Influensa

Hej på er!
 
Hoppas allt är bra med er! Med mig är det väl lite si sådär men det börjar gå åt rätt håll nu äntligen! Har legat med influensa i 3 dagar med rätt hög feber, och när jag väl trodde jag började bli lite frisk så tog influensan en egen vändning igår natt med spya. Tror inte det var riktig magsjuka för vem ska ha kunnat smitta mig i sängen? så antar det är en följd av influensan jag haft... Sak samma var det inte särskilt härligt och efter detta var kroppen helt fördärvad minst sagt...
 
Så gårdagen spenderas först på toaletten från kl 01-07 ca och sedan sov jag mestadels hela dagen. Idag är jag lite piggare men fortfarande väldigt svag i min kropp, men ska försöka äta något litet idag så får vi se vad kroppen säger. 
 
Annars är det mesta bra här! hehe hästarna har fått någon dags ofrivillig vila extra men de har longerats och njutit i solen lite extra om dagarna så jag tror inte de klagar direkt! Doris är väl annars den som utvecklas mest just nu, gör stora framsteg från ridpass till ridpass vilket är jättekul! :D får bli lite mer riktiga uppdatering om hästarna när jag är helt på benen igen och är tillbaka i sadeln! 
 
 
En bild från i helgen tagen under de 2 minuterna jag spenderade utomhus och hann njuta av det härliga vädret! Med favoritmamman såklart, snart är det bara 2 månader kvar tills fölisen ska komma ut! Vi längtar sååå 
 
 
I helgen väntar tävling för min del med 2 andra hästar i Värnamo. Har tyvärr inte hunnit rida någon av dem denna veckan då all ridning jag hade planerad i helgen har skjutits fram, så det fanns tyvärr inte någon lucka kvar till det nu när jag blev sjuk... Men det ska nog gå lika bra ändå! 

It´s friday!

Hej på er, idag är det äntligen fredag igen och jag slutar tidigt på jobbet :D visserligen börjar jag lika tidigt ungefär hehe men det är alltid skönt att komma hem igen och bara halva dagen har gått!
 
 
Idag väntar några hästar som ska ridas, Chicca ska putsas lite på för imorgon väntar det tävling för vår del. Efter allt är klart ikväll så ska jag ut och äta med några vänner, härlig inledning på helgen!
 
 
Annars har det varit "hyfsat lugnt" i veckan.. Jobb, träning och en massa häst! Har också hunnit med ett besök till Amanda och Markestad Ridsport för att hämta några täcken jag bett henne lägga undan till mig. Inga märkvärdiga utan helt vanliga utetäcken, men helt plötsligt stod vi utan 100grams-täcken hemma så lagret behövdes fylla på ;) men veckan har flutit på bra och hästarna känns i bra form så det är kul!
 
Ha en trevlig helg på er!

Vårstädat transporten!

Igår så vårstädade jag och Linus (läs mest Linus) släpet! Det blir rätt bra skitigt under vinterhalvåret men nu ser det ut som nytt igen! :D:D 
 

Fina hästar!

Då var det lördag kväll och jag spenderar faktiskt kvällen i soffan och framför melodifestivalen, tro det eller ej ;) har inte sett ett avsnitt av det men några låtar har man ju hört på radion och vissa är ju till och med riktigt bra!
 
Annars har jag haft en väldigt lugn dag idag. Det började med löshoppning med Doris i förmiddags, och massor guldstjärnor till henne!! Duktig i släpet när vi körde, väldigt duktig när vi väl lastat ut, hoppade bättre än vad hon tidigare gjort och superlugn i släpet på vägen hem! Så skönt när de funkar bra i släpet, vi har ju haft lite jobbigt med det med just Doris så det är en lagom skön klump i magen under färden.. Men skönt med ännu en bra färd med sig i bagaget! :D 
 
 
Doris från vårt senaste ridpass.
 
Chicca har också skött sig super de senaste dagarna, hon känns riktigt fin och det jag skrev sist om att vi behöver något pass till för att rida bättre i ett hoppnings-tempo har gjort sitt nu! Äntligen har jag en häst i ramen mellan hand och skänkel som man kan börja arbeta lite mer ordentligt med, härlig känsla! Nu börjar hårdträningen mot sommarens mål. :D 
 
 
Imorgon väntar tävling för min del i Vetlanda. Ska rida 90cm och 1m med en annan häst så det blir en kort dag där. Därefter väntar kalas och middag och till sist ska jag hoppa Chicca och lite andra hästar. Väldigt bra avslut på helgen med andra ord! hehe.

Såld!

Då var min sadel såld tack vare Amanda på Markestad Ridsport :D 
 
 
Har du också en begagnad sadel du vill få såld, kontakta Amanda på Markestad Ridsport så hjälper hon dig! De tar endast 10% i provision också :D  

Helgen som varit

Då var det måndag igen och jag ska strax få i mig lite käk innan jag ska iväg och rida för kvällen...
 
 
Tänkte berätta lite om helgen som varit, främst lördagens tävling :D det blev en riktigt lång dag utanför Mantorp med mycket starter... Jag och Chicca hoppade en 110 och en 120 med okej känsla och resultat. 
I 110 var vi dubbelt felfria men med en sämre känsla. Chicca har alltid varit lite spänd i början på säsongen, vilket har blivit bättre med åren såklart, men efter ett tävlingsuppehåll sedan augusti var det rätt påtagligt igen. Hoppar inte igenom sin kropp utan mest viker in benen och kollar på allt runtomkring...
 
I 120n däremot var det andra puckar och hon bjöd på en mycket bättre känsla! Är jättenöjd med den rundan men tyvärr rev vi första (!!) hindret... Såå surt! Jag väntade mig inte en så "laddad" häst utan mer en lite tittig häst och att jag skulle få rida på fram till hindret, så när hon sög tag i hindret vid anridningen var jag inte riktigt med på det utan vi kom lite för nära istället och touchade frambommen lite fint på oxern så den rullade ner... Önskar jag hade varit bättre förberedd på det och inte tänkt att jag skulle behöva "rida på" för att komma fram.. Men men, jag är inget proffs och nu har jag lärt mig av det här också.  Resten av rundan gick finfint så det kändes bra :D
 
Efteråt väntade en tröttsam bilfärd hem i snöovädret var vi hemma och lastade ur igen kl 22:10 , skööönt!
 
 
I söndags blev det lite stallmys på morgonen och sedan for vi iväg till min syster för kalas! Alltid så härligt när man ses alla i familjen, det händer ju inte så ofta nu för tiden när alla bor på sitt håll och har egna liv.
 
Väl hemma väntade rid-jobb för min del så jag var iväg hela eftermiddagen och kvällen, kom hem ca kl 21:30 och då hamnade jag i soffan med lite chips innan sängen kallade! 

Snart helg igen!

Hej på er!
 
Nu är det snart helg igen och imorgon nalkas årets första tävling för min del! Äntligen, man längtar alltid så till årets första start men det är också lite pirrigt att mäta hur man ligger i form gentemot svårigheter på banan och sina konkurrenter. Jag hade önskat att jag och Chicca hunnit träna lite mer på att galoppera med balans och bärighet i ett banhoppningstempo, vi "bråkar" gärna lite där då hon hellre tycker att vi kan galoppera snabbt och slängigt ungefär. Men det kommer, det känns som om vi behövt 2 ridpass till med det fokuset kanske och vi ska ju inte hoppa några större saker imorgon, och känns det helt katastrofalt så är det helt enkelt bara att tacka för sig och åka hem och träna istället hehe.
 
 
Annars rullar livet på fint! Vi var i Göteborg förra helgen och det är som vanligt lika fantastiskt bra! Jag hittade mig ett par långa chaps, fick massor inspiration till bättre ridning och även fått se Casalls avtackning. Vilken häst det där är! Och vad han har betytt mycket för våran sport, både genom avel och sina framgångsrika avkommor men också för alla framgångar som han gjort för den svenska ridsporten. TACK Casall!
 
 
All ridning rullar på bra. Hästarna hemma sköter sig bra och utvecklas framåt. Doris ska jag upp på nu till helgen och sedan är tanken att hon ska ridas i lagom takt hela mars och april för att stärkas och bygga muskler. Så får vi se om hon är färdig för ett 3 årstest i maj.
 
Idag ska jag jobba till kl 17:30 och sedan väntar motion av 3 hästar, klippa, tvätta och putsa.. Puuh, får nog köpa en stor godispåse på väg hem från jobbet så jag klarar mig hela kvällen!
Ha de gott, håll tummarna för mig imorgon så hörs vi snart igen!

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON