Bra måndag!

God kväll på er!

Blir en snabb uppdatering då sängen kallar för min del, sjuuukt trött... Samma visa varje måndag liksom ;)
 
 
Eftermiddagen har gått åt till att handla foder, skruva det sista i garderoben, rida, ta emot hovslagare och lite sånt...
Eron lyckades ju tappa en sko igår och även en idag så det var tur att hovslagaren inte kunde komma förrän ikväll, nu får de faktiskt sitta kvar tycker jag! haha 
 
Lupol och jag var ute på en riktig konditionstur ikväll! Blev galopp i lite drygt 5 km. Härligt och Lupol var totalt överlycklig kan jag lova er!
Blev dock en avfallning för min del haha. Lupol tyckte en buske i diket var livsfarlig vilket jag inte alls var beredd på... Men landade på fötterna med tyglarna i handen så det var bara upp igen och rida vidare!
 

Söndag

God kväll på er!
 
Har precis skrivit färdigt och skickat in resultaten från klubbens tävlingar i helgen. Skönt, då kan man släppa det! =)
 
 
Har varit i stallet hela dagen idag, med paus för världscupsfinalen såklart. Tycker helt klart att Beezie Madden är en värdig vinnare, kul för henne!! Hästen har ju hoppat minst sagt strålande med endast ett nedslag på 4 omgångar + 1 omhoppning, helt otroligt! 
 
Jag själv har sett till att alla hästar här hemma har motionerats idag, 5 stycken. Recycle skrittades för första gången idag sedan operationen och det hela gick ganska lugnt till. Inget värre än en rejäl smäll mot huvudet och en spricka i skärmen på hjälmen, annars gick det finfint! 
Känns härligt att sitta där uppe igen i alla fall. Ett steg i rätt riktning!!
 

Fördelarna med att inte vara på GHS

Jag är en människa som strävar efter att alltid se det positiva i saker och ting, och inte fokusera på det negativa.
Tänkte därför berätta allt det positiva med att jag är hemma i helgen och inte i Göteborg!
 
- Min ekonomi blir väldigt glad och alla pengar på sparkontot är nog glada över att inte typ hälften försvinner utan att de håller ihop fortfarande!
- Mitt i vanliga fall stressiga och fullproppade liv fick en helg till att vara hemma och andas lite. Inte behöva boka och planera resor och boende och sådant, stressa över det.
- Hästarna här hemma har ridits för fullt så de verkar vara nöjda och glada över att mamma är hemma!
- Mitt hjärta som slipper få hjärtattack si sådär varannan minut när ryttarna hoppar haha.
 
 
Ja, det är väl dom enda positiva sakerna jag kan komma på. Men men, livet går inte under för att jag inte var där...

<3

 
Våga satsa på det du gör, och tro på det!

Lördag

God kväll på er!
Sitter här med en godisskål och kollar på grand prixen som går i Göteborg just nu. Det har i stort sett precis börjat så har inte kollat länge alls =)
 
 
Har spenderat dagen i Jönköping med min fina vän Anna på en shoppingrunda. Trevligt att slippa gå i hästkläder och känna lite storstadsluft igen ;)
Fick med mig lite fint hem men låter er slippa se bilder på det eftersom det mestadels bara uppdateras om häst på denna bloggen..
 
 
Imorgon väntar en dag hemma i stallet. 
Alicia kommer hit och hjälper mig lite. Ska göra i ordning stallet, hämta foder och därefter ska alla 5 hästar ska motioneras. Ride on, ride on!
 
Finns det tid över borde jag fixa färdigt den nya garderoben i sadelkammaren och även måla lite bommar. Får se vad som hinns med helt enkelt.

Film

Här kommer filmerna från torsdagens pay & jump med Eron.
 
Red som sagt två starter, båda i 80cm. 
 
Första klassen var han väldigt spänd. Gick mestadels i korsgalopp och överhoppade sig något enormt. 
Gick inte fram tillräckligt utan kom mera uppåt. Kom därför lite för intill och då smäller det till och han överhoppar ganska så rejält!
 
 
 
 
Inför andra klassen var han lugnare och gick fram bättre. Fick mera flyt i banan och bättre och mera avslappnade språng. Superfin helt enkelt!! =)
 
 
 
 
 
 
Om man ska se något positivt av dessa överhoppande språng så är det att han inte tar i så han spyr (vilket man kan tro i och med att det inte är så jättelite som han överhoppar sig). Han verkar heller inte bli särskilt trött av sig då det inte kändes av något alls. 
Utav det blir det att han ändå får en positiv upplevelse av det hela i och med att han varken blev särskilt trött eller osäker av att överhoppa sig så mycket.
 
 
Nu är det bara att träna på! Flera tävlingar inplanerade framöver så ska han nog snart hoppa som han gjorde i andra starten!
 
 

GHS

Okej, jag dör ångest-döden snart över att jag inte är i Göteborg i år. Kan seriöst börja gråta när jag sitter hemma och kollar på svtplay och tänker på hur mycket jag vill dit... Fan!
 
 
Skulle lätt åka dit i helgen och bara sitta i mässhallen och kolla på tv-skärmar om det vore så. Bara att få vara där och känna på stämningen bland alla!!
 
Någon som ställer? 
 

Bilder Eron

Har fått massa bilder på Eron från igår, och ännu fler väntar! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara Eron

Åh, Eron är bara alltför duktig.
 
Idag gjorde han alltså sin debut på hoppbanan, hela 80cm har vi tagit oss runt i två omgångar!
 
Första rundan var han väldigt spänd. Gick mest i korsgalopp och överhoppade ganska så bra...
Däremot i andra rundan var han så mycket bättre och hoppade riktigt avslappnat till slut. Jättenöjd med honom!
 
 
Har både filmer och bilder på honom, kommer upp här under helgen. Bjuder på en försmaks-bild så länge!
 

Pay and jump

Idag är det dags för pay & jump för Eron, hans livs första!! 
 
Lillplutten börjar bli stor nu och idag gör han alltså debut på tävlingsbanan!
Ska bli kul att se hur han sköter sig men tror inte det ska vara några större konstigheter, hoppas jag! haha
 
 

Helgkväll!

Som ni vet vid det här laget har jag helg på onsdagarseftermiddagarna. 
Haha, ni som inte hängt med på vad jag menar med det är att jag försöker att inte boka in något på onsdagarna. Jag lever helt enkelt de dagarna som om det är helg!
Äter något annat än bara smörgås till kvällsmat, kanske går på bio eller hyr en film, unnar mig något extra om jag känner för det. En lugn och skön dag helt enkelt! ;) helt underbart verkligen och fungerar verkligen super för mig och mitt liv!
 
 
Tyvärr har min "helg-eftermiddag" idag inte riktigt varit lika lugn och skön som det var tänkt...
Hovslagaren var här klockan 15:00 och skodde 4 hästar. Så därefter blev det lite fin kvällsmat i form och hemmagjord räkmacka!!
Nu är det dags att sätta sig med alla startlistor inför klubbens tävlingar i helgen....
Ja, ni hörde entusiamsen där va? Känns som om jag har massa annat att göra egentligen och är ganska så trött på det där kan jag lova er. Aja, orkar inte tänka på det mer för blir bara totalt vansinnig och skitsur...
 
 
Tagga imorgon istället, då blir det jobb och sedan pay & jump!
 
 
Lupol för något år sedan på pay & jump här på hemmaklubben!

Föreläsning

Har varit på föreläsning ikväll för Jan-Ove Olsson.
Han har pratat lite om avel och även om 3-årstestet, så har fått massa bra information av båda delarna.
Jag är ju helt nybörjare i dessa områden så det gäller att skaffa sig så mycket kött på benen man bara kan helt enkelt, och lyssna på dom som har goda kunskaper inom detta.
 
 
 
Känns i alla fall väldigt skönt att ha varit där och lyssnat i och med att det är helt nya bedömningssystem i år i både hoppning och dressyr. Nu är det bara att träna och träna fram tills genrepet, sen blir det lite lugnt fram tills att det är dags!
 
 
Är det någon av mina läsare som ska visa häst på 3årstestet i år?

Gårdagens ridpass

Ridpassen igårkväll med Lupol och Eron gick sååå bra.
 
Lupol fick sig en riktig genomkörare över en timma, men med några pauser såklart, och gick så himla bra! Vi kör hårdträning nu vill jag lova inför tävlingssäsongen. 
Det gäller att ha en plan över när man kan ha en hårdare träningsperiod med mindre tävlingar, och när man kan ha en lugnare träningsperiod och istället tävla mera. Just nu är vi inne i en riktig hårdkörare i två veckor till framöver, så förhoppningsvis kan vi se lite skillnad om några veckor framöver!
 
Tillbaka till ridpasset... Jobbade mycket på tempoväxlingar, samling, lösgörande. Ja allmänt basic-arbete men på en lite högre nivå med större krav. Gick riktigt bra!!
 
 
 
Eron var också väldigt duktig!! Testade att göra galoppombyten och han satte både försöken åt båda hållen!! Gött, nu kan han det ;) ne men alltid kul att han förstod var jag menar så nu är det bara att träna vidare så det befästs ordentligt!
Testade även att göra lite "tänk-skänkelvikning" i skritt och det gick också fint! Nöjd ryttare på en duktig häst! =)

Måndag

Måndag idag och veckan har inletts med jobb och löshoppning.
 
Kom hem för en stund sen och har ätit lite nu. Dags för att gå ut och rida nu =)
Löshoppningen gick fint. De skötte sig bra båda två, skönt att de utvecklas framåt!
 
 
 
Har fullspäckat schema hela veckan, så vänta inte med att det uppdateras något särskilt mycket här.
 
Men vill ni ha uppdatering om något speciellt så är det bara att kommentera detta inlägget!

Söndagmorgon

God morgon på er!
 
Har precis skickat iväg Emelie och Cappellini på tävling, så är inne och äter frukost just nu.
Blev en hyffsat tidig morgon för min del då klockan ringde 6:40, men det är kanske bra det så jag kan somna ikväll istället...
 
 
Igår var jag iväg hela dagen efter lunch. Åkte till Jönköping för att handla en garderob till sadelkammaren och lite annat smått och gott. Stannade sedan till hos Linnea på vägen hem och blev kvar där ett tag så var inte hemma förrän halv tolv inatt... Men trevligt var det! =)
 
 
 
Idag ska jag inte göra något speciellt mer än att fixa stallet, rida, måla lite och sedan i eftermiddag åka till Eksjö och kolla lite på deras tävlingar. Tror nog det kan bli en ganska så bra dag!
 
008

Helg, igen!

Hej på er!
Nu var det helg igen! Veckorna går fort nu minst sagt :)

Väntar på Alicia just nu. Ska ut och fixa stallet och så får vi se vilka hästar som motioneras idag. Känner att det beror lite på vädret... Blåser typ storm här och det ska komma in regn nu i eftermiddag också... Mindre kul!!

Ska annars åka och hämta nya bommar i eftermiddag med, wiho!! Snart har vi en riktigt stor och fin hinderpark hemma, perfekt!!


Bjuder på en färsk bild från instagram, trevlig helg bloggen!


Bästa träningarna!

Lyssna väldigt noga nu.
Detta är nog första gången i världshistorien som detta händer!
 
Jag är riktigt nöjd med träningarna, med båda hästarna! haha.
Mamma fick typ mer eller mindre en chock i bilen på väg hem när jag "alltså, inte för att skryta men jag tycker faktiskt det gick riktigt bra idag på träningen, med båda hästarna!". haha
Mot hur det brukar låta på vägen hem så blev reaktionen ikväll, "va?! det där var faktiskt riktigt roligt att höra!!"
 
 
Japp, är väldigt nöjd över både hästarna och även mig själv.
Eron har till och med satt 3 rekord. Höjdrekord, breddrekord (på oxer då), samt längdrekord på banans längd! Så stora guldstjärnan till honom ikväll! ;)
Lupol gick också bra. Bara jag som ska sköta mig ordentligt hela tiden. Blir lätt att jag inte är 100% i varje sekund vilket visas väldigt väl av Lupol, så skärpning på mig!! Vet dock precis hur jag ska träna vidare nu med Lupol till nästa träning, känns bra det.

Kalmar 14 april

Tävlingen i helgen var väl inte klockren den heller, som de andra tävlingarna detta året.
 
Jag har svårt att komma till ridning, Lupol är väldigt spänd och tittig. Svårt att hitta en jämn rytm och blir mycket av och på.
 
 
I 115 travhoppade vi några av banans första hinder. Så fort jag tog förhållning så blev det trav... Suck! Lupol var sååå spänd men slappnar av efter banans gång, och till omhoppningen var han nästan helt ridbar!
Känns ju ändå bra att vi kan travhoppa 115 felfritt, men jag vill liksom debutera en klass uppåt snart och då känns det som om vi åtminstone borde lämna travhoppnings-stadiet!
 
 
Sedan i 120 kändes det ändå helt okej från start. 1-3 känns ganska så bra, lagom start liksom.
Sen blir det tyvärr det ett missförstånd när jag vänder upp till nummer 4. Lupol tittar lite på vattnet i hindret bredvid och jag tar en lite för hård förhållning = halt. haha, blev ganska snopen att det bara tog stopp då. Hade bara något galoppsprång kvar fram till hindret då så la en volt och kom sedan en gång till.
Nu har Lupol spänt till igen och då blir det för mycket på och av. Lyssnar lite för bra tillbaka och inget framåt. Tar förhållningen lite för bra fram till nummer 5 så kommer alldeles för stort där.
Kommer sedan igång bra i svängen igen till nummer 6. Nästan lite för bra, för får kämpa för att få plats med mina sju galoppsprång fram till kombinationen. Är för sent ute och blir för ryckig med mina hjälper vilket visar sig med nedslaget.
Därefter nöjd med resten. Bästa språnget på nummer 9, det enda riktiga bra typ! haha. Självkritisk kallas det...
 
 
 
 
Nej men nu är det bara att ta nya tag. Nästa tävling blir om 3,5 vecka och då i Bankeryd. Har massa tid på att träna utomhus tills dess på lite andra banor för att försöka få honom ännu mer avslappnad.

Onsdag = helg

Jag har börjat med något nytt sedan en vecka tillbaka och tycker det fungerar riktigt bra, så tänkte dela med mig av det till er.
 
 
Jag tycker oftast att veckan är så himla lång, och helgen alldeles för kort.
Jag är dessutom expert på att småäta sötsaker, en väldigt dålig ovana som har blivit till ett beroende typ.
 
Har försökt få en ändring på detta, och har kommit fram till ett väldigt bra sätt!
 
Från och med nu och jag två helger på en vecka, jag har gjort onsdagseftermiddagen till helg helt enkelt!
 
 
På onsdagar får man göra ta det lite lugnt, unna sig något extra, gå på bio, dricka ett glas vin, träffa vänner, eller ha "lill-Lördag" om man så känner för det!
 
Detta innebär att man först har en kort vecka, mån-tis, sen är det helg igen! Sen är det bara tors-fre också och därefter är det "lång-helg"! 
Då kan man liksom bestämma sig för att mån, tis, tors och fre kör man stenhårt med typ träning eller andra uppgifter så som städa, fixa pappersarbete eller något. Och de dagarna det är helg så kan man njuta av att man kan ta det lite lugnare.
 
 
Tycker ni borde testa detta, funkar sjukt bra!! :D

Bloggsemester

God kväll på er!
 
Har haft lite semester härifrån. Har ärligt talat helt glömt bort er... haha
Nej men det har ju varit så himla bra väder, och hästarna har behövts ridas så jag har inte haft en tanke på att kika in här och säga hej!
 
 
Lupol har gått lite lätt i skogen igår och idag med Alicia i sadeln, så har jag passat på att rida den yngre ligan här på gården! ;) men de sköter sig fint!
 
 
Imorgon kommer det upp ett inlägg här med sammanfattning från helgen för er som väntar på det!

Tävling Kalmar

Då var vi på väg hem igen.

Haha måste bara börja med att familjen från skogen inte direkt är vana vid blåsten vid kusten. Folk gick omkring med jeansjacka, väst och bara tröja.
Jag höll på att frysa ihjäl och hade på mig långärmad skjorta, kavaj, vinterjacka och dunväst över det! Haha


Aja, över till resultaten.
Tävlingen har inte gått något vidare. Framhoppningen kändes värdelös. Jag hittade inga avstånd alls och Lupol var väldigt spänd, så det var inget vidare faktiskt...
I 115 var vi dubbelt felfria och knep faktiskt en 3e placeringen. Men ingen vidare bra känsla alls...
Sedan i 120 var han lite mer avspänd. Fick dock lägga en volt och sedan ett nedslag i slutet av banan i kombinationen... Men annars väldigt nöjd, mina fel helt och hållet!

Berättar mer utförligt senare!


På väg till Kalmar

Sitter i bilen på väg mot Kalmar. De har tävlingar för både ponny och häst hela helgen, så det börjar inte förrän klockan 13 för hästarna.

Därför har Lupol idag fått ladda upp inför tävlingen med utevistelse i hagen, ett bad och sedan en promenad. Inte varje tävling man får sådan lyx-uppladdning!! :)

Nu ska jag vila ögonen lite. Hörs senare! :)


Fina hästar!

Hann bara rida Eron och Lupol idag, men oj så fina dom var!!
 
Eron har ju vilat en vecka nu lite drygt men har longerats igår och i förrgår. Idag blev det en liten ridtur och det gick bra!
Lite spänd första varvet men sen var han som vanligt igen, skönt det!

Fick faktiskt lite film med mobilen på honom idag. Ni får ursäkta att jag har ett hål för långa stigläder och flaxar lite med fötterna, men titta på Eron istället! Fina lillplutten 
 
 
 
 
Lupol trimmades också i paddocken. Gick riktigt bra! Äntligen har vi liksom kommit över den där tröskeln som vi stampade vid för två veckor sen, och kan nu istället underhålla det här och utvecklas vidare. Underbar känsla!!
 
 

Lördag

Lördag idag och full rulle på schemat.
 
Började med att hovslagaren var här 7:30 och slog på tappsko. Därefter åkte jag och pappa för att hämta torv. Dagens träningspass, check! ;) haha
 
Nu har jag precis varit och fikat med en vän, skönt med lite social kvalitetstid med en av mina bästa vänner. Puss på dig 
 
 
Eftermiddagens schema ser ut följande. Eron och Lupol ska ridas. Recycle ska ut och skrittas. Sedan ska Lupol tvättas och friseras lite, lite utrustning ska putsas och sånt. Och om jag hinner så ska jag motionera Lirco och Chicca med.
Tror nog att resten av dagen är räddad för min del! haha
 
Ha en fin dag alla läsare! 

Tävling på söndag!

På söndag är det dags för tävling igen med Lupol!
Blir neråt Kalmar denna gången igen, inte ofta man åker åt det hållet två tävlingar efter varandra ;)
 
Rider 115 och 120 denna tävlingen också, alltså samma som sist. Hoppas på att hitta tillbaka till den avspända känslan som vi äntligen hittade på sista tävlingen!
 
 

RIP Sixten

Idag har en av våra kissekatter i stallet gått bort...
Hon blev ganska dålig i förrgår och idag har hon tyvärr somnat in. Måste blivit sjuk av något virus, eller fått i sig något giftigt av något slag.
 
Jobbigast av allt är att se hur ledsen Nils (våran andra katt) är. Han går bara och jamar hela tiden och vill vara med oss hela tiden. Tycker synd om honom...
 
 
Så nu söker vi en ny katt omgående. Helst en kattunge men allt är av intresse!
Vet ni någon så hör av er =)

5 hästar till helgen

De senaste veckorna har faktiskt bestått av positiva besked om Recycle, och till helgen ska hon äntligen börja sättas igång!!
 
Efter lång tid med operation och några månaders boxvila är det nu dags för 20min avsutten skritt.
Woho, jag som tycker det är så himla roligt att skritta hästar för hand som har stått på grund av skada, de är alltid så snälla och lugna!! eller inte... Blir nog att ta på hårdhandskarna om jag ska klara av detta! haha
 
 
Vet inte riktigt hur hennes igångsättningsprogram ser ut ännu. Vi ska tillbaka till hovslagaren om 3 veckor och fram tills dess är det skritt för hand som gäller. 
Allting framöver beror sedan på hur hon reagerar på belastningen!
 
 
Det innebär alltså att jag till helgen har 5 hästar igång här hemma. Kommer bli ganska tufft med heltidsjobb och 5 hästar, men det ska nog gå fint! Tur det är ljust länge om kvällarna!

Onsdag

Idag  är det redan onsdag! Dagarna går verkligen fort nu när det börjar bli varmare ute, allting känns liksom lite enklare då och tiden bara springer iväg!!
 
 
Ridningen idag gick fint. Red bara Lupol och Cappellini. Hoppade faktiskt i paddocken för första gången i år!! Det märktes att både jag och hästarna var glada över det! haha ;)
Red mest över lite bommar som uppvärmning och sedan hoppade vi den klassiska 5,5an. Travbom, kryss, ett galoppsprång till oxer. Båda hästarna hoppade riktigt bra, härlig känsla!!
 
 
 
Bild på Cappellini från tävling i Jönköping 2012.

Dagens ridning

Blev ett pass i paddocken idag för alla 3, och alla gick riktigt fint!!
 
Härlig känsla när man känner att alla utvecklas litegrann under varje pass just nu.
Undra om det beror på att man själv blir mer inspirerad av att rida och utvecklas nu när våren kommer, eller om det bara är av en slump att alla hästar som man rider utvecklas mera under samma period? Tål att funderas på men jag tror nog allt det har något samband med min egna motivation, helt klart.
 
 
 
 
Bild på Lirco BG. Valack född 2010 e: Irco Marco - Leuthen. Ägs av Blommedala Gård och matchas mot 3årstest.

Måndag

Hej på er!
Kom hem från jobbet för en stund sen och ska nu ut och börja mocka hos 5 hästar. 
När det är klart är det dags att börja rida. Lupol, Chicca och Lirco ska ridas är tanken och sen ska jag ut och gå med Eron några gånger också. Han får stå inne nu i några dagar och få istället röra på sig genom att skrittas för hand. Det blir lite mer kontrollerad utevistelse för honom då än om han skulle stå i sjukhage ;)
 
 

Bra jobb med god kvalité

Åh vad jag älskar känslan när man går ut ifrån stallet och är klar för dagen, och man tänker vilket bra jobb man gjort med hästarna och hur nöjd man är över det.
 
Som i lördags till exempel när gick jag ifrån stallet och var väldigt nöjd över mig själv.
Jag vet att man inte får säga bra saker om sig själv i detta underbara mellanmjölks-land Sverige, men jag tycker inte riktigt om att följa den oskrivna lagen...
 
Då hade jag verkligen full fokus på rätt saker hela tiden, allting flöt på och hästarna fick ett bra och genomtänkt ridpass allihopa.
 
Det resulterade i att både Chicca och Lirco hade sina livs bästa pass någonsin. Båda två var verkligen sååå fina!! Då blir man ganska så stolt över sig själv att man lyckats göra allt det på egen hand i samråd med sina tränare.
 
 
Ska verkligen försöka hålla vid detta nu. Att ta vara på varenda minut varje dag, på varje häst. Ett bra men konsekvent arbete, hela tiden.
 
 
 
 
 

Söndag

Söndag idag, och helt klart en vilodag!!
 
Min kropp mår inte riktigt bra. Kommer in i perioder ibland då min mage vänder sig ut och in, och jag inte får behålla någonting.
Så efter jag fixade stallet har jag bara legat i soffan hela dagen. Får bli sånna här dagar ibland...
 
"Tur" att Lupol har ridits hela veckan, att Eron inte är fräsch och att unghästarna har fått tillräckligt med motion denna veckan så jag inte behöver ha dåligt samvete över att de får en dags vila.
Är nämligen inte det roligaste att rida när kroppen inte fungerar...
 

Lirco löshoppning 1 april

Film på Lirco från sista löshoppningen. Sååå fin!!
 
 

Dagens sista promenad

Har varit ute på dagens sista promenad med Eron nu.
Ingen större skillnad på benet sen vi kollade på honom senast, kanske en liten liten förbättring men jag vill inte hoppas på för mycket.
 
 
Var i alla fall ute på en promenad nu på ca 30 min, och hade sällskap av bästa katten Nisse också! haha, knäppa katt...
 

Lördag

Hej på er!
Ursäkta för lite dålig uppdatering här de senaste dagarna men tyvärr blir det så...
Långa arbetsdagar, hästar som ska motioneras samt vänner som man vill träffa så finns det inte alla dagar tid över för att skriva här också!
 
 
 
Idag har varit en hyffsat lugn dag. Alicia har varit här och ridit lite och hjälpt till så dagen har rullat på fint!
Imorgon blir det att vara nere på ridklubben på förmiddagen på pay and jump. Eron har tyvärr blivit svullen i ett ben så han kan inte vara med, och tar då inte med Lupol heller, utan kommer "bara" vara funktionär imorgon! Behövs ju det med ibland.
 
 
Nu ska jag äta kvällsmat och sedan blir det en kvällspromenad med Eron.

Nöjd!

Hemma från träningen och är för en gångs skull riktigt nöjd! haha
 
Det tillhör väl inte direkt vanligheten men både Lupol och Eron var riktigt bra idag.
 
 
Var bana som stod på schemat och Lupol fick gå lite högre i slutet och det gick riktigt fint. Man är fortfarande lite ringrostig när det gäller bana efter att mest hoppat lydnad, teknik och styrka under vintern men känns som om man börjar hitta tillbaka till det nu lite mer. 
Funderar dock på att ta med Lupol till klubbens pay and jump på söndag när ändå allting står framme för att hoppa lite mer bana! Man får ju passa på när man har möjligheten!! =)
 
Eron gick också bra. Väldigt trött på slutet lilla plutten. Blir till att hoppa lite mer längre banor under hemmaträningen. Det funkar jättebra de 6 första sprången men de därefter tar orken slut. Träna, träna helt enkelt!
 

Torsdag = hoppträning

Goddag på er!
 
Torsdag idag vilket innebär hoppträning. Idag är det dags för Lupol och Eron att skutta lite!
Har en känsla av att det kommer gå ganska bra idag. Vet verkligen inte varför men har en bra känsla i kroppen och det är ju alltid gött! 
 
 

Paddock-debut för i år!

Nu ni, har även jag avklarat årets första pass i en ridbar paddock!
Eller, ridbar och ridbar, halva gick att rida på i alla fall...
 
Men gjorde inte mig så mycket, för planen var att longera Lirco och Chicca och Lupol reds igenom så det var inte hela världen att det bara gick att använda en del av paddocken (är ju ändå 60m lång!).
 
 
Alla skötte sig i alla fall väldigt bra. Chicca och Lirco skötte sig fint på linan... Märks att det var ett tag sen för ack var trötta de blev i bakbenen efter några varv med lös inspänning för att jobba på i rätt form. Men nyttigt var det!
Super nu ju när man kan använda paddocken så det blir lite sånt här arbete någon dag i veckan och inte bara vanlig ridning i ridhuset som resten av vintern...
 
Lupol gick med helt okej. Joggade bara ca 35 min men han kändes riktigt fin i slutet!

Måndagkvällens sysselsättning

Hade nog varit ledig en dag för mycket i måndags, för jag var så himla rastlös på kvällen...
 
Slutade med att jag gick upp och putsade 2 av mina sadlar ordentligt, nu mår dom bra igen!! Bara en kvar men den får vi ta en annan dag i veckan =)
 
 
Här är en bild på min bästa och "första-sadel", min underbara butet!
 
 
Och en bild på "slit och släng"-sadeln. En Frank Baines jag kom undan väldigt billigt i höstas någon gång, används till unghästarna.

Fina Eron!

Idag har Eron ridits sitt första pass med lite krav på sig.
 
Har diskuterat med mina 2 tränare, och ytterligare en annan tränare, om hur utbildningen ska se ut för Eron ett tag framöver.
Jag själv har känt att vi måste öka kraven lite ifrån de första "bebis"-kraven, vilket mina tränare samtyckte om!

Så idag har ribban höjts genom att ställa och böja lite, gå runt för innerskänkel och så vidare...
Låter kanske som om jag tidigare har ridit rakt fram utan att kunna stanna över huvudtaget, vilket kanske inte riktigt är så det har varit... Han har liksom gått i form och jobbat rätt innan med, men idag har vi helt enkelt skärpt kraven lite bara!
 
 
I alla fall, är väldigt svårt att förklara i text för att få fram hur jag verkligen menar. Är inte så lätt för er att förstå hur just jag rider min 4åring, då det är skillnad på ridning och ridning vad det gäller unga hästar.
 
I vilket fall skötte han sig utomordentligt och gjorde jobbet riktigt bra!! Kändes superfin!
 
 
 
Resten av hästarna har fått vila idag... Lupol har fått nya skor och då är det vila för honom som gäller! och Chicca och Lirco löshoppades ju igår så de har bara fått busa i hagen idag för att få bort eventuell träningsvärk!

Fina hästar!

Både Chicca och Lirco skötte sig riktigt bra på löshoppningen idag, framförallt Lirco. Han hoppade verkligen sååå fint!
 
Har filmer på båda två så räkna med att det kommer ut här i veckan!

1 april 2013

Idag är det redan april, synd bara att det fortfarande är 1dm snö ute och ca 10 minusgrader ute på nätterna!
Jag vill ha vår nu, och en ridbar paddock...!!
 
 
Nej jag vet att det inte är något vi kan styra över, men lite plusgrader i april är väl inte för mycket begärt? ;)
 
 
Aja, idag är det häst på schemat hela dagen! 
Eron och Lupol ska ridas, och Chicca och Lirco ska på löshoppning. 
Lirco åker nu vid halv ett, hans ägare kommer och hämtar oss så vi åker med henne. Sen har Chicca tid vid 18:30 ikväll.
Lupol ska ut i skogen och ridas och Eron ska jag försöka rida hemma här någonstans, ska försöka ta några varv i snön i paddocken i eftermiddag när snön smält lite så det inte är sån hård skare på den. 
 
Nu ska jag ut och mocka! Ha det fiiiint! :D

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON