Nu händer det grejer

God kväll på er!
Är så glad att jag hann komma in här ikväll och skriva några rader. Det händer så mycket nu så jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men jag ska försöka hålla mig kort. 
 
Om vi börjar med vårt husbygge så går det undan nu! Grävaren ska komma efter påsk är tanken så det har ännu inte börjat byggas, men det är sååå mycket pappersgrejer nu och beräkningar av material och leverantörsbesök och beslutfattande. Det är mer min bästa Linus som håller i det mesta just nu känns det som då det är han som kan sånt där, men jag försöker hjälpa till så gott jag kan med beräkningar och samtal och lite annat. Längtar bara tills att är helt hundra bestämt och vi kan börja följa planen och bygga istället :D snart så!
 
Hästarna börjar komma igång mer och mer. Chicca har gjort sin andra tävling för i år nu i helgen i Värnamo, mera avslappnad än i Jönköping men vi har fortfarande inte hittat formen på tävling... inomhus har heller aldrig varit vår specialitet så kämpar på och längtar till utomhussäsongen!
Hade med 3 till hästar i Värnamo som alla skötte sig strålande inne på banan, men var kanske lite väl pigga och glada när vi red bland alla andra hästar hehe... Säsongsdebut för alla tre så det är väl helt föreståeligt i och för sig ;) resultatet blev 5 felfria ritter och en med 4 fel så vi var mer än nöjda med dagen!
 
Doris och Recycle börjar komma igång lite mer och Doris var i helgen iväg på lite miljöträning i "grannridhuset". Lite tittig till en början men skötte sig suveränt för att aldrig gjort något liknande i livet tidigare! Hon ska snart få åka iväg igen och göra samma sak för att repetera lite, nyttig träning för henne. 
 
 
Nu ska jag ut och kvällsfodra och sedan väntar sängen... Skönt med lite kortare arbetsvecka både denna och nästa vecka, känns som om det passar mig och min kropp bra just nu!
 
Vi hörs snart igen :D  

Tävlingsdebut

God kväll på er!
Är inne från stallet efter dagens bestyr och inväntar nu lite mat och soffhäng som avslut på denna veckan...

Sedan sist har jag varit i Göteborg, lika härligt som varje år och väldigt inspirerande! Doris har satts igång medans Recycle dragit på sig en hovböld och haft lite ofrivillig vila istället... Chicca startade årets första start igår i Jönköping och Tintin börjar komma igång ordentligt nu och matchas mot årets första tävling om två veckor. Trash växer och busar i hagen medan Bob har varit på löshoppning, 2 gånger faktiskt vilka var de två första löshoppningarna i hans liv. Första gången hade vi mest bara framme bommar och ett litet kryss till slut där hindrena är, och ville mest att han bara skulle förstå systemet med att springa ett varv, stanna hos mig, och sedan springa vidare. Idag däremot när han gjorde detta för andra gången hade poletten fallit ner och vi hoppade hinder hela vägen igenom - flera gånger om utan den minsta missförståelse! Så lätt att förstå sin uppgift och hoppade likadant varv efter varv! Duktiga lilla pojken :D 
 
 
 
Gårdagens tävling med Chicca kan beskrivas som spänd. Hade inte några större förhoppningar heller eftersom hon inte tävlat ordentligt sedan april förra året, så hade ställt in mig på att både denna och även nästkommande tävling enbart är träningsrundor. Hon blir lätt spänd inomhus i början på säsongen, står emot litegrann och vill inte ut mot reklamskyltar/sarg/läktare... Så jag hade lite att jobba på igår hehe ;) slutade med ett nedslag i första klassen, och i andra klassen var hon betydligt mer avslappnad och ridbar men fick ett stopp och fick lägga en volt. Var en linje på långsidan längs med sargen och vi hoppade fint över första och sedan har jag svårt att hålla kvar henne på linjen utan att hon försvinner från sargen, och behöver göra en förhållning för att ge plats till kommande hinder och den tar hon precis som att jag säger "stanna för det är verkligen farligt här långs sargen". Så fick lägga en volt och komma igen, hoppade fint över och sedan resten felfritt men en hel del tidsfel i resultatet. 
Summa kardemumma - vi tog oss igenom dagen med ännu mer rutin i bagaget och en bra känsla inför kommande tävlingar! 
 
Har också inlett ett nytt samarbete, med ströleverantör Stalltrivsel :D:D
Är så sååå glad och tacksam för att ännu ett företag vill stötta mig och min verksamhet!
Stalltrivsel säljer strö-produkter från BMR - både torv, kutterspån, pellets med mera. Och vid beställning av 3 pallar får man det fritt hemlevererat. Hur bra?! :D  Vi blandar torv och spånpellets i våra boxar och är jättenöjda med det! 
Kontakta Mattias om ni vill veta mer om vad Stalltrivsel har att erbjuda! 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON