Onsdag

Ja som sagt, den väldigt roliga nyheten som jag inte berättat för er tidigare var att jag startat företag :D det känns så himla roligt men samtidigt väldigt utmanande!
Vill passa på att säga TACK för all positiv respons jag fått både via samtal och hälsningar på sociala medier! ♥ Det känns jättebra för mig och jag blir så glad över alla fina ord!
 
 
Över till vad som händer idag, jag har en heldag hemma i lägenheten och hästarna hemma vilar idag. Och tack vare mina bästa föräldrar behöver jag alltså inte åka till Sävsjö och stallet en sådan dag. 
Istället ska jag träffa min vän Julia, sedan ska jag plugga under dagen och även utföra lite ärenden. Blir en rolig dag helt enkelt! 
 
 

Företag

Woop woop, här kommer det roliga nyheter!! Jag har startat en enskild firma och driver alltså numera ett eget företag! Hur ballt? Jag är så himla glad att jag tog detta steget och vågade :D
 
Det är fortfarande en del arbete kvar kring allt, men jag vill ändå redan nu gå ut med att jag framöver komma ta emot hästar och elever för träning, utbildning och tävling :D  Hör av er vid intresse och sprid gärna vidare! 
 
En bild från youngsters i augusti med Chicca.
 

Nedräkning!

Senare idag kommer jag berätta för er vad jag har lurat på den senaste tiden, kika in här lite senare i eftermiddag så kommer ni få reda på roliga nyheter :D:D

Planer för denna veckan!

Dags för ny vecka och planerna för denna är inte några jättestora. Det är en ganska lugn vecka som väntar framför mig, åtminstone så som läget ser ut just nu hehe. 
 
Jobbar i Sävsjö tisdag, torsdag och fredag, och ska försöka vara så mycket jag hinner i Jönköping där emellan. Till helgen ska Doris löshoppas, jag ska ha lite kalas för mina närmsta vänner sedan flera år tillbaka och som jag träffar alldeles för sällan, och sedan avslutas söndagen med julbord! :D
 
 

Adventsmys

Då var denna helgen förbi och den avslutas med lite advents-mys hemma i lägenheten med tända ljus och lussekatter ♥ detta är helt klart en av de bästa månaderna på året enligt mig, en hyfsad lugn månad full med massa mys och juuul!
 
 
 
Dagens ridpass med Chicca gick bra. Lite väl pigg i blåsten så jag fick hålla i mig rejält vissa gånger, men där emellan var hon riktigt fin! Hon börjar bli lite starkare nu efter sin vila och rehabilitering så nu börjar lite pusselbitar falla på plats och man kan börja varje ridpass i stort sett där vi avslutade gårdagen. Skön känsla!
 
Imorgon börjar dagen kl 8 med möte, om man kan kalla det för de, sedan blir det skolan och plugg, och till sist åker jag till Sävsjö för att rida. Doris har varit lite svullen i ett framben den senaste veckan, gissar att hon klivit snett eller något liknande eftersom det kom väldigt plötsligt och har sedan blivit bättre och bättre för var dag. Så imorgon ska jag försöka ta henne en runda igen för att hon inte ska glömma bort vad det är vi egentligen håller på med ;) Chicca ska också få sig en tur och jag tänker att hon ska få jobba lite över cavaletti-bommar. 
 
 
Nu ska jag äta en lussebulle till och mysa ner i soffan! Hoppas ni haft en bra helg allihopa :D
 
 
 

Favoriter just nu!

I onsdags när jag tillbringade några timmar i butiken Markestad Ridsport spanade jag runt och hittade mina egna favoriter. Det finns så himla mycket fint och helst vill man ju köpa med sig allt hem hehe :D men de jag gillade lite extra var följande: 
 
 
Dessa schabrak från Equiline, särskilt det översta med den fina brodyren! Tycker inte man kan få för många av dessa schabrak hemma i stallet, de är så himla bra och dessutom galet snygga :D 
 
 
 
Dessa ridbyxor från Bocaj. De vita jag har fått från Markestad Ridsport är denna modell, och jag bara älskar mina sånna! Så himla sköna och har hållt bra efter många tvättar. Dessutom till ett superpris, 699 om jag inte minns fel nu.
 
 
 
Dessa benskydd från Veredus, alltså modell grand slam. Ja, kan inte säga så mycket mer än att i mina ögon är dessa lätt de snyggaste på marknaden!
 
 
 
Till sist denna övermysiga tröja från HV polo. Så himla gosig och skön, och med snygga detaljer! Inte ofta man hittar rätt i den kombinationen, men denna föll helt i min smak :D 
 

Lördag

Hejsan på er!

Idag är det redan lördag igen, en lugn sådan faktiskt vilket är väldigt behövligt efter en inte riktigt lika lugn vecka ;)
 
Jag är just nu hemma i lägenheten och mitt uppe i lussekatts-bak! Vi har haft tvättid idag också så morgonen har varvats med tvätt, bakning av scones och lussekatter. Så himla mysigt ändå med lite härlig julmusik bakom :D senare i eftermiddag åker vi neråt Sävsjö och till hästarna. 
 
 
Annars har det varit full rulle hela veckan!
I onsdags hade jag först hovslagaren på morgonen hos oss, sedan jobbade jag några timmar på förskolan innan jag åkte direkt vidare till Eksjö för att hålla butiken öppen hos Markestad Ridsport! Jätteroligt och träffade många trevliga människor :D 
 
 
 
Sedan vidare till jönköping och en natts sömn i lägenheten, för att kl 6 på morgonen åka till Sävsjö för jobb igen och senare julbord på kvällen. I fredags var det jobb igen, sedan rida och till sist åka hem till lägenheten igen! 
Hehe ja ni hör kanske varför bloggen inte uppdateras så flitigt vissa veckor...
 
 
Imorgon blir det ridning hemma och sedan åker vi hem igen! 

Mer belysning

Nu till denna vinter har vi utökat belysningen på ridbanan hos oss :D tidigare har vi bara haft längs med ena långsidan, för att "testa" oss fram och av andra anledningar med eventuella grannar och liknande. 
 
Men nu efter några år så har vi konstaterat att det är lite knapert, om man eventuellt ska rida lite cavaletti eller liknande. Och eftersom vi ännu inte fått några grannar så kan inte belysningen störa någon, så nu tog vi äntligen tag i saken och utökade med 2 strålkastare längs med andra långsidan också.
 
Nu kanske inte jag ska ta åt mig äran då det var min far och Linus som utförde allt arbete, vilket jag är så tacksam över :D men jag var kanske lite driven i förarbetet och köpte in material och sådant, vilket är minst lika viktigt såklart eller hur? 
 
Hur eller hur så blev slutresultatet helt fantastiskt bra! Jag och Chicca invigde lamporna tidigare i veckan och jösses vilken skillnad! Blev hur bra som helst om ni frågar mig :D 
 
 

Tillbaka på bloggen!

Ni får ursäkta min frånvaro, men tycker att ursäkten att man fyllt år helt klart är en giltig anledning ;)
 
Tänkte dra en väldigt kort presentation om mina dagar sedan sist, hoppas ni hänger med! 
I lördags var det som sagt kalas för hela slanten, mycket folk kom på besök och sånt är ju så himla roligt!! Tack alla ni som kom och gjorde min födelsedag till en toppendag!! :D
I söndags blev det först en ridtur, sen iväg på kalas lite snabbt hos min bror för att sedan åka på överraskning med min sambo. Han körde mig till Hok och Hooks Herrgård för ett dygn med spa och 3rätters middag. ♥ Linus är bäst helt klart, han vet precis vad jag gillar och behöver för avkoppling! Dygnet var helt fantastiskt på alla sätt och vis, förrutom att det kunde vara lite längre kanske hehe.
 
Väl tillbaka i Sävsjö igårkväll var jag iväg och hade mina hoppträningar på ridklubben, och idag har det stått jobb på schemat. 
 
Det var väl mina senaste dagar i väldigt kort format! :D bjuder på en bild från frukosten i Hok också, nygräddad våffla till våffel-älskaren själv, och en helt okej utsikt med favoritsällskapen! Ja, det slår allt. ♥
 

Min födelsedag!

Goddag på er :D idag är det faktiskt min födelsedag, och jag började den såklart på hästryggen. Vad annars liksom? Chicca fick sig en runda i skogen och Doris får vila idag.. Lite ovant ännu att man kan vara klar för dagen efter att ha ridit en häst, men just idag är det ganska skönt faktiskt.
 
Nu håller jag på att ordna lite här hemma med mamma, och sedan idag kommer lite släkt och familj och sånt där hit för lite traditionsenligt kalas. 
 
Bildresultat för 25 år

Markestad Ridsport

Här kommer bilder på vad jag möttes av igår hos Amanda på Markestad Ridsport :D 
 
 
En påse med massa smått och gott i,och ett stalltäcke från Whitaker! 
 
 
Detta gömde sig i påsen! Ett pannband från HV polo, en påse med hästgodis och sen 2 flaskor från veredus. En med pälsglans och en med torrschampo. Har aldrig testat dom produkterna men de ska visst vara väldigt (!!!) bra och populära så det ska bli kul att testa :D
 
Vill än en gång säga TACK! Tack för allt Amanda! 
 

Lång kväll igår!

Hann inte med att blogga igår tyvärr... Blev kvar på Markestad kanske liiite längre än jag tänkt, som vanligt hehe. Men det är ju så himla roligt varje gång att åka dit, och jag och Amanda har liksom så mycket att prata om så vi behöver verkligen den tiden! Himla trevligt är det i alla fall och jag är väldigt glad över vårt samarbete :D 
 
Tanken var ju att åka dit och köpa lite julklappar och annat smått och gott som jag behöver, men väl där så blir jag själv helt överöst med julklappar till mig och hästarna!! TACK SNÄLLA! Kommer upp bilder här senare på vad jag fick som överraskning igår. Det som jag själv köpte låter jag vara ovisat, så ingenting avslöjas innan tomten kommer!
 
 
Väl hemma igen strax efter kl 21 hade jag en häst kvar att rida så det var bara att ge sig ut på ridbanan och trimma lite. Chicca kändes dock väldigt fin och jobbade på som aldrig förr, så det blev en riktig trevlig stund i stallet igårkväll!
 
 

Frukost i Vaggeryd

Sitter på bussen nu till Sävsjö efter att ha börjat morgonen hos Eve på frukost-mys med 4 andra hästnördar. Vilken perfekt start på dagen minst sagt! Amerikanska pannkakor och häst, häst, häst... Ja, ni förstår nog att det får högsta betyg av mig ;)
 
 
 
Nu är jag påväg till hästarna som sagt och ska rida Chicca och Doris i eftermiddag... Ska också till Amanda och Markestad Ridsport och hälsa på en sväng :D alltid lika supertrevligt!! Ska köpa en julklapp till syrran hade jag tänkt och även hämta en liten överraskning till mina elever.... Jultomten verkar vara snäll i år ;)
 
Nehepp, vi hörs kanske senare om det hinns med. Ha de fint!

Några av våra bästa minnen!

Här kommer några filmer från min och Erons tid! 
 
Vår "riktiga" debut i 125 som resulterade i dubbelt felfri och placering, detta tror jag var Erons första placering på nationell tävling.  
 
 
 
Från Varberg i somras. En riktig toppenrunda som hade slutat med en 4e-plats om vi inte haft ner sista hindret i omhoppningen. Väldigt rolig tävling och jätteglad att jag fått möjlighet att tävla på den fina banan :D 
 
 
 
Vår sista tävling ihop blev DM, som också var det största vi ridit tillsammans. Vi slutade till slut på en 2a plats! :D för att skryta lite extra över oss var vi dom enda bland seniorerna som var helt felfria hela helgen igenom. Men eftersom alla börjar om på 0 fel i finalen var det inget som vi vann något särskilt på, mer än vetskapen om att det var så det var hehe. 
 
 
 
Till sist ett klipp från hans livs första pay & jump för 3 år sedan! Allt har sin start och det har varit en helt fantastisk resa jag fått göra med denna häst! 
 

Svante-träning

Igår var jag iväg med Chicca för lite privat träning för Svante. Han använder sig visst av samma veterinär och fysioterapeut som jag, och de hade pratat ihop sig lite och tyckt att Svante ska rida hästen. Sagt och gjort, idag var det dags och oj vilken genomkörare Chicca fick! 
 
Hon var lite väl taggad till en början (det var det första hon var iväg på sedan youngsters i augusti utöver veterinärbesök och ridning i vårt "hemma-ridhus") så han hade en del att jobba med då. Men till slut slappnade hon av och jösses vilken fin häst jag har!! :D:D
 
 
Jag fick till slut hoppa upp och känna lite och jag blev helt såld, hon har aldrig känts så fin tidigare! Var som en fröjd att rida! 
Ska försöka ta med mig allt från detta pass nu och rida som bara den där hemma. 
 
Bildresultat för svante johansson

Såld häst

Nu är Eron såld och har ikväll åkt vidare till sin nya ägare... Usch det blir så mycket blandade känslor vid dessa avsked. Man är ju på något sätt inställd och förberedd så gott det går för denna stund. Men det blir alltid lika jobbigt när de åker ändå... 
 
Nu någon timma senare känns allting lite lättare i alla fall även om jag såklart kommer sakna honom framöver! Det kommer ju i vågor sånt där... Om en kvart är jag nog lika blödig igen med några tårar på kinderna! 
 
 
 
Hur som helst så ser jag med spänning fram emot hans kommande år med sin nya ryttare, de verkar passa alldeles strålande ihop så det ska bli himla roligt att följa dom :D
 

Klippa klippa

Godkväll! Nu är jag inne efter en stund med klippmaskinen i stallet! Chicca var det som fick bli lite fin ikväll, och som hon bara älskar denna maskin! Ska helst trycka sönder allt och alla med mulen under tiden maskinen går, och så fort den stängs av så börjar hon skrapa massa och gå runt överallt i gången... Ston alltså ;)

Klippte inte hela Chicca idag. I och med hennes lilla bekymmer i ländryggen, som förvisso är över nu, så ska hon hållas varm om ryggen hela tiden. Så tänker att hon får se ut såhär innan hon ska ut på tävlingsbanan till våren igen helt enkelt! Visst är en helklippning betydligt mycket snyggare men just nu är det viktigaste att min älskade häst mår bra och få vara frisk 

 

 
 
 
 

Annars har dagen varit lugn! Var i skolan en snabbis på förmiddagen och kom till Sävsjö nu i eftermiddags... Är själv här just nu så tänkte snart gå ut till stallet igen och tillbringa resten av kvällen med putsmedlet. Har lite att ta igen känns det som vad gäller lädret i sadelkammaren så det är väl lika bra att ta tag i det kanske!  


Ingen tävling för min del idag

Godmorgon!
Idag skulle jag ha tävlat med en häst i Värnamo, men eftersom jag med samma häst var och tävlade i Jönköping förra helgen har jag valt att avstå... Två dagar efter tävlingarna avslutats kom besked om att deras anläggning återigen är avstängd på grund av kvarka, vilket antagligen innebär att man misstänkt detta redan innan tävlingarna började under helgen.
 
Detta menas att jag bryter mot både TR och de ord man lovar via TDB när man anmäler, att man inte befunnit sig på plats med någon smitta under de senaste 21 dagarna, om jag åker till tävligen... Därför var valet lätt för mig att stanna hemma, och än mer nu eftersom kvarkan finns lite här och var och har drabbat så många fler mot vad det gjort tidigare år... 
Lånad bild från SWBs hemsida.

Lördagens ridning

Idag började dagen med en tripp till ridhuset med Eron och Chicca. Båda var väldigt trevliga och ambitiösa så deras pass gick finfint! Chicca ska jobbas mycket i öppna i alla gångarter som lite rehabträning, för att kliva in och under med sitt inre bakben och sträcka ut musklerna i ländryggen. Detta ger dessutom en väldigt lösgjord häst så har tagit med mig arbetet till Eron också och gösses vad fin han är när allt bara släpper!
 
Doris fick sig också en tur idag, och skötte sig lika bra som vanligt. Vi travar runt på egen hand nu för tiden men framåtbjudningen är inte riktigt där ännu. Stundtals är den jättebra och stundtals försvinner den, men såklart är det något som blir bättre för varje pass så det är bara att fortsätta "påminna" och sedan låta det ta den tid som behövs! Hon är kanske travad uppsutten på 5 gånger eller något så det kommer ju om några ridpass, och det ska tilläggas att hon gör framsteg hela tiden!
 
 
Imorgon får alla hästarna vila då jag åker iväg till Linköping nu resten av helgen! 

Hur det är med Chicca.

Det är många som kommit fram och frågat mig hur det är med Chicca, om det har hänt henne något eller om hon skadat sig?
 
Hon har inte tävlat sedan hon var på youngsters i slutet av augusti, och visst beror det av en anledning.
Direkt efter youngsters fick hon en veckas vila och sedan gick hon bara lugnt i skogen i två veckor efter det, allt för att få smälta lite nya intryck och mest för att kroppen skulle få återhämta sig. Det var liksom läge i planeringen för en liten längre vila (för att var mitt i säsongen) då hon egentligen bara skulle gått två tävlingar till sedan i oktober. 
Men när jag började rida igång henne igen efteråt kändes hon inte riktigt som vanligt. Absolut inte halt men hästen var inte riktigt sig lik och framförallt saknade påskjut från vänster bak. 
Jessica Larnö var ute och kände igenom henne och hon var återigen lite spänd i vänster sida av ländryggen som tidigare i våras, lite värre än tidigare men långt ifrån något som hon märkbart borde ha ont av. 
 
Jag fortsatte att rida och hon kändes fortfarande inte helt som vanligt. I denna stund hade vi redan bokat en tid för vetcheck, så jag ville mest bara hålla igång henne tills det och då vänta och se. 
Väl hos veterinären har hon genomgåtts ordentligt. Longering, ridning, longering, ridning, böjning av ben, ridning igen... Ingen reaktion på böjprov, och hur fin och frisk som helst vid longering. Men vid ridning ser man att hon inte tar för sig liksidigt och gärna tränger lite inåt med bak.
 
Röntgen var näst på schemat, hela bak och ryggen fram till manken... I denna stund gick mina tankar mest "okej, nu har vi ett till avelssto i stallet alldeles för många år för tidigt..", "Hästen är 6 år och redan borta...", "Undra hur mycket fel det är på henne nu egentligen...."
Men, det visade sig att hon var prickfri på hela röntgen vilket såklart var jätteskönt! :D men det gjorde mig inte klokare varför hon känns som hon gör..
 
Till slut kollades hon med ultruljud vaginalt för att se hur lederna och SI-leden ser ut inifrån, och där hittar veterinären en inflammation och överansträning i den vänstra leden i ländryggen. SÅ skönt att vi förhoppningsvis hittat orsaken!
Så hon fick några stick med olika behandlingar för att det ska kunna läka, och har även ätit smärtlindring efteråt. Sedan vid återbesöket var hon helt fräsch från detta! Så skönt att vi hittade problemet och att vi fann det i ett så tidigt stadie. 

Nu rids Chicca som vanligt igen men jag har ännu inte hoppat ett språng med henne sedan Youngsters. Har tänkt börja rida lite bommar nu i trav och galopp, främst i trav och på böjt spår, för att verkligen få henne till att kliva upp och igenom med sitt inre bakben. Sedan ska jag börja hoppa lite framåt årsskiftet och bygga upp henne ännu mer mot nästa års mål och tävlingsplaner :D
 
 

Torsdag

Jahopp på närmar vi oss ny helg igen, idag är det redan torsdag och veckorna går helt klart alldeles för fort!
 
Jag är i Jönköping nu under dagen men åker till Sävsjö efter lunch. Ska försöka rida Doris i paddocken, den är ännu orörd sedan all snö kom i helgen så jag hoppas det går hyfsat bra i alla fall! Sedan blir det ridhus för Chicca och eventuellt Eron, får se hur planerna ser ut där hemma när jag väl kommit fram. 
 
Imorgon väntar jobb och sedan är det heeelg :D

Löshoppning

Igår var Doris på sitt livs andra löshoppning och skötte sig som en superstjärna!! :D  hon gjorde precis det hon ska både under färden, när vi kom fram och vid löshoppningen. 
Dock märks det att hon fortfarande är lite efter i hoppningen, men kommer nog snart vara ikapp igen! Hon är ju också ganska stor och växer för tillfället så gångarten galopp existerar inte riktigt just nu hehe. men det kommer ju med tiden som tur är! 
 
 
En screenshot från filmen!
 
 

Webshop!

Nu har äntligen Markestad öppnat upp sin webshop igen, och i ett helt nytt utförande och design! :D vet att de jobbar så mycket de hinner just nu med att lägga in fler varor, men tycker ändå ni ska göra ett besök redan nu och kanske klicka hem något fint! 
 
Tryck här för att komma till webshopen!
Tryck här för att komma till webshopen!
 
 
 

Snö överallt!

Helgens tävlingar blev inte riktigt som planerat. Lördagen gick fint och helt enligt plan, kanske ett nedslag för mycket men i övrigt precis som planerat ;)
 
Söndagen däremot blev inte av alls för vår del... Vi i laget var överens om att inte åka på grund av all snö som kom under natten och morgonen till söndag... Väldigt tråkigt förstås eftersom det var final! Men vi alla sa att ingen av oss hade åkt om det var för en "vanlig" tävling, så det kändes dumt att åka bara för varandras och lagets skull och riskera både oss själva och hästen bland trafiken och all snö...
Så det fick bli en lugn dag hemma istället utan några planer alls. Det slutade med ett ridhusbesök och trim där på eftermiddagen istället när vädret lugnat sig... Sedan på kvällen var det tillbaka till Jönköping! 
 
Bildresultat för snöflinga

Fantastiska kollektivtrafik

Sitter i Nässjö och väntar på nästa tåg... Det är visst kaos bland tågtrafiken idag så mitt tåg från Sävsjö var 50 minuter sent och nu fick vi hoppa av i Nässjö och vänta på ett annat tåg som tar oss till Jönköping... Är helt genomfrusen så köpte mig en varm latte här som förhoppningsvis värmer mig lite grann!

Imorgon väntar tävling i Jönköping för min del (därför halva halva sadelkammaren är medpackad hehe). Hoppas på hyfsat bra väder och fina rundor!

 
 

Tävling till helgen!

I helgen blir det tävling för min del både på lördag och söndag :D  på lördag är det i Jönköping där jag rider 1m och 110 med en häst, och på söndag åker jag till Växjö med laget och rider finalen där med en annan häst hehe. 
Jag är supertaggad och det ska bli kul att tävla igen :D 
 
 

Doris inridning

Woho, att det ska vara så galet roligt med unghästar!! Jag har nästan glömt hur det är då det var några år sedan sist, men stoltheten och glädjen över alla framsteg gör det bara så roligt :D 
 
Idag har jag travat för första gången på Doris, flera varv faktiskt, och det gick så himla bra! Hon sköter sig suveränt och gör verkligen det man ber henne om.. Framsteg framsteg! Förhoppningsvis går det lika bra resten av veckan så får vi se hur långt vi kommit till helgen! 
 
Bild från betet i somras.
 

Shopping på Elmia!

Tänkte visa er de få men väldigt dyra sakerna jag inhandlade på Elmia :D  
 
Den bästa (enligt mig i alla fall hehe) saken som jag köpte är ett nytt sadelskåp!! :D :D :D så jäkla glad och nöjd över att jag äntligen bestämde mig för att köpa ett! Fick med det direkt så slipper jag fraktkostnad på en tusenlapp också. Hehe jag är verkligen så glad!! :D 
 
 
 
 
Visst är det fint?! :D 
 
 
Fick också med mig lite småsaker (jämfört med skåpet hehe) som jag tyvärr inte har några bilder på än heller, men det kommer nog dyka upp framöver! 
 
 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON