Älskade häst!!

ÅÅhhh, idag gick Lupol så satan i gatan bra!! :D
Minns ni att jag skrev i förrgår att det skulle bli kul att se hur han kändes om två veckor eftersom han skulle behöva stärka sig lite till för att få mera energi i rörelserna... Det behövdes två dagar :D
Haha, jag älskar verkligen denna arbetsmyra till häst! Det är helt sjukt sån känsla han ger en :D

Så idag har vi mest lekt runt i ridhuset kändes det som, hur kul som helst!
Öppna och sluta, skänkelvikningar, lite "bågar" på långsidorna, galoppspriral-volter som jag så fint kallar dom, övergångar, ökningar... Ja, allting var så himla lätt och allt gick som på en dans :D


Schabrak

Här kommer två bilder från schabraket jag köpte i Göteborg i helgen från Christina Sport :D






Det är alltså grått, med svart kantband och 3 passpoaler, silverglitter - svart - silverglitter :D Jag är fetnöjd, gillar det skarpt!


<3

Saknaden efter dig kommer aldrig försvinna.
Den växer bara mer och mer för varje dag!














Du var min största sjärna någonsin!!
Jag är evigt tacksam för den tiden vi hade, vad vi åstadkom och den resan vi gjorde ihop!
Du var alldeles perfekt!


Uppdatering!

Hallo på er :D

kom nyss hem från jobbet, och har precis fått reda på att jag ska vara kvar där tills den 22 mars, därefter jobbar jag på min gamla gymnasieskola Aleholm fram tills påsklovet ;) kan ju bli trevligt att träffa alla sina gamla lärare där! haha.


Idag ska jag rida och fortsätta med mina bommar, har ju dragit mig lite för att börja med dom för det är så grymt jobbigt att tejpa! haha. Tar ju fasiken år och dar, plus att någon måste hjälpa mig med det. Men får fjäska lite för mamma sen :)


Paddock

Nu när våren äntligen är här igen så börjar även våran paddock att gå framåt :D
jag skulle kanske uppskatta att 1/3 är färdig med makadam, alltså alla stora stenar ni ser på bilderna ;) det är för att paddocken ska dräneras så man slipper alla vattenpölar överallt :D





Där uppe i älgtornet har pappa tänkt att ha sin egna läktare ;) haha. Både skydd mot vind och regn!




Hoppas han kommer snart igen och fortsätter :D jag vill ha en paddock nuuuu!

Köpa present!

Hej på er! :D
kom hem från jobbet nyss, och nu väntar jag på att pappa ska komma hem så jag kan ta bilen och hämta upp mamma och sen åka till Vetlanda en snabbis för att köpa 2 presenter till världens bästa syster som fyller år nu på torsdag :D

Därefter åker jag och mamma till Landsbro eftersom Chicca ska verkas idag :) så det blir att pyssla om henne lite också!
Får se om mamma kanske tar några fina kort på oss eftersom det är så fint väder ute idag :D


Kvällsmat

Sådär, då har jag precis ätit kvällsmat, två toast och oboy. Det är fin kvällsmat det ;) haha
Kollade på gårdagens avsnitt av ponnyakuten samtidigt, och fy fasiken vad avundsjuk jag blev!! Jag vill väl också rida för Roffe?!?! Ååhhh :(
Jag önskar att jag också var ponnyryttare med en dum ponny så man åtminstone fick chansen att träna för de experterna, snacka om upplevelse!!

Aja, det är bara till att jobba på här hemma istället... :P



Var i alla fall iväg med Lupol i ridhuset innan och trimmade lite. Gick finfint!
Jag har verkligen börjat komma åt Lupol ännu mera nu, så bakbenen är nu ännu längre in under honom i varenda steg, och shit vilken mjölksyra han får! Superbra träning, men det gäller att känna efter mycket så han inte blir för trött..! Så just nu rider vi mycket intervaller typ eller vad man ska säga.. Rida kanske 5-10 min, sen skrittpaus. Vill inte ha en utsliten häst igen!
Skulle önska lite mer energi bara, men det kommer ju med tiden.. Ska bli kul att se hur han känns om 2 veckor, tror det kommer vara stor skillnad på honom då! :)


Nu ska jag i alla fall ge hästarna kvällsmat! Sen blir det läggdags för min del! ;) Vi hörs imon! Sov så gott :)

Stallet

Dags att dra på sig ridbyxorna och bege sig ut till stallet!
Ikväll åker vi till ridhuset och trimmar :D

Shopping i Göteborg!

Dessa saker fick jag med mig hem ifrån Göteborg i helgen! Supernöjd med allting :D



Pannband med silvriga klinker =)



Supervarma vinterkängor på 75% rea, endast dessa fanns kvar :D bästa köpet enligt mina fötter ;) haha. Nu slipper de förfrysa nästa vinter!



Blått fleecetäcke att ha hemma i boxarna ;)



Fick också med två runda vattenmattor hem och en "vanlig" avlång.. Här hos oss ska det inte finnas några tittiga hästar längre!! ;)



Fick även med mig ett supersnyggt schabrak med mig hem från Christina Sport, men den bilden verkar jag ha lyckats radera?! Aja, ska försöka ta en bild på det någon dag om ni vill se :D

Söndag

Hej på er fina läsare :D
Måste börja med att säga att jag hade en riktig kanontoppen-dag igår i Göteborg! :D måste vatt den bästa på länge, är så himla nöjd med precis allting! :D
Idag tog jag mig en låååång sovmorgon, underbart det efter att ha varit uppe i över 20 timmar igår ;)
Nu ska jag upp och mocka stallet, sen visar jag bilder på det jag köpte igår :D

GHS

Sådär, då var denna dagen över.
Besöket hos tandläkaren med Lupol gick finfint! 
Därefter har vi fixat i huset, i stallet, tills morgondagen.. Ja, fixat helt enkelt ;)
Imorgon väntar årets första höjdpunkt! :D Hästfest i Göteborg, det nalkas horse show ;) haha. Jag är supertaggad!! :D
Vi hörs på söndag igen, ha det fint och ha en bra helg :D

23 februari 2012

God kväll på er!

Nu är jag hemma, efter att ha varit iväg och ridit Lupol och Cappe =) De skötte sin fint båda två! Lupol fick gå ett markarbetspass med lite bommar, och Cappe fick hoppa några språng.
Stora framsteg för Cappe idag. Inte lika tittig och hoppade allting på första försöket! :) om han bara slappnar av lite grann också och inte behöva hoppa för livet i varje språng, så kan det nog bli riktigt bra till slut! :)

Red även Eron tidigare idag, och han var superduktig! Galopp och allt, kul :D



Imorgon väntar jobb, och sen skyndaskynda hem för att åka till tandläkaren med Lupol =)
Men vi hörs efter det nån gång! Ha det fint :)

VÅR :D

Asså, hur glad och lycklig blir man inte av detta underbara väder vi har idag?! :D detta måste lätt vara den bästa dagen hittills på detta året, endast på grund av vädret ;) haha.
Nu är jag i alla fall hemma från jobbet, och ska ge mig ut till stallet nu. Ska fixa i ordning stallet och rida Eron :)
Vi hörs senare :D

Kollat på träning!

Blev inget ridhus för min del ikväll, det är isgata hemma hos oss... Och om vi hade tagit oss härifrån, så hade vi garanterat blivit fast vid ridhuset, vi har vatt fast där förr... Så vi tog det säkra före det osäkra helt enkelt! Surt enligt mig, men jag förstår att de inte vill köra också...

Så istället åkte jag och mamma och kollade på hoppträningar på ett annat ställe.. Har blivit frågad om jag vill ha vara med, men har aldrig sett en träning för honom innan så ville gärna kolla lite först :) men det såg intressant ut så det får vi nog testa tycker jag =)

Nu ska jag lägga mig och ladda upp inför morgondagen, god natt på er =)

Drömhäst!

Jag har sagt länge att nästa häst jag köper, den ska vara ett sto, skimmel med svarta ben och svart man och svans, samt att den ska hoppa som en gud!
Jag tror jag har hittat den!!




Synd bara att det inte är dags att köpa häst för min del, att den står i Holland och dessutom kostar alldeles för mycket pengar mot vad det finns i min plånbok ;)

Men FIN, det är den :D

22 februari 2012

Hej på er!

Kom nyss hem från jobbet och sitter här just nu och inte gör något speciellt.. Funderar på att ta tag i lite pappersarbete, eller att fortsätta slappa ;) haha. Andra alternativet är betydligt mera lockande, men det första måste ju göras det också...

Nu i eftermiddag ska jag ta hand om pållarna, och ikväll åker vi till ridhuset och rider! Härligt att trimma lite efter två lugna dagar för Lupols del! =)


Hästar, hästar och hästar...

Sådär kära blogg, då var jag tillbaka :D
Har varit i stallet i stort sett hela dagen efter jobbet!
Har bland annat varit ute på skogstur i solsken, hälsat på Chicca som stod och solade och därefter hållt i supersnälla hästar när hovslagaren varit här! Skönt med snälla hästar! ;)


Imorgon väntar jobb och ridning, något annat har jag inte planerat så får se vad eftermiddagen och kvällen har att bjuda på! ;)

Men vi hörs imorgon i alla fall! Puss på er! =)

Hovslagaren

Kom precis in ifrån stallet, och nu drar jag ut igen!
Hovslagaren kommer om några minuter, och jag har bara varit inne och stoppat i mig en macka så jag står mig nån timma till!
Vi hörs senare :D

GHS shoppinglista

Göteborg horse show närmar sig, och jag laddar för fullt :D
Har inte tänkt att köpa sådär värst mycket, men lite grann ska jag hålla ett extra öga på! ;)

Nåt jag har tänkt kolla lite extra på är schabrak! :D haha, vad annars!
Är så himla sugen på att hitta några snygga till tävling! Nåt vitt, svart och lite silvrigt som passar min nya hjälm! Kommer nog bli snyggt :)

(Ett sånt här har jag tänkt, fast det beige = vitt, rött = svart och guld = silvrigt!)

Sedan har jag tänkt kolla efter något snyggt skärp till ridbyxorna... Har inte sett ut nåt jag vill ha direkt, men tänkte jag skulle kolla på det i alla fall! :)

Det sista jag ska kolla lite extra på är något snyggt och diskret pannband till Lupol.. Tycker inte det är så värst snyggt med en glittrande swarovski till en fuxvalack ;) haha. men det finns ju tusen andra som han skulle passa fint i :D

Sen vet vi ju alla hur svårt det är att hålla i plånboken när man hittar något riktigt erbjudande!! Men i värsta fall får väl det också följa med hem då :P typ nån snygg tröja eller liknande som man fastnar för! :D

Måndag

Hej på er kära läsare!
Ursäkta att uppdateringen idag inte har varit den bästa, men jag har inte mått särskilt bra så har inte riktigt haft lust till att sitta här...

Dagen började i alla fall med jobb, sen sov jag några timmar i soffan för att sedan gå upp till stallet och fixa! Hade tänkt att rida ut en runda med Lupol idag, men vädret var inte det roligaste så beslutade för att han fick vila idag... Men vi gosade och borstade lite, och gav han några morötter =) han ska ju veta att det är han som är kungen i stallet, enligt mig i alla fall! ;)

Imorgon blir det först jobb, sen ska jag och Emelie rida ut! Hoppas på fint väder! :D

Tävlingsresultat

Började dagen med en 110 klass i två faser :)
Lupol kändes fin och var dubbelnolla! =) Vi kom nog 9 eller nåt tror jag, så det var kul =)




Därefter var det dags för 120. Lupol var fin, bara att han inte riktigt hoppade ut sprången till fullo utan kändes lite stel.. Vilket visade sig att han vatt jättekissinödig för det första han gjorde när jag hoppat av var att lätta på trycket en hel del ;) haha.
Men rundan i helhet kändes bra annars, två onödiga nedslag som jag får ta på mig..


19 februari 2012

Sååå, nu äntligen är jag inne efter denna långa dagen!

Började dagen med tävling, och sen jäkta hem fort och göra sig i ordning snabbt som attan för att hinna ner till ishallen klockan fem. Skulle stå i kiosken idag som vi gör 2 gånger per år åt min bror Dannepanne :) gick finfint där, och vi hann precis ;)

Nu har jag fixat det sista i stallet.. Mockat lite i boxarna, gett hästarna mat och myst lite extra med Lupol! =)

Tänkte fixa ihop ett inlägg med resultaten och film från idag, så håll utkik här! =)

Laddar!

Sådär, då var allting fixat inför morgondagen, då årets första tävling går av stapeln :D

Känner mig jätteladdad, lite småpirrig som man brukar vara inför den första på året! Man vet liksom inte riktigt vad man kan förvänta sig, det kan ju i stort sett gå hur som helst! Men jag ska rida och satsa på felfritt :)

Har ni något såhär speciellt för er dagen innan eller under själva tävlingsdagen?

Jag själv blir väldigt fokuserad och pratar inte särskilt mycket på tävlingarna.. Har blivit bättre på det då mamma klagar på mig att jag blir otrevlig! haha. Och det kanske inte är så bra ;) men jag har mycket i tankarna och rider som bäst om jag är något stressad och förbannad!
Dagen innan ser jag till att ha allting i ordning och att sova bra natten innan.. Annars brukar jag inte göra något annat speciellt ;)


Jag och Kotten för några år sen, vinnartäcket på och rosetten i stöveln då det passade bäst för känsliga pojken ;)


Tävling

http://ztreliin.blogg.se/2012/february/bloggtavling.html

Vinnaren av dagens blogg blev...

Martina Aurén :D
Grattis!

Till er alla


Good morning sunshines!

Oh yes, god morgon fina läsare!!

Idag gick jag upp runt sju och fodrade hästarna, och nu ska de strax få gå ut :D skönt för dom!
Jag ska upp och mocka i ordning stallet med, skönt att ha det gjort på morgonen tycker jag..

Vid nio sen så ska jag och mina kära föräldrar åka till Jönköping! De ska till Ikea så jag hänger på ;)


Men vi hörs under dagen!
Kommer bland annat komma upp ett mycket bra videoklipp här under förmiddagen, missa inte det!


.

åh, hur många mer än jag är det som bokstavligen hatar rubriker till inlägget? jag kommer aldrig på någon bra eller "rolig", utan slutar alltid med dagens... något, eller datumet eller nåt annat tråkigt..
Som om det är något problem tänker ni? haha, ja det kan jag svara er då att det är det! :P

Jaja, skit samma.. ni får leva med tråkiga rubriker, och ikväll blir det inget annat än en punkt...


Dagen har flytit på bra, jag har i stort sett gäspat mig igenom den ;)
Har vatt så sjukt trött hela dagen att det inte är sant, och ändå har ju vädret varit toppen idag så man tycker ju man borde bli lite piggare av det! men icke så nicke...
Har i alla fall hunnit med att rida Eron! Skritt och trav blev det idag och det gick galant!
Därefter blev det en skogstur på Cappe, mysigt i solen! :)

Nu ikväll har jag varit hos Linnea och kollat på när hon tränade för Lasse :D kul! och väldigt intressant att stå på läktaren till en Lasseträning, gör knappt det annars ju utan jag rider ju jämt :P haha. Men det var bra! lite kallt bara ;)

Nu ska jag krypa ner i sängen, vi hörs imorgon! :)

Fredag!

Hej min kära blogg! :D
idag är det fredag, 2 plusgrader och strålande sol! Kan helgen börja bättre? :D skulle inte tro det!
Jag ska strax bege mig ut till stallet igen.. Mocka, rida och måla :)
Senare ikväll ska jag till Linnea och åka med henne och kolla på hoppträning, hoppas det inte är alldeles för kallt bara ;) men jag ska nog klara mig!
Nu ska jag sätta fart, men vi hörs senare! Och glöm för all del inte att anmäla er till "Dagens Blogg" här nedan :) seeya!

Dagens blogg

Idag kör vi en Dagens blogg! Det var längesen!
Det enda du behöver göra är att kommentera och länka din blogg här i detta inlägget, så lottar jag en vinnare senare idag!! :D

Hoppträning

Nu har jag landat och gjort mig redo för lite kvällsuppdatering här på bloggen ;)

Har varit iväg på hoppträning med Lupol ikväll, årets första!
Kändes bra överlag. Mycket att jobba på, visserligen var det ganska svåra övningar idag, men skam den som ger sig! Jag vill att allt ska kännas perfekt och superenkelt, och dit är det en del jobb.. Men nu är det hela 4 veckor tills nästa gång, och då ska det bannemej vara stor skillnad från idag! Så nu blir det att tränatränaträna... :D
Men jag är ändå väldigt nöjd med Lupol. För han utvecklas fortfarande hela tiden, och om man jämför med hur vi gjorde sånna här övningar i höstas och med idag är det som dag och natt. Superstor förbättring vilket känns jättekul såklart!! :D

Aja, sluttjatat om det...

Imorgon väntar Dagens blogg här :D var jättelängesen jag körde det, så tänkte att det var dags nu igen! Så missa inte det! :D


16 februari 2012

Hej hopp på er :D
Idag är det torsdag alla redan, och snart är det helg igen! :D längtar som tusan eftersom jag ska på årets första tävling på söndag :D skoj!!

Förmiddagen har bestått av mockning och målning.. Har börjat på 4 nya bommar nu, de ska bli vita och mörkgråa! Kommer nog bli snyggt! :)

Nu ska jag fixa mig lite lunch... såg inte ut som om vi hade särskilt mycket i kylskåpet så får blanda ihop nåt enkelt bara! :)
Vi hörs senare!

Onsdag

God kväll på er! :)
Min "lugna" dag blev inte riktigt som det var tänkt, men ändå har den varit lugn på något sätt! :) har varit ute och pysslat hela eftermiddagen och kom inte ni förrän halv tio nu ikväll...
Började med att göra i ordning stallet och sen rida Eron. Gick fint! Lite spänd men vi höll oss på mattan. Travade idag också :)
Därefter åt jag lite grann, och sen gjorde jag i ordning Lupol för att åka till ridhuset :) har varit där och ridit nu ikväll och sen fixat det sista i stallet och gett hästarna mat och sånt! :)

Älskar verkligen att vara ute och framförallt i stallet... Det kan inte finnas något bättre för själen!! Särskilt inte när man tillbringar tiden i sitt alldeles egna stall, få göra saker i sin egna takt och bara njuta! :D

Aja, nu ska inte jag uppehålla er allt för länge ;)
Imorgon är jag ledig och det kommer bli 3 vändor till ridhuset för min del.. Först som "hästskötare" åt Emelie och Cappe. Därefter åker vi ner med Eron och rider lite, och till sist blir det årets första hoppträning med Lupol :D åh vad jag har längtat!!

Grammisgalan

God kväll på er!
Hoppas alla haft en bra Alla Hjärtans Dag :)
Min har sett ut som vilken annan dag som helst. Jobb, stallet och rida ;) ingen större skillnad mot de andra dagarna helt enkelt..
Tänkte däremot jag skulle ringa min fina Simon om en stund, och tala om lite extra för han hur mycket jag tycker om honom! Hihi :D

Imorgon ska jag till jobbet en sväng igen, därefter blir det en lugn dag! Tänkte börja dagen med en sväng på gymmet innan jag åker till jobbet.. Och sen funderar jag på att börja måla på lite nya bommar kanske.. Aa, vi får se helt enkelt! :)

Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning för soffan, Grammisgalan börjar ju om en stund :D



Eron löshoppning

Nu ni, har jag fixat lite filmer från när Eron löshoppades i söndags! :D
Ni får ha förstående med att det bara är andra gången som han löshoppas, så taxeringen och sådant är ju inte den bästa än så länge!








14 februari 2012

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG PÅ ER ALLA FINA LÄSARE! :D

Kolla!

Detta är så himla häftigt tycker jag!! :D
Man tycker det går ganska lagom fort tempo, men sen runt ca 6 min ser man hur han först kollar på klockan, och därefter sätter upp ett ännu högre tempo!!
Snacka om bra kondition hos hästen! =)

Fail

Haha, "dagens planer" blev inte riktigt som tänkt..
Promenaden med Chicca gick alldeles utmärkt, fina tjejen! :D
Uteritten med Lupol blev inte av, men friserad blev han ;) Så nu ser han riktigt bra ut igen!!
Däremot har jag målat bommarna en sista gång ikväll, och de blev riktigt snygga!! :D
Gröna och ljust beiga typ, är dom! Jättefina :D så nu är det bara att måla 4 till! ;)
Resten av kvällen har jag bara slappat typ.. Filmerna gick åt skogen så gör ett nytt försök imorgon! haha, så håll ut ;)

Lunch

Då var det dags för lunch för min del! :D Gott!
Ska strax bege mig till stallet för att mocka. Därefter åker jag till Landsbro och tar hand om Chicca. Hovslagaren hade visst fått förhinder så han kommer inte, men jag har redan köpt fika så jag åker ut ändå och går ut och går en runda med pluttan! =)

Dagens planer!

Såhär ser dagens planer ut:

- Klockan 15:00 kommer hovslagaren till Chicca och ska verka hennes små fötter.
- Därefter blir det en skogstur med Lupol
- Ikväll tänkte jag klippa Lupol och frisera honom lite. Ska ju tävla till helgen så måste ju se någorlunda okej ut!
- Fixa filmer från igår till er :)

Det är vad jag har planerat att göra denna eftermiddagen! :)


Söndag kväll

God kväll på er fina läsare! :)
Tur för mig att ni håller er kvar här även att min uppdatering är ganska så dålig för tillfället... Men, jag ska bättra mig! :)
Imorgon kommer det förhoppningsvis upp lite film här om jag löser det! ;) teknik och mitt humör är kanske inte den bästa kombinationen, men jag ska göra mitt bästa! Har i alla fall en del att bjuda på då Lupol och Cappe har hoppats idag och Eron löshoppats. De alla skötte sig super dessutom, kul med fina hästar :D

Imorgon blir det jobb hela dagen och därefter ska jag till Landsbro för att ta hand om Chicca. Hovslagaren kommer dit imorgon också så blir att jag är där en stund :) sen ska Lupol ridas ut!

Nu ska jag krypa ner i Simons famn i soffan igen! Ha en fin sista kväll på helgen!

Fina hästar!

Åh, vilka fina och duktiga hästar jag har haft idag :D men tyvärr har inte en enda kamera följt med någon av gångerna, så kan inte bjuda på varken bild eller film...
Men det började i alla fall med en väldigt fin Lupol på dressyrträningen!! :D himla kul!
Och därefter åkte vi ner och red Eron i ridhuset, är ju lite lättare att vara där så man har någonstans att longera av lite energi först innan man hoppar upp :) så idag har vi skrittat och travat i både varven utan problem! Det börjar ta sig =)


Nu ska jag lägga mig i soffan och mysa hela kvällen! :D imorgon väntar en ny hästdag då Lupol och Cappe ska hoppas och Eron ska löshoppas ;)

Träning

Japp, snart är det dags för träning! Ska iväg på dressyrträning med Lupol, det behöver vi! :)
Har inte känts helt hundra i dressyren så ska bli skönt att få diskutera med någon som kan och få lite hjälp med sånt man behöver!
Men först blir det käk!


Försöker komma på lite roliga inlägg att skriva om här! Har ni några bra tips? :D
har några på gång, men kom gärna med förslag!! :D

Lördag

God förmiddag på er!! :)
Idag ser planerna ut följande, åka på dressyrträning med Lupol och rida på Eron :)
Igår travade jag för första gången på Eron, med mening ;) haha. Vi har ju både travat och galopperat innan för att han har dragit iväg eller nåt, men igår travade vi på mitt kommando. Och han var jätteduktig :) Så får bli samma sak idag för hans del.
Vi hörs senare :)

Söta skolbarn!

Haha, idag var ett av alla barn på skolan så himla söt!!

Elev: Henny, vad är det för mat imorgon?
Jag: Men lilla du, det är ju lördag imon :) Det är ju helg nu!
Elev: Ja just det ja!! Men vad är det för mat på måndag då?
Jag: haha, men då är det ju lov! ;) så du får ingen mat här då heller!
Elev: ja just det ja... Åhh, jag är så himla trög!!

Ja, de är ju för söta de där små!! :D


Aja, nu ska jag upp till stallet och mocka. Blir till att rida båda pållarna sen! :)
Och senare idag kommer Simon hem :D Bra fredag helt enkelt!!

9 februari 2012

God kväll på er!
Hoppas det är bra med!
Ni får ursäkta att uppdateringen på den här bloggen är lite si och sådär, men vissa dagar har man mer tid över än andra... Och denna veckan kan man nog sammanfatta som fullt upp och mer eller mindre kaotisk! haha.
Men jag ska inte bli långvarig här ikväll, för ska bege mig till soffan nu!
Vi hörs imorgon igen!

gårochläggermig!!!

Usch, ursäkta mitt ordval nu, men vilken jävla dag det har varit.
Med denna bilden avslutar jag för idag, vi hörs imon igen!
Godnatt.

Utvärdering av clinic med Maria Gretzer.

Här kommer en kort utvärdering av clinicen jag var på igår!

Kvällen började med att se Maria själv rida i en timma, där hon förklarade hur hon tänker vid träning av häst och vad han tycker är viktigt.
Var väldigt intressant och inspirerande, då jag verkar tycka precis som Maria hur hästen ska vara att rida på.
Hon jobbade mycket med olika graders samling av hästen, hur viktigt det är att variera tempo och form men att hela tiden vara i balans och så vidare. Jättekul att se!

Därefter var det två grupper som skulle träna för Maria.
Första gruppen bestod av ponnyer och andra av stora hästar.
Har tycker jag dock att klubben som arrangerade clinicen misslyckades lite. Ekipagen som red (framför allt vissa av de bland de stora hästarna) verkade inte vara mogna för uppgiften, och Maria kunde inte nå sitt syfte ut till eleverna. Lite tråkigt, då man hade hoppats på bättre ekipage som faktiskt fick ut nåt av träningen...

Men som sagt, väldigt intressant och inspirerande under tiden Maria red och pratade :D

(Bild från när vi i FF spenderade en hel dag med Maria i Falsterbo. Här går vi banan till en av nationshoppningarna.)

8 februari 2012

Hallo på er =)

Nu kom jag nyss hem från jobbet.. Har varit en seg dag idag! Vaknade helt slut idag på morgonen, orkade knappt ta ut hästarna på morgonen.. Sen på jobbet har jag mest gått och segat hela dagen.. Ganska jobbigt faktiskt!
Hallo kroppen, vakna nu!!

Aja, får hoppas den kommer igång snart för nu ska jag strax åka till Landsbro och hälsa på lilla pluttan!


Sen ikväll ska jag till ridhuset med Lupol och rida! Ska bli så himla roligt :D har inte ridit på "riktigt" (läs, inte i skogen eller på åkern) sen förra torsdagen, så det ska bli härligt att få trimma lite!! Tänkte fokusera på exakt de sakerna Maria pratade om igår, vilket jag brukar försöka tänka på ;)

Med tanke på clinicen, så ska jag skriva ihop en liten utvärdering som kommer upp här om en stund! :D


Så sant, så sant!

En man som passar hästkvinnan:

Det krävs i grunden tre saker för att en man ska attrahera (och passa) den inbitna hästtjejen:

1. Han ska tycka om hästar

2. Han behöver ha en ordentlig plånbok

3. Han måste se bra ut i jeans

Om inte dom här tre grundkriterierna uppfylls så är det inte rätt man för dej. Men för att sedan förhållandet ska fungera i längden, krävs ytterligare saker (förutom de självklara!!). Här är ett bra tips till singeltjejen: Du bör förmå honom att skriva under nedanstående kontrakt först, så finns förutsättningar för ett långt och lyckligt äktenskap.

Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

■Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
■Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
■Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
■Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
■och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
■Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en läktare en hel lördag
■Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
■Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
■Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
■Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
■Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
■Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
■Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
■Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
■Alla skämt om hamburgare, hästnördar och liknande uppskattas INTE.
……………………………………
(ort, datum och namnunderskrift)

Om han inte är villig att skriva under det här ”äktenskapsförordet”, så är han troligen inte värd att satsa på, och kan förmodligen heller inte omvändas.


Helt slut

Vilken natt!!
Kom att tänka på Kotten igår när jag gick och la mig.. Insåg att det snart är ett år sen vi förlorade honom, helt sinnessjukt att tiden kan gå så himla fort.
Jag minns allting som om det hände igår... Usch :( det ar en jobbig natt.


Men nu är det morgon, en ny dag. Och idag ska vi vara pigga och glada :) har massa roliga saker framför mig, men först börjar vi med jobb!

Morgondagens planer!

Avslutade kvällen med ett långt bad och en bra bok istället, kändes ganska bra det också ;)
Nu ska jag lägga mig och ladda inför morgondagen som består av jobb, ridning av 2 hästar och därefter åker jag till Värnamo för att lyssna på Maria Gretzer som ska hålla en clinic där :)
Hoppas på en lärorik clinic med bra tips och övningar att ta med sig hem i bagaget..
Hoppas också på en massa inspiration tills tävlingarna som snart drar igång!! :D

6 februari 2012

Sådär, då var jag inne ifrån stallet. Blev ingen ridtur på Lupol, min kropp är helt förstörd och särskilt bin högra biceps. Måste ha sträckt muskeln eller nåt fäste för den går inte att röra.. :/
Men men, jag och mamma hjälptes åt att longera Eron lite grann i alla fall, vilket gick bra :)
Nu ska jag ta en dusch och därefter blir det en film med mamma och en stor skål popcorn! Härligt en måndagkväll :)

Ajj!

Usch, dagen efter man bokstavligen flugit av hästen är inte roligt.. Om man hade ont i den igår så ska vi ens tala om vad det gör idag... Kom knappt upp ifrån sängen!
Men nu börjar jag komma igång lite igen! Tänkte ge mig ut och mocka stallet om en stund, då blir det ju att man rör lite på sig i alla fall :)
Blir nog en ridtur på den snälla hästen, Lupol, senare :) ska försöka hinna med det i alla fall!

Bra slut på helgen!!

Jahopp, då var denna helgen slut! Lika skönt det säg ;) haha.
Ikväll har jag varit på klubbens årsmöte för ungdomssektionen där jag suttit som ordförande i herrans många år, tills idag! :D känns himla skönt att ha gått vidare därifrån, och kunna engagera sig i andra saker istället :)

Nu har jag precis anmält mig och Lupol till årets första tävling! :D blir i Värnamo om 2 veckor. Ska bli kul att komma igång äntligen!!

Min stjärna i Varberg!

Nu tänkte jag lägga mig i sängen, kolla på Wallander och tagga inför en vecka med jobb!

Flygtur!

Idag har jag fått en flygtur som heter duga!! Lilla Eron var laddad som en kanonkula, och jag hann inte mer än upp innan jag låg på backen igen.. Hoppade upp, satte mig tillrätta, la om skänklarna för att skritta igång och då sa det pang. Först stegrade han sig rätt upp, och därefter kommer det riktiga rodeosparkar och jag hade inte en chans!
Hoppade upp sen igen och då gick det bättre, men han var fortfarande väldigt laddad!
Så nu känner man sig typ helt mörbultad... Landade på ena skinkan och just nu kan jag inte ens sitta på den, känns ju bra ;) men men, sånt är livet! inget att deppa över :)

5 februari 2012

Hejsan på er alla fans ;)
Hoppas ni hade en fin kväll igår, och att ni sovit gott och länge idag! För det är precis vad jag gjorde :D haha.
Nu ska jag snart bege mig ut till stallet, börjar med att rida Eron en sväng! Sen blir det mockning och sånt som alla andra dagar ;)
Tänkte försöka få mamma till att ta ett kort på mig och Eron idag, ni måste ju få se hur duktig han är!! ;)

Dagen som gått

Väntar på att gästerna ska komma nu efter en väldigt bra dag! :)
Började med att städa huset och särskilt mitt stökiga rum, bytte lakan med :) Så just nu har jag ett urgulligt örngott som jag fick av Simon vid förra årets alla hjärtans dag!
Där kommer jag sova gott inatt! ;)
Nehe, nu ska jag gå ner och vänta på att de kommer.. Vi hörs imon! Ha en fin lördagkväll läsare! :D

Underbar häst!!

JAG HAR NOG EN AV DE FINASTE HÄSTARNA I HELA VÄRLDEN!!! :D
Idag har vi varit ute och travat en bra bit... Vill inte anstränga honom för mycket i kylan, men trava är inga problem ;) och han var verkligen så himla fin.. Sån himla takt och ryggarbete, låg och hög form, öppna och sluta och lite skänkelvikning fram och tillbaka på vägen.. Sån himla känsla! :D
Vid sånna här ridpass inser man verkligen hur mycket man älskar det som man håller på med!! Nu längtar jag tills morgondagens ridpass :D

Lunch

Kom nyss hem efter att ha varit en runda på stan med mamma.. Hon köpte lite nya handdukar, eller rättare sagt så köpte jag dom åt henne då hon glömt sin plånbok i bilen ;) snäll dotter hon har!
Jag passade även på att springa in till biblioteket och låna en bok, hoppas den är bra! :)
Nu är jag hur hungrig som helst, så tur att det snart är lunch :D springer ner och hjälper mamma med maten så det blir färdigt fortare ;)

Lördag!

... och det är 17 minusgrader!! Underbart ;)

Får börja med att ursäkta mig för den dåliga uppdateringen under gårdagen, men jag hade roligare saker för mig helt enkelt ;)
Red Eron efter jobbet. Första gången vi red själva! Han var superduktig, förutom att när han inte riktigt förstår så stannar han, skjuter rygg och därefter vet man aldrig riktigt vad som händer haha. Sötplutten!
Men det får bli en runda i eftermiddag igen, så får vi se hur han är idag! Kanske blir lite trav idag också, vi får se helt enkelt.

Därefter i alla fall så bar det av mot Linnea och Jönköping! :D vi skulle på bio, En gång i Phuket, men innan dess var vi en stund på Charlies såklart haha, och även på a6 :)
Filmen var i alla fall riktigt bra! :D jag brukar inte vara så glad i svenska filmer, men denna gillar jag!

Idag blir det en pysseldag här hemma.. Städa städa städa! Sen ska jag rida om det lättar lite på minusgraderna... och sen ikväll får vi besök här hemma, trevligt! :D

2 februari 2012

Blev ingen ridning för mig ikväll. Hade tänkt att åka med Lupol till ridhuset och hoppat lite småhinder, tränat på lydnad :) men tycker det är för kallt för att anstränga hästen idag. Var -14 grader hos oss runt klockan fem, och det är för kallt tycker jag. Hästarna ska inte behöva anstränga sig vid den temperaturen!
Så istället sitter jag och smider lite planer just nu :) hehe. Pappersarbete må faktiskt vara ganska roligt ibland! ;)
Bjuder på en bild på mig och 2 av mina bästa vänner i Falsterbo för några år sen! Saknar det som attan, men snart är vi där igen!! wiiho :D

Smart häst!

Kom hem från jobbet alldeles nu, och gick då ut och skulle ge hästarna lunchhö då pappa som brukar ge dom det inte var hemma på lunch idag...
Men i alla fall, så ser jag att Eron inte har sitt täcke på sig. Nehe, tänker jag. Vad har han gjort nu? :P
Haha, så hämtar jag täcket som ligger i hagen och precis alla remmar sitter fastknäppta, så på nåt sätt har han krupit ur det! x) vet inte riktigt hur han har lyckats, men på nåt sätt har han det ;)
Tur för han att solen skiner och att han har lite päls på kroppen då det är 10 minus ute :P

Trött och frusen!

Usch, vad trött jag är ikväll.. vet inte riktigt varför, men trött är jag i alla fall! :/
Har precis käkat lite kvällsmat och tänkte ta och slänga mig i soffan nu på direkten!
Blev ingen målning innan heller, undra vad jag tänkte med igårkväll när jag skrev det och det är typ 15 minusgrader ute? haha, ja inte vet jag i alla fall.
Nu ska jag dra härifrån, så blir ingen mer uppdatering idag. Ha en fin kväll! :) Puss på er!
En 2,5 år gammal bild på mig!

Lång och låg, eller?

Jag tycker man alltför ofta nu för tiden ser ryttare som verkligen har fastnat i tänket lång och låg.
Visst, det är jättebra att ni rider så och att man strävar efter att ha hästen i en sådan form. Men jag tycker det är minst lika viktig att samla ihop hästen, rida den i lite högre form och sätta den ordentligt på bakbenen.

Men, då vet vi alla att för att kunna rida hästen i en hög form, måste man först och främst ha hästen i bra balans och kunna rida den "lång och låg", för att därifrån plocka upp den i lite högre form och att få in bakbenen längre in under sig.
(Bild lånad från google, men visar väldigt bra hur jag strävar efter att hästen ska gå. Samlad form, i uppförsbacke och bra påskjut med bak!)

För mig är dessa ridstilar lika viktiga, och jag försöker variera dom under varje ridpass.
Den unga hästen försöker jag få i lite högre form och lite mer samlad när den är så väl balanserad och stark att den klarar det. Men vissa verkar rida alla sina hästar i "lång och låg" tills de är 6-7 år, vilket enligt mig är på tok för länge! Så jag hoppas att alla ni som fastnat i "lång och låg"-träsket kommer ur det och istället får en starkare häst med ett brett register!

Hur resonerar ni angående detta? :D

1 februari


RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON