31 oktober 2013

Sista dagen i oktober idag, tiden går verkligen så himla fort...
Känns som oktober har gått så himla fort, den har regnat bort så att säga! ;) åh vad jag var rolig nu!
 
 
Dagen och gårdagen har bestått av uteritter och ridhusbesök...
Vår paddock är rätt blöt nu och vill inte rida i den just därför då det blir tungt för dom att gå där så ofta. Rider i den någon dag men när jag verkligen vill rida ett lite längre pass har det blivit ridhuset istället så de inte överanstränger sig...
Får bli ett besök i ridhuset imorgon med. Har inte bestämt helt vilka hästar som får åka med.. Recycle ska med sen får vi se om det blir Eron eller Chicca som får ta den andra platsen...
 
 
 
 

Vill ha!

Något som står högt upp på vill ha-listan just nu är dessa skönheter!
Jag stormtrivs i kingslands ridbyxor och dessa är ett par som jag gärna vill lägga i garderoben bland ridbyxorna.
 
 
(Mamma, jag fyller ju snart år och dessa finns att beställa här. Vill helst ha marinblå :D haha.)

Revansch!

Åh sååå skönt!
Var iväg och tränade med Recycle idag för Lasse. 
Har grämt mig så över min usla instats på träningen i torsdags att jag skulle gräva ner mig om jag inte skulle kunna få åtgälda det förrän nästa vecka igen. 
Ringde Lasse i söndags och tränade idag, och viiiilken skillnad! Idag gick det som det ska igen :D
 
 
Man glömmer så lätt bort att det idag var hennes 3e hoppträning i livet, och den som jag inte tyckte gick så bra i torsdags var bara hennes 2a... 
Hon gör det så lätt hela tiden att man kan tro att hon är hur rutinerad som helst! Men det är ju det hon inte är...
 
Skönt i alla fall att få en bra känsla i kroppen igen, och jag kan nu kategorisera mig själv som en godkänd ryttare igen efter att ha kravlat bland kategorin "urusel" sen i torsdags!
 
 
 

Favoritbloggar

Många som alltid undrar vilken som är ens favoritblogg, varför man tycker den och så vidare...
 
De flesta prioritetar bloggar med fina bilder, gärna en söt häst eller de som uppdaterar ca 10 gånger om dagen, helst om utrustning och ihopmatchade outfits.
Jag tycker om de som är tvärtemot haha!
 
Jag föredrar bloggar med en sunt tänk, kloka ord och som man gärna lär sig något av att läsa.
 
Mina 3 favoritbloggar är
http://betforbloggen.com/
http://www.hippson.se/blogs/Lisen/index.htm
http://arnoldassarsson.se/
 
 

Collect

En häst som jag red en del under tiden jag var hos Erika Lickhammer var Collect. En lite mindre häst, söt som bara den och en riktigt gummiboll! =)
 
Förra året var han 5 och var en av Hollands bästa 5åringar.
I år är han 6 år gammal, men inte sämre för det!
 
Förra helgen var dom iväg i Italien på tävling där han var placerade i alla starter. 3a och 5a och till sist en vinst i 6års-touren. Vilken häst alltså!
 
 
Här är en video från tävlingen. Såå fina språng och hoppar med sådan lätthet!
 
 

Clinic

Har varit iväg i eftermiddag på clinic för fälttälansryttaren Viktoria Carlerbäck.
 
Jätteintressant och man blir som vanligt väldigt motiverad och inspirerad efter att ha kollat på andra och fått bra tips att ta med sig hem.
 
 
Hon visade först lite när hon red en av sina egna hästar med lite terräng-inspirerande hinder och därefter hade hon träning för 2 grupper i hoppning.
Fokuserade mycket på noggrann-het i markarbetet men sedan "det enkla" i hoppning. Att man ska göra det enkelt för sig i hoppningen, genom att vara så väl förberedd som möjligt genom markarbetet.
 
Bra och enkla bas-övningar som enligt mig är det viktigaste. Jag gillar inte när man övningarna är som något klurigt och oridbart test där det går ut på att hitta allt man gör fel. Träna istället på det man måste kunna för att klara av en hel bana, alltså bas-grejer. Kan man inte det är det rätt onödigt att försöka sig på något annat =)
 
 
Bra clinic överlag och man åker hem med en hel del drös ny motivation, känns som om dethär var precis vad jag behöver just nu!
 
falttavlan.jpg

Imponerad!

Jag måste bara säga att jag är så himla imponerad över mina bloggläsare! 
Att ni tittar in här varenda dag och inte slutar även om min uppdatering är väldigt dålig just nu... Wow, att ni står ut! ;)
 
 
Får tacka för att ni är så himla söta och snälla och klickar er in på min lilla blogg ändå varje dag!
 
 

Fredag

Då var det redan fredag igen och tiden går så sjukt fort!
 
Som ni kanske har märkt har bloggen legat lite lågt just nu. Har varken motivation eller några bra idéer att skriva om här så då får det istället bli en kort uppdatering om livet lite då och då så ni vet att jag lever =)
Känner inte att jag vill sluta blogga men det blir bara inte så intensivt framöver...
 
 
Denna veckan då?
Jobb hela veckan, har jobbat över mån-tors så det har blivit några timmar extra på jobbet denna veckan! haha. Men men, snart är förhoppningsvis all personal friska så jag kan återgå till mitt lyxschema på 70% igen! =)
 
Hästarna har funkat helt okej. Bättre i början av veckan, då kändes de superfina. 
Igår var det hoppträning och den var ingen höjdare. Jag hade en riktigt dålig uppladdning då jag låg vaken från 00:10 till ca 03:15 under natten och kunde inte somna om... Så efter enbart ca 3 timmars sömn, en lång dag på jobbet och infektion i kroppen gjorde att jag inte kunde prestera på topp vilket kändes av rätt rejält på hästarna...
Men vi lärde oss något igår också och får försöka hitta tillbaka till rätt ridning så snart som möjligt igen! En skopa självförtroende till ryttaren skulle nog göra gott så det blir lite lättare att hitta tillbaka till ridningen då "allt känns enkelt!" =)
Aja, träna, träna, träna så kanske till och med jag blir lite bättre snart... 
 
 
Dags att blicka framåt och en rolig helg väntar! 
Imorgon blir det uteritt för alla hästar i stallet och sedan på kvällen åker jag till Växjö på inflyttningsfest!! Kul!
Sedan på söndag är det dags att åka på clinic och sedan blir det ridning på kvällen efter det. 
 
 
Bild på Eron från semifinalen i 4års-chapionatet som någon tog på banan, fina plutt!
 

Veckan som gått...

Då var det redan söndag idag, och riktigt dåligt väder!
Får nog bli lite kortare ridpass idag och sedan en kväll i soffan efter det =)
 
 
Har gjort massa roligt varenda kväll denna helgen känns det som! Behövs när motivationen inte är där den ska vara.. Då får man hitta på annat som gör allting lite roligare!
 
I torsdags var jag på hockey, i fredags var jag med massa tjejkompisar och sedan kollade vi på innebandy. Igår var jag först i Vetlanda, gick på stan lite och fikade med Frida. Träffade även en gammal barndomsvän så satt hemma hos han i säkert 2 timmar och pratade om gamla tider! Sedan på kvällen var jag hos Anna en stund och till sist hos min bror för att äta mat och kolla på hockey och film! =)
 
 
 
 
 
Massa roligt helt enkelt, har haft några jättebra dagar verkligen!!

Fina hästar!

Hästarna känns så himla fina just nu!
 
Tyvärr så har jag dock så svårt att hitta motivation denna årstiden till att öka träningen lite till, i och med att man inte har så mycket att träna inför...
Påminner mig själv varje dag med "det vi stärker nu har vi med oss till nästa vår", men det är inte så lätt alla dagar när man är trött, omotiverad och vädret är kasst...
 
Önskar att ridsporten var en mer "helårs-idrott" så man kunde tävla året om och planera hästarnas viloperioder mera efter när dom faktiskt behöver dom. Att inte bli så styrd av tävlingar, och framförallt vädret i detta land, utan istället kunna se mer till individen. Vad den behöver och när den behöver det...
 
 
 
Aja, lite tankar sådär bara men är glad över att de känns pigga och fräscha i alla fall. Blir mycket basic-arbete blandat med många olika gymnastik och styrke-övningar i hoppningen framöver i höst för att förbereda oss på bästa sätt inför vårens tävlingar!
 
Nu ska jag ut och trimma för idag. Alla mina hästar ska idag gå lite bomjobb på banan. Fokus ligger på lydnad och lösgjordhet.
 
 

Modern Horse

Ville bara tipsa om några jättebra produkter!
 
Allting kommer från märket Modern Horse. Och genom mig kan du köpa dessa produkter för ett superpris! Varorna kostar ungefär 3 gånger så mer om man köper de i butik...
 
 
1. Ett nät-täcke med fleece över ryggen för att hålla de viktiga kroppsdelarna varma. Ett perfekt täcke, antingen att ha på sommaren eller att ha under ett annat täcke nu denna årstiden. Jag själv har 3 stycken! Används mest av alla täcken i stallet skulle jag tro! =)
250kr.
 
 
 
2. Ett ridregntäcke med "hål" för att trä ur stigbyglarna.
Har själv ett sådant här och använder det till tävling och träning. Ligger ständigt i transporten och kommer ofta till användning! Perfekt att ha över hästen när man skritter fram eller när man själv ska gå banan eller liknande, och det är väldigt regnigt ute. 
279kr.
 
 
 
3. Ett klassiskt fleecetäcke med maggjordar, ett täcke man aldrig kan få för många utav. Perfekt att ha både i stallet och vid transport, detta kan man i stort sett använda till allt! 
250kr.
 
 
 
4. En svart softshell-jacka. Jätteskön och perfekt att ha under vår och höst. Lagom varm och håller emot vind. Blir det lite kallare kan man bara ha på sig en väst över. En snygg, skön och smidig jacka, med praktiska fickor med dragkedja. 
400kr. 
 
 
Sedan finns det även 
 
 
 
5. Snyggt blått schabrak med mörkare kant 150kr.
Och
6. Benlindor i fleece-material, 100kr för 4st.
Superbra att ha hemma eller vid träning, matchar snyggt med alla färger! 
 
 
 
Om någon är intresserad och vill köpa någon, eller flera, av dessa produkter, som jag också använder och är jättenöjd över, var god och kommentera detta inlägg så kopplar jag er vidare. Glöm ej att ange mail-adress!!
 
 

Ullared igår!

Woho, igår var jag i Ullared med en arbetskamrat och hade en jättetrevlig eftermiddag!
Åkte direkt efter jobbet och kom hem sent på kvällen igen, en riktigt bra idé! Knappt något folk alls och massa fina saker =) Så som man alltid önskar det är när man åker dit!
 

Underbara höst!

Söndag kväll och en alldeles fantastisk helg har passerat! 
Trevligt umgänge och jättehärligt väder :)


Idag har jag inte gjort mycket alls mer än att rida. Recycle och chicca gick i skogen, och Eron hoppades lite grann på ridbanan. Skötte sig bra och tyckte det var superkul!! :) 

Spenderar resten av kvällen i soffan med en kopp kaffe och massa choklad! Bra uppladdning inför en ny jobbvecka ;)

Lördag

Då var det redan lördag kväll!
Tiden går fort, särskilt när vädret är så fint.. Gäller att ta vara på dessa dagarna nu innan det riktiga höstrusket infaller sig ;)
 
 
 
Dagen har spenderats på ridskolan, för att kora årets klubbmästare i hoppning. Jag var endast funktionär idag, riktigt skönt att slippa all stress när man själv ska hinna rida samtidigt som man är banbyggare...
Men det var en lyckad dag med maximal spänning ändå in till sista hindret! Kul =)
 
 
Därefter har jag ridit mina egna 3. Eron och Recycle fick sig en tur i skogen och Chicca fick röra sig lite på ridbanan. Kändes riktigt fin idag! 
 
 

Hoppträning

Har varit iväg på hoppträning ikväll med Recycle. 
Hennes livs första och hon skötte sig kanon tycker jag!! Såå himla fin häst det där. 

Härligt utgångsläge att fortsätta jobba på nu ett tag till i höst innan en lite lugnare period väntar :) 



Blev bara en häst idag som fick följa med på träningen idag. Eron har bara longerats lite och ridits 2 gånger (räknat med idag) efter att ha vilat lite efter semifinalen. Men fixade en reserv till träningen så det var inga problem!
Eron får hänga med nästa gång helt enkelt :) 

Fina läsare!

Vill bara tacka så mycket för att ni, mina läsare, är så himla fantastiska!
 
Ni stöttar och hejjar på hela tiden, frågar hur det är och bryr er. Blir så himla glad av det!
 
 
 
Bild på mig, Recycle och 2 trogna läsare!

Skogsridning

Dagen har bjudit på inget mer än stallfix och skogsridning.
 
Allting har bara flutit på och gått ganska fort! Avslutade dagen med lite skogsridning och hästarna skötte sig fint! Lite mörkt och ensamt kanske men med radio i öronen så går tiden rättså fort ändå! 
Kan vara rätt skönt att rida själv i skogen ibland. Att bara få vara för sig själv och kunna koppla bort alla tankar, och prata om livet med sig själv istället är inte helt fel ibland det heller =)
 
 

Lupol

Många som frågar och undrar över hur det är med Lupol nu för tiden.
 
 
Allt omkring Lupol är ett rättså jobbigt ämne för mig. Vi känner varandra utan och innan, och vi har så himla roligt ihop! 
Vi har haft en del år ihop nu, och trots förbannat mycket motgångar med blod, svett och tårar (ja, ni som känner till oss vet nog hur mycket jobb denna häst har krävt genom åren!!). Men vi har kommit varandra sjukt nära och jag ser direkt om något inte står rätt till.
 
 
Nu har han tyvärr varit skadad en period, mycket konstig hälta som många veterinärer har undrat över och ingen har riktigt kommit fram till vad det är och vad det beror på...
Men nu han är i alla fall friskförklarad från hältan. En längre vila väntar och sedan en lugn igångsättning igen.
(Jag vill inte gå in i för djupa diskussioner om detta här på bloggen.)
 
Jag vet inte så mycket själv om allt ännu, mer än att jag och Lupol med stor sannolikhet har gjort våran sista tävling ihop... 
 
 

Recycle 6 oktober 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppochner

Då var känslo-hjulet igång igen!
 
 
Det är mycket som händer just nu och många beslut, som är väldigt tunga och jobbiga, ska tas...
Mycket oklart men ändå en del som är genomtänkt till 100%.
 
Huvudet går på fullvarv nästan hela tiden och ibland vill man bara gömma sig en stund för att tänka igenom allt ännu en gång...
 
 
Igårkväll rann dock bägaren över... Hittade ett jättegammalt klipp på mig och Chiavari, från när jag provred honom.  Och där brast det!
Helt sjukt vad jag saknar den där hästen! Det har gått över 2,5år sedan han försvann nu, men tiden läker inga sår...
 
 

Fina häst!

 

Hovslagaren

Idag direkt efter jobbet kommer hovslagaren hit och skor Eron, Recycle och Chicca, vilket innebär att jag har en rid-ledig dag! 
 
Har som regel att inte rida på nyskodda fötter så då blir jag utan ridning idag...
 
Får istället bli massa mys med hästarna, mycket ryktning, och sedan ska jag försöka fixa i ordning lite i sadelkammaren! Förstår inte hur fort man kan få det stökigt egentligen?!
 
 
Fina Eron på en träning för Lasse i höstas!
 

Resultat från idag

 
Har som sagt varit på Pay & Jump idag.
Hoppade först en liten söt b-ponny från ridskolan, (tur man är dryga 160 och inte väger så jättemånga kilo att man fortfarande kan rida ponny!! haha), en runda på 50 cm. Felfritt och helt utan några bekymmer, tuffade bara på som den skulle helt enkelt! Skönt att han skötte sig och roligt var det med! haha. När red jag b-ponny sist liksom?!
 
 
Därefter hoppade jag Recycle. Ett ner i båda klasserna men inget jag bryr mig om direkt... I första klassen var hon rätt pigg och flack, men i andra klassen var hon lite lugnare och hoppade bättre språng. 
Övning övning övning, perfekt att komma iväg och hoppa bana såhär med henne. Övning ger färdighet!
 
Bilder kommer!

Pay & Jump

Idag är det Pay & Jump på schemat nere på klubben så jag kommer tillbringa hela förmiddagen där!

Önska mig lycka till! =)
 
 

Äventyr!

Lördag morgon och jag är ute på äventyr. Själv, med hästsläpet ;) 
Vaknade upp i Jönköping efter att ha sovit här över natten hos en kompis. 
Ska äta frukost nu och sen bär det av vidare! 

Undra vad jag har med mig hem för nåt senare idag!
Någon som kan gissa vad det är? :D 

This week!

Denna veckan har det varit en hel del fix med annat i stallet utöver ridningen... Det har blivit många sena kvällar och olika ärenden, men bra har det gått!
 
Det som är mest värt att nämna är väl att Sessan har fått nya skor igen, och att hoven växer på väldigt bra. Åh så himla kul verkligen!! =)
Sen har hon, och även Chicca, blivit klippta. Och de skötte sig sååå bra båda tjejerna!! Sessan som knappt kan stå still i vanliga fall, och Chicca som höll på att krypa ur skinnet förra vintern bara av att höra maskinen. Men båda två stod som ljus! Chicca tyckte det var helt underbart och stod och kliade emot och slängde med underläppen hela tiden! Sötplutten =) dagen efter när Cappellini klipptes stod hon även och skrapade i boxen typ en kvart i ren frustration "ta mig istället, ta mig!!" haha. Dessa djur alltså!
 
 
Så nu är alla mina ridhästar klippta och fina!
 
 

3 oktober 2013

God kväll på er!
 
Har inte riktigt hunnit med bloggen denna veckan.. Hade som tur var lite tidsinställda som dök upp här i början på veckan, men har inte hunnit logga in igen förrän idag då jag bokstavligen talat har jobbat häcken av mig...
 
Igår åkte jag hemifrån 8:30 och kom hem igen 21:30... Hmm, lagom lång dag på jobbet helt enkelt! ;)
Idag var det lite mer humant men då stod hästarna här hemma soch ville motioneras! Snabbt ut och rida efter jobbet och sedan åkte jag på hockey. Så himla kul att det äntligen har kommit igång igen!! 
 
 
 
Imorgon väntar jobb igen, min första "normala" dag igen efter 9 arbetsdagar med övertid haha. Fick gå över varje dag förra veckan, och alla dagar denna veckan också, på grund av sjuk personal...
Men imorgon väntar en rätt lugn dag och jag tänker inte jobba över något alls hade jag tänkt!

SSHS

På lördag är det dags för auktionen för 3åriga hopphästar på Flyinge, och senast idag kollade jag in dom på deras hemsida.
 
 
Jag har fått några favoriter. Bland annat nummer 7, 8, 12, 16, 17, 21, 23, 24, 27 och 28.
 
 
 
Ska försöka följa det live så mycket jag kan och hinner på lördag kväll så får vi se hur det går! Roligt är det i alla fall när man har kollat lite i förväg!

Mias RS

Bästa märket på vardagsschabraket, efter equiline såklart, måste ändå vara Mias RS.
 
 
Alltså, igår när jag gjorde i ordning lite schabrak för tvätt så kollade jag lite extra på dom. Vilka som börjar bli slitna, och vilka som fortfarande är i bra skick att ha kvar.
 
Då la jag märke till ett av dom, som är från Mias, att det nästan fortfarande ser ut som nytt. Det har inte tappat någon färg, har kvar samma passform, inget slitet vid sadelgjorden... Den enda nackdelen är att det är lite märken från sadeln som inte längre går bort i tvätten, men det syns ju inte när man använder det..
Och detta schabrak, är dessutom 7 år gammalt!! Haha, japp ni hörde rätt. Heeeelt sjukt i mina ögon, att det kan hålla så pass bra fortfarande när det är så gammalt, dessutom välanvänt och tvättat hur många gånger som helst! ;)
 
 
Vi har även fler schabrak från Mias, och alla är verkligen jättefina fortfarande!
 
 
Jag kommer lätt beställa några schabrak från dom nästa gång det är dags att köpa hem nya vardagsschabrak!

Tisdag

Ursäkta min frånvaro här igår bortsett från inlägget om utrustningen jag söker.
Mådde inte särskilt bra och kände mig allmänt otaggad på allting under hela dagen...
 
 
Idag hoppas jag dock humöret och känslan i kroppen är lite bättre då jag jobbar tidigt och sedan ska iväg med en häst! 
 
Ha en bra dag alla ni fina läsare! 

RSS 2.0
DESIGN GJORD AV: ALICIA OLOFSSON