Falsterbo närmar sig

Äntligen är snart Falsterbo-veckan här!! Dock har jag en hel del ångest över att jag bara ska dit 1 (!!!!) dag i år... Tanken över att inte hinna andas in tillräckligt med Falsterbo-luft gör mig nästan ledsen, och jag har ännu inte kommit på hur jag ska klara mig utan den tills nästa år...
Men men, det blir väl så för fler än mig i år som tur är. Tävlingarna ligger ju lite på "fel" vecka i år, och eftersom varken jag eller någon av mina vänner har gått på semester tills dess så får man helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag ska i alla fall åka ner dit över dagen på tisdag nästa vecka och det ska bli helt galet underbart!!

 
Bild från förra året när jag låg och vilade i husvagnen mellan arbetspassen! 

Hästärbäst

Idag äntligen var det dags att börja rida och trimma lite igen! Sån lycka att bara få trava runt i balanserad, rytmisk och bärig trav med lite mycket häst i båda tyglarna. Alltså finns det någon bättre känsla än det? 
Längtar redan efter morgondagens ridpass... Men först lite sömn, jobb 7:30-16:45 och en bilresa till Sävsjö ;)

Recycles närmaste framtid

Som en del av er redan vet så har vi beslutat att Recycle ska få ett ledigt år och förhoppningsvis bli mamma under den tiden! 
Vi kan inte hitta något fel på henne men känslan uppe på ryggen under hennes igångsättning säger att hon ännu inte är helt fräsch efter undersökningarna tidigare i vår.. Därav föll valet på att betäcka och förhoppningsvis kommer en lång vila göra susen för Recycle. 
 
Förra veckan blev hon seminerad med hingsten Bravour (e. Cornet Obolensky), så nu är det bara hoppas på att allt ser bra ut på kommande kontroller och att vi nästa år får ett fint och friskt föl! :D 
 

Doris på bete

För några veckor sedan åkte Doris iväg på bete. Lite tomt i stallet men härligt för henne med en sista sommar som vildhäst innan det riktiga hästlivet börjar!

Såhär såg hon ut sista kvällen innan hon åkte och mätstickan visade som lägst 166cm... Lagom stor 2åring med andra ord ;) Lugnare period

Hästarna har nu fått varva ner i en lite lugnare period med vila för både kropp och knopp i 2-3 veckor. Jag har börjat jobba för sommaren och har också mycket annat just nu, och med planeringen för tävlingar så passar det utmärkt med en lite lugnare period för hästarna nu. 

Blir kanske lite tråkigt på bloggen nu dock då jag lätt tappar lite motivation till den så fort som hästarna trappar ner i träningen. Men ska försöka hålla den uppe med lite roligt ändå!! Pavo foder

Denna veckan säljer Markestad Ridsport ut lite foder från Pavo till halva priset då det har kort utgångsdatum. 
Jag har köpt 6 säckar och vill ni fynda bra foder till grymt pris så passa på!! 
Mör i kroppen

Då ligger man i sängen och är allt lite trött i kroppen... 5 hästar stod på schemat idag och det känns vill jag säga er... Det är nog trots allt ett tag sedan som man red 5 hästar under en eftermiddag/kväll, min kropp blev nämligen så himla nöjd över att inta sängläge nu hehe. 


I helgen blir det ganska lugnt utan tävlingar. Vi ska iväg och fira examen på lördag och söndagen kommer spenderas i Jönköping på hästäventyr! 

Svante-träning

Igår kväll var jag iväg med Chicca på hoppträning för Svante Johansson. Var ett tag sen nu och det är lika nyttigt för var gång! 
Mycket fokus låg på att hitta rätt tempo och att hålla samma tempo och rytm en hel bana. Låter inte så svårt men det är lite att tänka på om det ska vara perfekt hela vägen runt. 
Jag fick med mig att inte tappa ridningen på transportsträckorna. Tycker jag ändå är hyfsat duktig på det idag men det ska förbättras mer vill jag lova. Så surt att få ett nedslag eller annat för att man tappar kontakten under transportsträckorna på banan, så istället för att åka med ska jag tänka ännu mera på att rida hästen i varje steg framåt! 


Innan träningen och fixar i ordning oss, i min nya fina tröja från Markestad Ridsport. 

Craft

Jag har konstaterat vilken t-shirt som är den skönaste att rida i under sommarens varmaste dagar! Gillar helst att rida i t-shirt när man är på träning eller liknande, och denna är helt klart den bästa! 


En t-shirt ifrån Craft i träningsmaterial eller vad det kallas för. Andas som aldrig förr och luftig och skön så jag har inte varit något svettig alls. Återstår att se bara hur de luktar efter ett tag. Vissa har ju tendens till att inte lukta särskilt gott när man väl blivit svettig nån gång även om man tvättar de regelbundet. 
Men om tröjan håller sig bra efter de också så kommer jag garanterat investera i fler sånna! 


Chicca i Vaggeryd

Chicca har varit som ett enda ånglok hela tävlingen. Pigg och stark och lite för mycket "jag-kan-själv"-vilja... Känslan efter helgen är att vi endast haft en enda dragkamp hela helgen...
Felfri på hinder dock i både lördagens 120 och söndagens 115. Sen kom två nedslag i sista klassen, 125 med 12 språng och båda nedslagen kom på sista hinder på en distans med 6 språng fram, vi fick inte plats helt enkelt hur mycket jag än försökte samla ihop henne... Inte så lätt när hästen vill fram direkt i landningen och jag försöker bromsa så vi inte slår ihjäl oss på nästa hinder hehe... 
Aja, inte de bästa rundorna med 3 klasser till på rutinkontot och hem och träna ännu mer på galoppregistret helt enkelt!
 
Här är film från lördagens 120.
 
 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON