 
 
 
Väl hemma blev det snabbt in med alla grejer, och in och byta byxor (lämnade ju såklart mina regnbyxor på ridskolan, varför jag nu gjorde det?!)...
 
Aja..Idag har jag i alla fall lite sovmorgon! Efter två dagars arbete med mer än 12 timmars jobb/dag, och ridning utöver det var jag ganska trött igårkväll. Idag blir det bara 8 timmar, skönt det!

ettochetthalvtår...

Mina tårar rinner, minst lika mycket som den dagen då du försvann ifrån oss...
 
Idag är det ett och ett halvt år sedan du lämnade oss.
Ett och ett halvt år sedan min värsta dag i mitt liv, och det tyngsta beslutet i mitt liv...
 
Minns än idag, som om allting hände igår, när jag fullkomligt ber mamma att ringa till veterinären och låta dig somna in...
 
Antaligen det bästa beslutet jag kunde ta, men det känns så förbannat orättvist och jag har sånna skuldkänslor över detta varenda dag.
 
 
Min finaste, bästa och helt fantastiska Chiavari. Du ska veta att jag tänker på dig flera gånger om varenda dag. Du finns med mig vart jag än befinner mig. Jag gråter mig till sömns flera dagar i veckan på grund av saknaden efter dig.
 
Det gör så ont i mitt hjärta, men jag vet att du har det bra nu.
 
Vi ses en vacker dag igen min älskade!
 

Rida

Är hemma från jobb nummer 2 nu och ska bara få i mig en macka lite snabbt, sedan blir det att bege sig ut och skritta Lupol.
Vi hörs senare!

Trötta ben...

Hej på er!
Sådär, jag överlevde dagen! Bara 4 likadana dagar kvar då! Dubbelt arbete och några hästar här hemma att rida om dagen, det tar tid kan jag lova! Och inte gör det bättre att det är mörkt på kvällarna, och våra lampor i paddocken inte är installerade ännu...
 
Aja, dagen har annars flytit på väldigt bra ändå måste jag säga! Trevligt med sånna dagar, när tiden bara går och sen kommer man på att man jobbat färdigt för dagen! Skönt när det är så och inte åt andra hållet ;)
 
Nu ska jag lägga mig och sova. Imorgon väntar jobb från 8:00-12:00, sen från 12:30-18:30 på ridskolan. Därefter ska 4 hästar ridas, och jag har ingen pannlampa! Lyckat Henny!

Världens värsta måndag.

Ja, ni hörde rätt. Och jag gissar även på att detta kommer bli världens värsta vecka...
 
Aja, idag jobbar jag först från 8-13 på en skola, sen från 13:30-18:30 på ridskolan. Hem och ät, sen ut och rida! 
Jag kommer vara trött ikväll...

Beställt!

Har precis beställt en ny klippmaskin.. Ca 4500kr känns i plånboken, så hoppas den är riktigt bra nu! Men den verkar vara super, hoppas bara den kommer snart!! :D
 

Tävling

 
Jag och med och tävlar om en design av Anna Form. Tävlingen hittar du här.

16 september 2012

God kväll på er fina läsare!
 
Har ni haft en bra dag? Min har tillbringats på ridklubben som funktionär, och nu ska jag sätta mig och skriva ihop resultaten från idag...
 
Har varit ute och ridit! Eron reds idag i skogen för första gången efter betet. Även hans 4e ridpass efter betet med för den delen. Och han skötte sig sååå himla bra, men tanke på att vi mötte 2 bilar, 3 minicrossar, 2 olika familjer med hund. Ja, Eron är bäst helt enkelt!!
 
 
 
Nehe, nu ska jag sätta fart här. Tur jag har en skål med popcorn bredvid mig, då överlever vi nog den här kvällen med! 

Eron

Idag har Eron friserats efter 4 månader på bete! 
Ska man bli ridhäst måste man ju se ut som en också, eller? ;)
 

20120915

Hejsan på er!
 
Idag är det en lite speciell dag!
För det första är det min och Simons 3,5årsdag idag. Helt sinnesjukt hur fort tiden går!
Det är också min första dag i mitt liv som jag är ledig som funktionär från en tävling på hemmaklubben! Det är nästan ännu mera otroligt!!
 
Jag har klagat lite extra denna veckan, att detta är sista året som jag gör detta... Jag får nämligen göra propositionen, ta emot alla anmälningar till tävlingen, göra ryttarmeddelande, startlistor, fixa alla ändringar som folk ringer om kvällen innan, samt göra resultatlistor... Det tar ca 10 timmar sammanlagt. Och har man några tävlingar om året, så blir det ganska långtråkigt till slut... 
Så tror mamma försöker fjäska lite för mig med tanke på att jag inte behövde vara med på tävlingen idag, som är det lättaste av allt... 
Jag skulle gladeligen hjälpa till där, om någon annan fixade lite inför tävlingen istället!
men men, jag klagar inte...
 
 
Aja, jag har i alla fall inte gjort något speciellt idag. Hjälpt pappa lite med våra lyktstolpar han försöker sätta upp, och mockat i stallet. Tänkte gå ut och skritta Lupol nu, sen ska jag rida Eron.

Vi hörs!

Bäst!!!

Alltså, jag vet inte riktigt hur mycket eller hur många gånger jag har skrattat åt denna video!
Tårarna bara sprutar!
 

Jönköping

Dagen i Jönköping har varit riktigt bra. Väl tidsplanerad men ändå fått många ärenden gjorda!
 
Började dagen på Charlies där jag köpte ett par stigläder till den "nya" sadeln! Kanske inte är så snyggt med bruna stigläder till svart sadel, så fick bli ett par nya! ;) Köpte även ett par nya paddar att ha under benlindorna när man rider.
 
Därefter lämnade jag ett bett som en har köpt av oss, smidigt! Skönt att saker kan komma till användning hos någon annan när man själv inte har någon användning av det längre.
 
Sedan bar det iväg till Jula, Elgiganten och Ikea. Lite snabba inköp, för att snabbt åka iväg till Lekeryd och hoppa några hästar!
 
Ridningen gick riktigt bra på slutet, både jag och hästarna kändes lite ringrostiga då de inte hoppat på 3 veckor, och jag alltså inte ridit dom sen dess heller.. Men de har behövt lite "hoppvila", och de märktes verkligen att det har gjort dom gott så som de hoppade idag :D
 
På vägen hem stannade vi i Nässjö för att köpa stallbandage och hämta presentkort till klubbens tävlingar i helgen!
 
 
Aja, nu ikväll blir det lite mys i soffan för att ladda upp inför dressyrtävlingarna på hemmaklubben hela helgen!

Anmäld!

Nu har jag anmält till en ny tävling, den 29 september bär det av till Norrahammar, fast tävlingen är i Tenhult på Clinic Arena. 

Blir med samma hästar som gick nu i helgen, så det blir andra tävlingen med båda! Kul :D
Cappe går 90cm och 1m igen, vill att han ska få lite mer rutin innan han startar 110. Det är ju inte direkt höjden som är hans problem, så när han väl är avslappnad och litar på mig till 110% så kommer han nog bli en riktigt bra hopphäst! ;)
Idde kommer gå 1m och 110cm igen. Ska försöka sätta 2 felfria rundor denna gången tänkte jag! Lättare sagt än gjort kanske, men hinner ju rida han några fler gånger innan dess så då har vi troligtvis lärt känna varandra ännu bättre tills dess!
 
 
Är det någon mer som ska dit? :D

Torsdag = Helg

God kväll på er!
Sitter här och kom nyss ut ur duschen. Har jobbat min sista dag för denna veckan idag, så nu är det helg för min del! Underbart :D
 
Dagen på jobbet gick finfint, fick supergott fika av Alicia som gjorde sin sista dag på praktik där idag. Tacktack!
Annars gick allting finfint, har eventuellt fått 2 nya elever denna veckan så då får man väl vara nöjd antar jag! 
(För er som inte vet har jag fått hoppa in och jobba som instruktör på ridskolan från och med förra veckan).
 
Lupol skrittades idag på förmiddagen, så nu ikväll har jag bara myst och ryktat lite! Finns nog inget bättre än lite kvalitetstid i stallet!
 
 
Imorgon väntar en tripp till Jönköping och sedan Lekeryd, därefter ska jag hem och rida Lupol, Eron och sitta på Chicca! Spännande dag :D

Saknar! <3


Eron löshoppning 2012-09-02

Lite sena bilder, men här kommer dom! :D
Lilla fina Eron, ska bli kul att se vad det blir av honom nästa år! 
 
 
 
 
 
 
Där uppe är bakbenen någonstans...
 
 
Sååå fin!
 
 

Bästa hästar!

Åhh, mina hästar är bara alltför bra!
 
Började dagen med en skrittur med Lupol, hans andra efter hans vila. Och han är sååå nöjd över att få komma ut och skritta lite om dagen, min plutt! Fin känns han med, men tyvärr har han tappat en hel del muskler.. :(
 
Men sen nu efter jobbet har jag ridit Eron och även hängt på Chicca för första gången... Eron skötte sig utomordentligt och Chicca tyckte det var lite konstigt att jag hängde på ryggen, men skötte sig bra ändå!
 
Så idag har varit en bra hästdag! :D
 

Tävling 9 september 2012

I söndags stod det tävling på schemat, med 2 nya hästar. 
Cappe gjorde debut på hoppbanan, och den andra hästen Idde gjorde debut med mig i sadeln.
 
Cappe skötte sig sååå himla bra. Vi hade verkligen inga förväntningar på honom, och mitt mål var att komma över första hindret och bara försöka få en så positiv upplevelse av det hela som möjligt. Ni som har sett han här hemma vet ju att han är ganska så väldigt tittig av sig...
 
Men i första klassen, 95cm, fick vi ett stopp på andra hindret. Men det var bara att komma igen, samla ihop lite till och hålla om mera. Sen gick resten felfritt!
 
 
 
I andra klassen, 1m, var han också fin. Vi fick tyvärr en vägran på andra hindret. Jag fick verkligen inte med mig yttersidan, och när vi väl var vid hindret var vi ute vid infångaren så Cappe bara galopperade förbi hindret haha. Men vi kom en gång till och då hade jag bara Lasses röst i huvudet: "Gör honom raaak!!" Sen gick det galant! :D
 
 
Med Idde försökte jag bara få till 2 bra rundor där vi kände oss säkra båda två. Tycker jag lyckades med det, men tyvärr fick vi med oss 1 bom i både 1m och 110cm.
Men men, det är bara att jobba vidare. Fick en väldigt bra känsla i alla fall så det kändes som en bra första tävling tillsammans! 
 
 

Ojojoj...

Här på min stackars blogg ekar det tomt! haha
 
Tror inte att jag har glömt bort er, för det har jag inte! ;) har bara lite för lite tid över om dagarna för att hinna sitta här och uppdatera!
 
Men i alla fall..
Igår stod det tävling på schemat med två hästar, och det gick faktiskt väldigt bra! Lite otur, men är ändå nöjd! Inlägg om resultaten kommer upp imorgon, så håll ut tills dess!
 
Idag har jag jobbat igen! Alicia (vår lilla hästskötare eller vad man ska beskriva henne som, jag kallar henne i alla fall för Alicia! haha) praktiserar på ridskolan denna veckan, så hon var här innan vi åkte ner dit och var med ute och skrittade på Cappellini idag. Imorgon kör vi på samma sak igen! 
 

Hemma och laddar!

Hej på er!
 
Kom hem från jobbet nyss, har bara tagit in Lupol och ringt lite samtal...
Men nu är jag inne och ska bara byta för att ge mig ut till stallet igen! Ska fixa i ordning allt tills tävlingen imorgon, ska iväg med Cappellini på hans debuttävling i hoppning! Haha, har väl inga större förväntningar men mina mål är att hoppa över första hindret och, om vi vägrar ut oss, hoppar över det sista hindret innan vi lämnar banan för att få en lite mera positiv upplevelse där inne på banan! =)
 
Ska även hoppa en till häst, så det ska bli kul! Hoppas på att det går bra i alla fall! Har bara ridit den 3 gånger innan så vi känner ju inte riktigt varandra, men det har känts bra när jag har ridit innan i alla fall!
 
Aja, önska mig lycka till så hörs vi imorgon efter tävlingen igen! :D

Världens bästa mamma!

Måste bara säga att jag har världens bästa mamma!
Tänk vad mycket hon ställer upp för mig och min käre systeryster! 
 
Mamma, du är bäst och jag älskar dig!! 
 

Ledig dag

Idag är jag ledig! :D det är tacken man får efter att ha jobbat sena kvällar en hel vecka, man är ledig på fredagen! Hur underbart?!
 
 
Dagen har mycket häst att bjuda på idag! Eron och Chicca ska longeras med sadel, Lupol ska få sig en rejäl rykt och sedan i eftermiddag ska jag till Vrigstad och rida. Så det blir fullt ös!
 
Tänkte börja med att gå upp och göra i ordning lite i stallet, mocka och fixa lite...
 
Vi hörs senare idag!
 

Bra träning!

God kväll på er!

Har haft en bra dag på jobbet idag! Känns som om jag börjar få lite rutin på detta nu! Men vågar inte hoppas på för mycket, då lär inte nästa vecka blir särskilt rolig! ;)
 
Efter jobbet blev det att stressa som en galning. Var hemma i typ 7 min för att vara ganska exakt.. Hann då att bre 2 knäckebröd (och även äta upp 1, det andra åt jag i bilen!), backa på bilen till transporten, packa transporten, lasta in hästen och åka iväg! Det tycker jag var ganska bra jobbat faktiskt! 
 
Träningen tycker jag gick ganska bra. Behövde denna träningen kan man säga i alla fall, skönt att få lite riktig feedback så man har lite koll på hur man ska rida på söndag igen.
Ska bli kul att se hur Cappe utvecklas i hoppningen nu i höst, eftersom han får vara Lupols ersättare på träningarna, och då han själv har utvecklats så himla mycket sen tidigt i våras...
 
Ne, nu kan jag inte sitta här och babbla längre.. Skulle kunna skriva en halv roman (om jag inte redan gjort det? haha), men nu kallar sängen... God natt på er! =)

Lunch

Hej på er!
Jag sitter och försöker få i mig lite lunch innan det är dags att bege sig mot jobbet...
Min hals är långt ifrån som den ska vara idag. Jag kommer inte på någon bra jämförelse med den, men den är helt igentäppt och gör förbaskat ont!
 
Därav har hela förmiddagen tillbringats i soffan med varma drycker! Ganska mysigt ändå! :D
 
Idag jobbar jag till klockan 18, därefter blir det hoppträning med Cappellini!
 

Peppande ord

Sånt här får man tala till sig själv ibland! 
 
Tumblr_m9gbt2hxal1r157g0o1_1280_large
 
418737_414248888624087_875233000_n_large
 
Tumblr_m9fznk07rf1qixzrbo1_500_large
 
Felicidad_inteligencia_large
 
Tumblr_lqzctu9vde1qjddm7o1_500_large
 
551873_514162511934218_1842223749_n_large

Mot jobbet...

Min hals är inte riktigt som den ska idag, och hela min nacke är helt låst typ...
Blir några ipren och halstabletter, så får vi hoppas att jag överlever denna dagen också!
 
Ha en bra dag fina ni!

Tävling

 
Här kan ni hitta tävlingen http://carlssonpataket.se/?p=11366 och här är länken till Cheval Ridsport som sponsrar tävlingen http://www.chevalridsport.se/

Hemma och redo för sängen...

God kväll på er!
Blir en snabb och kort uppdatering innan jag kryper ner i sängen...

Ville bara säga att dagens lektioner har gått såååå mycket bättre!! Känns som om jag har börjat komma in i kläderna redan idag som instruktör, kul det!
Fick även en massa beröm från några föräldrar idag, sånt stärker självförtroendet ska ni veta!
 
Imorgon är det min första heldag där, jag kommer alltså jobba från 13:30-21:30.. Lär bli en lååång dag, men jag ska nog överleva får vi hoppas!
 
 
Måste ju även berätta dagens roligaste nyhet! LUPOL ÄR FRISKFÖRKLARAD!!! :D
Det är så himla skönt! Det behövdes bara en behandling, och vi röntgade frambenen och hovarna på honom förra gången utan anmärkning så nu ska han ju vara frisk på riktigt!! 
 
Nehe, nu måste jag sova så jag är pigg tills imorgon! Nattinatti!

Trött i huvudet...

Sådär, då var man hemma i huset efter första dagen på nya jobbet.
Har idag börjat jobba som ridinstruktör nere på ridklubben, och det märks att det var några år sedan sist...
 
Mitt huvud är helt slut nu, efter att man har försökt svara på alla tiotusentals frågor, försökt lära sig alla namn på både barn och hästar, försöka komma ihåg allting efteråt för att anteckna så allting blir lite lättare nästa vecka...
Aja, får väl bara hoppas på att detta slutar med någonting gott i slutändan, och att vi alla lär oss någonting!!
 
Imorgon börjar dagen med att åka med Lupol till vet för återbesök, håll tummarna!!
 
 
Såhär vill jag se oss snart igen! Fighting spirit 

Löshoppning Chicca 2012-09-02

Här kommer lite bilder på fina Chicca från igår!
Hon är ett sto född 2010 efter Livanos - Lasandos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu får det vara nog!

Okej. 
Alla ni människor som tror att ni känner mig, vad jag sysslar med om dagarna och lägger ner min tid och energi på... Kan ni lägga av och sluta prata om mig och saker och ting som ni inte har en aning om, till andra folk i eran omgivning?!?!

Grrr, blir så himla trött på sånt här... Fick ett sms för några minuter sen där det står vissa saker som hon har hört talas om från någon annan, som jag knappt aldrig pratar med...
Kan ni en gång för alla sluta prata om massa påhittade saker som saknar fakta?!?! TACK!
 

 
Aja, nu över till hur dagen har varit annars...
Hästarna har skött sig utomordentligt allihop!!
De små pluttarna hoppade som aldrig förr! Det kommer komma upp bilder på dom här imorgon, tills dess får ni ett smakprov!
 

Sadel

I paketet jag fick hem i fredags fanns min nya sadel!
Det är en begagnad frank baines modell passad i jättebra skick som jag hittade för ett bra pris!
 
 
 
Det var ju faktiskt en som gissade rätt på bilden jag la ut på kartongen, Angelica heter hon!
Här är hennes blogg, tycker ni ska kolla in den! http://angelicagustavsson.blogg.se/

Chicca 1 år

Idag har vi haft Chicca i ett helt år :D
Det är inte klokt vad tiden går fort!!
 

Lördag

God kväll på er!
 
Hoppas ni haft en bra lördag i det underbara vädret, det kan jag i alla fall lova er att jag har!
Har tillbringat dagen i Tranås med Simons släkt på kalas och släktmiddag. Riktigt trevligt må jag säga!
Kom hem för någon timma sen bara och har nu vinkat av hon som har haft sin häst här över sommaren, de flyttade hem till sitt ordinarie stall idag..
 
 
Gårdagen tillbringades i stallet hela kvällen! Alla hästarna skötte sig bra. Chicca fick sadel på sig för första gången och skötte sig KANON!! :D min lilla prinsessa!
 
 
Nu ska jag ställa mig och baka lite och steka pannkakor till kvällsmat. Imorgon kommer Alicia (hästskötare/medhjälpare/stalltjej) hit! Vi ska hoppa Cappellini lite och även löshoppa de små, så då är det bäst att ladda upp med lite fika så vi klarar oss igenom dagen! ;)

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON